Een Europees leger: Op weg naar de EUSSR?

Screenshot_8

(Door: Uta Ogilvie – Vertaling: E.J. Bron)

Macron, Merkel en nu ook Wolfgang Schäuble spreken zich openlijk uit voor een Europees leger. Maar tegen wie moet dit leger ons verdedigen, overweegt Uta Ogilvie. Zou het kunnen zijn dat dit primair of in ieder geval ook tegen “binnenlandse vijanden” gericht dient te zijn? En zo ja, aan wie denken diegenen, die zo´n leger willen, dan vooral?

De relatie tussen de DDR en de USSR lijkt frappant op die tussen EU-landen en Brussel

“Ik heb bijvoorbeeld de indruk dat de bevolking in bijna alle EU-landen overwegend voor een Europees leger is”, aldus Wolfgang Schäuble in een interview met het “Hamburger Abendblatt”. Schäuble vermoedt waarschijnlijk dat zijn internationaal-socialistische fantasieën niet bij iedereen goed aankomen. Opdat “demagogen en nationalisten” geen kracht krijgen, zou men daarom de gemeenschappelijke defensiepolitiek “goed moeten uitleggen”.

Die uitleg zou wel eens interessant kunnen worden. Want wat moet er verdedigd worden wanneer de grenzen nog steeds openblijven, zoals Schäuble bovendien in het interview eist. Niet minder interessant is de vraag hoe Schäuble bij zo´n idee komt. Europa is per slot van rekening geen natuurlijke eenheid, waarom heeft men dan een uniform leger nodig?

Een blik in de toekomst helpt. Weliswaar herhaalt deze zich nooit, maar men hoeft alleen maar de patronen te herkennen – namelijk de internationaal-socialistische patronen. Laten we teruggaan naar de tijd van de Koude Oorlog. Als je deze vergelijkt met de tijd van nu, dan kan vastgesteld worden: De relatie tussen DDR en USSR lijkt frappant op die tussen EU-landen en Brussel – beide worden beïnvloed door een grote machtsconstructie.

“Zonder Europa is er geen vrede” – aan deze leiband worden de EU-leden als beren aan de neusring door de piste geleid  

De afhankelijkheid van de DDR van de grote broeder was zeer veelzijdig. Ze bestond in zekere zin a priori, per slot van rekening kwam de DDR voort uit de Sovjet-Russische bezettingszone. In het verdere verloop van de geschiedenis bleek bovendien dat de DDR economisch totaal afhankelijk was van de USSR. Daartoe behoorde ook de afhankelijkheid van de Sovjet-Russische aardolie. Daar speelde Moskou diverse keren chantagespelletjes mee. Echter: men zegt niet voor niets dat alles een kwestie van verstand is. Echt beslissend was waarschijnlijk het beeld dat de Sovjet-leiders van de DDR hadden.

En jawel: voor Stalin, Chroesjtsjov, Breznjev en consorten was de Duitse Democratische Republiek niets anders dan een oorlogsbuit. Een citaat van Leonid Brezjnev bewijst dat: “De DDR (…) is het resultaat van de Tweede Wereldoorlog, onze verworvenheid, die met het bloed van het Sovjetvolk werd behaald.” Deze zin viel in juli 1970 tijdens een onderhoud met Erich Honecker.

De landen van de EU zijn nu op een bepaalde manier eveneens oorlogsbuit zoals de DDR. Met dit verschil dat deze keer de oorlog geen slachtoffers van ons maakt, maar de dreiging voor de oorlog. We werden door de “moraal” overwonnen! “Zonder Europa is er geen vrede” – aan deze leiband worden de EU-leden als beren aan de neusring door de piste geleid.

Het dictaat van Brezjnev zou net zo goed uit de mond van Jean-Claude Juncker kunnen komen  

Een ander informatief citaat van Brezjnev uit het haar 1970 luidt: “Men mag geen nationale arrogantie laten opkomen. Dat is schadelijk voor ons allemaal.” Brezjnev eindig door onverholen zijn machtsaanspraak te tonen: “Zonder Sovjet-Unie bestaat er geen DDR.”

