BREAKING!: Schietpartij in tram Utrecht, meerdere gewonden (+ update)

 

UTRECHT – Bij een schietpartij in een tram in Utrecht zijn maandagochtend meerdere personen gewond geraakt. Het voertuig staat stil op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Er is inmiddels een anti-terreur-eenheid aanwezig. Ook verschillende trauma- en politiehelikopters zijn op locatie.

Calamiteitenhospitaal

Het UMC Utrecht heeft van veiligheidsregio GHOR het verzoek gekregen om het calamiteitenhospitaal open te stellen. Hoeveel slachtoffers er worden opgevangen is nog onbekend. Het calamiteitenhospitaal is een bijzonder ziekenhuis voor de onmiddellijke opvang van slachtoffers onder bijzondere omstandigheden.

Jimmy de Koster woont in de buurt en zag de schietpartij gebeuren. Hij zegt tegen RTV Utrecht dat er meerdere keren geschoten is. Een vrouw zou op de grond hebben gelegen en geroepen hebben: „Ik heb niets gedaan.”

Update: Mogelijk terroristisch motief – www.telegraaf.nl

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Utrecht. Bookmark de permalink .

62 reacties op BREAKING!: Schietpartij in tram Utrecht, meerdere gewonden (+ update)

 1. Lucky zegt:

  Hoor zojuist dat het mogelijk in meerdere trams tegelijk is gebeurd.
  Dus wegblijven uit Utrecht!

  Like

 2. RUTTEland = KUTTEland! ************* Stem ZE Weg!!! **************** De Landverraders!!

  Liked by 2 people

 3. Het Binnenhof is zwaar beveiliging, de bevolking amper!!! NL zit vol met wapens, nogal eens bij “verwarden”. De geest is al lang uit de fles, dit stopt niet meer. Meer Meer Meer…. ‘They led in the Dogs from Hell!’

  Liked by 4 people

 4. Sabeltant zegt:

  Vage omschrijving, er staat niet meteen rechts extremist bij, verder is het heel stil, ik denk dit keer een verwarde man.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik zou er met de beste wereld ook niks anders van kunnen maken dan dat het om een verwarde man gaat.
   Alleen blanke mensen kunnen extreem zijn, links of rechts.

   Like

 5. jannes zegt:

  Het nieuwe normaal, gadverdamme. Grootschalige remigratie van alle niet westerse populaties of we krijgen een oorlog!

  Liked by 2 people

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Een terroristisch motief?

  Welnee, is een verwarde man, morgen, overmorgen, donderdag en vrijdag enz. zijn het ook allemaal verwarde mannen die willekeurige mensen om willen leggen.

  Hoort nu eenmaal bij de gezellige multiculti bevolking van Nederland.

  Wat een gaaf land!

  Liked by 3 people

  • jannes zegt:

   Ze proberen het nu te verkopen als eerwraak…En men gaat er ook nog in trappen ook, let maar op. Meneer wast vast zijn insuline pen kwijt.

   Like

 7. Marja zegt:

  Natuurlijk! Op het Kanaleneiland! Daar wil je niet zijn! Dit is de reden dat ik nooit meer met de tram naar het centrum ga. Ik ben hier al jaren bang voor. Rutte overlegd nu met het cricisteam en vindt het verontrustend: had je eerder moeten bedenken aartsleugenaar! Jullie zijn zelf verantwoordelijk vanwege het open grenzen beleid. Ik hoop niet dat hij hier weer een draai aan gaat geven om woensdag meer stemmen binnen te halen. Dat zou mij niets verbazen…….. Het maakt mij zo boos! Ik haat die man!

