Moslims verklaren Europa tot islamitisch land

Screenshot_66.png

(Door: Bert Dijkstra)

In een artikel van Sid Lukassen beweert deze dat een hadith van Bukhari moslims zou veroorloven om te leven onder een niet-moslim regering. Hij trekt dan ook de conclusie dat het dus mogelijk is om islam te hervormen op een manier die hem compatibel maakt met de Europese seculiere staat. Dit is een idee dat alleen kan voortkomen uit een westerse zienswijze. Moslims zien dit heel anders. Islamitische schrift-geleerden hebben Europa en Amerika allang tot islamitische landen verklaard. Zonder seculiere staat.

Lukassen doet alsof het criterium ‘geen zonde begaan’ verder geen uitleg nodig heeft, maar er komt meer bij kijken. De islamitische uitleg van zonde gaat heel wat verder dan wat de meeste Europeanen zich kunnen voorstellen. (overigens verwijst hij naar hadith 2796, maar die gaat over de jihad en het verdienen van houri’s in het paradijs). Een moslim begaat een zonde indien hij iets doet wat volgens de islam verboden is (haram) of als hij iets achterwege laat dat juist verplicht is (fard). De belangrijkste verboden zijn het eten van voedsel dat niet halal is. De belangrijkste verplichtingen zijn het dagelijks gebed, het betalen van de zakaat en het vasten (Ramadan).

In de klassieke islamitische teksten over islam wordt er niet over gesproken, omdat moslims bijna altijd hebben geleefd onder bestuur van moslimheersers. De eerste historische situatie waarin  moslims onder christelijk bestuur kwamen, was in Andalusië in de 11de eeuw. Alles buiten de islamitische wereld heette Dar-al-Harb, het gebied van de strijd. Het traditionele standpunt van drie grote rechtsscholen was dat het verblijf in de Dar-al-Harb verboden is, alleen de shafitische rechtsschool stond het toe op voorwaarde dat de moslim zijn geloof openlijk kon belijden.

De meeste moslimleiders beschouwen al sinds de jaren 1970 de scheiding in Dar-al-islam en Dar-al-Harb als ouderwets en niet meer bruikbaar. De reden voor deze omslag ligt in het feit dat Europa in de loop van de 19de eeuw veranderde van een christelijk continent in een seculier continent. Moslims kunnen niet alleen in alle openheid hun geloof beleven, ze kunnen een moskee bouwen en proberen hun geloof over te brengen op anderen (dawa). In de meeste Europese landen kunnen moslims voldoen aan de belangrijkste verplichtingen van islam. De moslim schrift-geleerden hebben dit opgemerkt en in hun zienswijze is Europa een continent geworden dat zich niet meer actief verzet tegen islam, maar neutraal gebied is geworden. Om de nieuwe situatie te beschrijven, gebruiken ze Dar-al-Ahd (gebied van het verdrag) of Dar-al-dawa (gebied van bekering).

De Marokkaanse schrift-geleerde al-Siddiq schreef hierover in 1985:

“Europa en Amerika zijn, op grond van dit feit, islamitische landen geworden die voldoen aan alle islamitische kenmerken waardoor een inwoner die daar woont de inwoner van een islamitisch land wordt in overeenstemming met de terminologie van de juridische geleerden van de islam”.

De onderliggende redenatie is dat het volstaat om in alle vrijheid het islamitische geloof te kunnen naleven en dat het dan niet meer nodig is dat de heerser van het land ook een moslim is. Al-Siddiq stelt bovendien dat daarmee de jihad van het zwaard afgelopen is en de jihad van de tong (dawa) beginnen kan. De opvattingen van al-Siddiq worden gedeeld door tijdgenoten, zoals Ali Nadwi in India en Deedat in Zuid-Afrika. Ook een conservatieve geleerde als de Saoedi-Arabische Mohammed Ibn al-Uthaymeen heeft geen bezwaar tegen verblijf van moslims in Europa, mits ze geen betrekkingen aangaan met niet-moslims. Hij voegt eraan toe dat er nog zes redenen zijn voor moslims om in Europa te wonen, namelijk: bekering van niet-moslims door middel van dawa, een vorm van jihad; het bestuderen van de ongelovigen, zodat moslims beter ingelicht kunnen worden over de manieren waarop dezen de moslims van hun geloof willen afbrengen; handel, medische behandeling, studie. Ali Jadd al-Haqq, grootmoefti van Egypte van 1982-1996, verklaarde in een fatwa (1995) dat moslims ook kunnen deelnemen in politieke partijen in Europa, zolang deze geen beginselen hebben die strijdig zijn met islam of acties ondernemen tegen islam.

