Katholieke kerk bekritiseert basisinkomen voor armen in Italië

Screenshot_54

Matteo Salvini (“Lega”) en Luigi di Maio (“Vijfsterrenbeweging”).

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse regering heeft haar verkiezingsbelofte ingelost. Vanaf april kunnen arme Italiaanse burgers het zogenaamde “burgergeld”, of ook wel basisinkomen genoemd, krijgen. Italië wil sociaal zwakken ondersteunen en de werkloosheid verlagen. Het basisinkomen zou het leven van vijf miljoen Italianen, die in armoede leven, verbeteren, zei de chef van de Vijfsterrenbeweging, Luigi di Maio.

Sinds woensdag kunnen Italianen op alle postkantoren en bij de belastingadviseurs van de vakbonden hun aanvragen op een basisinkomen van de staat indienen. Wie kan bewijzen aanspraak te hebben op financiële hulp, krijgt vanaf april een maandelijks bedrag. Alleenstaanden krijgen € 780,-, gezinnen met twee kinderen € 1280,-

De invoering van het basisinkomen stuit echter niet overal op instemming. Dat er echter uitgerekend van de katholieke kerk kritiek kwam, is verwonderlijk. De bisschoppenconferentie van de katholieke kerk in Rome keerde zich tegen deze regeringsmaatregel. De kerk zou er verontrust over zijn dat het basisinkomen “de prikkel om werk te zoeken zou verzwakken en ertoe zou verleiden baanaanbiedingen af te slaan”.  Bovendien zien de bisschoppen een “enorm risico dat de burgers een parasitaire houding tegenover de staat innemen”.

Ook Italiaanse ondernemers bekritiseerden het basisinkomen. Het zou zich tot een boemerang voor Italië kunnen ontwikkelen wanneer de actieve inspanning om een baan te krijgen op grond van de betaling van het basisinkomen zou wegblijven. Bovendien zou het basisinkomen zwartwerken bevorderen, dat sowieso een groot probleem op de arbeidsmarkt zou zijn. De regering zou de mensen ertoe verleiden geld van de staat te innen en daarnaast zwart geld te verdienen.

In Duitse media wordt het basisinkomen graag als Italiaanse variant van Hartz-IV voorgesteld. Door het Hartz-IV-systeem gaat het met werklozen in Duitsland echter wezenlijk slechter, terwijl het voor armen in Italië door het basisinkomen beter wordt. De verslaggeving over de “populistische regering” in Italië is sowieso niet objectief. Wanneer echter zelfs de katholieke kerk, die zichzelf immers graag voorstelt als beschermer van de armen en zwakken, juist deze armen en zwakken parasieten noemt, dan heeft onze maatschappij een zeer bedenkelijk niveau bereikt. Wanneer de kerk en ondernemers hiertegen stormlopen, dan kan het basisinkomen echter niet zo verkeerd zijn.

Bron:
www.watergate.tv

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië. Bookmark de permalink .

24 reacties op Katholieke kerk bekritiseert basisinkomen voor armen in Italië

 1. Cathja zegt:

  Een land vol illegalen die je verplicht moet verzorgen, kosten vele malen meer. De Italianen die in aanmerking komen voor deze uitkering zijn in beeld. Gelukszoekers daarentegen niet.
  Het lijkt me wel noodzakelijk dat de uitkeringstrekkers verplicht solliciteren, zoals dat in ons land ook het geval is.

  Geliked door 2 people

 2. Lucky zegt:

  Off topic,
  https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/rabbijn-ik-werd-bedreigd-met-een-fietsketting-1.1552825

  Rabbijn: Ik werd bedreigd met een fietsketting

  Sommige delen van Utrecht mijdt hij. Rabbijn Aryeh Leib Heintz (61) krijgt dagelijks te maken met scheldpartijen. Middelvingers. Maar ook bedreiging met een fietsketting bijvoorbeeld. De haat neemt toe
  Het leven van Joden in Nederland is niet altijd gemakkelijk. Sterker, Joodse landgenoten worden dagelijks geconfronteerd met haat. Rabbijn Heintz –met baard en keppeltje– krijgt regelmatig scheldkanonnades voor z’n kiezen.

  Europa én een deel van Nederland zijn beland in het 1933 van nazi-Duitsland. Het is angstaanjagend.”

  Geliked door 3 people

  • Alphons Mantel zegt:

   dit heeft niks met islam of immigratie te maken, zegt de minister en de EU

   Like

  • Oma zegt:

   Dan is het de plícht van elk rechtgeaard mens, ongeacht kleur of achtergrond, luid te protesteren tegen deze vuile intimidatie en uiting van racisme en jodenhaat door moslims! De maatschappij, en dat is iédereen die getuige is van deze Jodenhaat en pesterijen, hoort zulk respectloos ongedierte terecht te wijzen in het publiek met luide stem!! Liefst met foto’s of video om ze dan aan de publieke schandpaal op sociale media te nágelen!! Als de goeden zwijgen kan het kwaad gedijen tot islamieten de holocaust herhalen onder onze neus, dat zijn wij verplicht om te voorkomen, dat zijn we moreel en als mens verplícht! Ik zal niet aarzelen om straattuig beschaamd te doen afdruipen!