  Liked by 5 people

  • Yvonne zegt:

   Marja we zijn gewoon loslopend wild maakt Rutte en de rest niets uit
   Dit was te verwachten na Nieuw Zeeland dat de ongelovige blanke weer de klos zijn
   Dat is volgens mij de hele opzet om elkaar naar het leven te staan

   Like

  • Yvonne zegt:

   Idd ik haat die vent ook en gewoon grenzen open laten hoor jullie in den Haag willen toch van k.t volk af vooral zo doorgaan nog maar 17 miljoen te gaan etterbakken

   Liked by 1 persoon

  • dirkstam zegt:

   Marja,ik begrijp dat jij boos ben maar ik weet dat jij niet op een leugenaar gaat stemmen a.s, woensdag,maar ik heb net zo,n hekel aan die leugenaar als jij en mijn hoop is dan ook dat hij a.s. woensdag word weggestemd

   Liked by 1 persoon

  • Harry zegt:

   Denk , dat je vast de enige niet bent …………
   Je hebt miljoenen volgers !

   Liked by 1 persoon

   • Marja zegt:

    Uiteraard stem ik niet op die smerige rat. Heb ik jaren geleden wel gedaan toen de hele politiek mij niets interesseerde. Toen ging ik lezen, lezen en nog eens lezen naar wat er in de wereld speelde……. En het was erger dan ik ooit had kunnen denken. Niemand maakt mij nog iets wijs. Ik stem op Wilders. In hem heb ik het meeste vertrouwen. En, dirkstam, ik hoop net als jij en zo veel anderen, dat die aartsleugenaar weggestemd wordt. We gaan duimen!!!!!

    Like

 8. Pietersen zegt:

  ‘Mogelijk terroristisch motief’. Meteen downplayen van de media en de politiek. Dit heet toch een ‘terroristische islamitische aanslag’ in de volksmond ?

  Als het Nederlandse volk nu wijs zou zijn dan stemt het niet op de coalitie-partijen, maar dan moet het lampje wel gaan branden natuurlijk, anders gaan de coalitie-partijen er met de buit van door met gelikte praatjes en optredens.

  Liked by 4 people

 9. Dick zegt:

  De politiek bunkerd zich.

  De Ruttes van ‘onze’ politiek zullen er vast een slaatje uit willen slaan, hoe hoort u tot woensdag avond.

  Liked by 3 people

 10. edwin vissers zegt:

  Bijzondere datum
  Anyhow, wáárom is het plein vernoemd naar de datum 24 oktober? Is er op die dag soms iets speciaal gebeurd? Jazeker! Op 24 oktober 1945, vandaag precies 73 jaar geleden, werden de Verenigde Naties opgericht. Al tijdens de oorlog werden er ideeën gevormd voor een internationale organisatie die vrede, veiligheid en samenwerking van landen nastreefde. Vlak na de Tweede Wereldoorlog, op 24 oktober 1945, was het dus zover: de Verenigde Naties waren een feit.

  Een van de straten die uitkomt op het 24 Oktoberplein in Utrecht heet de Weg der Verenigde Naties – nu weet je waarom!

  Mysterie opgelost!

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  https://www.nporadio1.nl/homepage/15339-meerdere-gewonden-door-schoten-op-plein-utrecht

  Klik op ‘Luister’.

  Had jaren geleden nou maar naar Wilders geluisterd, stel islamofiele klootzakken!
  Moskeeën zijn geëvacueerd! Ach, ach, ach.

  Like

 12. Sabeltant zegt:

  De politiek werkt koortsachtig aan een oplossing…

  Hoe framen we dit?
  Hoe houden we uit de pers dat het een islamitische aanslag is?
  Hoe kunnen we dit gebruiken voor de verkiezingen?

  Liked by 1 persoon

 13. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ach en wee, hoe errug en wat zielug. Een aanslag in Nederland en in het o zo linkse Utrecht nog wel. Hoe is dat toch mogelijk ??? Dat hadden we vroeger nooit !!!

  Er is een calamiteitenhospitaal is geopend en rijstroken op de snelweg zijn afgesloten ten behoeve vaan hulpdiensten. Is dat niet allemaal een beetje overdreven voor een schietpartij in een tram in het centrum van Utrecht ??? Hoe veel of hoe weinig doden en gewonden zijn er eigenlijk ??? Redenen voor mij, om de mogelijkheid van een “valse vlag” operatie open te houden.

