Bibliotheek in de fout met politiek

Screenshot_67

(Door: Marcel Vink)

Bibliotheek AanZet is in de fout gegaan met het afwijzen van een vrijwilliger voor de bibliotheek in Ridderkerk. Het College voor de Rechten van de Mens heeft de bibliotheek op de vingers getikt, omdat de vrijwilliger is afgewezen op grond van zijn politieke gezindheid. De zaak werd aanhangig gemaakt door Marcel Vink, die zich vorig jaar aanmeldde als vrijwilliger voor de digitale cursus Klik & Tik.

Op 4 september had hij hiervoor een kennismakingsgesprek in de Ridderkerkse bibliotheek. Twee dagen later kreeg Vink per mail een afwijzing. Bij de kennismaking had Vink verteld dat hij actief is voor moedignl.nl. Deze partij wil onder meer geen hoofddoekjes of andere religieuze uitingen bij overheidsdiensten. De bibliotheek vond Vink daarom niet geschikt. Gesteld werd dat de bibliotheek een openbare onafhankelijke organisatie is en “dat iedereen uit alle culturen en
bevolkingsgroepen welkom is”.

Marcel Vink zag dit niet als een beletsel om als cursusbegeleider in de bibliotheek aan de slag te gaan. Hij voelde de afwijzing als discriminatie vanwege zijn politieke overtuiging en deed daarom melding bij het College voor de Rechten van de Mens. Dit college is tot de conclusie gekomen dat de bibliotheek inderdaad verboden onderscheid heeft gemaakt. Het bestuur van de Stichting Bibliotheek AanZet heeft dit inmiddels ook onderkend. “De afwijzing was vanwege zijn politieke profilering en wij waren van mening dat dit haaks zou staan op de politieke onafhankelijkheid en neutraliteit van de bibliotheek. Voortschrijdend inzicht ligt ten grondslag aan de conclusie dat het niet aan ons is om een mening te hebben over politieke standpunten en de manier waarop deze worden uitgedragen.”

Door:
Marcel Vink
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, burgermoed, cultuurrelativisme, discriminatie, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Bibliotheek in de fout met politiek

 1. Rini Stegeman zegt:

  hadden zeker liever een gekopvodde dame aangenomen.

  Like

 2. hans zegt:

  Die is leuk: afgeketst omdat hij neutraliteit voorstaat in overheidsdiensten en omdat de bibliotheek open staat voor (alle) bepaalde bevolkingsgroepen die dat neutraliteitsbeginsel nou juist willen opheffen en aanpassen aan hun mores.
  Links eufemisme voor diversiteit en openheid!?

  Liked by 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Zonder strijd geen overwinning !
  Fijn dat hij gewonnen heeft !

  Liked by 1 persoon

 4. milaK9 zegt:

  In Rotterdam hebben ze ook een bibliotheek.

  ‘Optreden Ebru Umar leidt tot haatreacties en extra beveiliging’
  https://www.ad.nl/rotterdam/optreden-ebru-umar-leidt-tot-haatreacties-en-extra-beveiliging~a949d257/

  Liked by 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Ja inderdaad had het al gelezen. Diversiteit is het hedendaagse credo behalve als het diversiteit van mening betreft dan weer niet. Desnoods met geweld maar je bek zul je houden volgens de zelfbenoemde tolerantie brigade.

   Like

 5. Klaas zegt:

  Liked by 3 people

  • guusvelraeds zegt:

   Onder het bewind van Charles Taylor die bovendien een Amerikaans paspoort had werden de poorten van de hel geopend in liberia. Niet veel mensen weten dat Liberia onstaan is na de Amerikaanse burgeroorlog en de bevrijding van de Noord Amerikaanse zwarte slaven. Onder het regiem van de toenmalige republikeinse regering (Abe Lincoln) werd grond aangekocht in west Afrika dat de naam kreeg Liberia (bevrijding) en dat bedoeld was om bevrijde slaven die dat wilden een nieuw woongebied te geven. Veel Noord Amerikaanse ex-slaven hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt en wat deden deze ex-slaven toen ze eenmaal in Liberia waren aangekomen? Precies op hun beurt opnieuw slaven nemen zoals in Afrika al sinds mensenheugenis inheems was. Liberia is een schoolvoorbeeld dat aantoont dat zwarten of negers zoals je verkiest nauwelijks in staat zijn een welvarende en leefbare samenleving naar Europese maatstaven op te bouwen.