Brezjnev zei deze woorden tijdens een ontmoeting tussen de Sovjet-leiding en een delegatie van de SED. Om de zin ervan beter te begrijpen, moet je weten: de machthebber van de DDR, Walter Ulbricht, wilde op een twijfelachtig moment twee soloacties permitteren, beide tegenstrijdig aan de belangen van de USSR. Enerzijds was Ulbricht van plan om vast te houden aan zijn economische hervorming uit de jaren-60. Anderzijds was hij van plan om bij het proces van Duits-Duitse toenadering de touwtjes in handen te houden. Deze taak wilde Brezjnev hem onder geen enkele omstandigheid toestaan.

De hierboven genoemde uitspraak van Brezjnev moest heel duidelijk begrepen worden als dreiging. Want onder de streep ging het erom dat de opperste bevelhebber zijn controle over de oorlogsbuit terug wilde krijgen. En herinneren de woorden van Brezjnev niet sterk aan de huidige tijd? “Men mag geen nationale arrogantie laten opkomen. Dat is schadelijk voor ons allemaal.” De uitspraak zou dus net zo goed afkomstig kunnen zijn van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie.

Hoever zal de EU gaan om iedereen klein te krijgen?

Bij de tweede zin volstaat het om nieuwe plaatsen in te zetten: “Zonder Europa is er geen Polen.” Of: “Zonder Europa is er geen Hongarije.” Of: “Zonder Brussel is er geen Europa”. Klinkt behoorlijk vertrouwd, nietwaar? Wat nu eerst aardig en onschuldig klinkt, kan in geval van twijfel echter evenzo van een dreiging zijn voorzien als de uitspraak van Brezjnev. Overigen zou Walter Ulbricht die beter serieuzer hebben kunnen nemen: nauwelijks een jaar later werd hij in mei 1971 afgezet. Deze afzetting was weliswaar vooral gewild door de tegenstrever van Ulbricht, Erich Honecker, werd echter heel duidelijk gestimuleerd door de USSR.

Zo ongeveer gaat het ook met de dreigingen uit het huidige Brussel. Tegenover Polen of Hongarije bijvoorbeeld, beide landen werden niet voor niets al genoemd. Niet voor niets werd er meerdere malen gezegd dat Hongarije zich zou moeten hoeden voor de een of andere sancties van de EU wegens schendingen van de principes van de rechtsstaat. Polen gaat het niet beter. Het land werd wegens zijn justitiële hervorming door de Europese Commissie aangeklaagd. Ander voorbeeld: de vier Visegrád-landen Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije worden door de EU op grond van hun afwijzende houding tegenover de EU-vluchtelingenpolitiek onder druk gezet.

Hoever zal de EU gaan om de voormalige Oostbloklanden klein te krijgen? Misschien helpt een vergelijking met het verleden. Ten tijde van het Pact van Warschau onder leiding van de Sovjet-Unie was het zaak om het nationale aan het internationale ondergeschikt te maken. Met het doordrukken van dit hoofdbeginsel was men niet kleinzerig. We herinneren ons:

 • In november 1956 sloegen de troepen van het Pact van Warschau de volksopstand in Hongarije, die gericht was tegen de bezettingsmacht van de Sovjet-Unie, bloedig neer.
 • In augustus 1968 marcheerden diezelfde troepen Tsjecho-Slowakije binnen, omdat de regering onder Alexander Dubček een liberaliserings- en democratiseringsprogramma wilde invoeren.

Europa kan ook naar binnen toe verdedigd worden, bijvoorbeeld tegen volksopstanden

Nu dient het nationale opnieuw te buigen voor het internationale. Moet men dan niet alert worden wanneer Merkel, Macron en nu ook Schäuble een Europees leger eisen? Per slot van rekening kan men Europa niet alleen naar buiten toe verdedigen. Zoals te zien is aan de recalcitrante Visegrád-landen, zou er in Europa zelf eveneens behoefte om te handleen kunnen bestaan.