Hoe is dan te verklaren dat Daesh (Islamitische Staat) zo´n enorme aantrekkingskracht uitoefende op moslims die in Europa leefden? Islam is gebaseerd op twee basisprincipes: men moet als moslim leven en de moslim moet zijn omgeving islamiseren. Het eerste is belangrijker indien het tweede onmogelijk is. Maar als het tweede goed mogelijk is zonder van andere moslims grote offers te vragen, dan wordt het eerste vanzelf beter mogelijk na verloop van tijd. De islamitische schrift-geleerden grijpen in dit verband graag terug op de Hijra van Mohammed van Mekka naar Medina. Die was noodzakelijk, omdat het leven van moslims onder de heidenen van Mekka ondragelijk was. Toen Mekka eenmaal veroverd was en bekeerd, was het probleem opgeheven.

Er zijn nu eenmaal individuele verschillen tussen moslims in de mate waarin ze bezig zijn met hun geloof en de mate waarin ze het kunnen opbrengen om alle plichten ook werkelijk na te leven. Dit verschil verklaart waarom de ene het afreizen naar Daesh afkeurt, terwijl het voor een andere moslim juist beleefd kan worden als een dringende behoefte. In alle gevallen is duidelijk dat de perceptie van Europa bij de meeste moslims drastisch is veranderd. Europa is al enige tijd geleden tot islamitisch gebied verklaard. Dat moslims ook een demografische meerderheid zullen zijn in de toekomst, zoals beschreven in Hoe snel zal Nederland islamiseren?, en dat er moslimpresidenten in Europa gekozen zullen worden, is verder alleen nog maar een kwestie van tijd en geduld. En dawa uiteraard. Het is misschien wel fijn om dit te weten.

Inhoud is grotendeels ontleend aan: Loyalty to a non-Muslim Government: An Analysis of Islamic Normative Discussions and of the Views of some Contemporary Islamicists Wasif Shadid and Sjoerd van Koningsveld (1995).

Door:
Bert Dijkstra
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Moslims verklaren Europa tot islamitisch land

 1. jantjeuitnl zegt:

  Het is geen Daesh, maar Islamitische Staat.
  Daesh verdoezeld het feit dat het islamieten zijn, die daar als beesten hebben huisgehouden.
  Daesh is de politiek correcte benaming, maar niet de naam die Abu Bakar, een islamgeleerde, de IS zelf heeft gegeven.
  Verder is de Islam het geloof van de Duivel.

  Geliked door 3 people

 2. Wakkere Joost zegt:

  Om de dooie dood niet
  Ze flikkeren maar lekker op met hun grauwe grijze naargeestige sluier.
  Stelletje fantasten denken ze dat dat gaat gebeuren en mij kunnen bekeren.
  Dan moeten ze vroeger opstaan dat lijkenslijm.
  Ik zou mijn voorvaderen niet onder ogen durven te komen die zich de tyfus gevochten
  hebben om dat tuig-lijkendrek buiten te houden.
  Europa van hun en islam! Over mijn lijk nog niet.
  Nooit, nooit, nooit, onverenigbaar.
  Stelletje gekken idioten.

  Geliked door 5 people

  • Anneke Veld zegt:

   Helemaal mee eens maar wat gebeurt er al jaren binnen deze slappe regering? Zij zegt dat wij in een vrij land leven: iedereen mag zijn mening verkondigen wat inhoudt dat de Islam onze tradities en cultuur afwijst, de Islam drukt zich erdoor en dat gaat nog lukken ook, want ze zijn al een heel eind op weg. Niet óf maar wanneer neemt de Islam het Westen over……

   Like

 3. Lucky zegt:

  Door het oog van de naald in Duitsland

  Like

 4. Lucky zegt:

  VS,
  https://www.breitbart.com/politics/2019/03/27/muslim-representative-democrats-call-prayer-about-jesus-divisive/

  Muslim Representative, Democrats Call Prayer About Jesus ‘Divisive

  Democratic Rep. Movita Johnson-Harrell of Philadelphia reportedly said Tuesday she felt her religion was “used against her” by Rep. Stephanie Borowicz’ prayer.
  The Philadelphia representative said she was offended by a colleague’s prayer that “at the name of Jesus every knee will bow.” Johnson-Harrell is the first female Muslim member of the Pennsylvania House of Representatives, sworn in after winning a special election this month.

  Like

 5. Willem zegt:

  Duidelijk, stuur het asap door naar Den Haag en vooral naar links.

