“Nieuwduits Manifest”: AfD-politici met migratieachtergrond willen vereniging oprichten

Screenshot_53.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Berlijn – Meerdere AfD-politici, die een migratieachtergrond hebben, willen een vereniging met de naam “De Nieuwe Duitsers” oprichten. De vereniging stelt zich ten doel om “patriottisch gezinde burgers met een migratieachtergrond” voor de AfD te werven, zei de AfD-parlementariër Anton Friesen, een van de initiatiefnemers van de vereniging, tegenover de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Het zou er eveneens om gaan om zich te weer te stellen tegen het imago van de AfD als partij van vreemdelingenhaters, aldus Friesen verder, die zelf als Rusland-Duitser als kind naar Duitsland kwam.

Die Unbestechlichen

De vereniging dient zaterdag in Frankfurt te worden opgericht. In een “Nieuwduits Manifest” verplichtten de initiatiefnemers zicht tot het behoud van de “cultuur van het Avondland” en de Duitse taal. Tot de eisen van de groep zouden “het doorgeven van een positieve identificatie met de Duitse cultuur en geschiedenis in het hele onderwijs”, de “opvoeding tot patriottisme vanaf het begin”, een “omvattende de-islamisering van Duitsland” en een “hard optreden tegen alle vormen van antisemitisme” behoren, bericht de krant verder. Behalve Friesen zou ook de AfD-parlementariër in de Senaat van Bremen, Alexander Tassis, die een Griekse vader heeft en in een commentaar bondskanselier Angela Merkel (CDU) met Walter Ulbricht en Adolf Hitler vergeleek, ondertekend hebben. Het project zou ook ondersteund worden door de AfD-politici Adrian Ochmanski uit Nordrhein-Westfalen en Emanuel Bernhard Krauskopf, die het initiatief nam tot de vereniging “Joden in de AfD”, bericht de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Nieuwduits Manifest”: AfD-politici met migratieachtergrond willen vereniging oprichten

 1. droevige mof zegt:

  De AfD heeft al lang een Afrikaan uit Benin in een leidende positie, Achille Demagbo. (AfD medeoprichter en Landesvorstand Schleswig-Holstein) Maar maak je geen zorgen, hij werd ook wel racist genoemd, hoe zwart hij ook is.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Een zeker zeer strakke actie van in principe Allochtone AFD ers, maar wel mensen die dus wel werken aan om zich als Duitser te gedragen en dan tegelijk laten zien dat de AFD geen vreemdelingenhaters zijn.
  Ziet er dan toch iets anders uit dan die apen uit Afrika en het MO die alleen maar de zaak komen vernachelen en aan het staatsinfuus hangen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marc zegt:

  Goed idee!

  Like

 4. koosv8 zegt:

  De AFD is wel een partij die de hersenen goed gebruikt, om de linkse dictatuur een stap voor te zijn. En dat mis ik een beetje bij de partij waar ik op stem.

  Like

 5. Pietersen zegt:

  Is daar een nieuwe vereniging voor nodig dan, of is hier sprake van een mol in de gelederen die de AFD-leden tegen elkaar wil uitspelen en zo de AFD verzwakt. Boer pas op je ganzen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s