EVP-topkandidaat Weber: Geen enkele samenwerking met Salvini, Le Pen, PiS en AfD

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

Geen verrassing: de topkandidaat van de christendemocratische Europese Volkspartij (EVP) voor de Europese Parlementsverkiezingen, de trans-Atlanticus en Rusland-hetzer Manfred Weber (CSU), heeft zijn afwijzing van welke vorm van samenwerking dan ook met De LEGA van Matteo Salvini (Italië) en de Poolse nationaal-conservatieve partij PiS bevestigd.  Ook met de Duitse AfD of de partij van Marine Le Pen zou geen sprake kunnen zijn van een alliantie, aldus Weber in een interview met de krant “La Repubblica” uit Rome.

Duits - Zuerst

Weber verklaarde aan een Europa-georiënteerde alliantie tegen een rechts-populistisch front te denken. Daarbij riep hij de sociaaldemocraten, de Groenen en de liberalen op tot samenwerking. Na de Europese Parlementsverkiezingen zou hij aan de onderhandelingstafel willen gaan zitten met Europa-georiënteerde partijen zoals de sociaaldemocraten, de liberalen en de Groenen.

Waarom de kiezers dan hun kruisje moeten zetten bij de christendemocraten, wanneer die toch sowieso dezelfde politiek als sociaaldemocraten en andere linksen bedrijven, liet Weber in het midden. Het gaat hem er ogenschijnlijk alleen maar om het overal in Europa opkomend rechts door middel van een coalitie tussen de oude gevestigde partijen te onderdrukken.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, christendemocraten, demoniseren, Elite, establishment, EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, Groenen, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, lafheid, liberalen, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op EVP-topkandidaat Weber: Geen enkele samenwerking met Salvini, Le Pen, PiS en AfD

 1. dirkstam zegt:

  Zou machtmisbruik een ziekte kunnen zijn waar nog geen kruid voor gewassen is ???

  Like

  • Henk.V zegt:

   Macht is verslavend, Dirk.Tijdens de strijd om het bezit van Zuid Vietnam had de schoonzuster van de toenmalige ZuidVietnamese machthebber Ngo Dinh Diem een beroemde geworden uitspraak bedacht: ”Macht is heerlijk! Overmacht is overheerlijk!” die ontboezeming gaat op voor veel mensen die macht bezitten.Ze genieten ervan en willen er niet van af.

   Like

 2. Marc zegt:

  Gelukkig maar: hoe meer die EVP zich isoleert, hoe beter!

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  De alleenheersers van links!

  Like

 4. rottenpikwick zegt:

  GristenHonden hebben met hun ONNOZELE barmhartigheid West-Europa vernietigd! Er is eindelijk een beweging op gang gekomen die wil ingrijpen!! Het is al lang 5 over 12, het wordt dus geen appeltje/eitje!! In mei gaan we eerst TimmerSchwanske pesten! 45 jaar terug werd er al gewaarschuwd voor waar we nu in terecht gekomen zijn! Hoezo regeren is vooruitzien, is terugkijken geworden!

  Geliked door 1 persoon

 5. Tom Hendrix zegt:

  Wat een geweldige democraat, die Weber (sarcasme modus uit).

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Een potnat, drassig en links.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De goede man snapt er niet veel van, juist door dit soort uitspraken jaag je mensen weg.
  Hetzelfde geld straks voor de VVD als ze niet inbinden met hun klimaathysterie, het is nu al te zien in de peilingen, het FvD is nu al virtueel groter dan de VVD.
  De FvD stemmers hebben nog niet in de gaten dat ze afstevenen op een nieuwe LPF met alle bijbehorende ellende.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  En dat noemen ze christendemocratie…………wat een lachertje…….ze beseffen van beide woorden de betekenis niet !!

  Like

 9. Rene zegt:

  Bruggenbouwers&verbinden tsjongjonge , alleen maar haat en niet tegen hun verlies kunnen wat een losers!

  Geliked door 1 persoon

 10. Henk.V zegt:

  Het beste is dat deze alle uitgesloten ”foute” partijen zoveel mogelijk internationaal met elkaar gaan samenwerken. NOOIT gaan smeken of je bij de selecte groep van de Beierse dictator Manfred Weber mag behoren. Het is beter dat wij geen ENKELE aandacht meer besteden aan voorschriften die ons vanuit Duitsland worden opgelegd.

  Geliked door 1 persoon

  • Frans Brassens zegt:

   Inderdaad Henk V. , front maken is geboden.
   Ik vraag me in verband daarmee af wat de houding van Forum voor Democratie in dezen zal zijn.

   Like

 11. Weber geeft nog eens aan hoe nodig het is in elke Europese natiestaat mensen te mobiliseren om zulke vooral zelfingenomen lieden die de rekeningen van hun hobbies en idealen ten laste van het vrij besteedbare inkomen van gewone burgers laten komen, weg te stemmen. Intussen wordt via Italië, Polen, en Servië alvast het Brusselse kartel ondergraven door de handelsrelaties met China open te breken. Want er moet natuurlijk wel brood op de plank komen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s