‘Politie verkloot terughalen van uit Siddeburen gestolen robotmaaier’

Screenshot_74

Graszodenkweker J. Groenwold (25) uit Siddeburen zag zijn gestolen robotmaaier op marktplaats. De politie ondernam actie, maar aanbieder en robot zijn spoorloos.

,,De politie staat liever hardrijders te flitsen dan dat ze boeven vangen’’, verzucht Groenwold. De loonwerker/dienstverlener teelt sinds vorig jaar graszoden en legt er gazons mee aan in tuinen. Voor het maaien van de grasvlakte bij z’n huis kocht hij een robotmaaier. ,,Die houdt het gras mooi kort terwijl ik ander werk kan doen.’’

Maar binnen drie weken was zijn maaimachine, die een paar duizend euro had gekost, gestolen. ,,Met laadstation en al. Dan ben je keihard aan het werk en steelt een ander je spullen.’’ Groenwold deed aangifte.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Dagblad van het Noorden

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Bananenrepubliek Nederland, Criminaliteit, politie, verloedering. Bookmark de permalink .

12 reacties op ‘Politie verkloot terughalen van uit Siddeburen gestolen robotmaaier’

 1. Corné zegt:

  Deed ie aangifte? Zonde van de tijd. Zinloos! De politie doet er verder niets mee. Die hebben het te druk met het speeksel van de blokkeerfries. Uit eigen ervaring weet ik dat je het van de politie absoluut niet meer moet hebben. Zo verging het bij onze inbraak ook. Er was zelfs een reeële verdenking. Ze wisten wie er achter zat. Dus dan denk je. Die halen ze op, die gaan ze ondervragen. Mooi niet. Er is helemaal niets mee gedaan. Na zoveel keer bellen kregen we als antwoord, dossier gesloten. Oftewel, bijkijk het maar, krijg de kleren…. De tijd dat de politie nog gezag had en zelfs een fietsendief kilometers achterna reed is echt voorbij. Zeker als het om draaideurcriminelen gaat. Of lichtgetinte medelanders zoals bij ons …… maar dat zal wel discriminerend zijn.

  Geliked door 3 people

 2. Bagul zegt:

  Als je de politie begrijpt, het apparaat, niet de mensen erachter, dan ben je al een eind op karwei. Het is een systeem dat in leven blijft door belastingen waar wij met ‘allen’ aan meebetalen. Hoe minder geld beschikbaar hoe minder kwaliteit wij kunnen verwachten. Want dan hapert het systeem. En dan werken er ook nog veel mensen die eigenlijk niet geschikt zijn voor het vak van politieagent, maar éénmaal binnen dan hoor je bij de familie en kun je in betrekkelijke anonimiteit de functie uitoefenen. Natuurlijk wel raak schieten en de coopertest goed doorkomen, maar toch. We zitten nu midden in een overgang van oude garde naar veel te jong spul. Kijk maar eens als er een batterij agenten ergens aanwezig zijn. Het is net een soap. De flinterdunne grens met de elite, de zogenaamde interventie teams, die wel professioneler werken is echt heel dun. Net als alles in dit land is alles krakkemikkig. Koopkracht. Waterkwaliteit van het oppervlaktewater. Geluk. Migratie. Werkgelegenheid. Gelogen Misdaadcijfers. Kijk naar Marco Kroon. Kijk naar mollen bij de politie. Ieder jaar. Weet iemand nog wie Sander Vreeswijk is? Adje Latje in Amsterdam. Een commissaris die zich bij Ajax liet trakteren. Etc. Etc. Dit land is ziek tot op het bot en de politie haalt een poes uit de boom. Maar als het aankomt op rechercheren, nou nou dan moet er wat gebeuren hoor. En een aangifte is allemaal gedoe, zeker wanneer ze iemand hebben laten lopen. Allemaal schaamte die verbloemt kan worden met ‘NIET MEE BEMOEIEN’! DUS……laat gaan. Laat het gaan. Los het zelf op. Ik doe het al. Een heerlijk vrij gevoel. Geen last van vals moraal. Wel met het hart op de juiste plek voor de zwakkeren. Die niets hebben. Ik ben klaar met praten en nuance. Met hypocrisie en gewin voor eigen portemonnee. Er zullen mensen ter verantwoording moeten worden geroepen. Het dient zich vanzelf aan. Wacht maar ……

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Bagul 7 maart 2019 om 12:59

   Er zullen mensen ter verantwoording moeten worden geroepen. Het dient zich vanzelf aan. Wacht maar ……

   Hoe dan? 😦
   En wanneer?

