EU-fascisme: Weber plant supervisie voor weerspannige landen

Screenshot_107

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel – de EU-dictatoren laten hun hatelijke tronies zien. Zogenaamd zou het om de Europese waarden en grondrechten gaan, die uiteraard in Brussel vastgelegd worden. In werkelijkheid gaat dit nieuwe initiatief van de topkandidaat van de Europese Volkspartij (EVP) voor de Europese Parlementsverkiezingen, Manfred Weber (CSU), erom dat er een ondemocratisch gekozen supervisie geïnstalleerd moet worden, die kritische regeringen nog sterker disciplinair moet bestraffen dan tot nu toe al het geval was.

journalistenwatch

Weber wil het mechanisme veranderen waarmee de Europese Unie de rechtsstaat van lidstaten controleert. De zogenaamde Artikel-7-procedure, die gestart werd tegen Polen en Hongarije, zou weliswaar een sterk signaal afgeven, maar in de toepassing echter “een zeer grof geschut blijken te zijn, dat niet echt doelgericht en moeilijk te bedienen is”, schrijft Weber in een gezamenlijke bijdrage met de voormalige rechter van het hoogste federale Duitse gerechtshof Udo di Fabio voor de “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” (FAS). Bovendien zou het gevaar bestaan dat procedures betreffende de rechtsstaat in politieke twisten getrokken zouden worden.

Weber en Di Fabio stelden in plaats daarvan een “onafhankelijke raad van deskundigen” voor, die de omstandigheden in alle staten regelmatig controleert en een “objectieve beoordeling” voor sanctiemaatregelen levert. Daartoe moet de korting van toegezegde middelen uit de EU-begroting behoren. De beide schrijvers stellen een raad van deskundigen voor met niet meer dan negen leden: voormalige rechters van de hoogste nationale rechtbanken of van het Europees Gerechtshof.

De commissie dient politiek “pluralistisch uitgebalanceerd” samengesteld te zijn en voor een langere ambtsperiode worden gekozen. Om de twee jaar moet zij alle lidstaten met het oog op de onafhankelijkheid van hun justitie, hun vatbaarheid voor corruptie en mediavrijheid controleren. Ze moet verbeteringen voorstellen, maar ook consequenties als deze mislukken.

Bij “serieuze, zware schendingen” moet de betreffende lidstaat voor het Europees Gerechtshof gebracht worden. In het geval van een veroordeling moet de Europese Commissie sancties voorstellen, die alleen gestopt zouden kunnen worden door een meerderheidsbeslissing van het Europees Parlement of de Europese Raad. Zo´n procedure zou aanzienlijk afwijken van het op dit moment geldende procedé.

Tot nu toe kunnen sancties in de Europese Raad alleen maar unaniem (zonder de desbetreffende staat) besloten worden. Dat zou het voor Polen en Hongarije mogelijk maken om elkaar per veto te steunen. Dit vooruitzicht verlamt de procedure al in een vroeg stadium – tot nu toe heeft de Europese Raad zakelijk met de beide landen beziggehouden. Weber en Di Fabio schrijven over hun voorstel in de “FAS”: “Zo´n effectief controlemechanisme zou de EU een instrument geven om de erosie van structuren van de rechtsstaat snel en effectief tegen te gaan – gedepolitiseerd en op een steviger juridische basis in het kader van de Europese waarden en grondrechten.”

Ik weet al uit welke hoek de wind waait. Als er dan ook nog een EU-leger gereed staat om te worden ingezet, dan wordt de critici het vuur na aan de schenen gelegd. De man met de snor zou met zo´n grootheidswaanzin enorm blij geweest zijn.

Waar de reis in de EU naartoe gaat, ervaren we uit een commentaar in de “Süddeutsche Zeitung”:

Alle mooipraterij van de Hongaarse regeringschef ten spijt mag niet verdoezelen: de Fidesz-partij van Orbán behoort tot de destructieve krachten van de EU. De EVP zou haar eindelijk voor de deur moeten zetten.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, Censuur, christendemocraten, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, machtswellust, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op EU-fascisme: Weber plant supervisie voor weerspannige landen

 1. cmsuijkerbuijk2014c zegt:

  ” de Fidesz-partij van Orbán behoort tot de destructieve krachten van de EU. De EVP zou haar eindelijk voor de deur moeten zetten. ”
  Déden ze dat maar: Dan was das Vierte Reich meteen ten dode opgeschreven, maar daar zijn ze te bang voor, dus zal het aanmodderen blijven. Daarom z.s.m. NEXIT!!!