  Het zal toch geen ruttige stunt zijn, zo’n 2 dagen voor de verkiezingen ??? Ik acht die duivelse Mark Rutte tot alles in staat. Voor de illuminati tellen mensenlevens immers niet. Dan kan hij nog even scoren, door te laten zien, hoe goed hij het met de mensen voor heeft. En voor een beetje minister-president is een terroristische aanslag natuurlijk wel een goede aanvulling op zijn conduitestaat.

  Liked by 2 people

  • Marja zegt:

   Ik heb niet het idee dat het een “false flag” is, maar ik denk wel dat die smerige Mark Rutte tot alles in staat is om de verkiezingen te beinvloeden. Dat heeft hij twee jaar geleden ook gedaan door “zeer resoluut” die Turkse minister, of wat het ook was, weg te sturen en wellicht PVV stemmen weg te moffelen. Het lijkt er op dat zijn reactie op de berekeningen van de Klimaatwet averechts heeft gewerkt en dit is misschien een nieuwe kans. Wie zal het zeggen? Ik ben er in ieder geval niet gerust op.

   Liked by 2 people

   • alwine kerkhof zegt:

    Die is nu weer welkom.

    Like

   • Oeps zegt:

    @ Marja (18 maart 2019 om 16:12)

    Dames en Heren.

    De verkiezingscampagnes zijn stilgelegd. Er zou vanavond nog een debat zijn met de PVV. Die zal dus wel niet doorgaan. Wie trekt daar profijt uit ??? Rutte heerst met list, leugen, roof en bedrog. Ik acht hem tot alles in staat. Hij vertrekt geen spier en toont geen enkele emotie. Zijn mooie woorden zijn gevoelloos. De duivelsaanbidder heeft geen enkel respect voor Nederland en de Nederlanders noch voor menselijk leven. Hij gehoorzaamt braaf zijn satanische meester.

    Liked by 1 persoon

 14. Tistochwat zegt:

  Zou het een duur (door ons betaald) toneelstukje zijn waarin Rutte ‘weer’ zal optreden als ‘daadkrachtige leider/redder’?
  Doet-ie toch altijd vlak voor verkiezingen?

  Zo niet: TRAP ALLE MOHAMMEDANEN NEDERLAND EN EUROPA UIT!

  Liked by 1 persoon

 15. Mary zegt:

  En Rutte is de man die ze ongelimiteerd naar binnen laat komen, hij is degene die zijn handtekening (o.a.in Marrakesh) onder het doodvonnis van onschuldige mensen heeft gezet.
  Gut wat zal Rutte “geschokt” zijn d.w.z. als hij het niet onder het tapijt kan vegen.

  Liked by 2 people

  • Oeps zegt:

   @ Mary (18 maart 2019 om 13:08)

   Dames en Heren.

   Op de persconferentie vertrok hij geen spier en toonde hij geen greintje emotie. De mooie woorden waren FAKE !!! Het doet hem niets. Ellende en mensenlevens deren hem niet !!! Het kan hem geen ene sodemieter schelen. Hij dient slechts zijn satanische meester !!!

   Liked by 1 persoon

  • Peacepipe zegt:

   Allemaal wel in opdracht van ene A. Merkel te Berlijn.
   Op enkele Oost-Europese landen na, zijn de leden van de EU trekpoppen van Merkel!

   Like

 16. updates alhier: https://tinyurl.com/y4a7zg7j
  De helikopters en sirenes duidelijk te horen. blijf lekker binnen, brr

  Like

  • Nog even dit: Geen amber-alert ofiets naar bewoners in Utrecht. Wel ophing van een code ( naar 5 toe) dus scholen enz deuren dicht houden. Het nieuws hierover hadden mijn man en ik nog niet door ( wegens werkzaamheden en bezigheden hieraan gekoppeld), dus mijn man liep tussen de middag nog lekker ff buiten………………en ik had een uur lang mijn voordeur openstaan vanwege werkzaamheden…………..gotsamme nogantoe…………..jaja ik vertoef in de nabijgelegen wijk……je maakt wat mee af en toe……

   Liked by 1 persoon

   • NL alert pas om 14.54 binnen gehad: nav incident Utrect Kanaleneiland geldt hetvolgende: wees alert, meld elke verdachte aituatie bij 112. Blijf zoveel mogelijk binnen.Dat hadden ze wel ff eerder mogen sturen nietwaar!!