   Like

   • Bagul zegt:

    Tistochwat…er zijn meerdere opties mogelijk. Een opstand onder het merendeel van de bevolking echter, deze is de minst aantrekkelijke denkbare optie. Meer voor de hand ligt; een groepering die bereid is om de grens van het toelaatbare zoals wij kennen in onze samenleving, te overschrijden. Net als de gedachtengang van de moslims naar de ongelovige varkens, wij. Kop eraf. Deze groepering zal toeslaan op een manier die ongekend is in dit, aan het infuus liggende, landje. In detail zal ik hierover niet verder treden want dat kan zomaar leiden tot het maken van een profiel. Ja, ook over mij. Rest nog…de einzelganger. De loner. Lone wolf. Bereid te stap te zetten. Net als Breivik. Alles losgelaten. Onder de radar. Geen bankpas. Geen n.a.w gegevens. Geen werk. Niet te traceren in directe zin. Je vraagt wanneer? Het is heel dichtbij. In feite nog zo dichtbij geweest. Tistochwat….begin maar met preppen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Bagul 8 maart 2019 om 13:18

    Deze groepering zal toeslaan op een manier die ongekend is in dit, aan het infuus liggende, landje.

    (…)

    Het is heel dichtbij. In feite nog zo dichtbij geweest.

    U bedoelt: In feite nog NOOIT zo dichtbij geweest?
    Is de redding dan nabij? Moet ik denken in weken, maanden, enkele jaren?

    U schrijft altijd alsof u veel meer weet dan wij.
    Hoe komt u dan aan die informatie?
    Jammer dat u niet wat meer kunt vertellen.

    Alles losgelaten. Onder de radar. Geen bankpas. Geen n.a.w gegevens. Geen werk.

    Waar moet je dan van leven?

    Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De Nederlandse politie ten voeten uit, incompetent tot op het bot.
  Het doen van aangifte moet vanwege de verzekering maar heeft verder geen enkele zin.
  De jachthaven waar mijn bootje ligt wordt met enige regelmaat bezocht door dieven die meestal meer schade maken dan dat ze daadwerkelijk ontvreemden, ook mij is dat overkomen.
  Ondanks hekken en slagbomen is het aan de orde van de dag en de politie komt niet eens kijken.
  Je krijgt een mailtje dat er verder geen actie wordt ondernomen, nou viel het bij mij gelukkig mee maar er zijn diezelfde nacht ook enkele buitenboordmotoren gestolen en dan heb je het al gauw over enkele duizenden euro’s.

  Geliked door 3 people

 4. Tistochwat zegt:

  Krijgen ze de oplossing op een gouden presenteerblaadje, doen ze er niets mee!

  Geliked door 2 people

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Zo zie maar weer, dat de Politie je beste vriend is. Ze zijn waakzaam en ze handhaven. Behalve als ze de verkeerde kant op kijken, of het werken als tollenaar prioriteit heeft.

  Geliked door 2 people

 6. Henk.V zegt:

  Is de rechtstaat nu op Bromsnor niveau aangeland?
  Er was ooit een tijd toen de Nederlandse Staat nog volledig het gezag had over het eigen land, een tijd waarin de mensen zich veilig konen voelen.
  Na zoveel grenzeloze verruiming van het politiek correcte denken is het niet meer duidelijk wie het hier nu echt voor het zeggen heeft. Door het EU beleid zal hier uiteindelijk de wet van de jungle gelden, het recht van de sterkste. Wie dit niet ziet zitten zal toch echt de stem moeten uitbrengen op de PVV,.

  Geliked door 3 people

 7. bigljohn zegt:

  Zelf hebben wij bij ons in Tilburg ook zoiets meegemaakt. Het zal ongeveer 15 jaar geleden zijn, toen al ! Mijn vrouw wou op een morgen naar haar werk op haar nieuwe scooter die gestald stond in een schuurtje aan de overkant van de straat. Toen ze daar aankwam stond de deur van het schuurtje open en de scooter was weg. De politie ingeschakeld die er wel eens werk van zou maken. We hoorden voorlopig niets meer, toen na enkele weken het bericht van de politie kwam dat ze de scooter in Amsterdam gevonden hadden. Maar er zat EEN grote MAAR aan; Mijn vrouw kon haar scooter terugkrijgen als zij hem terugkocht van de huidige – eigenaar -. Wat bleek nu ? Volgens de Wet is een gestolen voorwerp geen eigendom meer als hij 6 keer doorverkocht is aan telkens een andere persoon. Natuurlijk, dat circuit van stelers en helers bestaat uit een grote groep mensen die alles aan elkaar doorverkopen om zo buiten schot te blijven. Dat er in Amsterdam geen arrestatie(s) volgde(n) is sowieso een notoir schandaal van de eerste orde ! Die hoge terugkoopprijs betaalde mijn vrouw natuurlijk niet, en zij was haar nieuwe scooter dus voorgoed kwijt. Misdaad LOONT, en gestolen goed gedijt GOED !

  Geliked door 2 people

 8. BertG. zegt:

  Ik hoop voor ‘m dat ie die machine verzekerd had, heeft ie niet helemaal voor jan lul aangifte gedaan.
  Want dat is de enige reden dat mensen nog iets aangeven, omdat dat moet van de verzekering.

  Geliked door 3 people

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Eigenlijk zou je dat bij de aangifte moeten vermelden;
  “Ik verwacht dat de politie, zoals gewoonlijk verder geen actie zal ondernemen maar ik heb uw papiertje zoals u zult begrijpen nodig voor de verzekering”
  Afz. u niet zo bijster hoog achtend ……. Tijl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s