Reactie Rutte en Grapperhaus op schietpartij in Utrecht

Screenshot_135

Minister-president Rutte en minister Grapperhaus hebben eerder vanavond een tweede verklaring gegeven naar aanleiding van  de schietpartij in Utrecht.

Minister-president Rutte:

Vandaag heeft een aanslag plaatsgevonden in Utrecht. Letterlijk in het hart van ons land. Er zijn drie doden en meerdere gewonden, van wie enkele in kritieke toestand. De verdachte is inmiddels aangehouden. Er zijn veel vragen en geruchten. En zoals wij vanmiddag al hebben gezegd: is nog onduidelijk wat de motieven achter de aanslag zijn. Nu overheerst vooral een gevoel van afschuw en ongeloof over de verschrikkelijke gebeurtenissen van vandaag. Dat onschuldige mensen op deze manier zijn weggerukt uit hun omgeving. Onze gedachte zijn bij de nabestaanden, bij de families en gezinnen die van het ene op het andere moment een geliefde in hun midden moeten missen. En we denken aan de gewonden die vechten voor hun leven. Heel Nederland leeft intens mee. En dat zullen we morgen ook tot uitdrukking brengen door de vlaggen op overheidsgebouwen halfstok te hangen. Daartoe heb ik  een vlaginstructie uitgevaardigd. Ook uit alle hoeken van de wereld komen blijken van medeleven. Ik wil hier grote waardering uitspreken voor het indrukwekkende werk van onze hulpverleners die zich inzetten voor de slachtoffers en de mensen bij politie, justitie, defensie die vandaag geweldig werk hebben geleverd. Ook de komende dagen zal nog veel moeten gebeuren.

Minister Grapperhaus:

Dames en heren, dit was een aanslag op inzittenden van een tram. Dat is in Nederland een gebeurtenis zonder precedent. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en de nabestaanden en naasten. Dit is een afschuwelijke dag voor hen. Ook voor Utrecht en voor ons allemaal. Ik wil de plaatselijke autoriteiten mijn grote waardering uitspreken voor de aanpak vandaag en de snelle aanhouding van de verdachte voor de schietpartij in Utrecht. Al onze mensen hebben een enorme inzet geleverd. Zoals u heeft kunnen horen van de burgemeester van Utrecht is de verdachte een 37-jarige man. We weten nog niet wat zijn motieven zijn. Er zijn nog veel vragen en er gaan ook allerlei geruchten rond, maar we moeten ons aan de feiten houden. En ik roep ook iedereen op om kalm te blijven. Er wordt momenteel uitgegaan van een scenario met één dader, maar een mogelijkheid van meer daders is nog niet uitgesloten. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft eerder vandaag het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht verhoogd naar vijf, het hoogste niveau, maar hij heeft dat zoals u weet inmiddels weer afgeschaald naar vier.

Bron:
www.rijksoverheid.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

34 reacties op Reactie Rutte en Grapperhaus op schietpartij in Utrecht

 1. E.J. Bron zegt:

  Maar de woorden “islam”, “islamitische”, “moslim” “terroristische” krijgen ze niet uit hun bek. Verdomde hypocrieten!

  Liked by 9 people

 2. Joseph De Vriendt zegt:

  Zelfs Turks nog nietb

  Liked by 1 persoon

 3. Qvic zegt:

  Hoezo kalm blijven? Rutte heeft er zelf o.a. voor gezorgd dat er vele 100.000 den potentiële aanslag plegers ons land binnen laten komen. Het was gewoon wachten wanneer zo iets in het land zou gebeuren met deze massale islam import. De gewone autochtonen Nederlanders zijn al lang vogel vrij verklaard door dit kabinet.

  Liked by 4 people

 4. Eric zegt:

  Wat een geleuter weer van Rutte en Grapperhaus. Als het echt om een gevaarlijke gek gaat, en niet om islam (maar waarom zou je die beide begrippen scheiden als je weet dat een gevaarlijke psychopaat de islam gesticht heeft???????), dan heeft het in elk geval met migratie te maken. Turken horen niet in Europa, en zeker niet in onze contreien !. Bovendien, wat me verbaast: over deze aanslag lees ik meer in de Vlaamse dan in de Nederlandse kranten. Zeer vreemd is dat !

  Liked by 3 people

 5. M. zegt:

  Het geweld van deze door de leugen gevangen mensen laat alleen maar hun zwakte zien en de kracht van de leugen waarin ze gevangen zitten.
  Omdat ze geen waarheid kennen stelen ze hun eigen ziel door te doden.

