BRIEFJE VAN JAN – Aan de kiezers

Screenshot_34

(Door: Jan Dijkgraaf)

Ja, iedere Nederlander moet straks van het gas af, óók van VVD’er Klaas Dijkhoff

Beste kiezers,

Dat filmpje van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff gezien waarin hij zijn collega’s van andere partijen oproept om te stoppen met liegen? Heel verleidelijk natuurlijk om als reactie daarop alle leugens van de VVD op een rij te zetten, maar dan komen jullie vandaag niet aan je eigen werk toe.

Laat ik het eens beperken tot het Klimaatakkoord, waarvan de Planbureaus vandaag – na afstemming met het ministerie van VVD’er Eric Wiebes – de doorberekeningen presenteren (via de Mona Keijzer-methode).

Dijkhoff doet alsof het helemaal niet zeker is dat het Klimaatakkoord, dat is opgesteld onder leiding van VVD’er Ed Nijpels en waaraan VVD’er Klaas Dijkhoff zelf tot het laatste moment letterlijk heeft meegeschreven, ook echt wordt ingevoerd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

15 reacties op BRIEFJE VAN JAN – Aan de kiezers

 1. Alphons Mantel zegt:

  Nijpels en Dijkhoff weten niks van natuurkunde, wiskundige modellen, statistiek en kansberekening, dus moeten ze zwijgen over het al 4 miljard jaar veranderende klimaat

  Geliked door 4 people

 2. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/klimaatakkoord-80-kosten-die-industrie-maakt-komt-op-bordje-huishoudens/

  Klimaatakkoord: ‘80% kosten industrie komt op bordje huishoudens!’

  De ramingen van van het Klimaatakkoord zijn bekend! Zojuist de persconferentie plaats in Buitenhof en Laura van Geest van het CPB liet weten dat het waarschijnlijk is dat ‘80% van de kosten die de industrie maakt om de CO2-reductie te realiseren op het bordje komt van huishoudens’! Lekker dan, maar logisch. Verder is er onzekerheid over de betrouwbaarheid van de ramingen.

  Geliked door 4 people

  • BertG. zegt:

   En die overige 20% wordt ook door berekend, zelf de kosten van de boekhouder die daar voor nodig is zal door berekend worden.
   Als of er ook maar 1 iemand is die denkt dat al die bedrijven 1% uit hun eigen zak daaraan zelf gaan betalen, en daarmee met verlies draaien.
   Maar zo iets is niet goed te verkopen in Buitenhof, dat begrijp ik ook nog wel.

   Like

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren,

  Als het dus aan de halfbloedjes Yasser Feras (alias Jesse Klaver), Robbie Jetsetter (alias Rob Jetten) en Klaasje Lullemans (alias Klaas Dijkhoff) en alle andere idioten ligt, moeten wij binnen 2 jaar van het gas af zijn. Dan moet alles in huis elektriek zijn. Dit is ons dus door de strot geduwd. Ze hebben ons hierover nooit geraadpleegd. Zoetelieve Gerretje wie gaat dat betalen ??? Wij hebben geen koopkracht meer !!! Zij hebben makkelijk kletsen. Maar ze beseffen niet, wat ze ons aandoen !!! Zij hebben een groot salaris. Wij moeten zien rond te komen van een tegenvallend pensioen !!!.

  Je kunt wel zien, dat degenen, die ons overhaast hals over de kop voor het blok zetten, geen keukenprinsen of princessen zijn. Degenen, die ooit op elektriek hebben moeten koken, weten wat voor een crime dat is. Aangebrand of niet gaar is het resultaat van koken op elektriek. Koken is spelen met een vlammetje !!! Daarom koken beroeps kokers, koks en chefs, op gas !!! U hoeft dus geen inspiratie meer op te doen met kookprogramma’s op de televisie. Met koken op elektriek zultt u bij lange na niet in de richting komen.

