Kan Nigeria 800 miljoen mensen voeden?

Screenshot_124

(Vertaling: E.J. Bron)

In het jaar 2100 zullen er 4 miljard Afrikanen op de wereld zijn

Kan Tanzania 300 miljoen mensen voeden? Kan Oeganda meer dan 200 miljoen mensen voeden? Volgens prognoses van de VN zullen in het jaar 2100 enkele Afrikaanse landen onvoorstelbaar overbevolkt zijn. De wereld zal demografisch enorm veranderen.

Die Freie Welt

De demografische ontwikkelingen in Afrika zijn meer dan alleen maar zorgwekkend. Voor veel landen ten zuiden van de Sahara zijn ze zo dramatisch, dat men zich helemaal niet kan voorstellen hoe de toekomst van deze landen er uit moet zien.

Een feit is, dat de meest elanden in de Sahel-regio, in de gebieden van de woestijnen en half-woestijnen en in de gebieden van de droge savannes slechts een geringe bevolkingsdichtheid konden voeden. In de meeste van deze regio´s leefde bevolking duizenden jaren lang als nomaden, die hun kuddes seizoengebonden van weide naar weide, van waterbron naar waterbron dreven.

Hebben Somalië en Eritrea een kans?

Typische voorbeelden zijn landen zoals Eritrea en Somalië in de Hoorn van Afrika. In Somalië leefden rondom 1950 ongeveer 2 miljoen mensen. De meesten waren nomaden. Aan de kust leefden maar weinig mensen van de visvangst. Nu heeft Somalië bijna 15 miljoen inwoners, waarvan de meesten kinderen en jongeren zijn. Tot 2050 zal de bevolking van het land tot 35 miljoen en tot 2100 tot 70-80 miljoen gestegen zijn, wanneer het geboortecijfer van gemiddeld 6-7 kinderen per vrouw aanhoudt.

Wanneer de bevolking van Somalië nu al uitwijkt naar zeeroverij, omdat de landbouw en de visserij als bestaansbasis niet meer volstaan, dan is het de vraag hoe de bestaansbasis van Somalië er over 30, 40 of 50 jaar moet uitzien. Somalië heeft geen olie, geen speciale bodemschatten, geen geschikt klimaat voor intensieve landbouw en ook geen noemenswaardige industrie. Het ontwikkelingspeil is laag en niet voldoende voor de opbouw van een industrienatie.

Overbevolking in de Sahel-zone? Hoe zal dat aflopen?

Een ander voorbeeld is Niger in de Sahel-zone. Rondom 1950 woonden er in Niger ongeveer 2 tot 3 miljoen mensen. NU zijn dat er meer dan 20 miljoen. Met een vruchtbaarheidscijfer van ongeveer 7-8 kinderen per vrouw zullen er omstreeks het jaar 2050 ongeveer 68 miljoen en omstreeks het jaar 2100 meer dan 190 miljoen mensen wonen. Dat moet men zich eens voorstellen: 190 miljoen, waar daarvoor slechts 2 miljoen mensen woonden! De blik op de geografie van het land laat zien dat dit een onmogelijkheid is.

Wat zal er overblijven van het oerwoud in Kongo?

In Kongo zullen tot 2050, zoals het er nu naar uitziet, ongeveer 215 miljoen mensen wonen. Tot 2100 zouden dat meer dan 370 miljoen kunnen zijn. Van het tropisch regenwoud van Kongo zal dan niet veel meer over zijn. De effecten op de biosfeer in Afrika kan men zich aan de hand van de woestijnvorming wel voorstellen. Want de bodem van het tropisch regenwoud is minder vruchtbaar dan het lijkt. Als het woud eenmaal grondig is gerooid, dan ontstaat daar woeste grond.

