Orbán gaat door de knieën: anti-EU-campagne wordt stopgezet

Screenshot_80

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regering zal volgende week de omstreden anti-Juncker-affiches verwijderen. Men is van plan om de door de EU bekritiseerde affiches te vervangen door informatieposters over het actieplan van de regering met betrekking tot de bescherming van het gezin, kondigde de Hongaarse staatsminister Gergely Gulyas vandaag aan. Men zou dus wel eens iets kunnen gaan afwijken van de confrontatiekoers van de afgelopen weken.

Kronen Zeitung

Tot nu toe was men van plan om in plaats van de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, de sociaaldemocratische topkandidaat Frans Timmermans in het middelpunt te zetten van de nieuwe affichecampagne. Net zoals Juncker zou men hem met de in Hongarije geboren miljardair George Soros hebben willen afbeelden.

Wordt er toch voldaan aan de voorwaarden van Weber?

Daar ziet men nu blijkbaar van af. Zodoende zou voldaan worden aan de tweede voorwaarde, die de topkandidaat van de EVP, Manfred Weber, aan de Hongaarse regeringspartij Fidesz had gesteld om in de EVP (Europese Volkspartij) te kunnen blijven, zei Gulyas.

Op de vraag naar de eerste eis van Weber, volgens welke Orbán zich bij de leden van de EVP zou moeten verontschuldigen, antwoordde Gulyas: “We overleggen met de leiders van de EVP in hoeverre concessies gedaan moeten worden.”

Ook de derde eis van de fractievoorzitter van de EVP in het Europees Parlement dat de Central European University (CEU) voorgoed in Boedapest zou moeten blijven, beschouwt de Hongaarse regering al als vervuld. Gulyas herinnerde er aan dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, tijdens zijn bezoek aan Boedapest in februari de CEU met geen woord genoemd zou hebben.

Gaat Orbán nu toch weer op de EVP toe?

Nadat Weber´s ultimatum eerst werd afgewezen, wil men in Hongarije nu waarschijnlijk toch van de confrontatiekoers van de afgelopen weken afwijken en iets op de conservatieve [webmaster: christendemocratische!] fractie in het Europees Parlement toegaan. De laatste tijd gingen er steeds meer stemmen op die een uitsluiting van Orbán´s Fidesz uit de EVP eisten.

De chef van de Oostenrijkse ÖVP, Sebastian Kurz, deed dit weliswaar niet, maar bevestigde “100%” achter fractievoorzitter Weber te staan.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, christendemocraten, demoniseren, EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, Hongarije, Rotzakken. Bookmark de permalink .

17 reacties op Orbán gaat door de knieën: anti-EU-campagne wordt stopgezet

 1. hans zegt:

  Nou de webmaster had gelijk eerder deze week nogmaals bij deze! Had ook vraagtekens.

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk.V zegt:

  ORBÁN valt mij wat tegen.De druk van buitenaf was natuurlijk groot en ook in het binnenland had stokebrand Soros ( vriend van Merkel, Rutte, een zeer hooggezetenen van ons land) al zodanig met geld gesmeten dat er een niet ophoudende stroom van linkse binnenlandse tegenwerking op gang was gekomen, net zoals President Trump in de Verenigde Staten dag in dag uit ondervindt.
  Ik weet niet zeker of er een financiële beloning op Orbán ligt te wachten wanneer hij wat meer met de EU in de pas gaat lopen. Volledig je land overleveren aan de alles verwoestende EU dictatuur zal de Hongaarse premier zich vermoedelijk niet kunnen veroorloven.

  Geliked door 4 people

  • Tistochwat zegt:

   Henk.V 7 maart 2019 om 20:21

   Het valt niet mee, Henk, om dag in dag uit op te boksen tegen een machtige, kwaadaardige, linkse tegenstander, die gesteund wordt door het merendeel van de bevolking: het blatende, gehersenspoelde, stomme ‘deugvee’.
   Dat ‘deugvee’ is onze allergrootste en meest gevaarlijke vijand.
   Ook wel genoemd: de-zich-lekker-in-hun-hoofd-willen-voelers.

   Vechten tegen de bierkaai breekt op den duur iedereen; niemand kan dat zijn hele leven volhouden.
   Daarom heb ik des te meer bewondering voor Geert Wilders.
   Maar het kan ook deze dappere man een keer te veel worden; hij is ook maar een mens…

   De wereld is een vreselijke woonplaats geworden; de leugen wordt verheerlijkt en de waarheid wordt zwaar afgestraft.

   Ik weet niet zeker of er een financiële beloning op Orbán ligt te wachten wanneer hij wat meer met de EU in de pas gaat lopen.

   Je kan tegenwoordig alles verwachten.

