Matteo Salvini: “Het is mijn belangrijkste doel om Europa te redden en te vernieuwen”

Screenshot_73

(Vertaling: E.J. Bron)

Matteo Salvini (foto) wil geen EU-uittreding, maar een verandering van binnenuit. Hij heeft het tot zijn taak gemaakt Europa te redden en te vernieuwen.

Contra magazine

De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, verscheen met een glimlach op een persconferentie in Milaan, waar ook de LEGA gevestigd is. Zijn partij kon, in vergelijking met vorig jaar, het aantal stemmen bij de regionale verkiezingen in Basilicata verdrievoudigen naar 19%, bericht “Sputnik Italia”.

Hoe ziet het lot van Europa eruit met het oog op het feit dat Italië, behalve Tsjechië, volgens een bericht het meest eurosceptische land is. Gevraagd naar de prognose van de politicus met betrekking tot de Europese Parlementsverkiezingen of Italië uit de EU moet uittreden?

“Noch ik noch onze regering zijn een uittreding uit de EU van plan. Tegelijkertijd zijn we overtuigd van de noodzaak van een verandering van haar wetten en structuur, opdat men met een gevoel van eigenwaarde en waardigheid EU-lid zou kunnen blijven”, zei Salvini maandag.

Op de opmerking dat de Italianen uiterst kritisch tegenover de EU staan, zei de vicepremier dat de realiteit sterker zou zijn dan de propaganda:

“Ze kunnen EU-vlaggen op hun balkons hijsen. Maar wat voor een Europa is dat? Een Europa, dat door het Bolkestein-directief 300.000 arbeidsplaatsen bedreigd en waarin miljoenen arbeidsplaatsen door Europese normen voor landbouw en visserij bedreigd worden. Een Europa, dat ons door de Fornero-wet wordt opgedrongen (pensioenwet uit 2011, waarop in Italië hevige kritiek is). Een Europa, dat ons vertelt dat Italië de belastingen niet mag verlagen. Een Europa, dat niets gedaan heeft om ons te helpen bij de oplossing van het migratieprobleem.”

Salvini herinnerde er aan dat minister-president Giuseppe Conte sinds juni vorig jaar verzoekt om een revisie van de in het Akkoord van Dublin vastgelegde migrantenquota – tot nu toe zonder resultaat: “Daarom dus vragen de Italianen, die nog steeds op hun kop worden geslagen, zich af: Waarom moeten wij dat allemaal betalen?”

Maar wat is Salvini´s LEGA met Europa van plan?

“Het is mijn belangrijkste doel om Europa te redden en te vernieuwen. Dat zal de LEGA volbrengen – de partij, die eurosceptisch, soevereinistisch, populistisch, nazistisch, fascistisch, racistisch, xenofobisch, homofoob en wat al niet meer wordt genoemd. Alleen wij zijn het, die weer echt bloed in de Europese aderen zullen pompen. Vandaag heb ik voor de eerste week in april een eerste openbare conferentie gepland, waarin ons idee van Europa voor de komende 40 jaar zal worden besproken. Dat zullen we met onze bondgenoten bespreken, met wie we in juli in het Europees Parlement in Brussel  bijeen zullen komen.”

Op de vraag hoe hij van plan zou zijn om de betrekkingen tegenover zulke grootmachten als China en Rusland te ontwikkelen, zei de vicepremier:

“We zullen met iedereen overweg kunnen – met China, Rusland, de VS, Brazilië, Israël en Polen. Want wij bouwen niet op oorlog, maar op de liefde.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EU-critici, Europa, EUSSR, gezond realisme, Italië, LEGA, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

17 reacties op Matteo Salvini: “Het is mijn belangrijkste doel om Europa te redden en te vernieuwen”

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Wat Salvini zijn gehoor vergeet te vertellen
  Europa is niet van luisteren naar de leden maar Europa is van zijn leden een flinke poot uit te draaien om hun internationale hobby’s te blijven financieren.
  Ook Salvini is daar goed genoeg van op de hoogte maar dat kan hij zijn gehoor niet uitleggen want dan eisen de Italianen per direct een referendum.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Respect voor Salvini! Wat een kanjer!

  Geliked door 1 persoon

  • orelius zegt:

   Wat een kanjer? Hij wil in de eu blijven zodat de noordelijke landen Italie kunnen blijven steunen met miljarden euro,s . Vind hem sluw , wat migratie betreft is hij een kanjer dat dan weer wel.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Dit is nou precies zo als ik het ook bekeek, en denk wat hier achter zit.
    Heel sluw zelfs, zo dekken ze zich zelf in tegen iedere puinhoop daar.
    De rest lapt wel bij als ze weer eens een zooitje van gemaakt hebben daar.
    En anders moeten ze dat zelf oplossen, wat ze nog nooit gelukt is.

    Like

 3. Mary zegt:

  Nou daar zullen dan wat tegenstanders zijn, de door Soros betaalde EU club marionetten zitten daar niet op te wachten, omvolking, oorlog en afbraak is de agenda……..

  Like

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Dan nog even iets anders.
  Hier in Nederland word nogal wat drukte gemaakt over een zogenaamde kliklijn voor leraren die kinderen indoctrineren met links gedachtengoed
  Maar in Duitsland is men al een stukje verder.
  Het betreft dan wel een priveschool maar de toon is gezet.