Nigeria is een tikkende tijdbom: in het jaar 2100 zouden daar 700-800 miljoen mensen kunnen wonen

Het land met de meeste bevolking in Afrika, Nigeria, zou zelfs tot het jaar 2100 na India en China tot de top-3 van de wereld kunnen behoren met meer dan 750 miljoen inwoners. Wellicht zelfs tot 800 miljoen! Nu al wonen er in Nigeria officieel ongeveer 196 miljoen mensen. Dat betekent: over een tot twee jaar zullen dat er meer dan 200 miljoen zijn. De meesten van hen zijn kinderen en jongeren, die op hun beurt vroeg eigen kinderen zullen krijgen. Tot het jaar 2050 zullen het er in ieder geval meer dan 400 miljoen inwoners zijn. Dat is nauwelijks meer tegen te houden.

Het schokkende: dit zijn allemaal prognoses van de VN op de middellange termijn. Er bestaan nog dramatischer prognoses. Zelfs wanneer de laagste prognoses werkelijkheid zouden worden, dan zou het bevolkingsaantal van veel Afrikaans elanden absoluut onvoorstelbaar zijn.

Zal de bevolking door oorlog en ziekte wellicht toch lager uitvallen? Waarschijnlijk niet!

Als je kijkt naar landen zoals Somalië, waar al jarenlang oorlog, anarchie en chaos heerst, dan schijnt dit geen invloed op de bevolkingsontwikkeling te hebben. Integendeel: ook in andere burgeroorlog- en chaosstaten zoals Jemen, Irak of Afghanistan zijn de geboortecijfers extreem hoog, veel hoger dan in de rijke landen van het Nabije en Midden-Oosten.

En ziektes? Er waren in de jaren-80 en de jaren-90 veel speculaties dat de hoge HIV-cijfers in de zuidelijke landen van Afrika voor een bevolkingsafname zouden zorgen. Maar ook dat is niet het geval. In Zambia, Malawi, Zimbabwe en Zuid-Afrika is 10-18% van de bevolking met HIV geïnfecteerd. Desondanks neemt ook daar de bevolking snel toe. In het kleine Malawi (aan het Malawi-meer) zouden volgens de prognoses tot het jaar 2050 meer dan 40 miljoen mensen wonen.

Bovendien kan men in tijden van ziekte, mislukte oogsten en burgeroorlog rekenen op hulp uit het buitenland om de noodlijdende bevolking te helpen.

De VN lijkt een duidelijk scenario voor ogen te staan: Migratie. Europa ligt direct voor de deur.

Hier enkele statistieken die tot nadenken stemmen:

Rondom het jaar 1950 waren dit de landen met de meeste bevolking ter wereld:

China: 543 miljoen
India: 376 miljoen
Sovjet-Unie: 180 miljoen
VS: 158 miljoen
Japan: 82 miljoen
Indonesië: 72 miljoen
Duitsland: 70 miljoen
Brazilië: 53 miljoen
Groot-Brittannië: 50 miljoen
Italië: 46 miljoen
Frankrijk: 43 miljoen
Bangladesh: 38 miljoen

Nu (2018/2019) zijn de landen met de meeste bevolking ter wereld:

China: 1 miljard en 394 miljoen
India: 1 miljard en 371 miljoen
VS: 328 miljoen
Indonesië: 265 miljoen
Brazilië: 209 miljoen
Pakistan: 200 miljoen
Nigeria: 195 miljoen
Bangladesh: 166 miljoen
Rusland: 147 miljoen
Mexico: 131 miljoen
Japan: 126 miljoen
Ethiopië: 107 miljoen

Volgens schattingen van de VN zullen in het jaar 2050 dit de landen met de grootste bevolking zijn:

India: 1 miljard en 680 miljoen
China: 1 miljard en 344 miljoen
Nigeria: 410 miljoen
VS: 390 miljoen
Indonesië: 320 miljoen
Pakistan: 307 miljoen
Brazilië: 232 miljoen
Kongo: 215 miljoen
Bangladesh: 201 miljoen
Ethiopië: 190 miljoen
Egypte: 166 miljoen
Mexico: 164 miljoen

En in het jaar 2100 zullen dit de landen met de grootste bevolking zijn:

