Freek de Jonge ziet zichzelf als intellectueel?

Screenshot_17

Freek de Jonge verstoort het Boekenbal 2019 met een statement tegen de toespraak van Thierry Baudet.

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Dit zijn de kenmerken van een intellectueel: 

Onafhankelijk. De Jonge echter is verre van onafhankelijk, want hij profileert zich, ver uit het midden, op Links met navenante (financieel!) onhaalbare ‘idealen’ en navenante naïviteit.
Kritisch denken. Kritisch verward zou ik eerder zeggen met een hardnekkige, typerend Linkse blinde(roze) vlek voor realiteit en haalbaarheid. Het gezegde: “Wie jong is stemt links, wie ouder en wijzer is stemt rechts” is tenslotte niet zomaar uit de lucht komen vallen.
Betrokkenheid. Betrokken is hij absoluut, ik vraag me alleen af of dit ook zo zou zijn geweest  als het Limburg zou betreffen i.p.v. Groningen en of het ook de ‘gewone man’ betreft i.p.v. zijn eigen ‘kunstenaars’ en omhooggevallen ‘elitaire’ kliekje. 

Freek wordt een steeds irritantere schreeuwer, gelijk aan de Radhakishun. Ordinair, ongenuanceerd en zonder respect en/of enige redelijkheid.

Ik onderzoek zowel menselijke als dierlijke gedragsvormen en mijn conclusie is: Met linkse mensen valt veelal NIET te discussiëren. Zij zijn (net als strenggelovige christelijken en moslims overigens) zó overtuigd van hún ‘goedheid voor de wereld’ en hun (!) gelijk, dat enige redelijkheid niet alleen ver te zoeken is, maar vooral helemaal NIET te vinden is.

Democratie en vrijheid van meningsuiting? Democratie bestaat niet meer en redelijke uitingen van vrijheid worden keihard overschreeuwd door naïeve roze-gebrilde roeptoeters met het IQ van een strontvlieg.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Freek de Jonge ziet zichzelf als intellectueel?

 1. kanaloa01 zegt:

  Drs Schilder heeft 100% gelijk(in mijn ogen)
  Figuren als de Jonge behoren met een dwangbuis aan in een Psychiatrische Inrichting thuis want ze zijn levensgevaarlijk, zeker voor de idioten die het linkse gedachtengoed in de armen hebben gesloten.

  Geliked door 2 people

 2. Ruud zegt:

  Een seniel geworden ouwe gek, een charlatan en clown. Meer valt er niet over te zeggen. Ooit vermakelijk, thans een ergerlijke dissonant in het maatschappelijk debat.

  Geliked door 3 people

 3. rottenpikwick zegt:

  PVV-leider Geert Wilders dringt aan op vervolging van de activisten die zaterdag tijdens een demonstratie in Amsterdam Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet met de dood bedreigden. Dat meldt de PVV’er op Twitter.
  Minder minder minder mekkerkanen mag niet, maar een politicus met de dood bedreigen mag wel??? Meen dat de politie de zaak al heeft opgepakt! Lang Leve Geert Wilders!!

  Geliked door 9 people

 4. karolien crombez zegt:

  dienen denkt dat hij nog in 1968 leeft. Neerlands Hoop toen springlevend is gedateerd.

  Geliked door 1 persoon

  • Yvonne zegt:

   Leefden we nog maar in 1968 ik vind er geen reet meer aan in deze tijd
   Trouwens heer Freek heb ik al lang de pest aan hij ging in een programma tekeer tegen Peter r de Vries geloof ik, toen wist ik nog niet dat ook die bij de linkse kontendraaiers hoort

   Geliked door 1 persoon

 5. aquarius4422 zegt:

  Een fossiel dat al lang over datum is.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tineke zegt:

  Zijn vrouw heeft een hoop lef om naast die lelijkerd te liggen.
  De apen willen er geeneens mee spelen.

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Een hoop stront is nog intellectueler, dan dat gebrilde gewrocht !

  Geliked door 1 persoon

 8. Peter zegt:

  Gelukkig kunnen er nog veel mensen normaal denken en leven in de realiteit ,anders had Baudet nooit zoveel stemmen kunnen halen , het merendeel van links kunnen we als seniel en profiteur weg zetten .

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Het bewijs dat socialistisch, progressief denken, een gevaarlijke hersenafwijking is.

  Geliked door 1 persoon

 10. sjuad zegt:

  Hij heeft veel geld verdient bij de televisie,,, en moest wat terugdoen.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het meest bijzondere aan zijn geschreeuw is nog wel dat hij er automatisch vanuit gaat dat iedereen in de zaal tegen Baudet en/of het FvD is.