   Liked by 2 people

  • Republikein zegt:

   Nogmaals:debiliteit is erfelijk of erfbaar!

   Like

 6. Piet Snot zegt:

  Loop nou eens een willekeurige bibliotheek binnen, en je kan het al raden wat daar rond loopt.
  Broekrokken, mantelpakjes, sjaaltje onder je blouse, page kapsel en een spannende bril uit de jaren 60.
  Je moet er maar zin in hebben om daar tussen te willen werken, en dan nog voor niks ook.

  Liked by 3 people

  • guusvelraeds zegt:

   Weet ik nog niet. Een strak mantelpakje met daaronder zwarte nylons inclusief sjaretelletje uit de jaren zestig kan heel spannend zijn.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Het moet je als vrijwilliger toch wel ´n fijn gevoel geven dat de directie blijk geeft van `voortschrijdend inzicht`.
   Niemand begrijpt wat ze daarmee bedoelen maar het klinkt wel vertrouwenwekkend.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Met `voortschrijdend inzicht`, bedoelen ze, we hebben het er nog wel een keer over en dan zullen we wel zien wie er uiteindelijk gelijk heeft en krijgt.
    Dat inzicht schrijd zich dus nog voort, dus voorlopig zijn ze er nog niet klaar mee.

    Het komt er op neer dat de vrijwilliger op elke manier het leven daar onmogelijk gemaakt zal worden, waardoor er een totaal onwerkbare situatie zal ontstaan.
    Wat ‘m zal doen besluiten om er dan zelf maar mee op te houden.
    Laat dat treiteren maar gerust over aan een paar wraak beluste linkse feministische wijven, die hebben een eindeloos geduld.

    Like

 7. Ruud zegt:

  het bewijst eens te meer dat melding maken resp. aangifte doen van alle gevallen van discriminatie om reden van politieke overtuiging loont. Dus; altijd aangifte doen dan wel aan de grote klok hangen.

  Like

 8. Mwuuuhahaha ik kom niet meer bij! Oproep tot boycot Israelische wijn van de HEMA leidt tot run op de wijn. Wijn uitverkocht!!
  https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemitism/Dutch-Israel-boycott-supporter-triggers-Israeli-wine-shopping-craze-584806

  Like

 9. Eric zegt:

  Bij hoofddoeken geen enkele interesse in de westerse cultuur en in boeken in ’t algemeen. Maar er wordt wel rekening mee gehouden bij de aanwerving van het personeel. Ik heb ooit in een bibliotheek gewerkt, de meeste personeelsleden daar kenden niks van literatuur en boeken. En blijkbaar kunnen ze in Rotterdam niet eens wetteksten lezen. Waarschijnlijk is Zwarte Piet er al evenmin toegelaten.

  Like

 10. arjope zegt:

  Altijd dat gelul dat een hoofddoekje moet kunnen.
  Nee,het zou verboden moeten zijn op scholen en alle overheidsinstellingen.
  Een hoofddoekje is zelfs niet verplicht volgens de islam.In de koran staat iets dat vrouwen zich moeten bedekken.
  Ja logisch, want hoe dacht je dat vrouwen er bij liepen in de 7de eeuw in Afrika?
  Daarbij, in vele moslim landen vechten vrouwen voor het recht geen hoofddoek te dragen en in dit land zijn er zelfs debielen die willen dat de politie het zelfs draagt.Di land bevordert achterlijk gedrag.

  Like

 11. IkBenHet zegt:

  Het punt blijft dus wél; dat Marcel er NIET werkt!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s