“Nederland is ’gekke Henkie’ van de EU”

Screenshot_183

(Door: Jan Muijs)

Het heeft al even stof doen opwaaien, toen bekend werd dat Poolse arbeiders met een Nederlandse WW-uikering – die tweemaal zo hoog is dan het loon in Polen – naar hun thuisland konden terugkeren, meent Jan Muijs. Het klinkt lachwekkend, maar het blijkt de harde werkelijkheid te zijn. Maar hoe bizar ook, de EU-lidstaten, het Europees Parlement én de Europese Commissie zijn dit in Brussel overeengekomen.

De Telegraaf

Minister Koolmees ziet de bui al hangen en vreest dat veel arbeidsmigranten nu zullen kiezen voor het land met de hoogste uitkering. Ik zou dan denken: zorg dan dat je dat nu juist niét bent!

Maar ja, dit is Nederland. En we zijn al vaker het ‘gekke Henkie’ van Europa geweest. En of je het nu wilt of niet, dit is nu eenmaal het land van de onbegrensde mogelijkheden voor iedereen die de zaak wil tillen.

En wij als burgers betalen uiteindelijk toch weer het gelag. Of het nu uit de lengte of uit de breedte komt.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “King Arthur”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Brussel, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, landverraad, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op “Nederland is ’gekke Henkie’ van de EU”

 1. Aegolius cs zegt:

  Met kinderbijslag vanuit NL naar Marokko ben je daar een rijk mens. Controle daarop blijkt onvoldoende of niet mogelijk te zijn.

  Geliked door 4 people

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Inderdaad te gek voor woorden. Hoe meer je leest, hoe meer wanprestaties getraceerd worden.

  Geliked door 3 people

 3. OphEUffen zegt:

  Herverdeling van ‘welvaart’ op Europese schaal. Helaas vinden de meeste ‘Nederlanders’ de EU fantastisch. Ik verafschuw die Brusselse giffabriek.

  Geliked door 3 people

 4. Tineke zegt:

  Toen ik weduwe werd,kregen de weduwvrouwen in Marokko vanuit Nederland circa 250 euro meer dan ik,terwijl het daar veel goedkoper leven is.
  Ik heb het nooit begrepen.

  Ik zat hier met twee kleine kinderen en kreeg nog geen zwemkaartje voor de kinderen,terwijl die vrouwen hier alles gratis kregen,zodat ze uit hun isolement kwamen.
  Dat ik ook in een isolement zat,met een hoop verdriet en een nabestaande uitkering op bijstandsniveau (geen pensioenopbouw van mijn man,omdat ie al ziek was toen ik hem leerde kennen) deed er niet toe.

  Ik dacht toen,wat onrechtvaardig allemaal.

  Toen is de vechter en strijder in mij opgestaan.

  Het is tijd voor verandering!

  Geliked door 6 people

  • Miljarden zijn er ongecontroleerd over de schutting gekieperd. In het buitenland liepen wandelende pinautomaten rond en elke passant kon onze belastingcentjes “pinnen”!!! Die Laffe Hypocriete Bende op Het Binnenhof met hun policor gezever, misdadigers zijn het. Lafaards, die autochtone Nederlanders het vel over de oren trekken en de groots mogelijk crimineel wekelijks/maandelijks met douceurtjes/soebsidies proberen te paaien!!!!!!!!
   Weg met de vanToorenburg[-Zeegers-NashVilleKeesie-Trutte-JetjeZooi!!!!! Weg met die Laffe Hypocriete Bende!! (nu kan die wel weer)

   Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tineke: 17.10. uur. Inderdaad Tineke, tijd voor echte verandering. Weg met het kartel kongsi van: VVD,CDA,PvdA,D66,CU.

   Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @Tineke

   Beste Tineke,

   wat triest voor je dat je dit alles hebt moeten meemaken en doorstaan! Wat kan het leven voor sommigen van ons toch bikkelhard zijn!
   Dat je vechtlust in die tijd naar boven kwam, is heel erg goed te begrijpen. Het is zeer schrijnend als jij als Nederlandse vrouw maar moet zien hoe je de maanden met je kinderen doorkomt, terwijl vreemdelingen er als het ware ‘met de buit vandoor gaan’!