India: 1 miljard en 516 miljoen
China: 1 miljard en 4 miljoen
Nigeria: 794 miljoen
VS: 447 miljoen
Kongo: 379 miljoen
Pakistan: 351 miljoen
Indonesië: 306 miljoen
Tanzania: 303 miljoen
Ethiopië: 250 miljoen
Oeganda: 213 miljoen
Egypte: 198 miljoen
Niger: 192 miljoen

En dit zijn de landen met het hoogste vruchtbaarheidscijfer:

Niger: 7,6
Zuid-Soedan: 6,7
Somalië: 6,4
Tsjaad: 6,4
Kongo: 6,3
Malawi: 6,3
Burundi: 6,1
Angola: 6,0
Mali: 6,0
Mozambique: 5,9
Burkina Faso: 5,7
Gambia: 5,6
Guinea-Bissau: 5,6
Nigeria: 5,5,
Oeganda: 5,4
Zambia: 5,3
Benin: 5,3
Tanzania: 5,2

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Afrika, belangenverstrengeling, Demografie, Europa, gezond realisme, Immigratie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Verenigde Naties, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Kan Nigeria 800 miljoen mensen voeden?

 1. koosv8 zegt:

  Iedereen lijkt altijd wel te weten hoe de toekomst er uit zal gaan zien. En aan de andere kant komt er niemand met oplossingen, en die zijn er ook natuurlijk. Maar het gaat gewoon door. In de jaren 50 wist men ook dat het in Nederland TE VOL zou worden, er werd gevraagd om te emigreren. En nu….. kom maar binnen met je knecht.

  Geliked door 2 people

  • D.G.M.Holland zegt:

   Ik heb misschien wel een oplossing.
   Is wereldwijd kannibalisme terug invoeren een goed idee ?
   We zouden dan allemaal méér i.p.v. minder vlees kunnen gaan eten…

   Ook hebben we al voldoende programma’s op de t.v. om te leren,
   hoe je die mensen moet klaarmaken..
   Ik bedoel kookprogramma’s, dus niet het programma spuiten en slikken natuurlijk….

   Like

 2. fleckie zegt:

  Men ‘mag, (moet). altijd in. . gedachten …houden…:,…,.’MAXIMA’. STROOMT. …ALTIJD…..
  NAAR. …..‘MINIMA’!,,!!!!!

  Like

 3. Agenda 21/30 gaat hierin verandering brengen, denk dat het wachten is op een geschikt moment om het dodelijke van mens tot mens overdraagbaar gemuteerd vogelgriepvirus op de mensheid los te laten. Ab Osterhaus is een van de ontwikkelaars van dit super dodelijke virus, dat nog virulenter schijnt te zijn als de Spaanse griep die in 1918 een pandemie veroorzaakte wat aan 3% van de toenmalige wereldbevolking een eind maakte 50 tot 100 miljoen mensen stierven hieraan.

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Vooral de extreem hoge geboortecijfers in al die Afrikaanse landen zullen met verstand en bijbehorende oplossingen/middelen omlaag gebracht moeten worden om geen rampen, daar en elders, te veroorzaken. Met verstand zei ik dus……

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Wij dienen ons financieel terug te trekken uit landen waar deze mensachtige barbaren wonen. Dan zal de natuur middels HIV, Ebola etc. snel zijn werk doen. Als 90% vergaan is tot beendermeel opnieuw koloniseren. Dat is de enige kans tot herstel.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Al die tabellen ten spijt, waarom word Europa niet genoemd ? Door die voortdurende massale import uit Arabie en Afrika, gezinshereniging en zeer grote gezinnen, heeft Europa in 2100 2 miljard mensen, waarvan nog slechts 100 miljoen autochtone Europeanen. In 2100 zit half Afrika hier op de stoep. Europa zal er in 2100 uitzien als een grote achterbuurt met een enorme armoede, drugs syndicaten, sharia en de nodige kaliefs. Afrikanen en Arabieren jongen als de konijnen, niet alleen in hun thuislanden, maar ook in Europa. Europa zal net zo onleefbaar en overbevolkt worden als de armste ontwikkelingslanden.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Nee John. Europa word niet genoemd omdat ze in Brussel wel een plan klaar hebben liggen om het teveel aan negers hier naartoe te halen en in Europa te verdelen.
   Geld zat toch, van de burgers uiteraard.