   Like

 3. Marc zegt:

  Dus wat wij een bijstandsuitkering noemen. Dat velen zullen afzien van zoeken naar werk is een bekend probleem hier te lande. Het gaat er echter om goedwillenden in hun levensonderhoud te ondersteunen.

  Mijn kritiek op de katholieke kerk is dan niet zozeer dat ze dit principe verwerpt (hoewel het door burgers moedwillig afzien van werk niet een probleem voor de kerk is!), maar dat werkloosheid endemisch is in Italië terwijl diezelfde kerk de grenzen opengooit voor alles wat uit Afrika komt.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Deze JEZUÏETEN-paus heeft duidelijk te kennen gegeven, WAT de bedoeling is van de ‘welkome’ import. van. BARBAARSE. MOSLEM – VOLKEREN……..( men leze ook …….’ vaticannewworldorder.blogspot.com. ) en NIET. TE. VERGETEN…’MOTIE. HALSEMA’, EN. ‘ KONINGIN. UTOPIA’…….( vervolg op MOTIE. HALSEMA! wat betreft. HUISVESTING van IMPORT Volkeren?) *~*~*~*~*~*~*~

   Like

 4. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Het WARE gezicht van de “Godvrezenden”

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Marlies (14 maart 2019 om 20:30)

   Dames en Heren.

   Even iets rechtzetten. De Rooms Katholieke kerk is zeker niet godvrezend. Het zijn bepaalde protestantse richtingen, die zich godvrezend noemen. De Rooms Katholieke kerk preekt over de liefdevolle God, de God van de genade. De God, waar je met al je problemen kunt aankloppen. De God, die je niet veroordeelt en je straft, maar de God, die je beoordeelt en je lief heeft. Die God hoef je niet te vrezen. Voor die God hoef je niet bang te zijn. Het beeld van de liefdevolle God verschilt dus hemelsbreed met het beeld van de God, die je moet vrezen.

   Ik begrijp heel goed, dat de Rooms Katholieke kerk zich verzet tegen deze sociale maatregel van de Italiaanse overheid. De kerk beweert immers op te komen voor de armen. Dat doen ze met een luisterend oor en een gebed voor hulp en genade en af en toe een aalmoes. In werkelijkheid zit de kerk bij de rijken aan tafel. De Italiaanse regering heeft zich nu het lot van de armen echt aangetrokken met het basisinkomen, een soort bijstandsregeling. De regering betoont dus werkelijk genade met de armen. Daarmee maait de regering het gras voor de voeten van de kerk weg. Daardoor komt de kerk buitenspel te staan. Het bestaansrecht van de kerk is nu dus in het geding. En dat is niet de bedoeling. Vandaar dus, dat de kerk zoveel kritiek uit.

   Overigens ben ik van mening, dat deze nieuwe wet op een basisinkomen een zegen zal zijn voor Italië. Ik herinner me maar al te goed hoeveel armoe er vroeger (50er jaren) in Nederland was. Ook in Nederland was er erg veel kritiek, toen de bijstandswet werd ingevoerd. Angst overheerste en men zag niet de potentie. Met de invoering van de bijstandswet verdween de grote armoe en nam de welvaart enorm toe. Bijstand betekende namelijk koopkracht. En daar werden we allemaal heel veel beter van. Ik verwacht dat dit nu ook in Italië zal gaan gebeuren.

   Geliked door 3 people

 5. Jan zegt:

  Willen die bisschoppen dan beweren dat zij werken?

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   Jazeker, moeten. ze. ‘Werken’, …maar NIET ..door de handjes vuil te maken, maar wel door zich te bezinnen, hoe of ze de. goegemeente. WEER. In. ‘HET. GAREEL. terug kunnen. duwen’! …….( “MENNEN”. kan men het OOK noemen)*~*~*~*~*~*~*~

   Like

 6. De katholieke kerken hebben financieel niets te klagen, integendeel! Ze moeten juist Voorstander zijn van dit sociale initiatief!

  Geliked door 1 persoon

 7. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 8. Tigron zegt:

  Hear hear, De Katholieke kerk heeft honderden jaren gelovigen hun ‘zonden’ laten afkopen d.m.v. de zogeheten “aflaten”.
  Hoe groter de vermeende ‘zonde’ hoe hoger de aflaat.
  De Katholieke kerk heeft daar miljarden aan verkregen.Vandaag de dag is daar nog steeds een restverschijnsel van overgebleven in de vorm van ’n collecte tijdens de Misdienst.
  Het verwijt dat deze italianen dan geen animo meer zouden hebben om te gaan werken, is een aanname.Dat deze Italianen een iets beter bestaan krijgen schuift men even terzijde.
  Dat de Katholieke kerk miljarden heeft gekregen zonder daar maar iets voor hoeven doen, op basis van zogenaamde ‘schuldenkwijtschelding’ is een feit.

  Je kunt van deze Italiaanse regering vinden wat je wil, ze komen wél hun verkiezingsbelofte na.
  Daar kunnen ze hier in Den Haag nog wat van leren.( € 1000,- van Rutte!)

