De “Nieuwe Zijderoute” bereikt Europa: Europese Commissie wil vetorecht

Screenshot_74.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Tegen de achtergrond van een omvangrijk strategisch samenwerkingsakkoord tussen China en Italië in het kader van de “Nieuwe Zijderoute” maakt de Europese Commissie zich zorgen over de toenemende invloed van China. Nu wil de Europese Commissie een soort vetorecht tegen de overname van Europese infrastructuur.

Duits - Zuerst

De eurocommissaris van Begroting, Günther Oettinger, verklaarde tegenover meerdere Duitse media: “Ik zie met zorg dat in Italië en andere Europese landen strategisch belangrijke infrastructuren – bijvoorbeeld elektriciteitsnetwerken, hogesnelheidslijnen of havens – niet meer in Europese, maar in Chinese handen zijn.” De regeringen van de lidstaten zouden nationale en Europese belangen onvoldoende waarnemen, bekritiseerde Oettinger. “Daarom is een Europees vetorecht of een Europese instemmingsplicht – uitgeoefend door de Europese Commissie – het overwegen waard.” Europa zou dringend een China-strategie nodig hebben die deze naam zou verdienen.

China en Italië legden volgens informatie in de media 29 handelsakkoorden in hun overeenkomst vast met een waarde van € 20 miljard op de gebieden technologie, energie en toerisme. Italië is het eerste land van de G7-landen dat zich aansluit bij het Chinese “One Road, one belt”-project, dat voorziet in de bouw van spoorlijnen, straten en zeeverbindingen van China naar Europa en Afrika.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Italië. Bookmark de permalink .

25 reacties op De “Nieuwe Zijderoute” bereikt Europa: Europese Commissie wil vetorecht

 1. Perfide Albion zegt:

  De EU functionarissen worden betaald door hun islamitische meesters in Dar El Islam. Die islamietjes mogen dankzij die corrupte ratten van de EU wel investeren en de halve voetbal sector opkopen.

  Geliked door 1 persoon

 2. jack black zegt:

  En hier de nieuwe van Ramstein !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Astrid zegt:

   Een deel van het gitaarwerk doet me sterk denken aan Thunderstruck van AC/DC. Boodschap van de video? History repeats itself, de mens leert zijn [ego-]lessen niet? Lekkere muziek i.i.g., ben dan ook vanaf dag één fan van Rammstein.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Lekker stuk muziek weer van Ramstein, ben fan net als ook van AC/DC.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Je zou het niet direct verwachten.
    Ik dacht dat de meeste ouderen nogal gek waren van koren (jongens, meisjes, gemengd) of klassieke muziek.
    Dat is wat is hier vaak draaien als ze een stukje muziek willen laten horen.

    Like

   • Nemesis zegt:

    De meeste klassieke muziek is werkelijk prachtig. Maar er is ook nog andere muziek, en dat is de muziek waar ik het meest naar luister, iedere dag dus. En daar zijn Ramstein en AC/DC een paar van de favorieten, Wat nu ouderen, ik luister een enkele keer naar een koor, maar dat is ook wel genoeg, met Kerstmis bijvoorbeeld. En klassiek, als er toevallig een concert is/opera is van een componist die ik mooi vind om naar te luisteren, een keer in de paar maanden.

    Geliked door 1 persoon

   • Astrid zegt:

    @Nemesis
    30 maart 2019 om 00:06

    Speciaal voor jou:

    Blijf dit een fantastisch nummer vinden. En dan de drummer met zijn peukie, haha! [Ik hoor mijn ouwe pa er al schande over spreken, lolz] Krasse knar weet ook live zo’n 18 minuten hetzelfde tempo super strak aan te houden.

    Geliked door 1 persoon

 3. fleckie zegt:

  Tja, wat wil men anders? ‘VOORHEEN!’ was de ‘gewone’ man meestal een ‘rijstverbouwer’ , ( terwijl de ‘Mandarijnen’ als zogenaamde ‘incasseerder’. het belastinggeld kwam ophalen,. NU is het grootste gedeelte van die ‘rijstboeren’ ‘verhuisd’ naar de steden, met als resultaat overbevolking van jonge mensen, die vanzelfsprekend moeten voorzien in hun ‘onderhoud’, …dus…de computertechnologie etc. …….brengt behoorlijk ‘ geld in het laadje , dat…geinvesteerd wordt. In het buitenland in winstgevende onderbpnemingen……………Eerder heb ik al eens geattendeerd over de ‘bazarzaakjes’ in Spanjes toeristencentrum BENIDORM: …die uitsluitend! chinees personeel in dienst hadden, en allemaal metprecies dezelfde indeling , met bij de ingang een popje”I love you, HA, HA, HA, riep. …….Dus: inkoop v.d.artikelen in China, verkoop door Chinezen, die in dienst zijn van Chines ondernemingen, ( het bestede kapitaal van de toeristen, vloeit helemaal! terug weer. naar China! ( vermeerderd door de aankopen door ‘anderstaligen’,
  ……. tel uit de winst, die weer wordt…geinvesteerd in. ANDERE. landen!!!