   Geliked door 1 persoon

 7. Harry Willemse zegt:

  Die arme stakkers kunnen wij toch gemakkelijk in Nederland opvangen. Is tevens goed voor het klimaat.

  Like

 8. King Arthur zegt:

  Tja, ga er maar van uit dat minstens de helft van die 4 miljard naar Europa gaat komen.
  Dat is ff snel gerekend een vervijfvoudiging van de bevolking hier.
  EU wordt een swart hellhole vol niets kunnende analfabete bijstandtrekkers.

  Like

 9. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Kortom, over een paar decennia zijn er in heel Afrika alleen nog staanplaatsen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  De weg naar de hel werd in het verleden al geplaveid met de goede bedoelingen van Albert Schweizer. 100 jaar later is ieder Afrikaans land een demografische hel die zijn geboorteoverschot tot vreugde van de multiculturalist in Europa dumpt.

  Like

 11. Hendrik zegt:

  Zolang wij continu voedsel blijven sturen zal het alleen maar erger worden. Deze gebieden kunnen biologisch gezien deze populaties niet aan maar met een volle buik en geen werk heb je toch mooi de hele dag tijd om met je vrouw(en) kindjes te maken. Stop alle vormen van ontwikkelingssamenwerking en voedselhulp.

  Like

 12. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ach en wee, hoe errug en wat ziellug voor die arme negertjes. Wat een probleem. En de prognoses zijn zoooo dramatisch. Hoe moeeeet dat nou toch ??? Hopen dat oorlog en ziektes een oplossing brengen ??? Meer migratie ???

  De propagandamachine van de VN draait weer eens op volle toeren. Afrika dreigt overbevolkt te geraken en er komen alsmaar meer negertjes bij. Hoe ga je al die mensen te eten geven ???
  Wat een probleem. Helaas kijken ze voor de oplossing van de problemen weer eens de verkeerde kant uit. De problemen met de ellende van oorlog en ziektes oplossen is zo destructief. Het geeft even wat lucht, de problemen blijven edoch gewoon voortbestaan. En migratie is ook al zo contraproductief. Het verplaatst alleen maar de problemen. Nee, je moet de problemen constructief oplossen en structureel bij de wortel aanpakken.

  Moeten wij die negers opnemen. Nee, dat gaat niet. Nederland is vol, nee overvol en dat al al meer dan 50 jaar. Waar zouden we al die mensen moeten laten en waar halen we het eten voor al die mensen vandaan ??? Dan heeft Joost Maghetweten pas echt een probleem !!!

  Migratie is geen oplossing !!! Dat verplaatst alleen maar het probleem. Sexuele voorlichting en condooms hebben ze nodig. En eventueel een sterilisatieprogramma. Als ze ginderwijd minder kindjes gaan maken, lost het probleem zichzelf binnen enkele decennia grotendeels op.

  En met al onze moderne technologische kennis en kunde moet het mogelijk zijn, om de Sahara op grote schaal groen en vruchtbaar te maken. Daar kunnen dan heeeel veeeel mensen wonen. Laat de VN dergelijke programma’s initiëren. Dan doen ze tenminste een keer iets goeds. Dit is bigggg businessss !!!

  De Arabische woestijn is ook zo’n enorm groot woestijngebied, dat groen gemaakt zou kunnen worden, Daar zouden heeeel veeeel moslims kunnen wonen. Dan zijn ze daar onder elkaar in hun eigen contreien Daar kunnen ze dan hun eigen geluk creëren.

  Zuid-Amerika is buiten de grote steden in principe heel dun bevolkt. Er is ginderwijd heel veel wildernis en waste-land. Ook dat zou in cultuur gebracht kunnen worden. Dat nog niemand daaraan gedacht heeft. Alweer bigggg businessss !!!