  En hebt u enig idee, hoe duur verwarmen op elektriek gaat kosten ??? Je huis met je AOW lekker warm stoken op elektriek kun je vergeten. Het kost je meer, dan je aan AOW vangt !!! En dan heb ik het nog niet eens over de toekomstige prijsstijgingen en lastenverzwaring door de roverheid. En wat denkt u dat uw huisjesmelker gaat doen, als hij de cv-ketel moet gaan vervangen door een warmtepomp ? Dat berekent hij gegarandeerd door in de huurprijs. En de huishuur is nou al niet meer te betalen !!!

  U moet natuurlijk wel investeren in zonnepanelen. Maar het rendement van die krengen valt zo tegen. En ze zijn zo storingsgevoelig. Zonnepanelen leveren hoofdzakelijk elektriek in de zomer en overdag, wanneer de zon schijnt. Maar dan hebt u niet zoveel elektriek nodig. ‘s-Winters, als het koud is, de dagen kort zijn, de zon laag staat en er een flink pak sneeuw op uw dure zonnepanelen ligt, dan leveren ze maar bitter weinig elektriek. Dat vergeten de snelle yuppers, de woekerschurken, de bonusboeven, de kortzichtige ratten en de ruttige roverheid u te vertellen, als zij u de idiote producten aansmeren.

  Ik schrijf dit uit eigen ervaring. Ik heb 18 jaar op een flat in Zoetermeer gewoond. Er was geen gas. Koken moest op elektriek. Ik heb nooit lekker kunnen kokkerellen. De verwarming was van het type blokverwarming. Het was nooit echt warm in de winter. En de afrekening voor servicelasten verwarming waren niet op te brengen. En dat was nog in de goekope tijd, toen we nog in guldens rekenden en regelmatig loonrondes hadden.

  Als de klimaatidioten met hun hysterie het voor het zeggen houden, kunnen we onze borst wel nat maken. Dan is de welvaart, of althans wat er nog van over is, die we in de afgelopen 60 jaar met veel pijn en moeite hebben opgebouwd, helemaal weg. Dan zijn we weer terug bij af. En bedenk, dat, als de ombouw gereed is, we niets meer hebben, om op terug te vallen. Dan is de oude techniek helemaal weg. Dan zijn we helemaal afhankelijk van de elektriek, waarmee de politieke idioten ons hebben opgezadeld. De ellende van lange koude hongerwinters ligt in het verschiet.

  De klimaathysterie MOET gestopt worden !!!
  Stem ze weg, de idioten !!!
  Stem PVV !!!

  Geliked door 3 people

  • Marlies zegt:

   Dat goed kokkerellen alleen op gas kan ben ik volkomen met u eens. Maar ik heb af en toe in een gebied gewoond in het buitenland waar absoluut geen gas te verkrijgen was. Oplossing? Butagas. Wordt nog thuis bezorgd ook en koken…heerlijk. Dus geen nood, er is altijd een oplossing te vinden.

   Geliked door 3 people

   • bigljohn zegt:

    Volkomen waar Marlies, maar hoe moet het nu met de CV ketel als die geen gas meer krijgt toegevoerd ? Weer hout gaan stoken (word ook steeds meer verboden), terwijl dan alleen maar je huiskamer verwarmd word. Elektrisch stoken (erg duur), petroleum kachel (stank en duur)….

    Like

  • BertG. zegt:

   Oeps,
   Ik heb wel eens gehoord dat je je hele gas installatie ook zonder probleem kan aansluiten op een LPG tank, zonder problemen, schijnt goed te werken.
   (als je weet wat je doet en dit ook veilig doet met kennis)
   Maar zeker weten doe ik dat niet.
   Dat zou een stuk goedkoper zijn in verbruik dan aardgas.
   ————————————————————————————————————
   Marlies,
   En of ze butagas flessen ook aan huis bezorgt, betwijfel ik.
   Tenzij je op een boerderij, bedrijf of camping woont, of misschien in een dorpje.
   35 jaar geleden heb ik dat heel even gebruikt in huis, maar ik moest het mooi zelf ophalen met mijn brommertje.
   (ook ik ben wel eens een keer slordig geweest met mijn rekeningen)
   Alleen als ik een hele partij kocht werd het bezorgt, niet 1 fles/ tank.