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben het eigenlijk bijna oneens met de EU en/of de Europese Commissie maar dit is een uitzondering, het huidige China is flink bezig en dat is zelden of nooit in het belang van anderen dan de Chinezen zelf.
  Heb daar de afgelopen jaren het een en ander over gelezen en dat maakt niet dat je er gerust op bent, we dachten altijd dat het communistische China een ‘ver van mijn bed show’ was maar onder Jinping hebben ze het communisme voor het grootste deel achter zich gelaten en zijn ze overgestapt op een soort “Staatskapitalisme” om het zo maar eens te zeggen.
  De troefkaart van China is de onwaarschijnlijke mensenmassa die ze op de been kunnen brengen.
  Qua omvang is het Chinese leger verreweg het grootste ter wereld en de technologische achterstand die ze hadden zijn ze met reuzenstappen aan het dichten
  Daarbij worden ze geholpen door hun instelling want ze zijn niet vies van ordinair stelen, octrooien en dergelijke zijn niet aan hun besteed en spionage doet de rest.
  Net als Japan in het begin zijn ze meesters in het namaken en dat doen ze dan ook volop, met consumptiegoederen levert dat een grote voorsprong op zeker zolang fysieke arbeid zo goed als gratis is, daar kan geen westers land tegenop.
  Het te werk tellen van mensen gaat zonder scrupules, arbeidsvoorzieningen worden alleen toegepast als het niet anders kan en datzelfde geld voor veiligheidsvoorzieningen.
  Mede als gevolg daarvan staat het internet staat vol filmpjes van chemische fabrieken die ontploffen.
  Daarbij heeft China ook gebiedsuitbreiding op de agenda staan, Taiwan het vroegere Formosa doet het inmiddels in de broek want ze hebben al verschillende waarschuwingen/bedreigingen gehad en ook de Chinese Zee zien ze sinds de vondst van grote olievelden als hun bezit.
  Territoriale wateren daar trekken ze zich niks van aan en landen die het daar niet mee eens zijn die zien maar wat ze doen, China aanvallen hoort niet tot de mogelijkheden, ze zouden vernietigt worden.
  Niet voor niets is Trump een handelsoorlog met ze begonnen om ze te laten zien dat China voor ons niet onmisbaar is, zij aan de andere kant hebben ons wel nodig als afzetgebied.
  Je kunt produceren wat je wilt, als niemand het koopt dan heb je er weinig aan.
  China wil een grote speler op het wereldtoneel worden maar ze spelen als het zo uitkomt vals en dat is gevaarlijker dan je denkt

  Geliked door 3 people

 5. Jan zegt:

  Ach gut, nou een potje janken, en dan te bedenken dat legio bedrijven tientallen jaren terug naar China verplaatst werden om goedkoper te produceren. Alles van Philips verdween naar China en Den Haag interesseerdehet niets, ook niet dat de kwaliteit van datzelfde produkt vervolgens shit was, op het niveau van de DDR.
  Rotzooiwinkels als Alibaba en Aliexpress overspoelen de Europese markt met hun namaaktroep, maar als een bedrijf zelf wil bepalen met wie het zaken wil doen zonder tussenkomst van demegalomanen in Brussel, begint men te dreigen, te chanteren.
  Dat hele wijken en belangrijke infrastructuur in de uitverkoop werd en wordt gedaan aan een land als Quatar is geen enkel probleem, maar dat zal wel weer met die lieve kamelenruiters te maken hebben.

  Geliked door 3 people

 6. Hans zegt:

  Man, die slag hebben west Europa en de westerse wereld als geheel al lang verloren. Hebzucht, zelfzucht, laf en arrogant tegen vreemden. Iwabs,s drugs en perversiteiten maken dat China nu alles opkoopt en over afzienbare tijd de westerse wereld voor het grootste gedeelte uitroeit. Omdat diezelfde westerse wereld China ook liet zitten toen ze het moeilijk hadden.

  Like

 7. Ruud zegt:

  Begin eens eerst met de islamitische beïnvloeding te stoppen. Daar gaat 1000 x zoveel dreiging van uit dan van de Chinese. Overigens moet ieder land dat prima voor zichzelf uitmaken; daar hebben we de mening van de zelfbenoemde en schandalig overbetaalde EU-ambtenaren niet voor nodig.

  Geliked door 1 persoon

 8. Piet Snot zegt:

  Vroeger hadden we bij van Kooten en de bie, dr. Klavan de Oost Europa deskundige.
  Die het altijd heel goed kon beschrijven waar het nou precies aan lag, zonder het ergens over te hebben en niet meer deed dan het herhalen van wat ie net gehoord had.
  Tegenwoordig is iedereen China deskundige geworden.

