Amnesty: elektrisch rijden helemaal niet schoon

Screenshot_3

Meer elektrische auto’s betekent meer ellende in Congo, het land waar de grondstoffen voor batterijen vandaan komen.

AMSTERDAM – Amnesty International komt met een opmerkelijke stelling: elektrisch rijden is helemaal niet schoon.

De auto’s die we van het kabinet massaal moeten gaan kopen, stoten misschien minder uitlaatgassen uit, maar lokaal, waar de batterijen worden geproduceerd, zijn de milieuomstandigheden dramatisch. Ook worden daar vaak mensenrechten geschonden. Er is op grote schaal sprake van kinderarbeid, zo schrijft Deutsche Welle.

De Telegraaf

Vooral in Congo is de situatie dramatisch. De grondstof voor accu’s, het erts, wordt vaak met de hand gedolven. Ook in de kobaltmijnen heersen middeleeuwse toestanden. Mijnwerkers hebben geen bescherming.

De organisatie heeft al eerder aan de bel getrokken. Sommige bedrijven zeggen nu beter op te letten, zoals Apple, BMW, Mercedes, Samsung en Renault.

Autobedrijven gaan de komende jaren enorm investeren in meer elektrische wagens. Volkswagen wil er in 2025 jaarlijks drie miljoen bouwen. Probleem is dat de grondstof voor de batterijen maar uit een paar landen komt.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amnesty International, Graaien, Groenen, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Mensenrechten, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Amnesty: elektrisch rijden helemaal niet schoon

 1. Piet Snot zegt:

  Tesla rijder met humor.

  Like

 2. Wij gaven het met veel mensen hier al aan…….
  De klimaatmaffia blijft doorgaan….wegens zeer grote belangen……!
  Maar de burger die alles door de strot geduwd krijgt zal er straks heel veel voor moeten betalen…..
  Iets wat niet mogelijk is….!

  Geliked door 1 persoon

 3. bigljohn zegt:

  ….elektrisch rijden helemaal niet schoon…. Daarnaast is elektrisch autorijden vervuilender dan autorijden met brandstof. De elektriciteitscentrale moet de energie voor de auto’s leveren en heeft een zeer slecht rendement. Iets in de buurt van 60 %, wat per saldo meer CO2 uitstoot geeft dan rijden in een moderne benzine, gas en dieselauto. Al is dat CO2 verhaal op zich ook EEN grote leugen. Uw HR ketel bijvoorbeeld heeft een rendement van 95 % ! De accu van zo’n auto is enorm groot, weegt erg veel en drukt het elektrische rendement. Bovendien is de accu samengesteld uit giftige onderdelen. De levensduur van deze accu varieert net als bij andere accu’s tussen de 3 en 10 jaar, terwijl een nieuwe accu een klein fortuin kost. Elektrisch autorijden is net zo’n onrendabele idiote en kapitaalvernietigende bezigheid als elektrische windmolens en warmtepompen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Elektrische auto gewoon vies

  Een representatieve elektrische auto van de laatste generatie, met een beetje bruikbare actieradius, is de nieuwste Opel Ampera. Die gebruikt in de dagelijkse praktijk 17,6 Kwu op 100 km. zie de test in Autoweek 25. Dat betekent een uitstoot 8.800 gram CO2 per 100 km of te wel 88 gram CO2-uitstoot per km. In de winter is dat veel meer. Je moet dan rekening houden met een forse vermindering van de actieradius omdat stroom ook gebruikt wordt voor de verwarming.

  In de media wordt gesproken over nul-uitstoot maar ook de fijnstofproductie van de elektrische auto is o.a. door de slijtage van de remmen, banden en het wegdek in de praktijk per km. vrijwel gelijk aan de productie van een veel lichtere auto met een euro 5 of 6 motor. Daarbovenop komt nog de uitstoot bij de centrale.

  Maar daarmee zijn we er nog niet, in de praktijk wordt de extra vervuiling bij de productie van accu’s vrijwel nooit meegenomen. Die wordt vergeten. Er wordt alleen naar de vermeende voordelen gekeken, maar de vervuiling die vrij komt bij de productie van de accu is ook nog eens fors te noemen. Daardoor vindt er bij de productie van de elektrische auto een stuk meer vervuiling plaats dan bij de vergelijkbare brandstofauto.
  …..
  https://www.climategate.nl/2017/06/elektrische-auto-gewoon-vies/

  ‘Productie elektrische auto stuk vervuilender’

  Een elektrische auto mag wel minder broeikasgas uitstoten, de productie ervan vergt twee keer zoveel energie als die van conventionele auto’s, staat in een Noorse studie.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-productie-elektrische-auto-stuk-vervuilender-~b019be18/

  ‘Elektrische auto produceert nauwelijks minder fijnstof’
  Elektrische auto’s zijn bijna net zo slecht voor de luchtkwaliteit als ‘gewone’ benzine- en dieselauto’s. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leuven.
  …..
  https://www.rtlnieuws.nl/node/1528111?domain=rtlnieuws_domain

  Geliked door 1 persoon

 5. zwartschakel zegt:

  Ook halen kinderen die grondstoffen uit de grond ,9smalle diepe gevaarlijke mijnschachten] voor mobieltjes ,zonnepanelen en windmolens !

  Like

 6. Cathja zegt:

  Graag een geloofwaardige reactie op dit artikel van Rob Jetten en Jesse Klaver.

  Of…..staan de heren nu met een mond vol tanden?

  Like

 7. Qvic zegt:

  De hebzucht is groter dan de angst, dat het op een fiasco uitloopt het elektrisch rijden.

