PRIMEUR!: “De Ondergang van Nederland”

Screenshot_41

(Door: Freddy Dintel)

Lang geleden, in 1990, verscheen als een donderslag bij heldere hemel het boek “De Ondergang van Nederland”, geschreven door ene Mohamed Rasoel, en zette heel Nederland op zijn kop. Terwijl in het boek gewaarschuwd werd voor de problemen met de islam, was er vrijwel direct twijfel over de identiteit van de schrijver. Het taalgebruik was namelijk van een te hoog niveau; het moest wel van een bekende schrijver zijn, en niet van diegene die het boek zou hebben geschreven, Rasoel dus…

Ondertussen werd er over het inmiddels verboden boek in de kranten en op televisie meer gedebatteerd dan over welk ander onderwerp dan ook. Jan Lenferink waagde zelfs een poging om Rasoel te ontmaskeren door diens Palestijnse sjaal van z´n gezicht te trekken.

Jaren later deed de hoogleraar taalkunde, Teun van Dijk, nog een grondig onderzoek naar de herkomst van de tekst. Hij kwam tot de conclusie dat de schrijver niemand minder dan Gerrit Komrij moest zijn. Hij schreef er zelfs een boek over. Daarop schreef Gerrit Komrij eveneens een boek, waarin hij zijn betrokkenheid ontkende, en hij daagde Teun van Dijk voor de rechter. Uiteindelijk bleef het een raadsel wie het boek daadwerkelijk had geschreven. Later pleitte de PVV er in de Tweede Kamer zelfs voor om het boek te verspreiden op alle middelbare scholen.

Nu (tijdelijk) te koop, voordat het weer verboden wordt. Bestel het HIER voor het luttele bedrag van € 14,95!

Door:
Freddy Dintel
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", gezond realisme, Islam, Islamisering, Islamkritiek, landverraad, Nederland, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

40 reacties op PRIMEUR!: “De Ondergang van Nederland”

 1. BertG. zegt:

  En hier de gratis versie in PDF bestand.
  Voor wie deze nog niet had.

  Klik om toegang te krijgen tot De%20Ondergang%20van%20Nederland.pdf

  Geliked door 7 people

 2. Pingback: PRIMEUR!: “De Ondergang van Nederland” | eunmask

 3. Tistochwat zegt:

  https://www.bol.com/nl/f/melkkoe-en-zondebok/9200000105457725/

  Samenvatting
  De meest beruchte auteur van de jaren negentig, Mohamed Rasoel van De ondergang van Nederland, onthult in zijn nieuwe boek de waarheid over de aanslag op MH17 en de terreur in Europa. In een reeks meeslepende anecdotes legt hij de hand op de vrachtwagenpook en neemt katholieken, moslims en hoofdletter-Joden vol op de gril. Rasoel schreef dit profetische boek op zijn sterfbed om het als dankbetuiging aan de naïeve dwazen en hun kechs te schenken, tenminste aan diegenen die zichzelf nog niet in de dode hoek van de politiek hebben verloren.

  Geliked door 3 people

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Van het boek ” De Ondergang van Nederland, geschreven door ene Mohamed Rasoel” wordt beweerd, dat het een waarschuwing is, maar het in feite is het een soort blauwdruk voor de islamisering van Nederland. Daarom ligt het nu weer in de winkel.

  Mohamed Rasoel is een pseudoniem. De schrijver heet waarschijnlijk Leo Ras. En Mohamed is waarschijnlijk een verwijzing naar de islamisering.

  Nederland is momenteel hard bezig ten onder te gaan.
  Het verboden boek “Mein Kampf door Adolf Hitler” ligt ook weer in de boekhandel.

  Drie keer raden, wie hier achter zit, wie hier garen bij spint, wie ons wil indoctrineren.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Ik hoef dat boek niet direct te hebben, heb het ooit al helemaal gelezen .
  En ik meen dat je ’t vroeger kon “downloaden” van internet.
  Als ze niet weten ( is dat belangrijk ? ) wie de schrijver is[was], een Neerlandicus moet dat toch kunnen uitpluizen aan de hand van de schrijfstijl.

  Geliked door 1 persoon

 6. RHG zegt:

  Rasoel – Leo Sar

  Like

 7. koosv8 zegt:

  Ik heb het boek al jaren, nooit geweten dat het verboden is of was. Maar zo ziet men maar weer, als iets of iemand te veel waarheid in zijn preek of geschriften laat ontspruiten dan wordt men meteen kort geschoren. Wat een ziek land
  Wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt is de klos, althans bij die zg. CORRECTE slappe hap!!!!.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   In feite ‘steken we allemaal onze hoofden boven het maaiveld uit’ en vooral de heer Bron, die ons de gelegenheid verschaft, om diverse wetenswaardigheden ‘wereldkundig ‘te maken!. …….( waarvoor mijn grote erkentelijkheid)!.

