EVP schorst partij Viktor Orbán

Screenshot_191.png

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

BRUSSEL – De Europese Volkspartij (EVP) schorst met onmiddellijke ingang Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán, onder meer vanwege zijn postercampagne tegen Europees Commissievoorzitter Juncker. Dat heeft partijvoorzitter Joseph Daul bekendgemaakt na een stemming (190 tegen 3) in Brussel.

De Telegraaf

Fidesz mag voorlopig geen enkele EVP-bijeenkomst meer bijwonen en heeft dus ook geen stemrecht. Daarnaast mag de partij geen kandidaten voor functies meer voorstellen.

De stafchef van Orbán had eerder op de dag aangekondigd dat Fidesz de EVP direct zal verlaten als de partij wordt geschorst. Maar die stap lijkt de partij niet te zetten.

Orbán bood eerder excuses aan aan een aantal EVP-partijen, omdat hij hen begin deze maand „nuttige idioten” genoemd vanwege hun kritiek op hem. Het CDA, een van de EVP-partijen die de positie van Fidesz in het machtige centrumrechtse blok ter discussie stelden, nam geen genoegen met de spijtbetuiging.

De migrant-onvriendelijke regering-Orbán ligt al langer onder vuur en wordt beticht van aanvallen op de onafhankelijke rechtspraak en de pers- en onderwijsvrijheid. Met de campagne tegen Juncker werd voor een deel van de EVP de grens overschreden.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Wim van Schaik)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, christendemocraten, cultuurrelativisme, demoniseren, EU-critici, EUSSR, Hongarije, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, machtswellust, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op EVP schorst partij Viktor Orbán

 1. Jean zegt:

  In Brussel kruipt, woelt en groeit de gevaarlijkste dictatuur die de Europeanen onder de knoet willen krijgen en dus alle middelen gebruikt met als gevaarlijkste “de massale import van duizenden barbaren” die als cultuur hebben “GEWELD, BARBAARS GEWELD” en de zuipschuit ziet dat alles naar wens verloopt…
  Die EU bende moet uitgeschakeld worden willen we nog enige veilige toekomt nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen. Jammer dat wij niet kunnen stemmen vòòr dhr. ORBAN.

  Geliked door 4 people

 2. Peter zegt:

  Democratie is in Brussel een wassen neus.

  Geliked door 2 people

 3. QENQ6 zegt:

  Ik heb het op deze site al vaker geschreven:

  – deze man Orban, begrijpt het Christendom erg goed (en dat is NIET dat softe Eu-christendom zonder grenzen, en dus zonder identiteit).

  Geliked door 3 people

 4. Eric zegt:

  Ik begrijp niet dat een fatsoenlijk man als Orban zich nog tussen al die corrupte pooiers wenst te begeven. Hij had al lang geleden gekozen moeten hebben voor de fractie van Wilders, Le Pen, Salvini, Strache en VB. Zo kan die fractie dan de grootste van het EP worden en de boel saboteren. Waarom moet hij nou aan dat schorremorrie excuses aanbieden?

  Geliked door 3 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ben Ik het helemaal mee eens Erik.
   Feitelijk had hij daar al lang horen te zitten maar politiek loopt nooit langs rechte kaders.
   Het zou overigens wel zo kunnen zijn dat dit het duwtje is dat hem daarheen drijft.
   En dat zou heel goed zijn voor Europa denk Ik.

   Like

  • Ijsbeer zegt:

   Omdat de grootste fractie zijn, op zich vrij weinig uitmaakt. U kan zich misschien wat dieper informeren over tactieken zoals bijvb. het cordon sanitaire. Die fractie zou gewoon omzeild worden door de overige fracties die ertegen samenspannen. Dat zien we hier in België met het Vlaams Belang. Deel uitmaken van de grootste fractie (EVP) daarentegen waar men die tactieken niet op kan toepassen, geeft Orban de kans om in ruil voor stemmen (zoals bijvb. stemmen voor een kamervoorzitter, en wat al niet) telkens een eis te laten inwilligen. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat Hongarije geen sancties oplegd kreeg wegens permanente grenscontroles -niet meer dan de evidentie zelve- hetgeen tegen het Schengen verdrag ingaat.
   Orban is inderdaad een fatsoenlijk man. Hij kiest het belang van zijn land en zijn volk boven gelijk welk andere overweging. Zelfs als dat tactische excuses aan een hoop smeerlappen vergt.
   Maar het belang van de overige Europese volkeren zou misschien wel beter gediend zijn met Fidesz die bij het ENF aansluit, daar ben ik niet aan uit.

   Like

 5. Sabeltant zegt:

  Brussel zal er alles aan doen om subversieve elementen te elimineren.
  Orban kon onder de vlag van de EVP de waarheid vertellen aan de ongekozen leiders van Brussel.
  Nu mag hij enkel nog praten als er tijd vrij is en normaal gesproken mag je dan je verhaal doen als er nog maar een handjevol mensen in de zaal zitten.
  Zo ongeveer wat er gebeurd als de PVV of het Forum in de tweede kamer hun verhaal doen, het handjevol wat er dan zit, zit ook nog het grootste gedeelte van hun tijd met hun GSM te spelen.
  Democratie op marxistische DDR wijze.

  Geliked door 4 people

 6. guusvelraeds zegt:

  De softe dictatuur wordt steeds minder soft.

  Geliked door 1 persoon

 7. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Och, och,och wat zijn we weer politiek-correct. Misselijkmakende kleuters – maar gevaarlijk.

  Like

 8. Ruud zegt:

  De afbrokkeling van de EU gaat verder door dit besluit. Prima!

  Like

 9. Het wordt tijd voor een nieuwe zuil in Europa. Te verwachten valt dat die er komt nu er in zowat elke Europese natiestaat een opstand der burgers op gang komt en alternatieve media noodzakelijk geworden zijn om geïnformeerd te raken..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s