  Geliked door 1 persoon

 12. Sabeltant zegt:

  Hij had met een flinke trap onder zijn kont van dat boekenbal afgeschopt moeten worden.
  Seniele ouwe gek die veel te lang in zijn eigen stupide linkse bubbel geleefd heeft.

  Geliked door 1 persoon

 13. Mary zegt:

  De Jonge was ook in zijn begintijd al een schreeuwerd, en maar schoppen, grof etc.een linkse jankerd blijft een linkse jankerd en wat me nog het meest irriteerde was dat hij zichzelf duidelijk geweldig vond, vreselijk!!!!

  Geliked door 1 persoon

 14. Bezorgde Burger zegt:

  Ik vind het alleen jammer dat u christenen erbij betrekt.
  Ik ben zelf ook christen en ik luister graag toe als iemand (gefundeerd) een andere mening heeft.
  Als mijn mening niet blijkt te kloppen stel ik deze ook graag bij.
  Het christendom geeft me niet alleen iets om in te geloven maar ook iets waarvoor ik sta.
  Daarom loop ik niet met iedere stroming mee maar roei er keihard tegen in als het om christelijke waarden (bijbelse feiten) gaat.

  Ik durf zelfs te beweren dat echte christenen altijd conservatief zijn en dat hun principes en geloof hen ruggegraat geeft en standvastig en betrouwbaar maakt.
  Iets wat de moderne (linkse) mens duidelijk schijnt te missen.

  Veel conservarieve christenen stemmen SGP maar ook de PVV is polulair temeer omdat deze partij vrijwel als enige achter Israel staat en de vervolging van christenen regelmatig op de agenda zet.

  Overigens zie ik in mijn geloof geen enkele relatie met de islam. Behalve dat zij gedeelten uit de Tora hebben gekopieerd, ken ik geen enkel aspect uit hun geloof dat overeenstemming heeft met wat de bijbel mij / ons probeert te vertellen.

  Wel ken ik enige waarschuwingen voor valse profeten zoals mohammed:

  “Pas op voor de valse profeten… U kunt hen herkennen aan hun vruchten… Een goede boom draagt goede vruchten, een slechte boom draagt slechte vruchten.” (Matteus 7:15,18)

  als een profeet zegt te spreken in de naam van de HEER, maar zijn woorden komen niet uit en er gebeurt niets, dan is dat geen profetie van de HEER geweest. Heb geen ontzag voor een profeet die zich dat aanmatigt (Deuteronomium 18:20-22)

  Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn. (Matteüs 7:15)

  Jezus antwoordde hun: ‘Pas op dat niemand jullie misleidt. 5 Want er zullen velen komen die mijn naam gebruiken en zeggen: “Ik ben de messias,” en ze zullen veel mensen misleiden. (Matteüs 24:4)

  Verrassend actueel eigenlijk: ‘ruimdenkende’ christenen roepen op de andere wang toe te keren maar Jezus noemt mohammed en zijn volgelingen duidelijk roofzuchtige wolven die velen misleiden waarvoor men geen ontzag mag hebben.

  Voor mij is de bijbel de enige waarheid en daarom zie ik de islam, het socialisme en dergelijke stromingen als vijand waartegen ik mij verzetten moet en waaraan ik nooit mag toegeven.
  Ik hoop dan ook dat u mij, en vele christenen met mij als bondgenoot ziet en zeker niet als vijand.

  Geliked door 5 people

  • Lucie zegt:

   Strenggelovige christenen wordt bedoelt.

   Like

  • Jack Terrible zegt:

   Beste Bezorgde Burger… als je zoveel van het Christendom weet vervang ten eerste HEER eens een keer voor JHWH (Jahweh)!!! Jezus zei toch in het gebed tot zijn Vader; “Uw Naam wordt geheiligd!” Ten tweede Mohammed uit de zevende eeuw is De Valse Profeet die drie keer in de Openbaring, het laatste boek van de bijbel, wordt beschreven!

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Gaan jullie mekaar nou ook nog lopen te verbeteren hier, om te laten zien wie er een betere christen is, en wie er het meest van af weet?
    Dat doen mossels ook altijd, om zo voor mekaar te laten zien wie er het meest van begrepen heeft, en het beste is in de leer.