    Liked by 1 persoon

 17. Tistochwat zegt:

  En het zal wel weer allemaal “de schuld van Wilders zijn vanwege diens haatzaaierij”.
  WILDERS HEEFT ALTIJD AL GELIJK GEHAD!

  Mohammedanen zijn gevaarlijk krankzinnig en zijn uit op onze vernietiging, net als Rutte en z’n linkse vriendjes in Den Haag en Brussel.

  O, wat haat ik die vieze huichelaars; ze maken ons leven kapot!

  Liked by 1 persoon

 18. Pingback: Schietpartij in tram Utrecht! | eunmask

 19. Peter zegt:

  wilders en Baudet ,samen met Putin ,die hebben het natuurlijk gedaan ,doen ze altijd vlak voor de verkiezingen .,benieuwd wat ze nog meer in petto hebben voor woensdag .

  Like

 20. bozeoudeman zegt:

  Goh wat zal de dader zijn?
  Een verwarde man met wellicht een verstoorde bloedsuikerspiegel die het dus niet kan helpen
  of… een blanke, rechts radicale, nazistische, laaggeletterde, ongeschoolde islamhater?
  En wat zijn de gevolgen?
  Een verwarde man die toevallig ook islamiet is: die moet worden behandeld en moet meer hulp en geldelijke steun krijgen om zijn draai in deze hem hatende maatschappij te vinden en via linkse partijen en kerken volgt direct een landelijke actie om hem te steunen hierin… en hem te vergeven, hij kon het niet helpen het is de schuld van Wilders en Baudet!
  Is het een rechts radicaal? Start meteen met de tamtam, roep op de sociale media op om een grote mars tegen de onverdraagzaamheid te houden met de eis dat de Cohen heropvoedingskampen direct worden geopend….Want we leven in een fake democratie waarin niet iedereen gelijk is!

  Liked by 1 persoon

 21. Tistochwat zegt:

  “Moskeeën worden beveiligd”!
  Ja hoor, geef de mohammedanen maar weer de slachtofferrol!

  Ga liever kerken beveiligen!

  Liked by 2 people

 22. Statler & Waldorf zegt:

  Geen treinen en bussen in Utrecht.
  Haathutten dicht.
  Scholen en universiteit dicht.
  A 12 deels afgesloten.
  Dreigingsniveau naar 5.
  Tweede Kamer debatten gaan niet door.
  Enz.
  Enz.

  Er is echt iets aan de hand en de vraag is hoe de overheid dit nu weer gaat downplayen.

  Liked by 1 persoon

 23. (dagelijkse) Schietpartijtje en het land is in rep/roer!! De Dick Schoofen komen uit alle hoeken/gaten en vinden zich nóg belangrijker dan ze altijd al dachten te zijn!! Voor mij is het laf, onfris en hypocriet volk die mede ons landje naar de VERDOEMENIS hebben geholpen! Meer meer meer… zal ze leren!

  Liked by 1 persoon

 24. dirkstam zegt:

  Een ding is jammer en dat is : DAT RUTTE NIET IN DIE TRAM ZAT

  Liked by 2 people

 25. Japio zegt:

  En waarom worden moskeeën beveiligd? wat is dat voor bullshit? Is de omgekeerde wereld aan het worden.

  Liked by 2 people

  • Oeps zegt:

   @ Japio (18 maart 2019 om 13:58)

   Dames en Heren.

   De bullshit van de omgekeerde wereld, is de logica van een doorgestoken kaartspel. Het kenmerkende voor het satanisme is, dat je alles moet omkeren. Is het wel een terroristische aanslag, of is het een valse vlag operatie ??? Een grote stunt van Rutte zo vlak voor de verkiezingen van overmorgen ???

