Nederlandse professor: “Het is geen enkel westers land gelukt om met succes moslims te integreren”

Screenshot_106

(Door: Emma R. – Vertaling: E.J. Bron)

Op grond van 20 jaar onderzoek naar integratie en assimilatie kwam de Nederlandse professor in de sociologie, Ruud Koopmans, tot de conclusie dat moslims moeilijker te integreren zijn dan andere groepen migranten.

Ruud Koopmans beweert dat het geen enkel westers land gelukt is om moslims met succes te integreren. “Moslims zijn moeilijker te integreren dan andere groepen migranten. Het lijdt geen twijfel dat we in de meeste andere groepen migranten grote vooruitgang van de ene naar de volgende generatie zien. Hoewel deze bij moslims niet volledig ontbreekt, gaat de verandering veel langzamer”, zei hij onlangs tegen de Deense krant “Berlingske”.

Ongeveer 65% van de Turkse en Marokkaanse moslims in zes Europese landen beschouwen religieuze regels belangrijker dan de wereldlijke wetgeving van het land waarin ze wonen. Moslims zien zichzelf als gescheiden van andere niet-islamitische groepen en zien af van een omvattende interactie met mensen buiten hun religie.

De onder moslims overheersende fundamentalistische interpretatie van de koran hindert hen eraan om zich te integreren in westelijke landen. Tot 50% van de moslims in Europa hebben een fundamentalistisch geloof. Daarentegen is het aandeel fundamentalisten onder de christenen volgens informatie van Koopmans met minder dan 4% veel lager.

“Ik kom tot de conclusie dat de islamitische wereld met betrekking tot democratie, mensenrechten en politieke en economische ontwikkeling achterblijft bij de rest van de wereld”, zei Koopmans tegen “Berlingske”. Hij weet dit aan de conservatieve opvattingen over de rol van de vrouw, de geringe investeringen in de ontwikkeling van kinderen en aan de fundamentalistische propaganda.

“Het belangrijkste probleem is hoe veel moslims en islamitische landen in de wereld de islam interpreteren. Op een manier, die in principe beweert dat de koran en de soenna letterlijk genomen moeten worden en dat de manier waarop de profeet in de 7e eeuw geleefd heeft er de maatstaf voor moet zijn hoe moslims in de 21e eeuw zouden moeten leven.”

“Zo´n islam is in de eerste plaats een bedreiging voor de wereldvrede. In de tweede plaats verhindert hij de integratie”, concludeerde Koopmans.

Bron:
https://voiceofeurope.com
Door: Emma R.

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, koran, Mohammed, Moslims, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Nederlandse professor: “Het is geen enkel westers land gelukt om met succes moslims te integreren”

 1. Qvic zegt:

  Daar behoef je geen 20 jaar studie voor te doen om deze conclusie te kunnen doen, want het is algemeen bekent dat moslims nooit zullen intrigeren. Maar elk land waar zij komen juist kolonialiseren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  “Het belangrijkste probleem is hoe veel moslims en islamitische landen in de wereld de islam interpreteren. Op een manier, die in principe beweert dat de koran en de soenna letterlijk genomen moeten worden en dat de manier waarop de profeet in de 7e eeuw geleefd heeft er de maatstaf voor moet zijn hoe moslims in de 21e eeuw zouden moeten leven.”
  Wie kan deze conclusie academisch/bestuurlijk weerleggen/tegenspreken, alsook de financiële maatregelen (scholing/integratie) projecten die kosten maar niets opbrengen?

  Like

 3. Henk Beije zegt:

  Alle moslims die op de openbare weg,een uiterlijk vertoon van zijn geloof propageert,die moet ons Nederlands paspoort afgenomen worden.
  Deze mensen integreren niet,en zullen ooit onze moordenaar zijn !
  Of we jagen ze ons eens zo mooie Nederland uit.

  Like

 4. jack black zegt:

  En daarom, roofkunst terug naar Afrika !

  Geliked door 1 persoon

 5. Ronald B zegt:

  WIJ MOETEN MOSLIMS NIET LEREN INTEGREREN!!!!!! DAT MOETEN ZE ZELF DOEN!!!!!

  Like

 6. Om dit te constateren hoef je echt geen prof te zijn hoor, zag de alerte Jan L. 20 jaar terug ook al! Net zo goed dat je nu al ziet aan komen dat het koningshuis zijn langste tijd heeft gehad! Eind deze eeuw zit Soepjurk Mohammed hier en elders op de troon! Wordt druk aan gewerkt!

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Niet integreren, dan verplicht vertrek !!

  Like

 8. Frans zegt:

  Het is in Spanje in de 4 eeuwen na de bezettting niet gelukt ondanks heropvoeden kinderen, verbod op namen, verbod op taal etc. Pas na het uitzetten van bijna alle Moslims naar afrika kwam de rust terug. Misschien gewoon naar de geschiedenis kijken.

  Like

 9. Jean zegt:

  Moeilijker?????? Er zal bedoeld worden “helemaal onmogelijk omdat die waanzin liever de bullshit van een pedofiel volgt i.p.v. normen & waarden en vooral seculiere wetten te respecteren.