  Geliked door 2 people

  • boorzalf zegt:

   Het is al weer lang geleden dat er zo’n soort voorganger bij mij deze zak onder mijn snuffert schoof. Ik gaf niks, ik dacht verrek maar, ga maar bij het vaticaan bedelen met zijn miljarden.

   Like

   • fleckie zegt:

    Wat. te. denken van. DE..’SIXTIJNSE KAPEL!?…….( en de enorme rijkdommen,’opgeslagen , als offerandes .’ter vergiffenis van alle zonden, ‘. begaan door……..’ ..DE. …. GOEDGELOVIGEN!’!…( pardon…’onnozelen’) . daarbij denkend o.a. aan het boek over het leven van Lucrezia Borgia, en. de Borgia. – kliek,met. hun. Familie- Kardinalen,en hun ‘bijeengeschraapte’ rijkdommen, van de…’ teerbeminde( uitgeknepen) gelovigen,die in geval van verweer het. Borgia- vechtlustige- (moordenaarsleger). mochten verwachten, ( Eeuwen geleden) ……., maar ‘geen nood !:
    er bestaat buiten de. JEZUIETEN ook nog het genootschap …OPUS. DEI!……….( de Banco AMBROSIANO, ( CALVI)’ En de VATICAANSE. bank, (bisschop .Marcincus, …voorheen uit de V.S. afkomstig!)…….( men telle uit DE. WINST)

    Like

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Bovendien zien de bisschoppen een “enorm risico dat de burgers een parasitaire houding tegenover de staat innemen”.

  Even goed lezen wat daar staat.
  Dus de lievertjes uit Afrika en het MO die ze zo graag verwelkomen zijn geen parasieten.
  De kerk zelf die eeuwenlang geparasiteerd heeft op vele volken in ontelbare landen zijn geen parasieten

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Van de kerk moet je het hebben

  Like

 11. P. Puk zegt:

  Dat die gore pedofielen het lef hebben zich met politiek te bemoeien!

  Like

  • fleckie zegt:

   HET. VATICAAN. is een zeer. groot. instituut, MET. VERTAKKINGEN. over de HELE. wereld,…….EN. investeringen, in mensen, en. ZAKEN!…….ZODOENDE alom vertegenwoordigd, EN. INVLOEDRIJK. op het gebied van. POLITIEK!( ook al door de spionnen–priesters ! EN. is OOK. LID. van. de BILDERBERGKLIEK! ( net als het Ned. Koningshuis, ( oprichter van Duitsen bloede: prins Bernhard zur LIPPE).*~*~*~*~*~*~*~

   Like

   • fleckie zegt:

    In het ALGEMEEN DAGBLAD v. 13.8.1985, stond een foto afgebeeld, met de Poolse Paus, temidden van Stamhoofden , van. Kameroen, die deze paus begroetten: ‘paus. Johannes Paulus ll werd gisteren bij zijn bezoek aan de stad Gamenda in het westen van Kameroen hartelijk begroet door de stamhoofden in de plaatselijke klederdracht”. ……… op ejbron,16.1.2015: onder ‘paus- hartjes- jihad’. : …’paus in Kameroen: ‘ VERWERP ABORTUS. en. VOORBEHOEDSMIDDELEN”.*~*~*~*~*~*~*~……. fleckie’…MEN. denke. even. door!!! …( MAXIMUM. stroomt. naar. MINIMUM’, …*is een. NATUURWET!). *~*~*~*~*~*~*~

    Like

 12. Oma zegt:

  De kerk is helemaal niet in de positie om zelfs maar een méning te geven: 1. géén bemoeienis met de politiek, 2. Kuis maar eens de smerige pedofilie op in eigen rangen, 3. als rijkste land ter wereld kan het vaticaan eens beginnen met hun rijkdom te delen om hun gelofte van armoede na te komen, hypocriete farizeeërs, Christus zou ze eigenhandig met de zweep het land uitjagen!
  De kerk heeft afgedaan, teveel schandalen waarvan geen herstel meer mogelijk kan zijn: abortus voor gelovige schaapjes verbieden maar zelf honderden abortussen laten uitvoeren op verkrachtte nonnen en vrouwen door dat zootje perverse,klerikale pedofielen waarvan hun uitspattingen jarenlang in de doofpot werden gestoken.
  De waarde van wat die pedofiele misdadigers in het vaticaan uitkramen? NUL KOMMA NUL!
  De politiek hoeft helemaal geen rekening te houden met dat bedrieglijk, stervend instituut dat geen macht meer heeft om armen een basisinkomen te geven om te overleven, van die kerkelijke pedofielen zullen ze niks krijgen!

  Like

 13. M. zegt:

  Omgekeerde bijbelmensen houden er niet van om de goede mensen te helpen, alleen de slechten.
  De kerken overgenomen door de omgekeerde bijbelmensen worden opzettelijk kapot gemaakt met schandalen om tot hun wereldleugen geloof te komen waarbij de waarheid en de mensen zoveel mogelijk gehaat moet worden gemaakt.
  En dat lukt aardig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s