   Geliked door 2 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Maakt niet uit of ze nu verdwijnen. Ze hebben hun nut en functie lang en breed gehad. Het belangrijkste! Ze hebben de grootheid waanzinnigen in Brussel geprikkeld en een spiegel voorgehouden en dat wat ze zagen vonden ze niet prettig.

  Geliked door 2 people

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Valt me zwaar tegen dat Orban zich toch laat chanteren door de antidemocraten in Brussel.
  Maar Ik houd het niet voor onmogelijk dat er toch weer iets uit de hoge hoed getoverd gaat worden.
  Zo niet dan staat het voor mij vast dat hij veel aanzien in Hongarije gaat verliezen.

  Geliked door 2 people

 5. QENQ6 zegt:

  Hongarije / Orban. Zie ook: Elsevier. Hongarije wijst beschuldigingen af.
  http://www.kormany.hu/download/2/81/81000/sargentini_cafolat.pdf.

  Geliked door 1 persoon

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Orbán was een van de weinige politici in Europa met ballen en een ruggegraat. Maar nu ziet het er naar uit, dat hij lijdt aan slappe knieën. De Brusselse EU-bende heeft blijkbaar een trucje toegepast, om hem aan het wankelen te krijgen. Wat hebben de shavuiten achter de schermen met Orbán uitgespookt ??? Waarom heeft Orbán niet het lef, om te dreigen met een exit ??? Waarom is Orbán niet in staat, om samen met andere ex-Warschaupact landen een gezamenlijk front te vormen ??? Is Orbán een vent met karakter, of is hij een slappe tinus ??? Ik vrees, dat nu de knieën van de vent slap worden, het weldra ook gedaan is met zijn ballen en zijn ruggegraat.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Oeps 7 maart 2019 om 22:03

   Ik denk dat iedereen op den duur buigt en breekt.
   Niemand kan de druk van het grote kwaad in Brussel weerstaan.

   Volgens mij vecht alleen Geert Wilders door tot hij er letterlijk bij neervalt.
   Of tot hij door ‘links’ wordt vermoord.

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Tistochwat (8 maart 2019 om 11:45)

    Dames en Heren.

    Inderdaad heeft ieder mens ergens zijn breekpunt. De een houdt het wat langer vol, dan de ander. Het ziet er nu naar uit, dat Orbán dat moment begint te naderen. Orbán is er kennelijk niet in geslaagd, om samen met andere ex-Warschaupact landen een gezamenlijk front te vormen. Ze hebben hem geïsoleerd. Hij staat er alleen voor. En dat houdt geen mens vol.

    Ook Geert Wilders heeft een breekpunt. Ook hij voert een strijd in zijn eentje. Ze proberen ook hem te isoleren. Het cordon sanitair is een feit. Zonder samenwerking met andere partijen zal hij daar een hele zware dobber aan hebben. Laten we hopen, dat Wilders het lang genoeg kan volhouden, om de PVV aan de macht te helpen. Misschien lukt het hem, om een klein beetje orde op zaken te stellen. Maar ze zullen geen middel onbenut laten, om dat te voorkomen.

    Ik herinner me de staatsgreep (augustus 1991) in Rusland, die door Boris Jeltsin (???) was georganiseerd, toen Michail Gorbatsjov een paar dagen vakantie doorbracht op het presidentiële buitenverblijf op de Krim. Gorbatsjov was de machtigste man van de wereld. Hij maakte in zijn dooie eentje een einde aan de koude oorlog. De staatsgreep mislukte binnen 3 dagen en Jeltsin was gedwongen Gorbatsjov terug te halen naar Moscou. De tv beelden toonden een Gorbatsjov, die als een gebroken man de vliegtuigtrap afdaalde.

    Like

 7. willie zegt:

  eerst die oostenrijker , dan nu orban
  Allemaal dezelfde klootzakken , ,staan allemaal op de payroll van de nwo
  Eerst even de mensen zand in de ogen strooien, keihard doen en dan met hun achterwerk omhoog liggen voor de ”bazen”, walgelijk !! Geloof geen enkele politieker.
  Ik weet wel beter

  Geliked door 2 people

 8. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/03/06/eu-chance-end-nationalist-nightmare/#

  EU Elections ‘Last Chance to End Nationalist Nightmare’ – Verhofstadt

  This year’s EU election will be the “last chance” to kill populism, Guy Verhofstadt has warned, calling for sovereignty-destroying “reform” which would transfer national powers to Brussels

  Like

 9. Wouter Eenhoorn zegt:

  Vreemd? Nee, dat kon je op je vingers natellen. De meesten zullen dit hier toch wel verwacht hebben

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Om aan de macht te komen en te blijven moet je lekker agressief doen:

  En elkaar vlooien, natuurlijk:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s