  Geliked door 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  ‘Overbluffingstaktiek? ( Wie niet waagt, die niet wint?!)’,

  Like

 7. fleckie zegt:

  Op ejbron 31.7.2016″ Socioloog doet onderzoek” no.22′ …………’ KEUZE. VOOR. EUROPA’

  Like

 8. Inge zegt:

  Ja Bert je hebt gelijk, maar het volk zal moeten ontwaken en inzien dat de politici deze moslims hebben binnengelaten (we hadden grenzen namelijk). Onder het mom van democratie mogen moslims hun geloof uitoefenen maar aan de andere kant houd de democratie op. Het stemmen op zich is democratisch in de zin dat je vrij bent om te kiezen voor een partij naar wens maar eigenlijk staan alle partijen in dienst van de zwarte adel en hebben we vandoen met een oligarchie i.p.v. democratie. Wat het volk moet doen om zijn eigen ondergang te voorkomen is om alle politici van alle partijen op te pakken voor volksverraad en de centrale bank het land uit flikkeren, anders zal de situatie nooit veranderen, het dagelijkse theekransje hoe vervelend islam en moslims zijn dat gaat ook vervelen.

  Geliked door 2 people

  • Nachtkaarsje zegt:

   Het gehele monetaiere systeem is debet aan alle problemen die er spelen. Nederland leent geld van particuliere banken die op die manier lekker hun zakken aan het vullen zijn ten koste van de bevolking.
   Het eerste wat moet gebeuren is de geldpers weer laten beheren door de Nederlandse regering met de gulden en exit uit de euromunt. Net zoals Engeland.
   Uit de unie hoeven we dus nog?! niet. Als de Hollandse gulden weer beheerd word door de regering dan komt er ruimte in ons monetaire systeem voor de burgers.
   Het jammere (of moet ik zeggen, geluk) is dat dit voor elk Europees land geldt, want geld lenen van particulieren doet elk Europees land en met alle ellendige gevolgen van dien (zie Griekenland en Cyprus)
   Als de Nederlandse regering dan het geld weer in beheer heeft dient er gekeken te worden naar het systeem an sich. Het is namelijk onmogelijk om geld op de bank te zetten en daar dan rente over te krijgen. Als ik een briefje van 10 op de tafel leg, dan ligt er de volgende dag geen 11 euro op de tafel. Het systeem dat het mogelijk maakt om mensen te belonen die sparen kent ook slachtoffers met dodelijke afloop. (zie alle derde wereldlanden)
   Het is dus niet zozeer een islamitisch probleem als wel een monetair probleem.
   Als voorbeeld geef ik de huidige politie inzet. Er is te weinig politie omdat ze geen goed loon meer ontvangen, omdat er op ale fronten bezuinigd word, wat een regelrecht gevolg is van het huidige monetaire systeem. Misdaad wordt dus niet meer aan gepakt en het spijt me om te zeggen, maar moslims mogen van alles uitvreten tegen in hun ogen ongelovigen en als daar dan geen of half slachtige reacties op volgen (een rechtstreeks gevolg van het monetaire systeem) dan gaan zij steeds verder omdat ze zich gesterkt voelen in hetgeen ze doen. Wat uiteindelijk uitloopt op oorlog!!!

   Like

  • koddebeier zegt:

   De linkse partijen zijn Landverraders, ze hebben ons verkocht en verraden aan de islam !

   Like

 9. Lucky zegt:

  https://www.ad.nl/arnhem/jaar-cel-voor-man-die-in-arnhems-azc-om-zich-heen-naar-vieze-ongelovigen-stak~ac97977e/

  Jaar cel voor man die in Arnhems azc om zich heen naar ‘vieze ongelovigen’ stak
  ARNHEM – De rechtbank in Arnhem heeft een jaar cel opgelegd aan de Syriër (25) die 5 december iemand stak en vervolgens met een mes uitgehaald naar meerdere ‘ongelovigen’ en ‘vieze mensen’ in het asielzoekerscentrum in Arnhem.

  De man had daar een huisverbod na meerdere geweldsincidenten en was al vanuit meerdere asielzoekerscentra overgeplaatst wegens agressie.

