Een historisch moment . . .

Door:
K. van W.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Donald Trump, Golanhoogte, Israël, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Een historisch moment . . .

 1. Charles Martel zegt:

  De beste president, en dat is hij ook.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  De Golan is van levensbelang voor Israël. Wat een zegen dat die Oboemabama vertrokken is.

  Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   In de CIDI-Israel-Nieuwsbrief, van 21 mei 2006!!… werd medegedeeld o.a.
   …….’OLMERT: ” ISRAELS. GRENZEN. MOETEN. VERDEDIGBAAR. ZIJN”.
   ‘ in zijn regeringsverklaring aan de Knesset heeft premier Ehud Olmert benadrukt dat Israels grenzen verdedigbaar moeten zijn en de joodse meerderheid in de joodse staat moeten garanderen.
   Overnhet joodse karakter van Israel zei Olmert:” ik,zoals vele anderen,heb ook gedroomd en er naar verlangd datwij in staat zouden zijn het volledige Land van. Israel te behouden, en dat de dag nooit zou komen waaropwij delen van het land zouden moeten afstaan.[…] Ik geloof met heel mijn hart in het eeuwige historische recht van het volk van Israel op het volledige Land van Israel. Echter,dromen en erkenning vanuit recht vormen geen politiek programma. Zelfs als onze joodse ogen huilen,enzelfs als onze harten gebroken zijn,moeten wij de essentie bewaren. Wij moeten eenstevige enstabiele joodse meerderheid in onze staat handhaven”.
   ” De staat Israel wil en kan de doorslaggevende beslissingen over haar toekomst niet uitstellen tot de Palestijnse Autoriteit erin slaagt zijn verplichtingen te implementeren die men in het verleden is aangegaan.[…] Wij zullen ook zonder overeenkomst met de Palestijnen onderhandelen,om een regeling tot stand te brengen die in de allereerste plaats is gebaseerd op een correcte definitie van de verlangde grenzen van de staat Israel. Deze grenzen moeten verdedigbaar zijn en eenstevige joodse meerderheid garanderen. Het [tracé van het ] veiligheidshek zal wordenaangepast aan de grenzen zoals die in het oosten en westen zijn vastgesteld.[…] De grenzenvan Israel ,die in de komende jaren zullen worden vastgesteld,zullen aanmerkelijk afwijken van [ die rond] de gebieden die vandaag door de staatIstael worden gecontroleerd.”.
   …….MINISTERSPOSTEN…….De belangrijkste ministersposten werden als volgt verdeeld: Ehud Olmert ( Kadima): premier en minister van Welzijn ; Shimon Peres ( Kadima) : vice-premier en minister voor de Ontwikkeling van de. NEGEV. enGalilea; Tzipi Livni ( Kadima) : plaatsvervangend premier en minister vanBuitenlandse Zaken; Amir Peretz( Arbeid): plaatsvervangend premier en minister van Defensie; Eli Yishai ( Shas) : plaatsvervangend premier en minister van Industrie., Handel en Werkgelegenheid; Roni Bar- On ( Kadima) : minister van Binnenlandse Zaken; HAIM Ramon( Kadima): minister van Justitie; Shaul Mofaz ( Kadima) : plaaysvervangend premier en minister van Transport en Verkeersveiligheid; Avi Dichter ( Kadima): minister bpvan Binnenlandse Veiligheid; Avraham Hirschson ( Kadima) : minister van Financien; Ofir Pines p-Psz( Arbeid) : minister van Wetenschap en Technologie.*~*~*~*~*~*~*~

