Viktor Orbán: “Wij wensen de volkeren van Europa dat ze hun blindheid kwijtraken”

Screenshot_155.png

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán tijdens zijn redevoering op 15 maart 2019 voor het Nationaal Museum in Boedapest

(Vertaling: E.J. Bron)

“Zonder christelijke cultuur zal er geen vrij leven in Europa bestaan. Zonder de verdediging van onze Europese cultuur zullen we Europa kwijtraken en zal Europa niet meer van de Europeanen zijn.” Over de rede van Viktor Orbán ter gelegenheid van de Hongaarse nationale feestdag in Boedapest. Op 15 maart vierde Hongarije zijn nationale feestdag. Naar aanleiding van deze gebeurtenis sprak minister-president Viktor Orbán zijn landgenoten toe. Hieronder belangrijke delen uit zijn redevoering.

epoch times

In de Museumtuin in Boedapest verklaarde Orbán:

We wensen de volkeren van Europa dat “de sluier van hun ogen valt, zodat ze zien en begrijpen; zonder christelijke cultuur zal er geen vrij leven in Europa bestaan, zonder de verdediging van onze Europese cultuur zullen we Europa kwijtraken en zal Europa niet meer van de Europeanen zijn.”

De minister-president benadrukt op de belangrijkste feestdag naar aanleiding van de herdenking van de revolutie 1848-1849:

“Zonder christelijke cultuur bestaat er geen Hongaarse vrijheid en geen vrij Hongarije en dat is onafhankelijk van het feit hoe ik op dit moment over God denk.”

“We wensen dat de volkeren van Europa dat ze hun blindheid kwijtraken” – voegde hij er aan toe. “Ze moeten zien dat we in een liberaal Europees rijk onze vrijheid zouden verliezen.” Hij benadrukt: “Vrij zijn kan alleen diegene die zoon is van een vrij land en geen onderdaan in een rijk.”

“De Europese mens kan alleen dan gelukkig zijn wanneer hij zelf over het lot van zijn land beslist.”

We bereiden ons op een Renaissance van Midden-Europa voor

“We weten dat de veroveraars uit vrije wil voor het christendom hebben besloten en ze hielden vast aan het recht op de vrije beslissing, trotseerden zelfs de Ottomanen, de Habsburgers en de Sovjets. Het idee van de vrijheid komt voort uit het christendom, omdat voor God elk mens en elke natie gelijk is.” [Opm. redactie: Met de veroveraars bedoelt de minister-president de Hunnen, die in de 10e eeuw de regio Hongarije hadden veroverd]

De minister-president zei verder:

We bereiden ons op een spectaculaire verheffing van Midden-Europa voor, op de herhaling van onze eens grote, overweldigende Renaissance van Midden-Europa.”

“Nu hebben we de Polen bij ons, zij waren ook in de jaren 1848-1849 en constant in de 20e eeuw bij ons. Zonder de Polen zou Hongarije niet vrij zijn en Europa nooit een eenheid”, voegde hij er aan toe. “Want Polen is het grootste en leidende land van Midden-Europa.”

“Als Brussel Polen aanvalt, dan worden ook heel Midden-Europa en wij, Hongaren, aangevallen.” Daarom “zouden diegenen die hun rijk uitbreiden, die hun schaduwen over Midden-Europa willen leggen, altijd rekening moeten houden met de Pools-Hongaarse bond.”

Orbán laat zich concreet uit over een nieuw begin van de EU

“Wij willen een nieuw begin, opdat we het verval van Europa kunnen tegenhouden en de koortsdroom over de ´Verenigde Staten van Europa´ in de kiem kunnen smoren, opdat Europa weer van de Europeanen wordt.”

Hij vult aan: “Voor ons is de vrijheid niet het doel, maar de weg waarop we onze doelen bereiken. En wij Hongaren willen eenvoudige dingen, net zoals in het jaar 1848: ons eigen land, begripvolle partners, een liefdevol gezin en werk, dat nuttig is, zin heeft en vruchten draagt.”

Orbán verklaarde: “Voor ons is de vrijheid geen abstract idee, maar het leven zelf; het ademen, de bloedsomloop en de hartslag.”

“De jaren, die nog voor ons liggen, zullen bewijzen dat wij, de Hongaren, niet op de wereld kwamen om het leven te lijden, maar er zin aan te geven.”

De minister-president sloot zijn redevoering af met de volgende woorden: “Hongarije boven alles, God boven ons allemaal, Hongarije, eerst, de Hongaren eerst.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Midden-Europa, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Viktor Orbán: “Wij wensen de volkeren van Europa dat ze hun blindheid kwijtraken”

 1. Sandra zegt:

  misschien wordt het nog wel eens zo’n zootje hier in NL met al die gestoorde barbaarse culturen dan wij naar Hongarije moeten vluchtten

  Geliked door 2 people

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Dat zijn geen loze kreten. Dàt is een staatsman.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ruud zegt:

  Treffender is het niet te zeggen. Misschien willen ze rechtgeaarde Nederlanders wel opnemen.

  Geliked door 2 people

 4. Ron Rottweil zegt:

  Hebben ze daar dan wel een geneesmiddel voor, of is het een soort verslaving waar je niet van af komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s