  En bedenk, dat als je al die woestijnen groen zou gaan maken, je daar heel veel water en CO-2 voor nodig hebt. En dat is goed voor het klimaat. Dan daalt de temperatuur op aarde, en gaat het op den duur zelfs in die woestijnen regenen. Dus de zeespiegel daalt en er zal minder poolijs afsmelten. En ook het broeikasprobleem is opgelost. Geen dure CO-2 programma’s meer nodig. Je vangt dus heeeel veeeel vliegen in één klap.

  Dus geen problemen contraproductief gaan verplaatsen, of destructieve oplossingen nastreven, maar juist bij de lurven pakken. Het is een kwestie van realiteitszin en constructief denken !!! Zie het probleem als een uitdaging !!! En een uitdaging is bigggg businessss !!!

  Geliked door 1 persoon

 13. koddebeier zegt:

  Zo lang we de grenzen maar dicht zouden houden, dan zal het geen probleem moeten zijn !

  Like

 14. Johan zegt:

  Laten we eens een aantal misvattingen omtrent Afrika recht zetten.
  Allereerst. Afrika is helemaal niet overbevolkt. Dat zijn wij hier in Nederland en in Europa.

  Kijk maar eens naar Congo. Dat is 56 keer zo groot als Nederland. Als ze dus 56 * 17 = 952 miljoen inwoners zouden hebben, dan pas zijn ze op het nivau waar wij nu in Nederland ook zijn.
  Ze hebben echter maar 85 miljoen op dit moment. Dat is verhoudingsgewijs dus nog geen 10 % van de Nederlandse bevolkingsdichtheid. Of omgekeerd gezegd : Als wij in Nederland 10 % zouden hebben van wat wij nu hebben. dan zouden we qua bevolkingsdichtheid in de buurt komen van wat Congo nu heeft. Dan moeten we dus terug naar 1,7 miljoen inwoners.

  Dat brengt meteen het volgende punt ter sprake : Wie zijn wij om kritiek te hebben op de bevolkingsdichtheid in Afrika ? Moeten ze dat niet zelf uitzoeken ?
  Nederland barst uit zijn voegen, maar het opgeheven vingertje torent nog altijd boven alles uit. Wat zou U ervan vinden als ze in een krant in Afrika schrijven, dat ze vinden dat de Nederlandse bevolking eigenlijk terug moet naar 1,7 miljoen en dat het schandalig is dat ze dat niet doen ?

  De getallen hierboven tonen de problematiek van de bevolkingsaanwas. Afrika heeft een groeiende
  bevolking, Nederland en Europa een krimpende. Ieder werelddeel zal zelf zijn keuzes moeten maken en met eigen oplossingen hiervoor moeten komen.
  Dat de situatie voor Afrika in de komende 70 jaar dramatisch wordt, staat buiten kijf. Dat het gevolgen zal hebben voor Europa, is ook overduidelijk. Het demografisch overschot van Afrika zal zich, al of niet met geweld, een weg banen naar Europa.
  In bovenstaand artikel wordt gesuggereerd, dat deze migratiegolven het werk zijn van de VN. Gezien echter de feitelijke getallen, mag het duidelijk zijn : VN of niet, in absolute aantallen zijn de negers dermate talrijk, dat er geen ontkomen aan is. Het bastion Europa zal bestomd worden.
  Daar heeft de VN helemaal geen invloed op.

  Europa zal in 2100 een bevolking hebben van ongeveer 450 miljoen, tegenover 550 miljoen nu.
  Buiten immigratie gerekend. Afrika heeft er dan 4000 miljoen. Dus ruim 8 keer zoveel.
  Als alleen al 10 % daarvan aan de wandel gaat richting Europa, betekent dat een mensenmassa van 400 miljoen, die onze kant op komt. Voor Afrika betekent dit niets. Het is slechts een klein deel van de totale bevolking. Voor Europa betekent het, dat het continent verzwolgen zal worden door de negers.
  Om dat laatste te voorkomen, dat is de grote uitdaging voor Europa in de komende jaren.

  Like

  • Oeps zegt:

   @ Johan (10 maart 2019 om 16:20)

   Dames en Heren.