  Geliked door 4 people

 2. aquarius4422 zegt:

  De volgende stap naar de totale dictatuur.
  Waar de Nazi’s gestopt zijn gaat de EU nu verder.

  Geliked door 5 people

 3. Klaas zegt:

  Geliked door 4 people

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hele mooie woorden en een ingewikkeld plan, dat in feite neerkomt op de tactiek van de oude Sovjet Unie. Wanneer landen niet naar de pijpen van de EU dictators dansen, volgt er een inval met het Europese leger. Een en ander is vergelijkbaar met de Sovjet en de interventies in Hongarije 1956, Tsjecho-Slowakije 1968 en Polen 1981. Het wordt de hoogste tijd, dat de EU als een kaartenhuis in elkaar dondert !!!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Volgens TPO.

  Alleen op deze link drukken als U een hele sterke maag hebt. en dan nog zou ik het niet doen.

  Ik wilde niet luisteren naar deze raad. Kan je vertellen ik wist niet hoe snel ik het toilet moest vinden.

  https://tpook.nl/2019/03/17/alleen-op-deze-link-klikken-als-u-een-zeer-sterke-maag-heeft-en-dan-nog-zou-ik-het-niet-doen/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Like

 6. Marc zegt:

  Extreem gevaarlijke man, die Weber.

  Liquideren nu het nog kan!

  Like

 7. andre zegt:

  Weber wil de rechtsstaat, de scheiding der machten kunnen manipuleren door enge corrupte rechters voor het leven te benoemen om problemen die er nu voor de EU staan in de kiem te smoren. Weber is net als Frans Timmermans spitzenkandidat om Juncker op te volgen en de EU hangt aan een zijden draadje op het moment.

  May van het VK heeft het weer voor elkaar gekregen uitstel van Brexit. Dit geldt voor het VK maar nu ligt de bal bij de EU lidstaten om dit goed te keuren. Als er 1 van de 27 leden het er niet mee eens is moet de Brexit worden uitgevoerd en is de EU einde oefening.

  Dankzij engnek mannetjes als Weber moeten wij naast de verhoging van klimaattax op gas ook nog eens 30% meer gaan betalen op onze gasrekening omdat Weber het voor elkaar heeft gekrgen om de northstream 2 te blokkeren ZONDER met een gelijkwaardig of goedkoper alternatief te komen.

  https://de.sputniknews.com/politik/20190317324365334-mandfred-weber-gegen-nord-stream-2/

  Daarom stem ze weg.

  Like

 8. ildiko zegt:

  de Stalinistische dictatuur is terug !

  Like

 9. Jan zegt:

  De “onafhankelijke raad van deskundigen” heeft dezelfde functie als de ‘Special Rapporteur’ over ‘Bezette Palestijnse Gebieden’ (werkzaam voor de Verenigde Nazi’s), alleen NEGATIEVE berichten over Israël worden geaccepteerd en zo is het ook met deze Brusselse commissie, iedereen is fout die zich niet onderwerpt aan de dictatuur van Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 10. Republikein zegt:

  Hoe je het wendt of keert, het zijn prachtige betogen zonder inhoud voor Henk&Ingrid, hij zal er wel voor geleerd hebben, olo!
  Blablabla, wij willen Nexit, het liefst gisteren, zitten in een dwangbuis.

  Geliked door 1 persoon

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is dus duidelijk dat Brussel bang is voor tegengas uit de Europese landen.
  Daarom is men er ook zo ziek van dat Fidesz en met name Hongarije niet het artikel 7 aan de broek kan smeren omdat zeker Polen en waarschijnlijk Italie en Oostenrijk hun veto zullen uitspreken.
  Maar mikken ze Fidesz uit de EVP zou het zo maar kunnen zijn dat Hongarije dan verder naar rechts op schuift en aansluiting gaat zoeken bij het ENF.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s