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Geld is een machtig wapen. Arabieren kochten zich suf in Londen, zowat de halve binnenstad van Londen is in hun bezit. China koopt in het buitenland ook alles op wat los en vast zit. De laatste bekende aankoop bij ons is drogisterijketen het Kruidvat. Bovendien kunnen dit soort aankopen als pressiemiddel gebruikt worden. Gaat u niet akkoord met onze voorwaarden, word dan gezegd tegen een stad of land, dan ontslaan wij 1000 arbeiders. Er zijn al tig deals gesloten door buitenlandse ondernemingen die zich alleen maar in Nederland wilden vestigen als ze geen cent belasting hoefden te betalen, terwijl wij voor iedere Euro die we te weinig aan belasting betalen door de belastingdienst als criminelen behandeld worden. Het is net als bij de Maffia, betalen, of anders….Het (Buitenlandse) grootkapitaal maakt voortaan de dienst uit in de wereld, terwijl Jan met de Pet zich maar dient te schikken. Al met al zeer verontrustende ontwikkelingen !

  Geliked door 2 people

 10. Republikein zegt:

  Beste Chinezen, laten jullie je niet kezen, jullie zijn met meer!

  Ook dat nog:

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Republikein; Mijn (overleden) vader zei altijd; Chinezen houden van kezen, vandaar dat er zoveel van rondlopen. In de jaren zestig waren er zoveel Chinezen dat men zei; Een op de drie aardbewoners is een Chinees.

   Like

 11. Bob Koster zegt:

  Op elke iPhone staat “ontworpen in California, made in China”. Twee jaar geleden voorspelde ik dat het in de toekomst weleens andersom zou kunnen zijn. Zoals Hua wei, wat betekent “Chinees fabrikaat”, die aardig aan de weg timmert.
  De noordelijke zijderoute heeft Duisburg als voorlopig eindpunt, een steenworp van Rotterdam. De bouw ervan (12.000 km) duurde net zo lang als van de Betuweroute (120 km). Rotterdam zou er graag van profiteren maar dat mag niet van Brussel – China en Rusland zijn immers onze vijanden.

  Eurazië is in potentie het rijkste en machtigste continent ter wereld, in principe volledig autonoom omdat het alle mogelijke grondstoffen en de intelligentse mensen bezit. Daarom lijkt het me verstandig om de Russen en Chinezen te vriend te houden – de Amerikanen kunnen we missen als kiespijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Amerikanen? Niet echt helemaal, want als het erop aan komt zullen ze toch die Merkel winkel in toom moeten houden of tenminste het uitschot wat die commi truus binnen heeft geloosd.

   Like

  • Republikein zegt:

   Liep ik gisteren in een tuincentrum langs een stalling met bijen-& vlinderlokkers, de vlinderpopulatie is met 80% afgenomen met dank aan Europoort en de slimme burgemeester van Rotterdam, alhoewel, dat laatste trek ik in twijfel.

   Like

 12. Jan zegt:

  Trump is de beste Amerikaanse president voor China
  ….
  Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China wordt op de financiële markten en in Europa tot nu toe met argusogen en ergernis gevolgd. Wat onder Obama nog een aangename en lucratieve handelspartner voor het Westen leek, wordt onder Trump met nationalisme en protectionisme in de touwen gejaagd.

  Aanleiding is het enorme Amerikaanse tekort op de handelsbalans met China. De VS importeren vier keer zoveel uit China, dan ze er naartoe exporteren.

  Like

 13. Jan zegt:

  Waarom Trump gelijk heeft door de Chinezen keihard aan te pakken en de Europeanen obamistische sukkels zijn

  Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China wordt op de financiële markten en in Europa tot nu toe met argusogen en ergernis gevolgd. Wat onder Obama nog een aangename en lucratieve handelspartner voor het Westen leek, wordt onder Trump met nationalisme en protectionisme in de touwen gejaagd.

  Aanleiding is het enorme Amerikaanse tekort op de handelsbalans met China. De VS importeren vier keer zoveel uit China, dan ze er naartoe exporteren.
  ….
  China werd in 2001 toegelaten tot de Wereldhandelsoraganisatie (WTO). Jaren achtereen groeide de Chinese economie met 8 tot 14 procent per jaar. Geholpen door de uitzonderingen die de Chinezen hadden bedongen met een beroep op hun ontwikkelingsachterstand. Maar nog altijd speelt het land het spel niet volgens de regels van de WTO. Zo heeft het de bescherming van de eigen economie nooit willen opgegeven.

  De Chinese economie is een systeem van staatskapitalisme dat overleeft bij de gratie van het ontduiken van de WTO-regels, het opkopen en stelen van technologie, het afschermen van de eigen industrie en goedkope slavenarbeid. Een totalitair geleide economie die zeer winstgevend is voor de oppermachtige Chinese Communistische Partij.
  ….
  https://www.rtlz.nl/opinie/column/4721846/trump-de-beste-amerikaanse-president-voor-china

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s