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘Aanvulling’. ‘ALTIJD. JODEN. IN. ISRAEL. GEWEEST’, ……’Christenen voor Israel’, oktober ..1987!!. …….’ Het is een misverstand te denken dat de Zionisten pas in de eerste helft van deze eeuw in Palestina kwamen en met name in 1948 de daar al wonende Palestijnen verdreven. De werkelijkheid is niet zo zwart-wit en heel wat ingewikkelder. Dit zegt de Amerikaanse journaliste Joan Peters die een uitgebreide studie maakte van de oorsprong van het Arabisch-joods conflict. Ze publiceerde haar conclusies in het boek. “FROM. TIME. IMMEMORIAL”,( sedert onheuglijke tijden”).
    De schrijfster bewijst o.a. dat er in de afgelopen 2000 jaar altijd- in kleiner of groter getale – joden hebben gewoond in het beloofde land. ” De joden hebben het land nooit opgegeven en ze zijn er, behalve dat ze er geestelijke wortels hadden,te allen tijde in geslaagd in variabele aantallen het land te blijven bewonen”, zegt ze.
    In de vorige eeuw woonden er betrekkelijk weinig Arabieren in. Palestina: Peters citeert enkele schrijvers uit. de. negentiende. eeuw die. spreken van. een. ” dun bevolkt ” en ” verwaarloosd”. land. De enorme groei van. het. aantal. Palestijnse. Arabieren kan niet alleen. verklaard worden uit een geboortenaanwas. . Nadat de zionisten in het begin v.deze eeuw Palestina begonnen te bevolken. emigreerden. ook. veel. Arabieren. naar. Palestina, onder andere aangetrokken door de werkgelegenheid die werd gecreeerd. De Britten. betoonden. zich. in. de. Mandaatsjaren. van. 1919 tot. 1948 aanzienlijk toleranter. tegenover. de … ILLEGALE IMMIGRATIE . van Arabieren. dan die van. joden, aldus. Peters.*~*~*~*~*~*~*~

    Geliked door 2 people

 3. edwin vissers zegt:

  Trump is een tweekoppige draak ,hij gaat 5g uitrollen ,wat betekent heel snel kanker.,israel heeft het uit gevonden en laat het niet toe in hun eigen land .

  Like

  • Harry zegt:

   Zelf gelezen op Niburu zeker , Edwin ?

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Dit is nou echt 1 van de weinige keren dat Edwin niet met een wazig verhaal aankomt.
    Ik ben al blij dat alle hel en verdoemenis verhalen erbij dit keer ontbreken.
    Of dat het de straf is van god wanneer wij hier mee door gaan omdat wij ‘m niet eren.
    Op zich is dat vrij bijzonder te noemen voor een reactie van Edwin, een reactie plaatsen zonder bijbel boodschap er in.

    Like

  • A.J. de Koning zegt:

   Hier snap ik werkelijk niets van, wat is 5g, voor mij is het een onduidelijk verhaal.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    5g is de laatste generatie communicatie techniek om een nog snellere GSM verbindingen te kunnen maken.
    Met een zeer hoge gevaarlijke straling die werkelijk overal door heen komt.

    Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Zou je b.v. nu nog last kunnen hebben van een zwak WIFI signaal omdat er beton en vlechtijzer tussen meerdere verdiepingen zit.
    Dan is dat met een 5g verbinding zo goed als uitgesloten.
    Als ga je dan 10m. onder de grond zitten in een bunker, dan zou je met 5g nog een goed WIFI signaal hebben en een perfect GSM signaal.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Piet Snot 26 maart 2019 om 12:29

    Met een zeer hoge gevaarlijke straling

    “Meneer Tistochwat” (techneut) heeft het niet op dergelijke straling. Hij zegt:

    “Het is gepulste energie zodat de piekenergie vele malen hoger is dan de gemiddelde waarde die uitgestraald wordt.
    Er is objectief onderzoek naar gedaan waaruit bleek dat meer dan 50% van een testgroep met zekerheid kon vaststellen dat die hoogfrequente energie aanwezig was. De symptomen waren hoofdpijn, misselijkheid en een algeheel gevoel van onbehagen. En dat ging nog niet eens over 5G. In Spanje stond een GSM-mast op een school en uit onderzoek bleek dat in de nabijheid van die GSM-mast 400% meer leukemie voorkwam dan op een grotere afstand van die GSM-mast. De onderzoeken zullen wel in de doofpot zijn verdwenen want met mobiele telefonielicenties zijn enorm hoge bedragen gemoeid.”

    Geld voor de ‘heren’ is nu eenmaal belangrijker dan de gezondheid van het klootjesvolk.

