Antisemitische incidenten met 19% gestegen in 2018

Screenshot_5

Zowel in de eigen omgeving als online meldt CIDI een stijging

Het aantal geregistreerde antisemitische incidenten is vorig jaar met 19% gestegen. In 2018 werden er 135 anti-Joodse incidenten gemeld, tegen 113 in het jaar ervoor. Daarnaast kwamen er 95 meldingen binnen van antisemitisme op internet en sociale media, zo blijkt uit cijfers van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI).

Post online

Volgens het CIDI komt de groei van antisemitisme in Nederland overeen met de trends in andere landen. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland kwamen het afgelopen jaar vaker anti-Joodse incidenten voor.

Het aantal incidenten in de directe omgeving van mensen steeg sterk. Voorvallen op school, op het werk of tussen buren stegen met 67%. Zo kreeg het CIDI een melding van een Joodse scholier die in de klas en in groepsapps opmerkingen te horen kreeg als: “Alle Joden moeten dood” en “Ga terug naar de gaskamer”. Incidenten in de directe omgeving van mensen hebben volgens het CIDI doorgaans een grote impact “en zijn daardoor extra schrijnend”.

De geregistreerde incidenten vormen volgens het CIDI “hoogstwaarschijnlijk het topje van de antisemitische ijsberg in Nederland”. Uit onderzoek van de Europese Unie blijkt dat slechts een kwart van de Joodse Nederlanders die slachtoffer waren van een incident in de afgelopen vijf jaar melding deed bij een instantie of de politie. Het CIDI maakt zich zorgen en vraagt “een duidelijk actieplan” van de overheid.

Daarnaast wil het centrum dat docenten ondersteuning krijgen bij het bestrijden van antisemitische vooroordelen in de klas.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, Eurabië, Islamisering, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, West-Europa. Bookmark de permalink .

17 reacties op Antisemitische incidenten met 19% gestegen in 2018

 1. In de VS neemt het ook toe. In Joodse wijken lopen reeds buurtwachten. Onlangs is er een soort van ‘Sylvana Simons’ Ilhan Omar als eerste moslima in Het Congres gekomen en ligt nu al onder vuur voor anti-Israel uitspraken met haar Grote Bek! Islam rukt ook in de VS op. ‘They let in the dogs from Hell!!’

  Geliked door 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het zou een misverstand zijn om hier de moslims als enigen de schuld van te geven, ook onder de autochtone bevolking neemt het toe zo heb ik recent moeten constateren.
  Het wordt vaak afgedaan met “je mag op alles kritiek hebben dus waarom niet op Joden?”.
  Maar kritiek is wat anders dan puur antisemitisme.

  Geliked door 2 people

 3. Vergeten video te posten van Ilhan Omar met haar ‘Sylvana Smoel’!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  2 Oorzaken: Het linkse fascisme is nooit uitgeroeid en de instroom horde van islamieten !

  Geliked door 1 persoon

 5. M. zegt:

  Alweer.Men gaat niets doen voor de mensen die opzettelijk in gevaar gebracht worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Roni zegt:

  HET Cidi vraagt om een duidelijk actieplan van de overheid.
  Lees ik dit goed, wie knijpt me even in de arm hier. Deze organisatie heeft echt boter op zijn hoofd. De PVV verketteren deden ze graag toch, bobo’s van het Cidi en tal van andere Joodse clubs/groepen.
  ZEKER am jisraeel chai MAAR niet met deze clubs en bobo’s of ze moeten snel van kleur veranderen/de hedendaagse realiteit durven te bevestigen/benoemen.
  KSJA !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Marlies zegt:

   CIDI is bagger. Joodse Raad-achtige groepen, zie ook in Duitsland, “bijna” islamknuffelaars. Daarom: Joden. bewapen u (en haal het “materiaal” bij de vijand in Antwerpen. Double whammy.

   Like

 7. leefbarbaar zegt:

  En nog steeds heeft het CIDI geen idee uit welke hoek de jodenhaat komt, want dingen benoemen is er niet bij. Hoorde op radio 1 vandaag een mevrouw de hele tijd vermijden het woord islam te gebruiken.

  Like

 8. Klaas zegt:

  Geliked door 2 people

 9. dolphin zegt:

  tja moet je vooral grrrrroenlinks gaan stemmen met haar “koop niet bij joden” politiek , en “ook palestijnen hebben recht op een stuk Israël”…………., alsof ze er van uit gaan dat Palestina bestaat als staat.

  Geliked door 1 persoon

 10. M. zegt:

  Niet zo vreemd dat het erger word als men de Jodenhaat onbeperkt naar ons land haalt.
  Kan een kind nog bedenken maar volwassenen blijkbaar niet.

  Like

 11. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Bewapen je en aarzel niet. Het is genoeg geweest.

  Like

 12. Jan zegt:

  Ook Morgan Freeman laat zijn ware gezicht zien, blijkt niets anders te zijn dan ordinaire antisemiet

  TRUMP-HATING black actor, Morgan Freeman, accuses Jewish Trump advisor, Stephen Miller, of being “Adolph Hitler reincarnated”


  …..
  https://barenakedislam.com/2019/04/10/trump-hating-black-actor-morgan-freeman-accuses-jewish-trump-advisor-stephen-miller-of-being-adolph-hitler-reincarnated/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s