  Liked by 2 people

  • Oeps zegt:

   @ M. (18 maart 2019 om 23:19)

   Dames en Heren.

   Rutte en Grapperhaus zijn prominente leden van de vrijmetselarij. En dat is heel wat meer, dan een gezelligheidsclubje. Zij zijn illuminmati’s, verlichtten, die het licht van lucifer hebben gezien. Lucifer is de gevallen engel uit de bijbel, die duivel wordt genoemd. De duivel waant zich een god en wil aanbeden worden en heersen over de wereld. Bij hun initiaties als duivelse adepten hebben de “heren” een eed van trouw en gehoorzaamheid aan de duivel afgelegd. Hun gevoelens en emoties, typisch hoge menselijke eigenschappen uit het bovenbewustzijn, werden geblokkeerd. En in het onderbewustzijn werden duivelse doctrines als obsessies geprogrammeerd. Dat heet brainwashing. Deze obsessies overheersen het rationele bewustzijn. En dat is mind-control. Een en ander werkt als bij een hypnotiseur, die in een show iemand laat zeggen, dat twee plus twee vijf is, of iemand een glas water te drinken geeft en die verklaart nog nooit zulke lekkere wijn hebben gedronken. Kortom, ze hebben hun ziel en zaligheid aan aan de duivel verkocht voor roem, macht en rijkdom, althans voor zolang het satan belieft. Ze voeren de opdrachten van satan uit. Ze zijn een slaaf van satan geworden. Satan heerst met list leugen, bedrog, roof, moord en doodslag, perversiteit en wat dies meer zij, zonder enig respect voor wie of wat dan ook. De adepten of kornuiten van satan zijn geen haar beter. Ze zijn tot een soort menselijke robot verworden. Dit soort lieden vertonen geen of nauwelijks echte gevoelens en emoties. De obsessie overheerst het rationeel nadenken en handelen. Het is een psychische conditie. Ze worden daarom ook wel (succesvolle) psychopaten genoemd. Ze voeren slaafs uit wat satan opdraagt. Je zou je kunnen afvragen, of ze niet in een psychiatrische inrichting opgesloten dienen te worden.

   Wanneer gevoelens en emoties zijn geblokkeerd, worden ze niet meer gehinderd door hun geweten, verantwoordelijkheid, waarden en normen, liefde, empathie, sympathie, schoonheid, respect, angsten en wat dies meer zij. Wanneer ze in hun obsessie zitten, drammen de gevoelloze adepten door en zijn ze voor geen rede meer vatbaar. Kritiek raakt ze niet. De blik staat op oneindig. Het doel heiligt de middelen. Kortom, het profiel van de perfecte slaaf. Ze voeren de opdrachten uit. Dat zijn de “hogere belangen”. Ze denken niet na. En ze hebben er geen enkel benul van, wat ze aanrichten, of een ander aandoen. Voor zover ze emoties tonen, zijn die niet echt, maar voorgewend. Een toneelspel dus, een leugen.

   Mark Rutte en Fred Grapperhaus hebben hetzelfde euvel als Frans Timmermans, Kajsa Ollongren, Alexander Pechtold, Emanuel Macron, prinses Beatrix, Queen Elisabeth, George Soros, Hillary Clinton, George W. Bush, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Theresa May en vele vele anderen.

   Like

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ach, wat waren dat mooie woorden van Rutte en Grapperhaus. Je zou er bijna vol van schieten. Zo jammer, dat ze gevoelloos werden uitgesproken. Zouden de nabestaanden en de gewonden daar enige troost bij vinden ??? Die woorden waren zo afgewogen en draaiden zo om de hete brei heen. Helemaal geen zelfreflectie over gemaakte fouten en falend beleid van Rutte-3. Het leek wel, alsof het de eerste keer was, dat er in Nederland een schietpartij was. Hoe vaak werd er niet iemand doodgeschoten, waar nauwelijks aandacht aan werd besteedt ??? De campagnes voor de verkiezingen van overmogen werden gestaakt. Wie plukt daar de voordelen van ??? Gevoelloos uitgesproken woorden, al zijn ze nog zo mooi, kunnen geen vertrouwen wekken.

  Liked by 2 people

 7. Garp Ferderhaus zegt:

  Wat doen die 2 magazijnchefs op die foto, van angst vertokken bekkies vrezend dat ze hun opperbazen niet afvallig worden. Oh! Dat zijn onze “regeringsleiders”. Dan zijn we met z’n allen wel een eind gezonken!