    Tja:

    https://www.earth-matters.nl/18/14208/straling-en-electrosmog/.html?limit=300

    Nog een keer tja:

    https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/5g-in-actie-mussen-vallen-dood-van-t-dak/

    Like

  • Lucky zegt:

   Dit is een duidelijke en niet zo langdradige uitleg over 5G

   Like

  • Lucky zegt:


   Helaas geen video over 5G in het Nederlands.
   Maar met uitleg wordt het veel duidelijker wat 5G is, wat het doet en hoe gevaarlijk het is.

   Like

   • Bob Koster zegt:

    @Lucky, radiofobie is zo oud als de radio zelf. Weet u nog dat je hersens zouden verkankeren als je te lang voor de beeldbuis zat? Nu klopt dat ook wel maar dat heeft niks met straling te maken, eerder met het vullis waarmee dat scherm gevuld wordt.
    En de angst voor straling die uit het stopcontact lekt? Eenvoudig te verhelpen door een apparaatje van €250 in te pluggen. Angst is nu eenmaal goeie handel.
    Trouwens ook zonder antropogene straling is de aarde een regelrechte stralingshel: harde en zachte kosmische straling, radioactieve achtergrondstraling, zonnevlammen. Medunkt dat die 5G straling ook wel te overleven is.

    Like

 4. guusvelraeds zegt:

  In november 2020 zal Donald Trump met een ruime meerderheid gekozen worden voor een tweede termijn als president van de USA. Wat zullen zijn tegenstanders naar adem happen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Israël slaat terug na raketaanvallen door Hamas

  Like

 6. Jan zegt:


  http://tinyurl.com/y5mjr2rb

  Dit zal nooit ophouden als niet gezorgd wordt voor een maximum doden. Een tapijtbombardement is effectief, niet dit geëikel

  Geliked door 1 persoon

 7. fleckie zegt:

