“Normaal” in de EU: Liberale EU-fractie laat haar jaarlijkse bijeenkomsten betalen door grote concerns

Screenshot_101

(Vertaling: E.J. Bron)

Zoals de Franse krant “Le Monde” en de tv-zender “France 2” berichten, liet de fractie van de Brusselse liberalen (ALDE) haar jaarlijkse bijeenkomsten sinds 2014 financieren door grote concerns zoals Bayer, Google en Microsoft. Op die manier zou er ruim € 425.000,- in de kas van de liberalen zijn gestroomd.

ongecensureerd.at

Zulke schenkingen zijn een wijdverbreide praktijk en op Europees niveau legaal, citeert de ORF daarover de woordvoerder van ALDE, Didrik de Schaetzen. Ze zouden overeenkomen met slechts 4% van de totale financiering van de groep liberalen, aldus de politicus.

Wat we nu geleerd hebben, behoort het in ieder geval bij de liberalen tot de goede zeden om geld aan te nemen, om het even waar het vandaan komt. Om iedere maand hun zakken vol te proppen met belastinggeld vinden de liberale EU-parlementariërs kennelijk nog niet genoeg. Zelfs de mousserende wijn en de broodjes laat men door anderen betalen. En vanzelfsprekend verwachten de diverse begunstigers geen enkele tegenprestatie van de begunstigde. Natuurlijk niet, want dat zou immers corruptie zijn, en zoiets bestaat niet in Brussel. En al helemaal niet in de fractie van de liberalen. Want om je partij door multinationals te laten financieren, schijnt in Brussel immers een zogenaamd “wijdverbreide praktijk” en “legaal” te zijn.

Slechts een incident?

Dat zulke schenkingen “wijdverbreid” zouden zijn, zou tot nadenken moeten stemmen. Want dat vooral concerns zoals Google niets weggeven, is een waarheid als een koe. En daarom is het ook niet verwonderlijk dat de organen van de Europese Unie nog steeds niet de belasting op de winsten van Amerikaanse concerns in de EU hebben geregeld. En heel merkwaardig – ook de omstreden pesticide glyfosaat mag met de zegen van het Europees Parlement nog steeds verkocht worden. Maar dat heeft uiteraard niets met de diverse financiële schenkingen zoals bijvoorbeeld voor de genoemde jaarlijkse bijeenkomsten van de liberalen te maken. Absoluut niet.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Brussel, corruptie, Elite, establishment, Europees Parlement, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, liberalen, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

Een reactie op “Normaal” in de EU: Liberale EU-fractie laat haar jaarlijkse bijeenkomsten betalen door grote concerns

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s