Ultimatum aan Orbán: Op drie voorwaarden kan zijn partij in de Europese Volkspartij (EVP) blijven

Screenshot_67

Manfred Weber en Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

De topkandidaat van de EVP voor de verkiezingen van het Europees Parlement, Manfred Weber (CSU), heeft een ultimatum gesteld aan de Hongaarse minister-president Viktor Orbán om toch nog de uitsluiting van diens partij Fidesz uit de EVP-fractie te voorkomen. In de “Bild-Zeitung” noemde Weber daarvoor drie voorwaarden:

epoch times

Weber eiste dat Orbán “deze maand nog” voor duidelijkheid over de vervulling van de drie voorwaarden zou moeten zorgen.

“Viktor Orbán moet de anti-Brussel-campagnes van zijn regering onmiddellijk en definitief stoppen. Hij moet zich bij de andere partijen van de fractie van de EVP verontschuldigen. Wezenlijk is dat de door George Soros ondersteunde Universiteit CEU voorgoed in Boedapest blijft, dat haar bestaan daar gegarandeerd is en dat ze weer Amerikaanse diploma´s kan verstrekken.”

Orbán zou nu “gelegenheid hebben om zich op deze drie punten te bewegen en zijn waardering voor de EVP te laten zien”, aldus Weber. Er zouden “beslissende vragen zijn wat betreft de democratische principes en de politieke stijl”.

Op 20 maart willen twaalf “conservatieve” (christendemocratische!) Europese partijen over de uitsluiting van de Hongaarse partij Fidesz van Orbán stemmen. Daarbij zou hij, aldus Weber, “een laatste poging ondernemen om Viktor Orbán en de Fidesz in de EVP te houden. Maar over de waarden van de christendemocratie kan niet onderhandeld worden. De beslissing ligt in Boedapest. Er is nog deze maand duidelijkheid nodig.”

Juncker: “Ik zal deze uitsluiting ondersteunen”

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, zei dinsdag tegen het ZDF dat Orbán wat hem betreft “niet meer bij deze club van de EVP zou horen”. “Ik zal deze uitsluiting ondersteunen”, zei hij met het oog op de bijeenkomst op 20 maart. Juncker beschuldigde de Hongaarse regering ervan “in Europese zaken om binnenlandse politieke redenen” te liegen.

“De Europese Commissie draagt er niet aan bij illegale immigratie te ondersteunen”, pakte de Luxemburger een beschuldiging uit Boedapest op. Als het zou gaan om fundamentele bedoelingen van de EU, dan zouden er “geen compromissen” gemaakt kunnen worden. Mocht de EVP zich desondanks tegen een uitsluiting van Orbán´s partij beslissen, “dan zal dit haar verkiezingskansen niet vergroten”, voorspelde Juncker.

De voorzitter van de EVP, Joseph Paul, noemde de campagne tegen Juncker dinsdag in de “Welt” onacceptabel. “De Europese Volkspartij is een grote familie, die haar meningsverschillen kan hebben. Maar er is een grens, en Viktor Orbán heeft de rode lijn overschreden.”

Boedapest beschuldigt Juncker ervan de EU-landen tot de opname van vluchtelingen te willen verplichten en de nationale grensbewaking te verzwakken. Een ander doelwit van de campagne is de oorspronkelijk uit Hongarije afkomstige Amerikaanse miljardair George Soros.

De twee jaar geleden in werking getreden hogeschool-wet dwong de door Soros opgerichte Central European University ertoe om te besluiten van Boedapest naar Wenen te verhuizen. De wet beperkt de bevoegdheid van universiteiten met hoofdvestiging buiten de EU om Hongaarse diploma´s te verstrekken. Sinds december 2017 loopt er vanwege de hogeschool-wet een EU-procedure wegen verdragsschending.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, betutteling, Brussel, Censuur, christendemocraten, democratie, demoniseren, dictatuur, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hongarije, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, machtswellust, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Ultimatum aan Orbán: Op drie voorwaarden kan zijn partij in de Europese Volkspartij (EVP) blijven

 1. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hoeveel zou er nog nodig zijn, om Orban te doen besluiten, dat de EU-democratie niet bij Hogarije past ???

  Like

 2. Bert zegt:

  Deze eisen zijn nogal lachwekkend. Het lijkt mij uiterst onwaarschijnlijk dat Orbán zal voldoen aan de eisen. Er zijn immers twee andere fracties waarbij hij zich kan aansluiten en dat is precies waar de EVP bang voor is (i.v.m. de 33 % in het EP).

  Geliked door 1 persoon

 3. M.A.L. Sion zegt:

  De reactie van Orbán is goed voorspelbaar: De E.V.P. kan de pot op!

  Geliked door 1 persoon

  • E.J. Bron zegt:

   Ik heb daar zo mijn twijfels . . .

   Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ik denk dat M.A.L. Sion daar toch wel gelijk zal krijgen Bert.
   Ik geloof nooit dat Orban zich op deze manier laat kleineren en daarbij komt ook nog dat hij dan aan de Hongaarse bevolking laat zien dat hij de Hongaarse onafhankelijkheid verkoopt voor politiek gewin.
   Daarbij mag ook de rol van Polen niet onderschat worden in deze.
   Die staan namelijk ook met eenzelfde gesodemieter als de Hongaren maar kunnen in deze wel de nodige politieke steun geven die anders weg zal vallen.

   Like

 4. Ron rottweil zegt:

  Orban moet zijn poot stijf houden. De EU haalt allerlei onzinargumenten aan om Orban te dwingen om met immigratiepoltiek, lees islamisering en daarmee het verdwijnen van de westerse normen en waarden, toe te stemmen.
  Europa gaat nl geheel ten onder aan de islam infiltratie door democratische wetten toe te passen op mensen die zich als beesten gedragen, nl. illigalen, moslims en andere criminelen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Marc zegt:

  Lekker democratisch allemaal. Wie wil er nog bij zo’n EVP horen?

  Like

 6. Sobieski zegt:

  Orban kan zich beter aansluiten bij de fractie van LePen, Salvini, Wilders en Strache.
  Samen sterk met geestesgenoten.
  Die Christendemocraten zijn huichelaars, lafaards en egoisten, noch Christelijk, noch democratisch, Wie wil er ueberhaupt met zo’n potsierlijk drankorgel als Junker (bewust zonder “c”) in een fractie zitten?

  Like

 7. Mary zegt:

  Orban laat zich niet vertellen wat hij wel of niet moet doen, vele malen belangrijker voor hem is het vertrouwen van het Hongaarse volk in hem en dat is er in ruime mate!!!!

  Like

 8. koosv8 zegt:

  Het wordt vrijwel allemaal weer omgedraaid, die hele EVP is helemaal niet één grote familie.
  En dat er menings verschillen zijn tuurlijk, maar dan komt Het, ER ZIJN GRENZEN, ja bij Hongarije wel ja, maar die slappe hap FIGUREN juist niet. Orban moet zelf maar een groep zoeken waar hij bij wil horen en het Hongaarse volk. Laat de EVPertjes maar in het moeras wegzakken en zorg dat u er niet bij zit.

  Like

 9. Charles Martel zegt:

  De EU neemt het op voor Soros! Is daar een reden voor? Dit zegt alles over dat linkse clubje.

  Like

 10. Deze duidelijke DICTATORIALE eisen zijn belachelijk! Ik denk niet dat Orban deze belachelijke eisen serieus zal nemen! Wat verbeeldt dat EU-clubje zich wel?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s