  Liked by 2 people

 8. Misschien kunnen beide heren Rutte en Grapperhaus ook nog even reageren op de case in Maastricht. https://www.telegraaf.nl/nieuws/3146640/eis-18-jaar-en-tbs-tegen-syrier-osama-i

  Het lijkt me toch heel verstandig om uitgelegd te krijgen waarom dat opendeurenbeleid al die jaren is gehandhaafd en als gevolg daarvan zowel de aanslagen op de gezondheid als op het vrij besteedbare inkomen van alle ingezetenen blijven voortduren.

  Liked by 1 persoon

 9. kampersrene zegt:

  Zou er ook dergelijke afschuw zijn als een Nederlander een paar van die” Welkom Fluchtelingen” naar het paradijs van Allah zend ? Ik denk het niet eerder het tegenovergestelde….Zij haten ons en stilaan maar zeker beginnen wij die”jannekensnest” ook te haten …..de gevolgen van de EU politiek en hun slaafjes , zoals Rutte …zijn niet te overzien

  Liked by 1 persoon

 10. Wachteres zegt:

  https://nos.nl/artikel/2276614-nieuwe-feiten-over-verdachte-aanslag-utrecht-twee-weken-geleden-zat-hij-nog-vast.html

  Nieuwe feiten over verdachte aanslag Utrecht: twee weken geleden zat hij nog vast

  Twee weken geleden moest T. voor drie zaken voorkomen: voor fietsendiefstal, een inbraak in een fietsenwinkel en er was een tussentijdse zitting in een verkrachtingszaak. Volgens het slachtoffer, de 47-jarige Angelique, werd hij een paar dagen daarvoor vrijgelaten. Hij had zes weken vastgezeten, omdat hij bepaalde voorwaarden had geschonden, stelt zij. Nadat zijn advocaat dat had aangevochten, werd hij alsnog vrijgelaten.

  Liked by 1 persoon

 11. GT zegt:

  Rutte,Grapperhaus
  Zie onder, nee dit was een aanslag door een radicale Moslim Rutte, dit is wat er gebeurd is.

  https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=2019

  Liked by 1 persoon

 12. kampersrene zegt:

  Het zal de laatste aanslag niet zijn op onschuldige mensen die niets vermoeden Zou je dan kwaad kunnen zijn op een nabestaande die enkele van dat islam krapuul naar Allah zend per express…Allemaal dank zij de EU en zijn slaafjes zoals Rutte….”.Welkom fluchtelingen” wordt een van de meest gehate slogan in de toekomst

  Liked by 1 persoon

 13. erix123 zegt:

  Ik merk dat ik al aardig afgestompt ben in de loop van de jaren. Natuurlijk is het erg wat er in Utrecht gebeurd is. Vreselijk zelfs. Maar het raakt me amper nog. Minstens de laatste twee jaren lees je bijna dagelijks dat mensen door die islam idioten worden verkracht en vermoord worden. Nu toevallig weer in ons landje. De vorige waren geen aanslagen maar moorden dan wel ongelukken, die werden gepleegd door verwarde mannen. Nu is het wachten op het downplayen van dit verhaal.

  Even los van het feit of het nu terrorisme was of niet. Waarom was dat stuk turks fruit eeeh, stront, nog niet in de bajes ivm een verkrachting? Waarom was dat islamitisch kansenpareltje ehm, nageboorte nog steeds in ons land met zijn ellenlange strafblad?

  Tijd voor Nederland om morgen af te rekenen met de politiek van de afgelopen decennia,

  Liked by 1 persoon

 14. Jan zegt:

  LInksvolk hyped de moorden in Christchurch maar is oorverdovend stil als christenen afgeslacht worden door moslims of Joden is Israël

  Like

 15. Lucky zegt:

  Diep triest
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/slachtoffers-schietpartij-utrecht-roos-19-en-jeugdvoetbaltrainer-rinke~aa9be802/

  Slachtoffers schietpartij Utrecht: Roos (19) en jeugdvoetbaltrainer Rinke

  Er wordt steeds meer duidelijk over de dodelijke slachtoffers van de schietpartij op de tram aan het 24 Oktoberplein in Utrecht. Rinke Terpstra laat een vrouw en drie jonge kinderen achter en werd alom gewaardeerd als jeugdvoetbaltrainer. Ook Roos Verschuur (19), medewerkster van een broodjeszaak, overleefde het schietincident niet.