Bovendien kan zo´n leger niet alleen als massieve bedreiging tegen “ongehoorzame” regeringen kunnen dienen, maar bovendien om volksopstanden neer te slaan. De “gele hesjes” in Frankrijk bewijzen dat zulke opstanden mogelijk zijn. U kunt dit afdoen als alleen maar gedachtespelletjes, maar wie kent de toekomst? Had u zich in 2005 kunnen voorstellen, toen Merkel bondskanselier werd, dat deze vrouw tien jaar later de grenzen van ons land volledig zou prijsgegeven en zodoende een van de drie grondwettelijke elementen van staat gewoon zou opgeven?

Bron:
https://juergenfritz.com
Door: Uta Ogilvie

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, dictatuur, Europa, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Een Europees leger: Op weg naar de EUSSR?

 1. Peter zegt:

  Laten die feestgangers in Brussel zelf maar in een loopgraaf gaan liggen ,maar niet onze kinderen .

  Geliked door 3 people

 2. Hovawart zegt:

  Waarom heeft de EU een euroleger nodig? om handelsbelangen te verdedigen…………

  Like

 3. flyer210b zegt:

  De EU is als een voortwoekerende ziekte, onderhuids tast het van alles aan waar wij als burgers waarde aan hechten.

  Like

 4. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  Hitler zou zijn vingers er bij aflikken

  Geliked door 1 persoon

 5. Rensk. zegt:

  Kortweg gezegd: om de bevolking van Europa in de tang te krijgen. Rebellie de kop indrukken. In Frankrijk kunnen we zien wat ons te wachten staat als je jezelf niet onzichtbaar maakt voor de EU elite. En dat is nog niks van wat ons te wachten staat als deze heren de kans gegeven word.

  Geliked door 2 people

  • koosv8 zegt:

   Zorg dan dat er op partijen gestemd wordt die voor het EIGEN VOLK opkomen, bij de EUROPESE VERKIEZINGEN, EN VOOR DE REST NIETS, BLAAS ANDERS BRUSSEL MAAR OP MET MOLENBEEK EN AL !!!

   Geliked door 1 persoon

 6. Tom Hendrix zegt:

  Volkomen naar de werkelijkheid, zijn de conclusies van dit artikel. En het was notabene de oud leider van de Sowjet-Unie- Dhr. Gorbatsjow- die waarschuwde tegen de EU. Hij zei woordelijk: “Wij in Rusland/SU zijn gestopt met het communisme, en jullie gaan dat invoeren met jullie EU”. En deze man had recht van spreken, want hij was ervaringsdeskundige.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  E.U het rijk van de antichrist.

  Like

 8. renato zegt:

  Lukt het niet om een Europees leger uit de eigen gelederen samen te stellen, dan worden er, om de orde te handhaven, troepen uit Turkije ingehuurd. Men is nog steeds van zins om deze natie toe te voegen aan de Europese natte droom. Zo kunnen de Visegrad landen met Brussels goedvinden als bijkomstig voordeel via de Europese achtertuin onder druk worden gezet. De oostelijke Balkan is reeds in handen gevallen van de ideologie van de vrede en het vreet zich steeds verder naar het westen toe. Ik wens u nog een fijn weekeind.

  Like

 9. Kees zegt:

  Wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd deze te herhalen!
  De EU-leiders kennen ze wel, en zijn kopieën van de toenmalige USSR-leiders. En Rutte wil o zo graag een baantje binnen de opperste Sovjet!
  De EU is ook net zo’n schijn-democratie als de DDR. (Deutsche DEMOCRATISCHE Republik) Daar moesten de militairen de burgers toch ook beschermen tegen het boze West-Europa (lees: tegenhouden om erheen te vluchten) Ieder die probeerde te vluchten werd neergeschoten.

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Emmanuel Macron, Angela Merkel en Wolfgang Schäuble zijn feitelijk de opvolgers van SS-leider Heinrich Himmler die tijdens WO II al een multicultureel leger had opgericht: de Waffen-SS! Hier hebben zeker tientallen verschillende Europese volkeren in gediend, het telde bijna een miljoen man en de Waffen-SS zou zich vrijwel overal in Europa, en vooral in Polen en Rusland, aan gruwelijke oorlogsmisdaden schuldig maken!
  Dus laten de drie opgenoemde, aan grootheidswaanzin leidende, linkse politici maar mooi opflikkeren met een Europees leger waar de Europese jeugd (die grotendeels verslaafd is aan smartfones en iPads en al veel te anti-militair is gemaakt) toch geen dienst meer in wil nemen!