   Merk op, dat er wel heel erg veel overdreven poppenkast wordt gemaakt. De alarmfase is opgevoerd tot fase 5. Tot 18.00 uur moet iedereen in Utrecht binnenblijven. (Ze willen geen pottenkijkers.) De dader is ontsnapt. De beveiliging is in het hele land opgevoerd. In Rotterdam worden zelfs politieagenten met nepwapens de straat opgestuurd. Extra marechaussee op het Binnenhof. Mark Rutte loopt zonder extra bewaking over straat in Den Haag. Rutte spreekt zonder een spier te vertrekken mooie woorden, maar zijn blik verraadt geen enkele emotie. Vandaag is er toevallig staking van de spoorwegen en de politie. De media kletsen en kletsen en kletsen, maar hebben niets te melden. Berichten spreken elkaar tegen. Kortom, chaos alom !!!
   Het devies van de Nieuwe WereldOrde luidt: “ORDO AB CHAO” !!!

   Like

 26. Update Utrecht; De gemeente adviseert de burgers om binnen te blijven!!! Hoe lang? Uren, dagen, weken, want dit stopt niet natuurlijk! Eigenlijk moet heel NL binnenblijven, De Satan zit overal! 40 jaar terug werd hier al voor gewaarschuwd!
  p.s. Ik vind Oud/Nieuw 1000x erger!!

  Liked by 1 persoon

 27. Klaas zegt:

  vlak voor de verkiezingen:
  staking OV, staking politie, terroristische aanslag
  camera in tram ………

  Liked by 2 people

 28. Harrie Vaes zegt:

  Men is op zoek naar de dader maar men vergeet er een signalement bij te geven dat na het horen van diverse getuigen wel degelijk bekend moet zijn.

  Liked by 1 persoon

 29. Harry zegt:

  Toch wel frappant , dat er nu meteen wel gezegd wordt dat er een terroristisch motief achter schuilt .
  Geen gemekker over verward of bloedsuikerspiegels en zo .
  Ook al roept de dader allahu akhbar , dan nóg moeten ze op zoek naar het motief voor de aanslag ,
  de halve zolen .
  Begint het tij te keren ?
  En de daders , die staan waarschijnlijk nog wel volledig in hun recht , die moeten hier Nieuw Zeeland wreken .

  Dat zal de overheid ze toch niet kwalijk nemen , zeker ?

  Liked by 1 persoon

 30. Henk der Niederlánder zegt:

  De schutter schijnt een Turk te zijn.
  Wel verward natuurlijk zoals later zal blijken.

  https://www.ad.nl/dossier-schietpartij-utrecht/politie-op-zoek-naar-gokman-tanis-37-na-schietpartij-utrecht~ac0ecda3/

  Liked by 1 persoon

 31. J. C. Th. Köhler zegt:

  Verdachte is een Turk, Gökman Tanis.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Liked by 1 persoon

 32. Franco zegt:

  In the Daily Mail weten ze al lang (updated 13.31) dat Goekman Tanis (Turk van 37 jaar) vuur had geopend op onschuldige trampassagiers. In NL media hoor en zie je niets……

  Liked by 1 persoon

 33. Statler & Waldorf zegt:

  Persconferentie Rutte.

  Misschien een aanslag, mogelijk met doden.
  Mogelijk?
  2 minuten daarna zegt hij mee te leven met de nabestaanden ……… van wie, de gewonden?

  Liked by 2 people

 34. Tistochwat zegt:

  Er is een ‘onbeheerde koffer’ gevonden bij de ingang van de Tweede Kamer (radio 1).

  Like

 35. alwine kerkhof zegt:

  De politie heeft nu een brief gevonden waarin wordt gesuggereerd dat de moordaanslag in Utrecht op maandag een terroristische daad was.
  Ja paspoort was niet meer nodig, de naam wisten we al

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s