Nieuwe peiling bevestigt: Er zal een ruk naar rechts in Europa plaatsvinden

Screenshot_97.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel – Dit zouden wel eens de spannendste Europese Parlementsverkiezingen in tijden kunnen worden en het geschreeuw van de linkse imperialisten is niet voor niets al zo groot van tevoren: Volgens een peiling van het opinieonderzoeksinstituut INSA in samenwerking met andere Europese opinieonderzoeksinstituten in zes Europese landen dreigt er bij de Europese Parlementsverkiezingen in mei “een ruk naar rechts”.

journalistenwatch

Volgens de peiling kan de fractie “Europa van Naties en Vrijheid” (ENF) van “rechtse” partijen (o.a. de FPÖ uit Oostenrijk, LEGA uit Italië, Rassemblement National uit Frankrijk, PVV uit Nederland, Vlaams Belang uit België) haar zetels bijna verdubbelen van 37 naar 67, bericht de “Bild-Zeitung”. Het beste nieuws is echter: de fracties van de “conservatieve” [christendemocratische!] (EVP) en sociaaldemocratische partijen (S&D) verliezen dramatisch.

De EVP verliest 43 zetels (van 217 naar 174), de S&D 45 zetels (van 186 naar 141). Zodoende is een grote coalitie op Europees niveau niet mogelijk. De fractie van ALDE (liberalen) wint 33 zetels (van 68 naar 101).

De Europese Groenen (EFA) verliezen acht zetels (van 52 naar 44). De Europese linksen (GUE) verliezen slechts één zetel (van 52 naar 51). De rechts-conservatieve en EU-kritische fractie ECR verliest 24 zetels (van 75 naar 51).

De Europese “rechts-populisten” van de EFDD winnen er een zetel bij (van 41 naar 42). De partijen die zich niet bij een fractie hebben aangesloten, verliezen 14 zetels (van 22 naar 8). In drie van de zes landen, waarin peilingen over de Europese Parlementsverkiezingen worden gehouden, zijn rechtse partijen de sterkste kracht. In Frankrijk is het de “rechts-extreme” partij van Marine Le Pen (Rassemblement National met 23%), in Italië de LEGA (met 33,4%), in Polen de eurokritische partij PiS (42%).

De FPÖ in Oostenrijk staat op de derde plaats met 24%. In Duitsland gaat de CDU/CSU aan de leiding met 29%. De SPD staat op de tweede plaats (16%), direct gevolgd door de Groenen (15%). Dan volgen de AfD met 12%, Die Linke met 9%. Voor de peilingen werden van 27 februari tot 1 maart in Duitsland 4000 en in Oostenrijk 1000 mensen (allebei door INSA) geënquêteerd. In Italië (opinieonderzoeksinstituut SWG) werden 1500 mensen geënquêteerd. In Spanje (opinieonderzoeksinstituut SigmaDos) waren het in totaal 1000 mensen, in Polen (opinieonderzoeksinstituut IBRIS) 1100 mensen en in Frankrijk (opinieonderzoeksinstituut Ifop) in totaal 1004 mensen. Op 23 en 26 mei kiezen 400 miljoen EU-burgers in 27 lidstaten een nieuw parlement.

Hoe belangrijk zo´n ruk naar rechts voor Europa is, kun je zien aan de levensgevaarlijke uitspraken van deze CDU-politicus:

De minister-president van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet (CDU), laat zich enthousiast uit over het manifest van de Franse president Emmanuel Macron voor een vernieuwing van de EU. Laschet, die eveneens gevolmachtigde voor de Duits-Franse culturele betrekkingen is, riep in een gastbijdrage in de “Welt” de Duitse regering ertoe op om “niet opnieuw het juiste moment voor een antwoord” te missen. “Met moed en vastberadenheid beslissen en handelen – dat is nu het gebod.” Macron had in het begin van de week in een lange brief aan de burgers een nieuwe start voor de EU geëist.

Er zou “niets minder op het spel staan dan het toekomstvermogen van de Europese Unie”, waarschuwde Laschet. Brexit en “populistische” partijen zouden als gevaren niet meer abstract, maar reëel zijn. Laschet eist een concurrentiepolitiek en benadrukt een nieuwe oriëntering van de industrie- en structuurpolitiek.

Men zou, om staande te blijven in de internationale competitie, “niet alleen onze zwaktes moeten genezen, maar van omwentelingen kansen moeten maken. We maken het mee in de energietransitie.” Laschet formuleert een antwoord op Macron: “Duitsland is bereid! Ook wij willen de versterking van Europa! Laten we gaan onderhandelen en gezamenlijk reclame maken in alle lidstaten.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Europees Parlement, EUSSR. Bookmark de permalink .

19 reacties op Nieuwe peiling bevestigt: Er zal een ruk naar rechts in Europa plaatsvinden

 1. Perfide Albion zegt:

  Ik vind het nog veel te weinig voor onze kant.. Wij staan tenslotte aan de goede kant van de geschiedenis.