   Like

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  Over ondergang gesproken.
  Het voorbeeld komt uit Belgistan en zal in de lage landen niet veel beter zijn.

  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/helft-leeflonen-uitgekeerd-aan-niet-belgen-deze-sinterklaaspolitiek-is-onhoudbaar-voor-onze-sociale-zekerheid~ab712e55/

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  En bij Bol.com is van de dezelfde schrijver recent verkrijgbaar:

  Melkkoe én zondebok

  Naïeve dwazen zonder land, zonder God en zonder toekomst

  Samenvatting

  De meest beruchte auteur van de jaren negentig, Mohamed Rasoel van De ondergang van Nederland, onthult in zijn nieuwe boek de waarheid over de aanslag op MH17 en de terreur in Europa. In een reeks meeslepende anecdotes legt hij de hand op de vrachtwagenpook en neemt katholieken, moslims en hoofdletter-Joden vol op de gril. Rasoel schreef dit profetische boek op zijn sterfbed om het als dankbetuiging aan de naïeve dwazen en hun kechs te schenken, tenminste aan diegenen die zichzelf nog niet in de dode hoek van de politiek hebben verloren.

  https://www.bol.com/nl/f/melkkoe-en-zondebok/9200000105457725/

  Even deze link nog:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/De_ondergang_van_Nederland

  Was het de knechting van de inquisitie, de Jodenhaat van Luther, Vaticaan en Hitler?
  Uiteindelijk zal alles goed komen…… met behulp van de EU, de strikt individuele koranopdracht over ongelovigen en aldus de islam als bestuurlijke geloofsextremiteit.

  Like

 10. trebor2110 zegt:

  Zou Mohamed Rasoel , Hans Laroes kunnen zijn ??

  Like

 11. Bert zegt:

  Dit boek is nog even actueel als destijds of misschien nog wel meer.
  Teun van Dijk was een taalkundige die zijn vastgelopen loopbaan weer vaart probeerde te geven door een analyse van het taalgebruik van Rasoel. Dat deed hij echter alleen op basis van semantiek en interpretatie, een zeer onbetrouwbare methode. Schrijvers lenen nu eenmaal allerlei stijleffecten van elkaar. Komrij won het proces tegen Van Dijk. Deze publiceerde later een tweede boek bij een onbekende uitgeverij ergens in Zuid-Amerika waarin hij nogmaals – uiteraard tevergeefs – zijn gelijk probeerde te halen.

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Niet voor het een of ander.

  Hierbij gratis het verboden boek.

  Klik om toegang te krijgen tot De_ondergang_van_Nederland.pdf

  Like

 13. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 14. Ildiko zegt:

  ik heb ook gelezen, en ik waarschuwde mijn vrienden toen huisarts en zijn vrouw allebei PvdA -ers
  waren, en ze hebben mij uitgelachen. Ze vonden dat Nederland een sterke democratie heeft en kan een stootje hebben. Dwaas dwaas en nog vele anderen hetzelfde, en nu nog steeds hetzelfde.

  Geliked door 1 persoon

 15. reageerbuis zegt:

  Deze video gaat over Mohamed Rasoel:

  Like

 16. Bert zegt:

  Wat mij opvalt aan de video over Mohammed Rasoel / Zoka:
  1. De hele affaire wordt strikt geanalyseerd vanuit Gramsciaans/marxistisch standpunt. Islam wordt niet als een zelfstandig verschijnsel gezien met een eigen denkwereld. Maar juist ingepast in het marxistische wereldbeeld.
  2. Dit heeft tot gevolg dat de persoonlijke geschiedenis van Rasoel/Zoka telkens wordt aangevoerd als verklaring voor wat hij doet en wat hij schrijft. Sterker nog: het wordt gezien als een bewijs dat hij de dingen niet goed heeft gezien.
  3. Aan het slot wordt heel superieur opgemerkt: Nederland is niet overgenomen door de moslims, dus heeft het boek van Rasoel geen waarde. Er wordt aan toegevoegd, relativerend, dat integratie niet altijd goed verlopen is. De conclusie is ongeldig, want volgt niet uit het voorgaande. Rasoel kan nog steeds gelijk krijgen, want het aantal moslims in Nederland neemt alleen maar toe.

  Geliked door 1 persoon

 17. sjuad zegt:

  In 1990 begon de grote uitverkoop van bedrijven incl patent en octrooi recht.
  Vele gouden handdrukken.
  WW ers afkeuren om de werkloosheids
  cijfers te drukken.
  Enz enz.
  De politieke partijen van toen blunderen vandaag nog erger.

  Oplossing is het totaal negeren van deze huidige politieke partijen,,,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s