Frankrijk: Protesten escaleren na inzet van soldaten

Screenshot_14.png

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De beslissing van de Franse leiding speciale eenheden in te zetten om de protesten in het land neer te slaan, stookt de stemming op. Frankrijk dreigt te verzinken in burgeroorlog.

Contra magazine

De Franse politie heeft traangas ingezet en is op brute wijze met demonstranten van de “gele hesjes” gebotst. Die protesteren nu al voor de 19e achtereenvolgende week door Parijs en andere steden van het land om te demonstreren tegen de politiek van president Emmanuel Macron.

Zaterdag marcheerden duizenden demonstranten vreedzaam door Parijs naar de basiliek Sacré Coeur. Later in de middag vuurde de politie traangas af op demonstranten in de buurt van de Boulevard de Strasbourg. Ook in de Noord-Franse plaats Lille vonden gevechten plaats, evenals in de steden Toulouse en Montpellier in het zuiden. Daarbij raakten meerdere mensen gewond.

De regering zette voor het eerst soldaten in om openbare gebouwen te bewaken, nadat tijdens protesten vorig weekend winkels en auto´s in brand gestoken werden en er ook plunderingen plaatsvonden.

Volgens informatie van het ministerie van Binnenlands Zaken werden er zaterdag 233 mensen gearresteerd. Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner schatte dat er 5000 mensen aan de protesten in Parijs hadden deelgenomen. Voor de protesten had de militaire gouverneur van Parijs gezegd dat de troepen, indien nodig, scherpe munitie tegen demonstranten zouden kunnen gebruiken.

Generaal Bruno Leray zei volgens berichten in de Franse media dat een niet nader gespecificeerd aantal soldaten van “Operation Sentinelle”, die hoofdzakelijk worden ingezet voor antiterreur doeleinden, openbare gebouwen zouden bewaken. “Ze zijn ondergeschikt aan dezelfde juridische randvoorwaarden als de binnenlandse veiligheidstroepen”, voegde hij er aan toe en gaf toe dat de soldaten “verschillende mogelijkheden hadden om met problemen om te gaan”. Verder benadrukte hij: “Ze zijn in staat de soort bedreiging te beoordelen en er op gepaste wijze op te reageren.”

De Operation Sentinelle omvat 10.000 soldaten en 4700 politieagenten en gendarmes, die sinds de aanslagen in Frankrijk in januari 2015 werden ingezet om gevoelige “punten” van het land tegen terrorisme te beschermen. Blijkbaar ziet de Franse leiding in de “gele hesjes” eveneens een soort terroristen, waartegen men met bruut wapengeweld wil optreden.

Mocht het tot eerste door soldaten doodgeschoten demonstranten komen, dan kan men er zeker van zijn dat de strijdbare Fransen met nog veel meer mensen de straat opgaan en dat de situatie successievelijk escaleert. De sowieso al lage populariteit van de regering van president Macron zal daar nog meer onder lijden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Gele Hesjes", Barbarisme, burgermoed, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Frankrijk, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, Overheid, Parijs, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

16 reacties op Frankrijk: Protesten escaleren na inzet van soldaten

 1. ruud beijer zegt:

  Guillotine. Macron. Klaar

  Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  De strijd verhardt zich.
  Sommige “saboterenden” onder de Gele-Hesjes proberen de mensen van de Orde-bewaking, Politie, gendarmerie, sentinelles, lichamelijk te verwonden.
  Zij maken spijkerbommen van vuurwerk door er met tape spijkers omheen te binden/plakken.

  Actu17
  https://actu17.fr/gilets-jaunes-a-metz-des-petards-associes-a-des-clous-lances-sur-les-forces-de-lordre/

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Ja die Fransen zijn niet van de huichelaars als de Nederlandse bevolking. De Nederlanders kiezen voor meer islam en nog veel meer asieleisers. Ook de hogere energienota vinden de huichelaars geen punt. Ook zijn de huichelaars een fan van de EU. Nederland is verloren voor mijn kinderen en kleinkinderen.

