De VS noemen de “Westbank” en de Golan geen “bezette gebieden” meer

Screenshot_103

Bord in de Golan-hoogten aan de grens mer Syrië. 

(Door: David Lazarus – Vertaling: E.J. Bron)

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in zijn jaarlijkse mensenrechtenrapport voor 2018, dat vorige week werd gepubliceerd, de Golan-hoogten “door Israël gecontroleerd territorium” genoemd. Alle eerdere Amerikaanse regeringen hadden geweigerd de Israëlische soevereiniteit op de Golan te erkennen, en hadden het gebied consequent “bezet gebied” genoemd.

israel heute

Bovendien werden in het rapport met betrekking tot de “Westbank” en de Gazastrook begrippen zoals “bezet” of “onder bezetting” niet meer gebruikt, in tegenstelling tot alle Amerikaanse autoriteiten, die deze namen met betrekking tot Judea en Samaria (de zogenaamde “Westbank”) en alle door Israël in de Zesdaagse Oorlog van 1967 veroverde gebieden tot nu toe hadden gebruikt.

In 1981 had Israël de Golan-hoogten officieel geannexeerd, hoewel de internationale gemeenschap de Israëlische soevereiniteit in de regio niet heeft erkend. Een groot deel van de Golan wordt bewoond door Druzische gemeenschappen, die zichzelf bewezen hebben als voorbeeldige burgers van de joodse natie en hun aangenomen thuisland verdedigen met hun dienst in het Israëlische leger.

Voortdurende schermutselingen tussen de Syrische strijdkrachten van Assad, Hezbollah en door Iran gesteunde milities tegen de rebellen op de Golan aan de grens met Israël maakte het voor waarnemers duidelijk dat Israël de Golan-hoogten nooit kan verlaten.

Vorige week nog bezocht de vooraanstaande Republikeinse Senator Lindsey Graham samen met minister-president Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, de Golan-hoogten om te discussiëren over plannen betreffende de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van Israël in de Golan-hoogten als strategisch belangrijk deel van de joodse staat. “In samenwerking met Senator Ted Cruz zal ik me er voor inspannen de Golan nu en voorgoed als deel van de staat Israël te erkennen”, zei Graham tijdens het bezoek. “Israël heeft dit gebied in de strijd om het overleven bezet. Dit territorium werd militair bezet, omdat het als startpunt diende voor de aanval op de staat Israël. Dit gebied heeft een rijke joodse geschiedenis”, verklaarde Graham.

Bron:
www.israelheute.com
Door: David Lazarus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", Gazastrook, gezond realisme, Golanhoogte, Israël, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

11 reacties op De VS noemen de “Westbank” en de Golan geen “bezette gebieden” meer

 1. elena zegt:

  geweldig thank God

  Like

 2. Klaas zegt:

  Like

  • Marlies zegt:

   Wat doet Opperrabbijn Jacobs daar? Hoeveel imams spraken hun afschuw uit
   over de honderden afgeslachte onschuldigen in Parijs destijds? Houd op met herdenken – DENK ‘NS NA.

   Geliked door 2 people

   • Overal waar islam zit, gaat het bergafwaarts en staat de maatschappij op instorten. De Goedmensjes draaien zich in allerlei bochten om maar zo solidair mogelijk over te komen. Reken maar dat velen dit met tegenzin doen, maar om allerlei duistere redenen wel moeten. Onder hypnose laten deze lieden een heel ander geluid laten horen, misdadighypocriet als ze zijn! Nieuw-Zeeland is ook verpest, dat is nu wel duidelijk. Meer Meer Meer…… Het is 1 Grote Verklote Zooi geworden!

    Geliked door 1 persoon

  • Waar was dit SCHOREM voor al die 1000en die de strot werden doorgesneden, in kooien in zee werden gedumpt / in de fik gestoken!! Reken maar dat een groot percentage van dit SCHOREM parasieten / profiteurs van ONZE centen zijn! Dit land is terminaal!! Israel Forever!!

   Geliked door 2 people

 3. reageerbuis zegt:

  Een goede naam is ook : de voormalige bezette gebieden. Ze zijn namelijk in 1948 door Jordanië resp. Syrië bezet (en Gaza door Egypte) en sinds 1967 door Israël bevrijd gebied. De Jordaanse soevereiniteit werd slechts door het Verenigd Koninkrijk en Pakistan erkend.

  Geliked door 2 people

 4. Hein zegt:

  Israel is al de rechtmatige eigenaar van deze gebieden sinds de verklaring van San Remo in 1922 door de toenmalige Volkerenbond.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Israëlische leger brengt troepen naar de grens met Gaza

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Ook dat nog: Grootste zoutgrot ter wereld ontdekt bij Dode Zee

  https://tinyurl.com/y5bqxpht

  Israël heeft de titel van ‘s werelds langste zoutgrot overgenomen van Iran, nadat een groep van 80 internationale spelonken uit negen landen de Malcham-grot in de zuidelijke Dode-Zeeregio met succes in kaart had gebracht. De grot, die zich een weg baant onder het 11 kilometer lange massief blok van zout dat bekend staat als de berg Sodom, is meer dan 10 kilometer (6.2 mijl). De 3N-grot van Iran, die eerder de titel had voor ‘s werelds grootste zoutgrot, is ongeveer 6,5 kilometer (4 mijl).
  ….
  https://www.joods.nl/2019/03/grootste-zoutgrot-ter-wereld-ontdekt-bij-dode-zee/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s