   Like

   • Oeps zegt:

    @ BertG. (14 maart 2019 om 15:58)
    @ Marlies (13 maart 2019 om 23:34)

    Dames en Heren.

    In mijn kinderjaren hadden wij thuis een gasfornuis dat werkte op flessen butagas. Dat was toen heel normaal. Bijna ieder huishouden had dat, althans op het platte land. Het systeem werkte wel, maar het had wel een groot nadeel. Op het meest ongelukkige moment was de gasfles leeg. Daarom hadden wij thuis een reservefles.

    Het zal omstreek 1960 zijn geweest, dat we van gemeentewege propaangas kregen. Er werd een heel leidingnetwerk aangelegd en meters geplaatst. Het werkte. We hoefden geen gasflessen meer te wisselen. Bijkomend voordeel was, dat de gasleiding in huis door de kelder liep en de kelder flink afkoelde. De kelder werd een soort koelkast. Op warme zomerdagen liet mijn moeder in de keuken het gas branden en zette ze de deur van de kelder en de kamer open, zodat het wat koeler in de kamer werd.

    Enkele jaren later kregen we aardgas. En met het aardgas kwam ook de centrale verwarming. Hè ‘s-winters geen bloemen meer op de ramen van de slaapkamer en elke ochtend een lekkere warme douche. We moesten wel het oude gasfornuis wegdoen en een nieuw kopen. Aardgas stoken op het oude butagasfornuis ging/mocht niet. Het schijnt iets te maken te hebben met calorische waarde, wat dat ook moge zijn.

    Als we in de toekomst weer op butagas zouden willen gaan stoken zal dus zeer waarschijnlijk ook weer een nieuw gasfornuis en een nieuwe cv-ketel moeten worden aangeschaft. Dus bezint eer ge eraan begint !!! Het zou jammer zijn, dat je goeie voornemen eindigt met een grote knal.

    Ook lpg zou een alternatief kunnen zijn. Maar hoe en waar ga je die tank vullen ??? Of is er nog zo iemand als een gasboer, die met een tankwagentje langskomt, om die tank bij te vullen ???

    Of butagas en/of lpg in de toekomst nog wel en voldoende leverbaar is, of nog mag worden geleverd, is nog maar de vraag. De klimaat hysterici zullen daar, denk ik, wel rap een stokje voor gaan steken.

    In België zie je op het platte land vaak een flinke propaangastank bij boerderijen en woningen liggen. Het schijnt daar vrij normaal te zijn. Ik heb begrepen, dat je wel aan strenge veilgheidregels moet voldoen. Ik Frankrijk heb ik dergelijke tanks ook wel zien liggen. Of het in Nederland (nog) mag, weet ik niet.

    https://www.bouwinfo.be/news/bouwen-en-verbouwen/energiezuinig-verbouwen/partner/primagaz-belgium-nv/wat-na-het-verbod-op-de

    De moraal van het verhaal luidt “bezint eer ge begint”. Laat u goed informeren, wat wel en niet kan, wie het kan leveren, wat de kosten zijn en aan welke veiligheidsvoorschriften u moet voldoen. Bedenk ook dat gas brandbaar is en kan ontploffen. Een gasfles die ontploft, staat gelijk aan de knal met bijbehorende schade van een flinke bom.