  Like

 10. ruud 2 zegt:

  Zonder te liegen kan u beweren dat in geen enkel land op de wereld moslims te integreren zijn.
  Ze fokken als ratten om hun aanwezigheid veilig te stellen.Ze stammen af van de Mongolen maar met de inteelt zijn er straks alleen nog mongooltjes over.
  Wat de Hunnen over Europa voor geweld hebben gepleegd zal verbleken bij wat gaat komen..

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Blijven parasiteren

  ‘Syrische vluchtelingen kunnen en willen niet terug naar hun moederland’

  Driekwart van de Syriërs geeft aan dat ze van plan zijn om voor altijd in Nederland te blijven, ook als de situatie in Syrië verbetert. Ze verwachten een goede toekomst te krijgen in Nederland omdat ze hier willen werken of dat al doen.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4636511/syrische-vluchtelingen-kunnen-en-willen-niet-terug-naar-hun

  Like

 12. Bob Fleumer zegt:

  Als mensen een 1600 jaar oud boek gebruiken als gebruiksaanwijzing voor het leven in de 21ste eeuw en daar staat in dat allen die niet in dat boek geloven dood moeten mogen wij die mensen weigeren in onze samenleving, ik vind van wel en liefst zo snel mogelijk!

  Like

 13. A.J. de Koning zegt:

  Zeer juist opgemerkt en dat zal ook nooit lukken, terug naar eigen land waar allemaal moslims wonen.

  Like

 14. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/03/09/syriers-vooral-mannen-willen-niet-terug-naar-syrie-vinden-nederland-veel-leuker/

  Syriërs (vooral ‘mannen’) willen niet terug naar Syrië, vinden Nederland veel leuker
  Achtergebleven vrouwen, kinderen en bejaarden moeten het land dan maar wederopbouwen

  Van de Syriërs die in Nederland verblijven, denkt niemand aan terugkeer naar het land van herkomst. Vrijwel allemaal zeggen ze dat Syrië niet veilig is, ondanks dat ISIS grotendeels is verslagen.

  Like

 15. Lucky zegt:

  https://www.ad.nl/rotterdam/wantoestanden-in-detentiecentrum-vreemdelingen-vallen-personeel-aan~a57baa6b/

  Wantoestanden in detentiecentrum: vreemdelingen vallen personeel aan
  Illegale vreemdelingen misdragen zich herhaaldelijk in het detentiecentrum in Rotterdam. Dieptepunt was een opstand tegen het personeel, in januari. In het afgelopen kwartaal raakten meerdere medewerkers gewond.

  Medewerkers omschrijven de sfeer als ‘dreigend en grimmig’ en ‘extreem onrustig’. De situatie achter de muren was deze winter zelfs zo instabiel dat het landelijke bijstandsteam, een soort mobiele eenheid die met knuppels en pepperspray afgaat op grote calamiteiten in gevangenissen, permanent aanwezig was. Alle dertig isoleercellen zaten vol.

  Like

 16. Peter zegt:

  Als er niemand in is geslaagd zullen we moeten accepteren dat het boter aan de galg is gesmeerd om hier mee door te gaan
  Stoppen dus met politie iftars en de moslimknuffelarij van de overheid.
  Geen moslimscholen en strenge controles op hetgeen er in de haathutttten wordt gepreekt.

  Like

 17. guusvelraeds zegt:

  “Zo´n islam is in de eerste plaats een bedreiging voor de wereldvrede. In de tweede plaats verhindert hij de integratie”,

  Ruud Koopmans heeft vergeten te benoemen, in de derde plaats.

  Ale goede dingen bestaan immers uit drie.

  Dus.

  In de derde plaats heeft z’on islam ook nog een in alle lagen parasiterende uitwerking op de ontvangende samenleving die hierdoor afgeremd wordt in haar groei naar meer onderlinge participatie, welvaart en welzijn.

  Like

 18. Lucky zegt:

  Ondertussen….
  https://www.breitbart.com/europe/2019/03/07/radical-islamic-terrorism-accounts-91-percent-european-terror-victims/

  Radical Islamic Terrorism Accounts for 91 Percent of European Terror Victims

  The newly released Black and White Book of Terrorism in Europe has revealed radical Islamic terrorists have accounted for 91 percent of the total terror victims since the year 2000.

  https://t.co/awzQdQudSh

  Like

 19. Daan Kranenburg zegt:

  Prof. meneer Koopmans, ben het eens met uw uitspraak dat het geen enkel westers land gelukt is om moslims met succes te laten integreren maar dat weten gewone mensen toch al tig jaren. Vraagje, waarom doen die westerse landen daar eigenlijk zoveel moeite voor professor in de sociologie, meneer Koopmans? Laat ons dat eens weten met een feitelijke haarscherpe analyse van u professor, ben benieuwd.

  Like

  • QENQ6 zegt:

   Op de eerste plaats: ik ben geen professor.

   Europa heeft de kracht niet om zich te verweren omdat ze al jaren is ingesukkeld door de welvaart en zijn culturele en religieuze roots heeft verwaarloosd en daardoor zijn identiteit is kwijt geraakt. Reactie: een zwaktebod doen en “integreren” = aanpappen, want te laf om te vechten..

   Like

 20. kampersrene zegt:

  en de professor…..gaat verder…..omdat het fanatieke smeerlappen zijn met een bijzonder laag IQ

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s