   Geliked door 3 people

  • kruisridder zegt:

   Het zijn lieden van Macron die zich onder de Gele Hesjes mengen en zich als zodanig voordoen om deze groepering te saboteren.. Zie het als NSB’ers in Nederlandse uniformen in mei 1940 die op onze eigen jongens schoten. Puur verraad.

   Like

 3. droevige mof zegt:

  No pasarán. Ze komen er niet door. Deze strijdkreet van de linkse revolutionairen in de Spaanse burgeroorlog krijgt een nieuwe actualiteit in Frankrijk. De vraag is wie er niet door kan komen. Ik vermoed dat het de Mini Napoleon is.
  https://www.dlmplus.nl/2019/03/23/giletsjaunes-met-indrukwekkend-antwoord-op-macrons-inzet-van-het-leger-acte19/

  Geliked door 1 persoon

 4. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/03/24/82-percent-of-french-say-rather-live-in-a-village/

  France: 72 Percent of Parisians Think About Leaving Capital

  A majority of French say they are fed up with their current living environment, according to a new survey, and they would much rather live in a rural village than a big city.
  The study, which was taken by L’observatoire société et consommation (L’OBSOCO), revealed that six out of ten French were not happy in their living environment and that the overwhelming majority wanted a quieter life in the countryside, La Vie Immo reports.

  Geliked door 2 people

 5. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/03/24/four-in-ten-french-say-revolution-the-solution-to-countrys-problems/

  Four in Ten French Say Revolution the Solution to Country’s Problems

  A newly released survey has claimed that nearly four out of every ten French believe that a full-on revolution is the best way to solve the country’s political problems.
  The poll, which was taken by polling firm IFOP, shows that 39 percent of French surveyed said that a revolution was needed to effect real change in the country, a figure much higher than elsewhere in Europe, Atlantico reports.

  Geliked door 1 persoon

 6. Lucky zegt:

  Ondertussen in GB,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/03/23/cabinet-coup-underway-end-is-nigh-may-gone-10-days/

  MAYDAY: Cabinet Coup in Full Swing, ‘End Is Nigh, She Will Be Gone in 10 Days’l

  A full-scale Cabinet coup against Prime Minister Theresa May is now underway, according to insiders, with one senior minister claiming she will be “gone in ten days”.
  News that at least eleven members of the Cabinet plan on confronting the Tory leader on Monday and asking her to resign follows reports of a “Murder on the Orient Express” meeting with party whips, who told her there was no way her deal with the European Union, already rejected by MPs twice, could possibly succeed on a third attempt — unless it came with a promise that she would go after it was passed.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Dan ben je als soldaat een grote volksverrader, erger kan je ze dan niet hebben. Schieten op de eigen bevolking, waarom lenen ze zich daarvoor, vraagt men zich in gerede af. Maar de lakei van de Bilderbergbende en de NWO, Macron, is tot alles in staat. Dienaar van de duivel zelf.

  Like

 8. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:

  https://philosophia-perennis.com/2019/03/26/macrons-krieg-gegen-das-eigene-volk/

  Macrons Krieg gegen das eigene Volk

  Verstörende Bilder aus Frankreich. Menschen, die ein Auge, eine Hand oder ihre Zähne verloren haben, nachdem ihnen gezielt ins Gesicht geschossen und dieses für immer entstellt wurde. Und weshalb? Weil sie friedlich an einer Demonstration der Gelbwesten teilnahmen oder als Journalisten darüber berichten wollten. Ein Gastbeitrag von Jürgen Fritz

  Im Bruchteil einer Sekunde wurde ihr Leben auf den Kopf gestellt. Salomé Saqué, Louis Scocard und Antoine Dézert mit verstörenden Filmaufnahmen von unserem Nachbarland.

  DIE MACRON-REGIERUNG SETZT ZUR AUFRECHTERHALTUNG VON SICHERHEIT UND ORDNUNG KRIEGSMATERIAL GEGEN ZIVILISTEN, GEGEN DAS EIGENE VOLK EIN

  Like

 10. Jan zegt:

  Macrons SA maakt gebruik van pistolen

  https://tinyurl.com/y49cb8wt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s