Voorzitter stembureau stadhuis Groningen: ‘PVV is semi-fascistisch racistisch’

Screenshot_43

Ton van Kesteren.

(Door: Chris Bakker)

De PVV stelt vragen over het optreden van Hiddo Zuiderweg, voorzitter van het stembureau op het stadhuis in Groningen. Die heeft op Facebook gezegd: „PVV is semi-fascistisch, racistisch en zeker niet democratisch.” De PVV stelde de vragen tijdens de bekendmaking van de definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen op het stadhuis in Groningen.

Dagblad van het Noorden

Oproep op Facebook

De PVV plaatste op Facebook een bericht met de oproep om op de partij te gaan stemmen. Hiddo Zuiderweg is voorzitter van het stembureau op het stadhuis en reageerde op de oproep van de PVV. Ook zei Zuiderweg dat hij op D66 heeft gestemd.

Ton van Kesteren, lijsttrekker van de PVV: ,,Ik vind het heel kwalijk. Als het ons overkomt wordt het gebagatelliseerd. Als het bij de PvdA of GroenLinks was, zou het absoluut niet kunnen”. De partij voelt zich gediscrimineerd door de Facebookpost.

Zuiderweg blijft achter woorden staan

Zuiderweg zegt in een reactie tegen deze krant: ,,Ik sta volkomen achter mijn woorden. Het is een voldongen feit. De PVV heeft geen interne democratie, dat zie je er bijvoorbeeld in dat Wilders de leider is terwijl er geen partijstructuur is.”

Op de vraag of hij zijn uitspraken had kunnen doen terwijl hij ook voorzitter is van een stembureau, zegt Zuiderweg: ,,De vrijheid van meningsuiting is volgens mij een groot goed. Ik heb geen stemadvies gegeven. Ook ben ik niet wezen schelden of heb ik gedreigd met geweld.”

Peter Den Oudsten van het centraal stembureau Groningen zegt de Facebookpost te onderzoeken.

Bron:
www.dvhn.nl
(h/t “rottenpikwick”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, D66, democratie, demoniseren, Groningen, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, PVV, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

36 reacties op Voorzitter stembureau stadhuis Groningen: ‘PVV is semi-fascistisch racistisch’

 1. Nee meneer de voorzitter…..dat bent u zelf …….de realiteit verdraaien daar is links goed in en daar hoort u dus bij.

  Geliked door 3 people

 2. Klaas zegt:

  https://www.trouw.nl/home/somaliers-frauderen-massaal~a4ac2f6c/

  Like

  • Blaffertje zegt:

   “Voordat we eruit worden gegooid nemen we zelf maar de stap.”
   Wilde dat ze dat nou ook eens hier zouden zeggen, maar nee hoor hier in luilekkerland blijven ze op onze zak teren.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Blaffertje 26 maart 2019 om 08:57

    Maar die Somalische ‘Nederlanders’ in Groot-Brittannië komen wel weer terug naar Nederland, zodat WIJ hen aan de vreet moeten houden.

    Like

 3. Tistochwat zegt:

  Dat linkse crapuul meent alles te mogen zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 4. orelius zegt:

  1 waarheid dat hoor en zie je vaak bij linkse communisten . 1 waarheid en tunnelvisie. Is deze beste man nog nooit in de grote stad geweest , of wel en dacht hij dat hij in het buitenland was. Woont waarschijnlijk ook lekker vrijaf daar in dat Groningen . Nergens last van . Net als bijna al die groot schreeuwers van links.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wim Vreeswijk zegt:

  En links uit zich in demonstraties, zoals in Amsterdam, samen met raadsleden van GL en een burgemeester die deze demo heeft goedgekeurd volstrekt in strijd met bestaande wetgeving.

  Geliked door 1 persoon

 6. Stef zegt:

  Ik zou de stemmen maar eens natellen in groningen.

  Geliked door 2 people

 7. Ruud zegt:

  De zoveelste gefrustreerde linkse gevaarlijke gek…………….

  Geliked door 1 persoon

 8. Leo 1 zegt:

  Zuiderweg lijkt mij Marxistisch, Communistisch en dus zeker niet Democratisch.

  Geliked door 1 persoon

 9. jungleelephant zegt:

  Geen stemadvies gegeven maar wel de kiezers een andere kant uitgeduwd door de Pvv af te branden!En dat is dan voorzitter!Schandalig!

  Geliked door 2 people

 10. kruisridder zegt:

  Ja met die rooie Peter den Oudsten komt het vast goed hoor. Die naait zijn D66-maatje niet. Hoort die vent niet disciplinair gestraft te worden? Oh nee….komt uit de elitaire D66-hoek.

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke, Groningen zegt:

   Niet netjes Kruisridder wat je schrijft over burgemeester Peter den Oudsten, wacht eerst eens af wat de burgemeester te bespreken heeft met Hiddo Zuiderweg de eerste zet is door de burgemeester al gegeven, nimmer meer lid van een stembureau.

   Like

 11. kruisridder zegt:

  Ik heb ook de vorige week gestemd op de PVV en ben met mijn PVV-cap bij de voorzitter van het stembureau te Groningen verschenen. Van lachende gezichten naar plotseling strakke gezichten in 2 seconden tijd. Een wereldrecord…….