    Like

   • Drs.E.N.Schilder zegt:

    Ik zie u geenszins als vijand en wil u ook niet beledigen, ik beschrijf slechts wat ik in mijn dagelijks leven onderzoek, waarneem en constateer. Daar zit geen vijandelijkheid in, slechts feitelijkheid. Mijn teksten (waarvan vele ‘religie’ gerelateerd) zijn bedoeld om mensen te motiveren zelf na te denken voordat ze iets uitspreken of handelen. Ik geloof persoonlijk niet in het bestaan van god of Allah. Geloven betekent overigens letterlijk ‘ik weet het niet zeker’. Ik zie ‘religies’ uitsluitend als indoctrinatiemiddel om macht over mensen te krijgen, te hebben en te houden. Een vrij en evenwichtig mens heeft mijns inziens geen god nodig om in vrede naast de medemens te kunnen leven en onderdeel uit te maken van de natuur om zich heen. Religies zonderen mensen vaak af, stellen zichzelf vaak boven anderen, maken veelal onderscheid, sluiten mensen uit en discrimineren derhalve dikwijls.
    Het maakt mij niet uit hoe iemand eruit ziet, wat zijn/haar afkomst is of waar iemand in geloofd. Ik zie iedereen als gelijkwaardig medemens totdat zij het tegengestelde laten zien en mij in mijn vrijheid trachten te beperken. En dat is wat religies mijns inziens doen. Zij maken mensen willoos en ontkennen de wetenschap omdat die met bewezen feiten aanzet tot ‘rebellie’ tegen de ondefineerbare ‘waarheid’ in de bijbel en de koran die beiden pretenderen de ‘enige waarheid’ te zijn.

    Like

 15. Tistochwat zegt:

  Holle vaten klinken het hardst.
  Linkse ‘deugers’ hebben de grootste smoel.

  Freek kan niet bevatten dat de mohammedaan van ‘allah’ alle niet-mohammedanen angst moet aanjagen en moet afslachten.
  Zo staat het in de koran, maar dat wil Freek niet weten.
  Dat zou Freek ook niet kunnen begrijpen.
  Freek zou zelfs beweren dat de koran dit niet zo bedoelt.

  Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   Freekie, kan wel meer niet bevatten. De apartheid in Zuid-Afrika bv, dat het helemaal fout gaat dat maakt verder niet uit, omkijken is niet de sterkste kant bij LINKS!!!..

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Sterker nog hij heeft nooit afstand genomen van het feit dat hij Radio Freedom actief heeft gesteund, ook toen allang bekend was dat er via de radio werd opgeroepen tot terreur mede waardoor vele duizenden een afgrijselijke dood zijn gestorven.

    Geliked door 2 people

 16. S zegt:

  Vooruit kijken is ook niet hun sterkste punt.

  Ik ken Freek van de middelbare schooltijd,
  Moest altijd in het middelpunt van de belangstelling staan, zijn streken gingen altijd ten koste van iemand.
  Dat schijnt later alleen maar erger geworden te zijn, weerbare mensen durfde hij niet belachlijk te maken, wel degenen die niet de mogelijkheid tot repliek hadden.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Kan mij ook voorstellen dat ie zelf vreselijk gepest is geweest altijd, met zijn voorkomen, iel, mager, dikke bril.
   Dus heeft ie gekozen om dan maar zelf andere te treiteren om zelf nergens meer last van te hebben.
   En het makkelijkste is dan maar om andere weerloze uit te zoeken, die nog zwakker zijn.
   Dat doen er wel meer, erg laf verder. Maar zo iets gebeurt wel vaker.

   Geliked door 1 persoon

 17. fredjohan zegt:

  Bezorgde Burger. Als niet gelovige en democraat heeft u mijn volledige sympathie.

  Like

 18. Freek de Jonge is die luie jongen die na het leven van Kafka gedacht heeft de wereld begrepen te hebben e het evangelie volgens Freek is gaan verkondigen. Als elke populistische dwaallerraar met gebrek aan argumenten is hij intussen tegen de lamp gelopen. Zijn invloed op niet al te nozele mensen is al even voorbij. Gelukkig voor hemzelf heeft hij daar geen weet van. Zo blijft hij als levende aanklacht tegen belerend en feitenvrij salonsocialisme functioneren.

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  Zonder woorden:

  Geliked door 1 persoon

 20. Henk der Niederlánder zegt:

  Nogmaals, kunnen we Freek niet uitgummen.
  Die halve gare is niet waard dat over hem gediscussieerd word.
  Het enigen wat er van zo’n discussie over blijft is dat Freekie denkt dat hij nog serieus genomen word en interessant is

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s