  Like

  • Yvonne zegt:

   Eruit met die barbaar, en na die celstraf mag hij gewoon doorgaan met mensen met een mes steken? Als wij in die landen de bevolking met een mes te lijf gaan zullen we er niet met een celstraf van 1 jaar vanaf komen
   En waarom moet en zal de islam Europa islamiseren ze hebben de halve wereld of meer al tot moslim landen gemaakt en maar doordrammen dat ze ook ons kleine Europa erbij willen, wij moeten oprotten omdat ze een gruwelijke hekel aan ons hebben
   Kom dan niet !!!! Laat ons met rust

   Like

 10. M. zegt:

  De politiek heeft niets meer met volksvertegenwoordiging te maken maar alles met schenden van de mensenrechten van het volk dat ze horen te vertegenwoordigen.
  Als de Europese Commissie na lang onderzoek stelt dat de islam niet verenigbaar is met de mensenrechten dan voeren onze zogenaamde volksvertegenwoordigers dus een beleid wat de mensenrechten zal schenden.
  De mensenrechten van het eigen volk in het bijzonder.
  Verdraagzaamheid voor de onverdraagzaamheid moet u hebben.
  Tolerant tegen de intolerantie moet u zijn.
  Mensen die werkelijk racistisch zijn daar mag u niets over zeggen anders bent u racistisch.
  Mensen die werkelijk discrimineren daar mag u niets van zeggen anders discrimineert u.
  Zo gezegd vertegenwoordigd men het volk niet maar het verder schenden van de mensen rechten van het eigen volk.
  In 2010 heeft men met het kartel immers besloten dat het schenden van de mensenrechten van het eigen volk beleid zou zijn.
  De media word gebruikt om iedereen die tegen het schenden van de mensen rechten is te demoniseren of weg te zetten voor de smerigheid die ze zelf zijn.
  Het is georganiseerde misdaad om het schenden van mensenrechten verder te bevorderen en de bevolking opzettelijk in gevaar te brengen zodat men de chaos voor eigen gewin kan misbruiken om u nog verder van uw mensenrechten te ontdoen.

  Like

 11. Drs.E.N.Schilder zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2016/01/13/elke-europese-moskee-staat-op-varkensgrond/

  En! … ze begraven er hun ‘dierbare’ overledenen in

  Like

 12. Marc zegt:

  Ik word kotsmisselijk als ik mij de inhoud van dit artikel tot mij neem. Ik twijfel tussen het opgeven van mijn nationaliteit als Nederlander en gewapende strijd jegens de land- en cultuurverraders.

  Like

 13. Pietersen zegt:

  De aarde is van Allah, dus de hele wereld is van de moslims.https://www.youtube.com/watch?v=OkbmByiWM9E

  Like

 14. fleckie zegt:

  Af en toe op zoek naar ‘bepaalde’ minder bekende informatieve ‘onderwerpen,’ , kan men ook onder. …….vaticannewworldorder. .blogspot.com van e.e.a. Op de hoogte komen betr. ‘De UPPER Ten’ de hoog-intelligentsia van de R.k.kerk…….DE. ‘JEZUIETEN’, ( voorheen! ( nog?!). de hoofdinquisteurs , …net als de dominicanen, ( in hun ( doodse). zwarte ‘bekledingen'( pijen)? (Men kan zich dan afvragen, : ‘rijkt de intelligentie van de Jezuieten even hoog als ‘hoogbegaafde ‘ Joden?…’….( en hoe. is/was. de reactie erop?)….. ( behalve dan dat er een woordspeling bestaat betr. ‘Jezuieten – streken’), negatief bedoeld dus!

  Like

 15. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/03/28/aanslag-utrecht-eist-vierde-slachtoffer/

  Aanslag Utrecht eist vierde slachtoffer
  74-jarige man in ziekenhuis aan verwondingen overleden

  Een van de zwaargewonde slachtoffers van de dodelijke schietpartij in de tram op het 24-Oktoberplein in Utrecht is donderdag overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om een 74-jarige man uit De Meern. In totaal zijn er nu vier dodelijke slachtoffers te betreuren. Eén van de twee zwaargewonde slachtoffers verblijft nog in het ziekenhuis; de ander is daar inmiddels ontslagen. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag in een perscommuniqué.

  Like

 16. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2019/03/29/hagia-sophia-erdogans/

  Hagia Sophia: Erdogans Anschlag aufs Christentum

  Jahrzehntelang haben Moslems in der Türkei gefordert, die Hagia Sophia zur Moschee zu machen.

  Erdogan begründet sein Vorgehen recht durchschaubar als eine Art „Rache“ für den Anschlag von Christchurch. Durchschaubar deshalb, weil er den kürzlich erfolgten Anschlag in Utrecht – der durch einen Türken begangen wurde – die erneuten Raketenangriffe auf Israel und den vereitelten Anschlag in Deutschland ignoriert. Für Anschläge auf Niederländer, Deutsche, Israelis fühlt er sich nicht zuständig, selbst wenn Türken unter den Tätern sind – nur für solche auf Muslime, selbst wenn sie in Neuseeland erfolgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s