  Liked by 1 persoon

 16. AEO zegt:

  Gisteren plaatste ik een reactie op Nu.nl, onder de rubriek wat er verder over de dader bekend is. Ik schreef dat de dader allahu akhbar riep, en dat het dus een terreurdaad was, hoe duidelijk wil men het nog hebben?
  Mijn reactie werd niet geplaatst, de islam wordt door Nu.nl gewoon beschermd, dat is toch wel duidelijk!!!
  En de waarheid wordt onder censuur geplaatst.

  Liked by 1 persoon

 17. Jan zegt:

  De alledaagse waanzin van gehersenspoeld linksvolk


  http://tinyurl.com/yy2rfmth

  Liked by 1 persoon

 18. Cathja zegt:

  Het is bekend dat de dader een Turk is. Hoe heeft de Turkse gemeenschap in ons land gereageerd op het feit dat het één van hen is die deze aanslag heeft gepleegd?
  Zijn moslims de straat opgegaan uit verontwaardiging over deze vreselijke daad?
  Natuurlijk niet. Met hun mond belijden ze misschien medeleven, maar in hun hart ziet het er anders uit.
  Dat zijn nu onze ‘mede-landers’.
  We kunnen er niets mee.

  Liked by 2 people

 19. Alphons Mantel zegt:

  Waarom kreeg de dader een Ned. paspoort?

  Liked by 1 persoon

 20. sjuad zegt:

  Graag had ik sommigen die tram ingetrapt.
  Om de ervaring te ervaren, en niet schijnhelig hypocriet de volgende morgen op de nationale kwijlbuis vingers naar Baudet te wijzen.

  NPO op de morgen is voor 66 plussers een groot deel van het electoraat, en die gaan weer op de vertrouwde partijen stemmen al stonden zij erbij en keken naar hun afbraak.

  In een opwelling als deze ben ik geneigt hun pensioengeld over te maken naar de slachtoffers en het rode potlood in hun,,,

  Liked by 2 people

 21. koosv8 zegt:

  En daar stonden ze weer, verschrikkelijk, dit mag niet meer gebeuren, en telkens weer die verbeten Obama bekkies, en bla bla bla.
  En hoe kan zoiets toch gebeuren, ze blijven zich zg. verbazen. Draai eerst de kraan maar eens dicht lijkt mij. En er zijn ook heel veel wapens onder deze lieden. Deze man had een snipperdag gister, of heeft hij dat al jaren???
  Iedereen vindt het verschrikkelijk, en dat is het ook……..Maar er verandert niets. Ze proberen alleen u en mij en iedereen met kritiek monddood te maken. ISLAM IN EEN MENS, IS ALS HONDSDOLHEID IN UW TROUWE VIERVOETER.

  Liked by 2 people

 22. ruud 2 zegt:

  volgens de profeet gaat het de goede kant op in Nederland, als elke jan jurk er 3 afslacht zijn we met genoeg om dat witte spul van de hand te doen. Heerlijke leiders hebben we, heulen met erdogan en komijnie, hoop dat ze snel spijt krijgen van hun val voor de genocide maffia.

  Liked by 1 persoon

 23. Na 2015 is het definitief onveilig geworden in Europa en om het nog te versterken moest er snel twee verdragen ondertekend worden……Verdrag Marrakesh en Europees VluchtelingenVerdrag in 2017………
  Maak uw borst maar nat……..er gaat nog heel wat komen……en nu is Nederland aan de beurt….na lang wachten….!
  Ook die Boem komt er nog.

  Liked by 1 persoon

 24. Henk der Niederlánder zegt:

  En wat weet Grappenhaus te vertellen :Dat is in Nederland een gebeurtenis zonder precedent.

  Hij zou toch eens in zijn geheugen moeten spitten lijkt me.

  Mohammed Bouyeri en de moord op Theo van Gogh

  2004: er vindt een grote anti-terreuractie plaats in Den Haag waar een wijk urenlang wordt afgesloten en een handgranaat word gegooid.

  2018: op het Centraal Station in Amsterdam steekt een 19-jarige Afghaan twee Amerikaanse toeristen neer.

  2018: politie-invallen in diverse steden waardoor terroristische voorkomen konden worden.

  Vergeten we dan ook even niet de verwarde mannen want die zijn er legio in Nederland.

  Dan nog even buiten beschouwing gelaten dat we ook de Molukkers gehad hebben en aanslagen door AFA en aanverwant tuig.

  Dat is dus onze minister van Justitie die een nogal schrijnend kort geheugen heeft.

  Dat hij zijn smerige bek houdt.

  Like

 25. Beppie zegt:

  Cutman T. heeft mij een nabestaande gemaakt. Nederland heeft een racist van mij gemaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s