  Geliked door 2 people

 2. Wachteres zegt:

  Een ruk naar rechts? Daar is het te laat voor:

  LINKS MOET VERNIETIGD WORDEN!

  Geliked door 5 people

 3. Laten we die Drunckert-TimmerSchwanz-VRHFSTD-Zooi een flinke MEP in hun miljonairs-smoelwerken geven! ********** Stem ZE Weg!! ************

  Geliked door 1 persoon

 4. GT zegt:

  Zo smerige Elite, zo verkiezen zij hun eigen wegen te gaan en in hun eigen walgelijkheden vind hun ziel behagen!

  Like

 5. Bert zegt:

  Laschet is weliswaar van de CDU, maar die regeren pas sinds 2017 voor het eerst sinds 1966. Nordrhein Westfalen is een links bolwerk en had dus 50 jaar lang de SPD aan de macht in coalities met andere linkse splinterpartijen, zoals de Groenen. Laschet praat niet alleen de SPD aanhangers in zijn deelstaat naar de mond, ook binnen de CDU behoort hij al langere tijd tot de linkervleugel. Zozeer zelfs dat hij een mogelijke opvolger van de cryptocommunist Merkel was. Lees:
  laschet-als-merkel-nachfolger-so-reagierte-nrw-ministerpraesident-bei-lanz-zr-9580285.html
  Zijn reactie is dus allerminst verbazingwekkend.

  Like

 6. Pingback: Nieuwe peiling bevestigt: Er zal een ruk naar rechts in Europa plaatsvinden! | eunmask

 7. M. zegt:

  Niet zo vreemd als er alleen partijen zijn die de ondergang van hun eigen volk dienen.
  Men had graag gezien dat op nieuwjaar de haat tegen Gods volk zou winnen.
  Nou nog zorgen dat de leugenaars de partij die de ondergang van het volk niet dient niet buitensluiten met hun gore leugens.

  Like

 8. ruud beijer zegt:

  20 maart Nexit?

  Like

 9. Marly zegt:

  En hoe zit het met Hongarije

  Like

 10. Hovawart zegt:

  Hopelijk regelen ze vóór de verkiezingen een soort slachtofferhulp voor de Brusselse linksgekkies van de Linksche Looney Brigade die zich al decennia in grote getalen veilig achten in hun beschermde omgeving, want een ruk naar rechts zal voor velen een aanval zijn op hun geloof,…..het Brusselse EU-paleis kan gemakkelijk worden omgevormd tot een gesloten inrichting met dwangverpleging….met een medicijnkast in plaats van een paar exquise gevulde wijnkelders.

  Geliked door 1 persoon

 11. Hb. Schwarz. zegt:

  Links zal zich in vele bochten wringen om de zaak weer te draineren, te verdraaien en te manipuleren.
  Fraude ligt op de loer, want links kan niet tegen verlies.
  Te links geïndoctrineerde standpunten die iedereen maar moet omarmen,

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Eerst zien die ruk naar rechts, dan geloven. Links zal altijd de absolute meerderheid behouden. En dat geldt voor alle verkiezingen. Eerlijke verkiezingen zijn er al vele jaren niet meer. Links zit verweven tot in de fijnste haarvaten van ons systeem, en dat merk je ook na iedere verkiezingsuitslag. Iedere keer is het teleurstelling alom. Je moet het vel van de beer niet verkopen voordat die afgeschoten is. Geen pessimisme, maar realisme.

  Like

 13. hoDNews zegt:

  Laten we het hopen en dat we nog op tijd zijn, anders zie ik het donker in voor de Europese bevolking.

  Like

 14. M.A.L. Sion zegt:

  Als die ‘ruk naar rechts’ onvoldoende oplevert, zullen we een antwoord moeten zien te vinden op het geweld van ANTIFA. Mogelijk via de Gele Hesjes. Hierboven las ik dat links vernietigd moet worden. De stoottroepen van links zijn de ANTIFA (al dan niet gefinancierd door Soros). De pijlen moeten gericht worden op ANTIFA. In het verleden heb ik ervaring opgedaan met het negatieve werk van GroenLinks en SP. Toen nog in het geniep, bijvoorbeeld door bedreiging van zaalverhuurders. Nu wordt strijd openlijk (semi-militair) gevoerd via ANTIFA. Hopelijk houden de GELE HESJES vol totdat er beweging komt in het regeringsbeleid.

  Like

 15. Jade zegt:

  Laat maar komen die ruk…

  Geliked door 1 persoon

 16. M. zegt:

  Als de linkse bestuurders ons opzettelijk links in de vangrail proberen te rijden om ons in ongeluk te storten heb je al gauw dat iemand zijn eigen ongeluk wil voorkomen en een ruk aan het stuur naar rechts geeft uit lijfsbehoud.
  Rechts is een logisch gevolg van linkse waanzin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s