Antikoloniaal terrorisme

Screenshot_90

(Door: “egregs”)

Nieuw-Zeeland is één van die blanke landen die de voorbije decennia een ‘fundamentele transformatie’ hebben moeten ondergaan. Een metamorfose waar de bevolkingen zélf nooit om heeft gevraagd, laat staan dat zij ooit aangeboden zou hebben om voor de financiële consequenties van deze ‘verrijking’ in te staan. Anders gezegd:Het was een proces waarbij – op volstrekt ondemocratische wijze – allerlei ongewenste volksvreemden zich de ongelimiteerde toegang konden verschaffen tot de nationale rijkdommen. Maar wat is dan eigenlijk het verschil tussen multiculturele massa-immigratie en het alom verfoeide ‘westerse kolonialisme’?

Wel, er zijn verschillen. Toen de settlers bijvoorbeeld in Noord-Amerika aankwamen, werd dit gebied – vele tientallen malen groter dan het huidige Nederland – bewoond door hooguit een paar honderdduizend indianen. Was het dan werkelijk zo onredelijk dat deze blanke vluchtelingen verwachtten dat er in dit immense niemandsland ook voor hén wel enige plaats zou zijn? Toen de VOC neerstreek aan de Kaap was er zelfs in de dichtstbijzijnde 700 kilometer geen sprake van hoegenaamd welke negroïde bevolkingsconcentratie dan ook. Dit waren, kortom, voor alle praktische doeleinden onbevolkte leegtes.

En indien aansluitend al enig ‘cultureel imperialisme’ plaatsvond, dan kan niemand ontkennen dat de protestantse, blanke invloed hoogst weldadig was. Tenzij je natuurlijk vindt dat de ‘traditionele cultuuruitingen’ – ik noem onder meer: slavernij, stammenstrijd, kannibalisme, witchdoctors en kindoffers – eigenlijk wel het bewaren waard waren. Omgekeerd kun je je afvragen welke onmisbare voordelen wij anno 2019 in Nederland beleven van al het ‘zwarte bewustzijn’ en – niet te vergeten – die onvolprezen ‘religie van de vrede’.

Dat ‘kolonialisme’ – van welke aard dan ook en gerechtvaardigd of niet – wrevel kan oproepen, zouden onze linkse politieke partijen beter moeten begrijpen dan de meesten. Jarenlang verklaarden zij zich immers ‘solidair’ met iedere en elke ‘antikoloniale bevrijdingsbeweging’ die ze maar konden vinden.

Op 3 september 1978 werd een Rhodesisch passagiersvliegtuig door communistische rebellen neergeschoten. De Vickers Viscount maakte een noodlanding, die een handjevol bemanningsleden en passagiers wonder boven wonder overleefde. De meesten konden echter niet lang van dit wonder genieten,want terwijl ze met gebroken ledematen en waarschijnlijk allerlei afzichtelijke brandwonden uit het gehavende toestel kropen,werden ze onder vuur genomen door de ‘vrijheidsstrijders’ die hun karwei letterlijk en figuurlijk wilden afmaken.

Denkt u dat deze gruweldaad van monstrueuze onmenselijkheid indertijd voor het linkse engagement een aanleiding vormde om haar ‘antikoloniale’ politiek te heroverwegen? Denk in dat geval nog maar eens. Jarenlang bleven onze ontwikkelingsgelden vloeien naar deze exact dezelfde moordenaars. Mocht u deze lezing in twijfel trekken, fact-check het dan gerust. Tot zover dan de linkse ‘oprechte schok’, de ‘verontwaardiging’ en hun ‘afschuw’ over terroristische aanslagen.

Door:
“egregs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Hypocrisie, Links fascisme, Marxisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

6 reacties op Antikoloniaal terrorisme

 1. bozeoudeman zegt:

  Ja, helemaal mee eens, en ik zeg het nog maar een keer, meer dan een half miljoen slachtoffers van de kant van radicale islamieten waar je ‘links’ en ‘progressief’ nimmer over hoort, laat staan hun ‘onafhankelijke’ staatsgerelateerde media van hebzuchtige kruipers. Dit soort links stinkt als een riool dat al jaren niet is doorgespoeld. Wie weet waar de waterspoelknop zit?

  Geliked door 2 people

 2. Theo Prinse zegt:

  Rood is de kleur van gevaar. Alle rode auto’s zijn gevaarlijk

  Like

 3. Ruud zegt:

  Wat we zien is slechts het begin van een catastrofe veroorzaakt door een gemanipuleerde instroompolitiek, ongecontroleerd en zonder budgetbeperking. (zie Nederland). Er zullen geen winnaars zijn, noch de immigranten en evenmin de autochtone bewoners. Het bloed zal op den duur regelmatig door de straten gutsen en de verantwoordelijken zullen als een dieven in de nacht met goedgevulde beurzen hun biezen pakken.

  Like

 4. treiteraar zegt:

  Maar, behoudens een enkeling, zullen ze toch gepakt worden, omdat er op deze wereld geen ergens anders is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s