   “Voor Europa betekent het, dat het continent verzwolgen zal worden door de negers.” Daarmee zijn de problemen niet opgelost. Het is slechts een schijnoplossing. Het verplaatst de problemen naar hiertoe. Daar is niemand mee gebaat. Europa kan de Afrikaanse overbevolking niet opnemen. Daar hebben we niet genoeg ruimte voor. De problemen moeten constructief bij de wortel worden aangepakt. De Afrikaanse bevolkingsaanwas zal linksom of rechtsom bij de lurven moeten worden gepakt. Afrika zal zelf aan de oplossing van het probleem moeten gaan werken. Het is vooral een mentaliteitsprobleem. Sexuele voorlichting, condooms en eventueel een humaan sterilisatieprogramma. Als de bevolkingsaanwas ginderwijd krimpt, lost het probleem zichzelf binnen enkele decennia op.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nou @Johan daar valt nog wel wat aan af te dingen. U lijkt te vergeten dat grote delen van Congo en ook andere Afrikaanse landen nog niet bewoonbaar zijn.
   Dus als uitsluitend kijkt naar de totale grondoppervlakte en dat afzet tegen de bevolking dan lijkt het mee te vallen, de werkelijkheid ziet er anders uit.
   Datzelfde gaat bijvoorbeeld op voor Egypte waar zo’n 15% van het totaal slechts werkelijk bewoond wordt, dan zou je kunnen zeggen dat het meevalt maar één kijkje in Caïro brengt je gauw op andere gedachten.
   Grote vraag blijft waarom iedereen naar Europa kijkt alsof het een soort overloopvat is, waarom niet naar Azië gekeken? Men schijnt uitsluitend naar de “rijke” Europese landen te willen, normaal gesproken hoort Rusland daar ook bij maar die kennen het probleem van immigratie niet, Oekraïne heeft zelfs te maken met een leegloop.

   Geliked door 1 persoon

 15. Bob Koster zegt:

  Voor Afrika is er maar één oplossing: hek er omheen en kalasjnokovs uitdelen. Na twee jaar is dan bevolking gehalveerd en krijgt Afrika een nieuwe kans. Dit plan gaat uit van zelfregulering en respect voor de Afrikaanse cultuur dus niemand kan er tegen zijn.

  Like

 16. Thomasson zegt:

  Machiavelli (1469 – 1527) geeft een antwoord op de vraag: WANNEER IN ALLE GEWESTEN VAN DE WERELD ZO TALRIJK ZIJN, DAT ZE ZICH NIET MEER STAANDE KUNNEN HOUDEN WAAR ZE ZIJN, NOCH NAAR ELDERS KUNNEN VLUCHTEN …DAN ZAL DE WERELD ZICHZELF REINIGEN”
  Wij zien de Afrikanen als voorwaardige mensen. Maar wij verwachten van hen niet dat zij de verantwoordelijkheden zouden nemen die van (volwassen) mensen worden verwacht. Dus, laat ze maar hun eigen bonen doppen. STOP IEDERE VORM VAN HULP. Dat doen wij al bijna 60 jaar; zonder geen enkel resultaat.

  Geliked door 1 persoon

 17. Indira.J Dania zegt:

  KAN NEDERLAND 800 MILJOEN MIGRANTEN VOEDEN ?
  NEDERLAND IS OOK TIKKENDE TIJDBOM !!!

  IK HEB VOOR NEDERLAND GEKOZEN NIET VOOR NIGERIA !!!

  TROUWENS GEKOZEN IK BEN GEBOREN MET MIJN NEDERLANDSE PASPOORT DIE IS VERKNOCHT! !!

  Like

 18. Republikein zegt:

  Ooit hier een artikeltje geplakt [ ben een trouwe plakker ] met als titeltje “dat willen wij ook”.
  Misschien dat iemand zich dat herinnert, zelfde inhoud.
  Zo tegen 2030, misschien 40, heerst er kannibalisme want aan alles een tekort.
  https://pineut.files.wordpress.com/2013/11/islam_kannibalisme.jpg?w=593&h=494

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s