Frankrijk: VN eist onderzoek naar “overmatige toepassing van geweld” tegen “Gele Hesjes”

Screenshot_70

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN heeft Frankrijk ertoe opgeroepen een “grondig onderzoek” naar het politiegeweld uit te voeren, dat tijdens de demonstraties van de “Gele Hesjes” sinds midden november heeft plaatsgevonden.

RT

De VN verzocht vanmiddag de regering in Parijs om een “grondig onderzoek” naar de ongevallen uit te voeren, die plaatsvonden tijdens demonstraties van de zogenaamde “Gele Hesjes”-beweging. De “Gele Hesjes”-beweging, die rebelleert tegen de politieke koers van president Emmanuel Macron, begon haar protest in november 2018. Sindsdien vinden er elke zaterdag in het hele land demonstraties plaats, die sociale en politieke hervormingen eisen.

In een toespraak voor de Mensenrechtenraad in Genève zei Michelle Bachelet:

“Wij moedigen de regering aan om de dialoog voort te zetten – ook in aansluiting op de op dit moment plaatsvindende nationale discussies – en eisen een uitgebreid onderzoek van alle gemelde gevallen van het overmatig gebruik van geweld.”

De deskundigen van de VN hadden in februari 2019 al een rapport gepubliceerd, waarin zij hun bezorgdheid erover uitten dat “na wekenlange demonstraties, beperkingen en het inzetten van geweld” de situatie niet verbeterd is. Zij hadden ook kritiek op de “buitenproportionele inzet” van zogenaamde “niet dodelijke” wapens bij de demonstraties.

Volgens de Hoge Commissaris eisen deze demonstranten “een respectvolle omgang en echte hervormingen”.

 

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Gele Hesjes", Barbarisme, burgermoed, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Frankrijk, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, machtswellust, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, Parijs, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op Frankrijk: VN eist onderzoek naar “overmatige toepassing van geweld” tegen “Gele Hesjes”

 1. Eric zegt:

  Ook de leugens die Macron over de Gele Hesjes verspreidt mogen onderzocht worden. Evenals de islamitische infiltraties waarmee men het Gele Hesjesfenomeen probeert te beschadigen. En dan ook Merkel onderhanden nemen die betogers tegen de massamigratie laat neerslaan. Er dient zoveel onderzocht te worden. Bijvoorbeeld de levenswandel van Soros. Of de machten achter de uitzinnige klimaatbetogingen. Waarom gaat het met Europa op alle vlakken – cultureel, sociaal, intellectueel, economisch – bergaf? En hoelang zal het nog duren voordat onze beschaving compleet instort? Wie heeft die ondergang georganiseerd – en waarom?

  Geliked door 2 people

  • Oeps zegt:

   @ Oeps (6 maart 2019 om 11:04)

   Dames en Heren,

   Er zijn inderdaad heel wat zaken, die onderzocht zouden moeten worden. Laat de VN daarin nu eens het voortouw nemen. En breng degenen, die boter op hun hoofd hebben voor een tribunaal. Misschien krijgen we daarna weer wat vrede op aarde.

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Logisch dat er veel en buitenproportioneel geweld is gebruikt, het waren immers geen Antifa’s die op de loonlijst staan van Soros en co.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Vandaag werd er een stille tocht door 2000 mensen gehouden voor Adam en Fetih die in de nacht van Zaterdag op Zondag omkwamen toen hun scooter ( zonder kenteken en zij reden zonder Helm op ! ) tegen een bus botste en zij omkwamen.
  De twee “lieverdjes” waren al bekenden van de politie op die jeugdige leeftijd.
  De vader verweet op Internet de Politie dat zij achter hen aangingen om ze te arresteren:”De politie had ze toch later kunnen arresteren”.
  De rellen duren al een paar dagen en er is al………….ÉÉN aanhouding geweest.

  https://www.ledauphine.com/isere-sud/2019/03/06/marche-blanche-plus-d-un-millier-de-personnes-pour-adam-et-fatih

  Geliked door 2 people

  • Heniusz zegt:

   Onveranderlijk en onverbeterlijk altijd is het nooit hun eigen stomme schuld, altijd is het “de ander” . Telkens weer. Ook onveranderlijk: Rellen en plunderen, zo blij met deze “verrijking”. Die Macron kan zich beter eens met dit soort “interne aangelegenheden” bezig gaan houden dan weer een pro €U zeurverhaal de wereld in te sturen.

   Like

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Heb ik het goed begrepen, dat de VN de Franse regering vezoekt, om het geweld te onderzoeken dat tegen de gele hesjes werd toegepast ??? Als dat werkelijk zo is, dan is dat de slager vragen, om zijn eigen vlees te keuren !!! Tjonge, jonge, wat zal dat een echt onpartijdig onderzoek worden !!! Macron saboteerde de verkiezingen al. En zo’n onderzoek is, daarbij vergeleken, maar een peulenschilletje.

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Verkiezingen helpen niet want die worden gemanipuleerd voor zover de domme kiezers al niet op voorhand verkeerd kiezen!
  Vreedzame betogingen zoals met de gele hesjes helpen ook niet omdat de politie er op inhakt.
  Wie zijn de lachende derden? Antifa en cs + de afwachtende islam.
  Daarom, gele hesjes, leg je vriendelijke gezicht af en verander de taktiek. Jullie zijn met velen. Genoeg om een REVOLUTIE te ontketenen. Niet wachten tot morgen maar vandaag nog aanpakken.

  Like

 6. En daarna? Als er allerlei misdaden tegen de burgers wordt aangetoond? Gaat de VN dan het boze vingertje omhoog steken?
  Maffia club!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s