Salvini: “Als je mijn huis binnensluipt, moet je weten dat je er horizontaal weer uitgedragen kunt worden.”

Screenshot_95

(Vertaling: E.J. Bron)

Italianen mogen zich in het vervolg bij huisvredebreuk verdedigen met een vuurwapen. Het Italiaanse parlement heeft een wetswijziging betreffende versoepelde zelfverdediging met wapens – ingebracht door minister van Binnenlandse Zaken Salvini – aangenomen.

journalistenwatch

Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini en minister van Openbaar Bestuur Giulia Bongiorno (foto boven, beide LEGA), hebben een desbetreffend wetsontwerp over zelfverdediging bij huisvredebreuk in het Italiaanse parlement ingebracht. De parlementariërs stemden met 373 ja-stemmen en 104 nee-stemmen bij 2 onthoudingen voor een verandering van de artikelen 52 en 55 van het Wetboek van Strafrecht.  

In de verkiezingscampagne had Salvini zich al op niet mis te verstane wijze voor het recht op zelfverdediging uitgesproken: “Als je mijn huis komt binnensluipen, moet je weten dat je er horizontaal weer uitgedragen kunt worden.”

De rechtssituatie in Italië was tot nu toe net zo tandeloos als in Duitsland en maakte diegenen die werden aangevallen weerloos: bij zelfverdediging mag de bedreigde persoon alleen het meest milde verdedigingsmiddel gebruiken. In de nieuwe Italiaanse wet komt nu te staan dat het “altijd” proportioneel is om je in je eigen huis of eigen winkel met een wapen tegen binnendringers te verdedigen. Eigenlijk een vanzelfsprekendheid wanneer je het slachtoffer en niet de dader wilt beschermen.

Salvini noemde een andere handelwijze, dan de nu in de wet vastgelegde, onrealistisch: “Als er iemand gemaskerd een meter voor me staat, moet ik volgens het huidige recht op zelfverdediging weten of hij me wil aanvallen, of het pistool echt is, of het mes scherp is. Ik zeg u: als ik ´s nachts iemand gemaskerd in mijn kamer heb, dan regel ik dat. Als ik bang ben, dan heb ik het recht om me in mijn eigen huis te verdedigen.”

De straf voor inbrekers wordt in het uitgebreidere recht op zelfverdediging duidelijk verhoogd. Voor huisvredebreuk tot vier jaar, voor woninginbraken tot zes jaar. Wie zich legaal heeft verdedigd, kan in het vervolg niet meer aansprakelijk gesteld worden voor ontstane schade.

Er zouden wild-west toestanden in Italië dreigen, aldus critici volgens de “Junge Freiheit”. Hierop antwoordde Salvini: op dit moment zou het toegaan als in het wilde westen. Criminelen zouden sterker zijn dan de normale, eerlijke burgers. Eindelijk, zei ook de minister van Openbaar Bestuur en voormalige advocate van Andreotti, Giulia Bongiorno, zou in de strijd tegen inbrekers recht worden, wat recht zou moeten zijn: “Wanneer zo iemand zich in mijn huis bevindt en mijn kamer binnenkomt, waarin zich ook mijn kind bevindt, en ik heb een pistool – dan gebruik ik dat. Punt uit.”

Volgens een peiling zou 40% van de Italianen zich hebben uitgesproken voor een versoepeling van het gebruik van wapens ter zelfverdediging, aldus hierover de “Tagesschau”. Deze meldt dat de nieuwe wet tot het eind van de maand door de Italiaanse Senaat bevestigd wordt en zodoende actief is voor de Europese Parlementsverkiezingen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, gezond realisme, Italië, LEGA. Bookmark de permalink .

25 reacties op Salvini: “Als je mijn huis binnensluipt, moet je weten dat je er horizontaal weer uitgedragen kunt worden.”

 1. henk zegt:

  Geweldig deze man, hij staat aan de kant van de burger en niet de crimmineel !

  Geliked door 2 people

 2. jack black zegt:

  Op lange termijn, geeft het geen andere optie !
  Ze vallen nu al als Termiten over Europa heen !
  De inbreker kost dan ook geen belastinggeld meer !

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Gewéldige vent !
  Hee Rutte , flapdrol , lees je even mee ?

  Geliked door 2 people

 4. Stef zegt:

  Stuur door aan Geert en hij heeft er weet 10 zetels bij.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Prachtig, zo hoort ‘t.
  Tuig dat je huis binnendringt en waartegen je je niet zou mogen verdedigen, absurd.
  Zo hadden wij ’t eens met een NL-tourist hierover en die zei:”Dat mag wel in NL, jezelf verdedigen maar je moet PROPORTIONEEL geweld gebruiken”.
  Dus als ik als “ouwe”-vent neergeknuppeld wordt hier in huis, moet ik daarna PROPORTIONEEL geweld gaan gebruiken.