  Berlin Waldorf School kan een kind van de AfD politicus weigeren
  Een Waldorf-school in Berlijn wilde het kind van een AfD-politicus niet accepteren – en leidde zo tot strijd tussen leraren, ouders en studenten. Het bevoegde stadsbestuur positioneert zich duidelijk.

  Ouders, leerkrachten en studenten discussiëren maandenlang – nu heeft de Berlijnse Senaat besloten: particuliere scholen hebben het recht op vrije keuze van hun studenten. De beslissing van een Waldorf-school in Berlijn om het kind van een AfD-politicus te verwerpen, is dus juridisch gezien juridisch gezien in de ogen van de Senaat.

  Op de Waldorf School woedt al maandenlang een verhit debat. De reden: De vader van een kind, die moet worden geschoold, is een Berlijnse AfD-parlementslid. Volgens de ‘Berliner Zeitung’ werden aan de ene kant angsten geuit op de school dat de vader van het kind ‘de schoolvrede in gevaar kon brengen’ door xenofobe of nationalistische uitspraken.

  Bron: TPOOK

  http://www.spiegel.de/lebenundlernen/schule/berlin-waldorfschule-darf-kind-von-afd-politiker-laut-senat-ablehnen-a-1260149.html

  Like

 5. Marc zegt:

  Lijkt dus op de reactie van Jorg Meuthen in protest tegen Weber, wanneer Meuthen stelt dat de AfD er is om de EU te hervormen.

  Like

 6. Wakkere Joost zegt:

  Cathja zegt:
  28 maart 2019 om 20:55

  Respect voor Salvini! Wat een kanjer!

  u hum! Cathja dit is geen goed antwoord!

  O o Salvini bezwijkt onder EU druk en word langzaam meer en meer een slap
  aftreksel op deze manier. Nogmaals Salvini je bent nu stupide bezig.
  De enige oplossing is uit de EU en op te treden tegen links communisten en
  de islamisering.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Wanneer ze hier iemand tot held benoemt hebben, dan maakt het daarna niet meer uit wat zo iemand in eens gaat beweren, of dat ie in eens alle kanten op draait.
   Maar ik denk dat de meeste het wel door hebben dat we hier geen moer mee opschieten.
   Alleen het uitspreken van zo iets, plaatst je hier al snel in een grijs gebied.

   Like

   • Cathja zegt:

    @Piet Snot

    Salvini wil afrekenen met de hele Brusselse kliek. Daar gaat het om. Uit de EU klinkt geweldig, maar gaat nooit lukken! Kijk alleen maar eens naar GB. Wat een ellende!

    Een hervorming van de EU is wat Salvini voorstaat. Alle oude communistisch getinte dwangmaatregelen richting de lidstaten moeten ongedaan gemaakt worden.
    Een EU zoals ons ooit is beloofd hoeft niet per definitie slecht te zijn. Degenen die nu aan de knoppen draaien moeten allemaal vervangen worden en de lidstaten moeten weer zeggenschap gaan krijgen over eigen wetten en regels, belastingen, pensioenen en immigratie. Zoals Orbán dat ook graag ziet en waar ook hij voor strijdt.

    Dat is het verse bloed waarover Salvini het heeft.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Cathja, dictators kan je niet veranderen door met ze in ze gesprek te gaan.
    Die kan je alleen maar verdrijven en uitschakelen.
    En dat bereik je niet door te stemmen dat het nou maar eens anders zou moeten.

    Like

 7. Jan zegt:

  Alleen wij zijn het, die weer echt bloed in de Europese aderen zullen pompen.

  Ben benieuwd hoe lang het duurt dat Salvini voor deze zin weer voor fascist uitgemaakt wordt, net als Baudet voor het gebruik van het woord ‘boreaal’ dat opzettelijk door linksvolk in verband gebracht werd met blank, teutoons, fascisme.

  Like

 8. Jan zegt:

  Ik zie het net, maar daar is de volgende poging al weer om van Baudet een Mussolini te maken. Boreaal is een besmet woord
  ‘Baudet neemt de rechtsstaat niet serieus’
  ….
  Als Baudet in zijn overwinningsspeech een ‘boreaal’ Europa – een fascistische notie van een dominant, blank Europa – verheerlijkt, verschilt dat dan veel van enge situaties uit ons verleden?
  ….
  https://www.parool.nl/binnenland/-baudet-neemt-de-rechtsstaat-niet-serieus~a4625102/

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Tja deze halve zool geeft dan ook een mening vanuit een links bolwerk waar de linkse indoctrinatie hoog staat aangeschreven

   Tahrim Ramdjan, student rechtsgeleerdheid en Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam

   Like

 9. Sandra zegt:

  Hier in Brussel hebben ze het alleen maar druk om zoveel mogelijk asiel naar binnen te harken die vervolgens de rest van hun leven in de bijstand zitten, terwijl de NL werkende bevolking steeds meer belasting moet betalen om de kosten te dekken en tot 70 jaar liefst moet doorwerken, MAFKETELS HIER !!!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Of je dat shithole in Brussel kan veranderen is de vraag !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s