  ‘ De. HOLOCAUST, NOORD.-AFRIKA. EN. PALESTINA’. CIDI- Israelbrief 4 mei …2006 !!
  Algemeen heerst in Israel en elders de indruk dat de Holocaust uitsluitend het Europese ( Ashkenazische ) Jodendom heeft getroffen. Maar ook in Noord- Afrika vielen ( segardische) Joden ten prooi aan de nazi’s en hun medestanders. Een geaillieetde slagveldoverwinning voorkwam waarschijnlijk dat de Noord-Afrikaanse Joden op grote schaal werden uitgeroeid.
  …….In de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog was een groot deel vanNoord-Afrika in handen van bondgenoten van nazi-Duitsland. LIBIE was bezet door ITALIE, Algerije ,Tunesie enMarokko door Vichy- Frankrijk.Een Italiaanse aanval op de Brotse troepen in Egypte,in september 1940, verliep rampzalig voor de Italianen. Het fiasco leidde tot grootschalige Duitse militaire interventie,p.In februari 1941 arriveerde een Duits expeditieleger, het zogenoemde Afrika-korps,geleid door veldmaarschalk Erwin. ROMMEL …….Grote delen van Noord-Afrika kwamen de facto onder Duitse bezetting. …………………………EINSATZGRUPPE. AGYPTEN…………………
  In LIBIE duurde de jodenvervolging van juni 1940 tot januari 1943 (in die maand werden de Duitse bezettingstroepen verdreven) .In de stad Jabu wetd een conferentiekamp gebouwd waarin 3000 joden werden opgesloten en 600 van hen om het leven kwamen. Driehonderd in LIBIE woonachtig Europese joden werden via ITALIE naar vernietigingskampen in POLEN gedeporteerd. Alle Libische joodse mannen werden tot dwangarbeid veroordeeld.
  In Algerije en Marokko wetd anti-joodse wetgeving ingebpvoetd. Duizenden joodse inwoners van deze landen werden gearresteerd en naar werk- en concentratiekampen in de SAHARA. gedeporteerd……………Tunesie was het enige Noord- Afrikaanse land waar de anti- joodse wetgeving wel werd ingevoerd maar niet werd toegepast,omdat het locale( Arabische) bestuur dat weigerde. Veel Tunesische joden werden desondanks slachtoffer van straatgeweld en veel joodse bedrijven werden aangevallen.
  Speciale SS- eenheden onder leiding van SS-OBERSTURMBANNFUHRER Walther Rauf,werden belast met de oplossing van het joodse vraagstuk in Noord-Afrika en Palestina. Rauf werkte o.a. plannen uit voor de bouw van gaskamers in het Tunesische Kairouaan, Eerder dit jaar publiceerden de Duitse historicus KLAUS Mallmann en Marin Cuppets over de activiteiten van de door Rauff geleide. EINSATZGRUPPE Agypten, die in oktober 1941 ook opdracht had gekregen de volledige joodse bevolking van Palestina uit te roeien. Het Duitse onderzoek bevat veel tot nu toe onbekende details, maar dat er plannen bestonden voor ” de oplossing van het joodse vraagstuk in Palestina” was al lang bekend. Zo zei Hitler op 25 oktober 1941 tegen Himmler en Heydrich:” Het is goed,als de angst ons voorafgaat, dat wij( dan) het Jodendom uitroeien. De poging een. eigen Joodse staat zal op een mislukking uitdraaien”.
  …….MOEFTI…….Voor de vernietiging van het Noord-Afrikaanse en het Palestojnse jodendom wetd intensief bij Hitler c.s. gepleit door de tussen 1941 en 1945. In Berlijn woonachtige Palestijnse Moefti van Jerusalem, Amin Al- Hoesseini.
  De Duitse plannen werden doorkruist door de Britse generaal Montgomery,die de Duitse opmars in Noord-Afrika in de slag bij El- Alamein. tot stilstand bracht(23 oktober tot 3 november 1942) .Dasrdoor werd niet alleen de Duitse verovering van Palestina onmogelijk, maar wetd ook het eind van de Duitse bezetting van Noord-Afrika ingeluid.
  Historici zijn nog steeds in debat over de vraag of de definitie van de Holocaust wel van toepassing is op het Noord-Afrikaanse Jodendom. ” Als de Holocaust uitsluitend in demogradpfisch of numerieke termen wordt bekeken is het duidelijk dat er in Noord-Afrika geen Holocaust heeft plaatsgevonden,maar als men de Holocaust probeert te begrijpen in waardevermindering is het duidelijk dat Noord-Afrika een belangrijke rol heeft gespeeld “, aldus de Israelische historici Irit Abramsky en Dan MICHMAN. ………………..STUDIEPROGRAMMA…………………Het HOLOCAUSTMUSEUM Yad Vashem heeft een studieprogramma voor Israelische middelbare scholen ontwikkeld over het lot van de Noord-
  Afrikasnse joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het programma, met o.a. getuigenverklaringen,persoonlijke verhalen en archieffoto’s, heeft niet alleen tot doel de bewustwording van over een ‘ vergeten’ onderdeel van de jodenvervolging tijdens de Yweede Wereldoorlog te vergroten en het ‘documentatiegat’ te dichten. Het is er ook op gericht de vervreemding van de Sefardische Israëli’s ten opzichte van hun Ashkenazische landgenoten te verkleinen. De Holocaust vormt immers een belangrijke deel van de collectieve identiteit van de Ascjkenazische bevolkingsgroep. ” Als ( Sefardische) scholieren ontdekken dat ook hun grootouders in gevaar waren, verliezen zij hun gevoel van vervreemding ten opzichte van de Holocaust”, zegt projectcoördinator Yael Richler. Daarmee kunnendie Sefardische scholieren. ” aansluiten” op een historisch verhaal dat nu nog door velen als exclusieve verhaal van een andere bevolkingsgroep wordt gezien.*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 8. rottenpikwick zegt:

  Deze winter veel skidagen op de Hermon (Golan)! Op de grens van Israel, Syria, Libanon. Het smeltwater gaat richting de Jordaan en het meer van Galilea. Na 5 droge winters had Israel eindelijk weer eens een regenachtige winter. De Hermon is van grote strategische betekenis voor Israel. Kunnen vanaf daar in het paleis van Assad kijken!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s