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Je mag een klap uitdelen om je te verdedigen, zolang je maar op let dat jou aanvaller er geen blauwe plekken aan over houd of ander letsel.
   Dat is proportioneel geweld gebruiken.

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Als ik door dat tuig “bewerkt” zou worden, lig ik op de grond[ of erger ] en heb moeite om op te staan.
    Zulk schorem die ouderen aanvallen zouden extra gestraft moeten worden.

    Geliked door 1 persoon

 6. QENQ6 zegt:

  1 + 1 = 2.
  Dat is in Nederland niet zo, maar deze man wijst de weg. Heel goed.

  Geliked door 1 persoon

 7. M. zegt:

  Hier overspoeld men het land met criminaliteit en geweld en mag het volk zich ook nog eens niet verdedigen.
  De bescherming waar ze voor betalen de zogenaamde pro ellende voor de eigen burger wet hebben ze ook nog tegen zich want die verzwijgen en liegen het volk voor om de ellende maar vooral te laten groeien in ons land zodat het nog veel erger word.
  Deze mensen die die waanzin dienen moeten wel een gruwelijke haat aan hun eigen familie hebben.

  Geliked door 1 persoon

 8. Cathja zegt:

  Een fantastische uitspraak van Salvini! Het is een man met karakter, die niet wijkt voor dreigementen. Van wie dan ook.
  Een man naar mijn hart!

  Geliked door 1 persoon

 9. BertG. zegt:

  Nog geen reactie van Peter hierop? Dan komt ie zeker nog.
  Dat dit toch echt een grens is die hiermee overschreden wordt.
  En dat wij niet zo met mekaar omgaan in de samenleving.
  Of dat dit niet wenselijk is om zo met ons medemens om te gaan of te behandelen.

  Like

 10. M.A.L. Sion zegt:

  Dit zal wel een verandering in de praktijk teweeg brengen. Het percentage inbrekers, insluipers enz. dat gewapend op pad ging zal ongetwijfeld toenemen. De huiselijke burgers die zich van een wapen willen voorzien om die ongenode gast mee te verwelkomen (?) kunnen beter nu een cursusje schieten nemen want die ongenode gast zal er mogelijk iets beter mee om kunnen gaan.
  Interessant om af te wachten hoe zich dit in Italië verder zal ontwikkelen.

  Like

 11. Dr. Heinz zegt:

  En die wild west toestanden hebben wij te danken aan die: geschifte linkse lieden, EU proleten en meer van dat volk!! Zij leven in een droomwereld, waar een ieder gelijk is en meer van dat! De grenzen moeten weer bewaakt wordt, je moet weten wat er in komt en wat er weer uit gaat! Hoorde eens een oud politie agent zeggen: heb je een keer een inbreker buiten gevecht gesteld, gooi die bij de buren in de tuin. Anders bestaat de kans dat je word aangeklaagd voor mishandeling, als je de inbreker buiten gevecht hebt gedaan.

  Like

 12. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  It’s the only way

  Like

 13. Ruud zegt:

  Neutraliseren voor de langer termijn…………………..

  Like

 14. Jade zegt:

  De Noordzee is groot.

  Like

 15. Hovawart zegt:

  Dat een criminele organisatie het leven in Europa Zó kan veranderen dat normale burgers in angst moeten leven, zich ‘wettelijk’ hun have en goed moeten verdedigen met vuurwapens, gewone mensen die zich niet meer thuis voelen in hun eigen landen, geen toekomst meer kunnen opbouwen voor hun kinderen……omdat een socialistische dievenbende de wereld wil herverdelen….ongekend dat iedereen dit maar pikt.

  Geliked door 1 persoon

 16. fleckie zegt:

  VERDELEN. die .kaderleden. van die goedgeefse partijen dan ook hun ‘vergaarde’. rijkdom , ( salaris-inkomsten.? etc. of…is. dat. WEER. . alleen bedoeld. voor. de. ‘MINDERE’. GODEN’.?*-*-(-*-*-*-*-*-*-*-*-

  Like

 17. Het wilde westen is geschapen door de EU. Al deze indringers die het fatsoen van een kakkerlak hebben, komen binnen,en hebben wapens, zoals messen ,geweren, en noem maar op. En dan hoort het zo te zijn dat het eigen volk zich bewapent om zich te kunnen verdedigen. Het is toch vanzelfsprekend dat dit zo moet zijn. Maar de bedoeling van Brussel is dat wij ons van achter in de rug laten schieten. Deze klootzakken zijn niet voor ons, maar tegen ons. Daarom moeten wij deze bende negeren en afbreken. Europa moet weer van haar vrijheid kunnen genieten. En dat kan niet met de islam samen.

  Like

 18. Republikein zegt:

  Nog pas kort geleden, toen Wilders gedoogde, zei Rutte ook zo iets, de inbreker vervolgen en het slachtoffer beschermen, is weinig van terecht gekomen m.i.!
  Bravissimo Salvini!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s