    We zouden heel wat minder problemen hebben, als we gewoon aan het aardgas zouden blijven. Dat hoeft niet perse uit Slochteren te komen. Het zou ook uit Rusland kunnen komen. In het land van Poetin hebben ze ontiegelijk veel aardgas. Trouwens we kopen al heel lang aardgas in Rusland. De Russen willen zelfs wel een nieuwe gasleiding door de Oostzee aanleggen, de zogenaamde Nord Stream-2 leiding. Het Russische aardgas zou bovendien vrij goedkoop zijn. Klein detail, de Amerikaanse Deep State heeft bezwaren. Moeten we rekening gaan houden met die moerasduivels ??? Of gaan zij ons de energie ‘geven’, om onze huizen te verwarmen ???

    https://www.trouw.nl/home/deze-gaspijpleiding-maakt-donald-trump-boos-~ae9f7a94/

    Mijn idee, de klimaatwet in de prullemand en gewoon aardgas kopen in Rusland.

    https://images0.persgroep.net/rcs/w_woHTB3lPJMuD2f85kHgOTUTpc/diocontent/129415337/_fitwidth/581?appId=e9b4e2a1869038ffcaf318a6d1463b0b&quality=0.8

    https://www.geotrendlines.nl/russisch-aardgas-is-30-goedkoper/

    Geliked door 1 persoon

   • Marlies zegt:

    Weet je, BertG, ik heb altijd op gas gekookt en ik ben van plan dat te blijven doen, one way or the other. Ik heb geen karakter voor “verboden”. Als je in dit land op iedere hoek van de straat cocaïne kan kopen, dan lijkt het me een peuleschilletje om wat flessen butaan te regelen. Vraag en aanbod hè.

    Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Met een Rutte die het geen ruk uitmaakt wat er in Nederland achterblijft, omdat zijn stoeltje in Brussel al geregeld is, word het voor de VVD een lastige klus om hun liefde voor de Nederlandse werkgevers te blijven verkondigen als men in bed stapt met de GroenLinksche Looneys.(terwijl Nederland al zoveel alimentatie betaalt aan die Brusselse madammen met hun bontjas).
  Dus zal ná 20 maart de VVD haar keutel wel weer intrekken en de burgers wederom gaan opzadelen met hogere lasten, klimaatboetes, lagere lonen en grote onzekerheid….(want daar hou je het plebs zo lekker rustig mee, angst zaaien heet dat).

  Geliked door 1 persoon

 5. bigljohn zegt:

  ….Ja, iedere Nederlander moet straks van het gas af, óók van VVD’er Klaas Dijkhoff….Daar ben ik het helemaal niet mee eens ! Klaas Dijkhof is degene die wel aan het gas moet, het zou zijn verdiende loon zijn ! Dat klimaatakkoord gaat ons bakken met geld kosten. Bedrijven zullen hun klimaatkosten namelijk aan ons doorberekenen. Er bestaat namelijk geen een bedrijf dat zelf voor kosten gaat opdraaien. In bedrijfstermen heet dat dus doorberekenen. En in het andere geval zullen bedrijven Nederland gaan verlaten. Dus uit welke hoek de wind ook gaat waaien; Jan met de Pet word zwaar de pineut, wij dus !

  Geliked door 2 people

 6. Jan zegt:

  Door steeds weer iets anders te zeggen, dan weer voor, dan weer tegen, onder voorbehoud, sceptisch, alles is bedoeld om verwarring te zaaien en zo de stemmers weer te verleiden om op de VVD-socialisten te stemmen. Nadat gestemd is kijk men weer in de doodskoppen van links onder aanvoering van Rutte

  Geliked door 2 people

 7. Ruud zegt:

  Gas weg in NL?
  In België gaat de masout weg en worden er gasleidingen geplaatst. Waarom zou dat toch zijn. Laat ons nog wat wijsmaken door die idioten, gevaarlijke gekken.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Nee Ruud dat zijn geen gevaarlijke gekken.
   Dat is de maffia die de multinationalen de kans geven om hun bankrekeningen verder te spekken en aandeelhouders ook meer en meer schatrijk maken.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s