   Ik ben weduwe geworden toen ik 27 jaar was, en bleef ook achter met 2 kinderen van resp. 4 en 2 jaar oud. Ik kreeg in die tijd AWW en ik had een pensioen van mijn overleden man. Naast het verdriet om alles mag ik niet klagen, want financieel ontbrak het me nergens aan.

   Maar het gevoel wat jij hebt overgehouden aan die verdrietige periode kan ik wél zeer goed begrijpen!!
   Ik hoop van harte voor je dat het nu ‘beter’ met je gaat!

   Groetjes, Cathja.

   Geliked door 3 people

  • Republikein zegt:

   gvdgv

   Geliked door 1 persoon

  • U had ook met een hoofddoekje om naar het uitkeringsbureau moeten gaan. Dan was het wel gelukt, daarbij nog een fake buurman Momed van drie straten verder opgeven als uw man, want hij mag meerdere vrouwen hebben.

   Geliked door 1 persoon

 5. Dat voor ‘Gekke Henkie’ spelen heeft ons zeker alzo’n 500 M I L J A R D gekost én ONS LANDJE!!
  De Grootste Criminelen en Misdadigers worden met enkelbanden en vage beloftes losgelaten en kunnen op kosten van de belastingbetaler hier vrij rondhöken en nöken!!! Van mij klapt die hele TRUTTE-GrappenhausZooi in elkaar, wat een stel MISLUKKELINGEN!! Lang Leve Geer Wilders!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Antonio Tajani: Mussolini heeft ook veel goede dingen gedaan, hij heeft wegen, bruggen, gebouwen, sportvoorzieningen gebouwd
  https://www.heise.de/tp/features/Europaparlamentspraesident-Tajani-Mussolini-hat-positive-Dinge-getan-4338036.html

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @E.J. Bron: 17.30. uur. Dank Bert. We staan pal voor onze Nederlandse waarden en cultuur. Buiten jouw blog, doe ik enkel nog bij Xander reageren. Jullie staan voor ons autenthieke Nederland. Ook heb ik waardering voor Hugo Borst, van “Cultuur onder Vuur”, die ook vecht voor ons Nederland. Ik zal misschien niet iedere dag reageren, maar weet Bert, dat we voor hetzelfde Nederland vechten.

  Geliked door 3 people

 8. Rob zegt:

  Al die miljoenen die onnodig worden uitgegeven komt dat gewoon bij de staatsschuld ? we betalen nu al met zijn allen ca 14% ongemerkt van ons inkomen aan de rente op de staats schuld, binnen 5 jaar zeggen ze dat dit naar 40% gaat oplopen. De totale staatsschuld is sinds de laatste crisis met 700 miljard toegenomen , komt er nog een crisis dat is deze 100x ernstiger. Wat een toekomst brrr.

  Geliked door 1 persoon

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Dus ja jongens en meisjes, morgen weer allemaal om 6 uur ui je nest om al dit soort profiteurs aan de vreet te houden.

  En Rutte zag dat het goed was.

  Zeker geen reden om uit de EU te stappen! ! ! !

  Geliked door 1 persoon

 10. Met dit sloopkabinet is alles mogelijk behalve het goede.

  Like

 11. Lucky zegt:

  Hoezo onbetrouwbaar?
  https://www.breitbart.com/europe/2019/03/21/austria-eu-report-un-migration-pact/

  Verrassing! EU rapport verklaart UN migratiepact alsnog legaal bindend
  Surprise! EU Report Declares UN Migration Pact Legally Binding After all

  Internal documents reveal that Brussels plans to incorporate the controversial UN migration pact into the EU’s legal framework “through the back door”, Austria and Hungary have warned.
  Earlier this week, Austrian Foreign Minister Karin Kneissl told Brussels the government was opposed to a report by the European Commission’s Legal Service declaring that the UN compact should have legally binding consequences for every EU member state including those which withdrew from the agreement. The compact describes mass migration as “inevitable, necessary and desirable”.

  Like

 12. Pingback: “Nederland is ’gekke Henkie’ van de EU” | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s