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Vooral Merkel zal op een gegeven ogenblik toch op haar tellen moeten passen, ze is al enige keren gewaarschuwd door de USA en ook de ambassadeur heeft een dezer dagen nog eens duidelijk betoond, dat de BRD nog altijd alleen maar een protectoraatje van de USA is. Daar moest links BRD dan wel vreselijk om lachen en meenden dat dat zo niet was. Maar helaas voor hen is het dus wel zo. Ze hebben geen flauw benul van hun eigen geschiedenis en weten niet eens dat de BRD niet Duitsland is, maar alleen een bestuursorgaan, een firma. Ben dus eerlijk benieuwd hoever de eigenlijke machthebbers over Duitsland, waar dus alleen wapenstilstand heerst met de andere Europese landen en nog geen vredesverdrag is getekend, dus ook niet met Nederland, Merkels aspiraties blijven tolereren. Over Duitsland hangt dus altijd nog het krijgsrecht.

   Geliked door 1 persoon

   • kruisridder zegt:

    Klopt helemaal. Onlangs heeft Duitsland alléén met Frankrijk een vredesverdrag gesloten. Alle andere landen bleven buiten schot. Om die in de zeer nabije toekomst makkelijk te kunnen opdelen, zo met de dreiging van de kernmacht Frankrijk.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Had ze daar toestemming voor gekregen vanuit de USA? Zonder die toestemming bestaat er geen vredesverdrag. Staat alles in het wapenstilstandsverdrag van de allieerden en Duitsland. Het protectoraat kan zonder die toestemming niets zelfstandig doen,

    Like

 11. Jan zegt:

  ‘….zou men daarom de gemeenschappelijke defensiepolitiek “goed moeten uitleggen’.

  Dat zei Tineke Netelenbos ook altijd als de mening van de bevolking niet strookte met die van haar van de PvdA. Het geeft alleen maar aan hoe arrogant iemand is die meent dat iemand het NOGMAALS te moeten uitleggen.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Ja Jan, de intellectueel wat zwakkere begaafden (of de kwaadwilligen) in de politiek willen stelselmatig (en bijzonder arrogant) zaken gaan uitleggen die hen passen of niet duidelijk zijn, als daar gerechtvaardigde en beredeneerde kritiek op komt.
   Daar kan je om lachen of daar kan je boos of verontwaardigd om worden. Maar opschieten doen we er niet mee. D.K.A.D.D. (De kwaadwillende arrogantie draait door).

   Like

 12. F1802 zegt:

  Socialisme is het grootste gevaar voor de westelijke samenleving. Onder het mom van democratie wordt de bevolking eronder gehouden. Het zal niet lang meer duren voordat de EU het stemmen per land op democratische wijze verbied.

  Like

 13. boorzalf zegt:

  En wat te denken van onze pensioenen? Opzouten met dat hele EU gebeuren.

  Like

 14. M. zegt:

  Europees leger …zodat ‘soldaten’ niet op hun eigen kritische burgers hoeven schieten maar uitgewisseld kunnen worden.
  Dat geeft wat minder gewetenswroeging.
  Vind het geen goed plan zo’n Europees leger het is zo al onbetrouwbaar genoeg.

  Like

 15. kruisridder zegt:

  De oprichting van een Europees leger heeft 2 doelen. Rusland en het inzetten van elkaars legers in andere landen bij volksopstanden. Voorbeeld: In Nederland breekt een grote opstand uit. Een meerderheid wil uit de Unie. De EU zetten het Duitse leger in Nederland in om de opstand keihard en bloedig neer te slaan. De Duitsers zijn immers ervaringsdeskundigen. Genoeg opgedaan ook uit het recente verleden. De grootste oproerkraaiers worden weer afgevoerd naar de heropende kampen in Polen en aan het gas gezet…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s