  Geliked door 2 people

 12. Klaas zegt:

  Like

 13. exmarineman zegt:

  Dat de PVV geen leden heeft wil nog niet zeggen dat het een ondemocratische partij is. Bij de andere partijen is het zelfs zo dat ook al stemmen de leden massaal ergens voor of tegen dan gaat het bestuur toch “gewoon” verder met hun voorstellen. En daarnaast hebben de leden geen zeggenschap over het gevoerde beleid van de kamerfracties. Dus wat partij-democratie. Die ledenvergaderingen zijn ook altijd al voorgekookt!

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Het gaat er waarschijnlijk alleen maar om , of het democratisch LIJKT !
   Als zelfs Woutje Bos van de PVDA wist te melden dat er geen loyaliteit bestond in zijn partij en dat het een slangenkuil is , dan hoef je toch van de interne democratie ook niks te verwachten .
   Allemaal schijn toch ?

   Geliked door 1 persoon

 14. dolphin zegt:

  ach ze zijn zodanig ultra-links geworden dat ze het zelf niet in de gaten hebben hoe fascistisch ze zelf geworden zijn , en alles wat naar rechts ruikt is sowieso hardstikke eng en fout bij die simpele geesten , ach ja het is een tijd van extremen , nog eens extra gevoed door de zgn vredelievende politiek.
  Ze zijn de gulden middenweg echt zoek en maar schijnheilig wauwelen over verbinden en samen , jaja en dat terwijl men partijen zelf uitsluit omdat het geluid hen niet aanstaat en ze het vertalen als zijnde waar ze zelf bang voor zijn.

  Like

 15. Edwin Lauxen zegt:

  Niet democratisch ??? Wat een bullshit !! Bovendien behoord Hiddo Zuiderweg gezien zijn functie als net de Burgemeester boven alle partijen te staan. Dit is een uitglijder van groot formaat !!

  Geliked door 1 persoon

 16. Steven zegt:

  Die wordt vast ook rechter in zijn volgende carrière…..

  Like

 17. freda110 zegt:

  Een voorzitter van een stembureau hoort in die functie zijn mening voor zich te houden en al helemaal geen uitspraken te doen over andere partijen.
  Het feit dat hij op D66 heeft gestemd zegt mij genoeg!

  Geliked door 1 persoon

 18. Meine zegt:

  Een hertelling van de stemmen is een goed idee. Deze “Gutmensch” zal wel wat hebben gecorrigeerd, lees: stemmen van de PVV en FvD op het stapeltje leggen van Groenlinks…

  Geliked door 1 persoon

 19. Jan zegt:

  Socialisten verwoesten alles wat zij aanraken

  Geliked door 1 persoon

 20. Pingback: Burgemeester Den Oudsten van Groningen: Uitspraken medewerker stembureau over PVV ‘ronduit schandalig’ | E.J. Bron

 21. kanaloa01 zegt:

  Ben zelf meerdere malen lid van een stembureau geweest, ook afgelopen keer, en het is heel makkelijk om te frauderen met stemmen tellen. en dat zal zeker gebeurd zijn op veel stembureaus.
  Ook een op die avond aanwezige waarneemster vertelde dat ze die avond onregelmatigheden had geconstateerd.
  Natuurlijk weet de politiek dat ook, maar het levert de linkse kliek veel extra stemmen op dus blijft het zo want Rusland die de boel zou kunnen beïnvloeden.

  Like

 22. Perfide Albion zegt:

  De verliezeraars van een ideologisch conflict – de koude oorlog- hebben nog steeds een enorm grote bek. Het wordt tijd dat de communisten een toontje lager gaan zingen. Die aanhangers van een stel massa moordenaars kennen hun plek niet.

  Like

 23. Harrie Vaes zegt:

  De linksen gedragen zich precies zo……..als wat ze de PVV verwijten.

  Like

 24. kampersrene zegt:

  In feite promoot die achterlijke…. verkrachtingen , terrorisme… messentrekkers en de bouw van meer moskeen

  Like

 25. Lucky zegt:

  Opvallend,
  https://www.ad.nl/binnenland/extreemlinks-gaat-vaak-vrijuit~aedcce5e/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  ‘Extreemlinks gaat vaak vrijuit’

  Extreemlinkse groepen worden ‘vrijwel niet’ vervolgd als zij vernielingen plegen, geweld gebruiken of bedrijven saboteren. Bovendien lijken er nauwelijks politiedossiers te worden opgebouwd over de leiders, wijst onderzoek uit.

  Regelmatig ontbreekt simpelweg een goed daderspoor. Maar soms ook adviseert de overheid om geen ruchtbaarheid te geven aan incidenten, omdat slachtoffers niet gebaat zijn bij publiciteit. Bovendien wordt informatie die beschikbaar is bij de geheime dienst AIVD niet gedeeld met de politie, omdat de extremisten dan te weten komen dat zij in het vizier zijn.

  Like

 26. koddebeier zegt:

  Links is ziek, ernstig ziek !!

  Like

 27. Cees zegt:

  Belachelijk!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s