  Like

 8. Peter zegt:

  Negers zijn aan het zwoegen voor de grachtengordel !

  Like

 9. Hendrik M. zegt:

  Oww… Jetten, Klaver, Rutte en consorten dwingen negerkindertjes met vliegen op de oogjes en een hongerbuikje tot slavenarbeid in smerige mijnen.
  Verder vermoorden ze met op subsidie (ons belastinggeld) draaiende windmolens vogels en insecten.
  Doen aan (ons) kapitaal vernietiging door onze schoonste kolencentrales ter wereld te sluiten.
  Verder proberen ze het CO gehalte van de lucht zodanig te verminderen dat plantengroei onmogelijk word.
  Tijd voor een tribunaal!

  Like

  • Bob Koster zegt:

   @Hendrik M. Wist u dat de aarde zonder menselijke bemoeienis miljoenen jaren van weelderige plantengroei heeft gekend? Uw stelling dat door het terugdringen van antropogene CO2 uitstoot plantengroei onmogelijk wordt is dus volkomen onzinnig.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Als plantengroei onmogelijk wordt, hebben wij ook geen zuurstof meer om te ademen.
   M.a.w, planten, mensen en dieren gaan dood.

   Geliked door 1 persoon

 10. Hovawart zegt:

  De gehele westerse wereld in gijzeling, eerst van de Arabieren met hun olie, tegenwoordig in de greep van energiebedrijven en hun elektra,…..en van politici die ons wederom uitkleden om te mogen leven en werken in Het ‘Vrije’Westen”…….

  Like

 11. Charles zegt:

  We kunnen tegenargumenten blijven aandragen tot we een ons wegen, het zal niets uitmaken want de (R)overheid) volgt nu eenmaal een verborgen agenda waarmee men net zolang door blijft gaan totdat we allemaal tot financiele slaven omgeturnd zijn.

  Like

 12. Bob Koster zegt:

  Het lijkt wel of niemand hier ooit van brandstofcellen gehoord heeft, dingen die stroom uit waterstof maken. Niet zo verwonderlijk aangezien deze technologie een levensgrote bedreiging vormt voor de almachtige olieboeren. Waterstof is net zo snel en makkelijk te tanken als LPG en bovendien kan het overal geproduceerd worden waar water en elektriciteit voorhanden is – zelfs thuis. Geen piipleidingen meer nodig, geen gedoe met tankschepen en tankauto’s, maar het voornaamste is dat we dan onze reet kunnen vegen met de resolutie met de resolutie van Straatsburg en de oliesheiks. De eerste stap naar een wereld zonder islam.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Jouw geheugen gaat ook niet verder terug dan een paar weken.
   Zal de leeftijd zijn ongetwijfeld.
   Kort geleden hadden we het hier er nog over met meerdere.
   Zelf dat ze dat al op school lieten zien hoe dat werkt tijdens een natuurkunde les als proef 40-45 jaar geleden.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Je hebt daar zelfs nog een reactie op gegeven.
    Maar dat ben je waarschijnlijk dan ook vergeten.

    Like

   • Bob Koster zegt:

    @Piet Snot. Ik reageer wel vaker op de onwetendheid van mensen omdat die verhindert dat ze juiste keuzes kunnen maken. Een roeping zeg maar.
    Verder heb ik het niet over een glaasje water met twee stroomdraadjes erin maar een apparaat zo groot als een koelkast met aan de voorkant een slang waar vloeibare waterstof uit komt. Per stuk zo’n €150.000., de techniek is er klaar voor.
    Maar als u betere ideeën heeft om de islamisering van Nederland te stoppen hoor ik ze graag.

    Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het is goed dat Amnesty International waarschuwt dat er grootschalig gebruik/misbruik wordt gemaakt van kinderarbeid, het blijft natuurlijk wel een puntje wie daar nou schuldig aan is, is dat het mijnbouwbedrijf of toch de overheid die dat toestaat of er in ieder geval niet tegen optreed.
  Het kan in ieder geval niet de autofabrikant zijn die het spul koopt.
  Eigenaardig dat men altijd aan de verkeerde kant naar een schuldige gaat lopen zoeken, de werkelijke schuldigen zijn de shithole landen die toestaan dat dit binnen hun landgrenzen gebeurd en de politici die hiervan profiteren.
  Geen hond die zich afvraagt waarom Afrikaanse landen er maar niet in slagen een werkend overheidsapparaat op poten te zetten, de ene zakkenvuller is nog niet weg of er staan er alweer 10 op om het over te nemen.

  Geliked door 1 persoon

  • bigljohn zegt:

   Tijl Uylenspiegel; ….Geen hond die zich afvraagt waarom Afrikaanse landen er maar niet in slagen een werkend overheidsapparaat op poten te zetten….Daar is wel intelligentie en organisatie talent voor nodig Tijl, en dit zijn geen algemene Afrikaanse eigenschappen. Dit zijn de drie overige redenen waarom het in Afrika nooit iets zal worden; Islam, corruptie en dictatoriale bewinden, of een onderlinge combinatie van deze. De Afrikaanse cultuur is de onze niet, anders leefden wij nog steeds in het stenen tijdperk….Wie aan Afrika denkt, denkt meteen aan; Geef, geef, geef, help, help, help, doneer op gironummer, geef aan de mamma’s….Een beest in de vrije natuur is nog slimmer, die scharrelt zonder moeite (en zonder tussenkomst van de mens) zijn kostje bij elkaar. Die is trots op zijn autonoom zijn, bakent zijn territorium af, en heeft niemand nodig.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s