AfD in Thüringen: Nieuwste peiling bevestigt koers van Höcke

Screenshot_91

(Vertaling: E.J. Bron)

Thüringen – Zeven maanden voor de deelstaatverkiezingen in Thüringen is het meer dan onduidelijk wie in de toekomst de vrijstaat zal regeren. Zonder de AfD moet de CDU in bed kruipen met de fundamentalistische Linke en Groenen.

journalistenwatch

Volgens het opinieonderzoeksinstituut INSA, in opdracht van de “Bild-Zeitung”, zouden Die Linke, de SPD en de Groenen samen 42% van de stemmen halen wanneer er zondag verkiezingen zouden plaatsvinden. De SPD blijft staan op 10%. De Groenen komen uit op 8%. De FDP komt met net 5% nog in het deelstaatparlement. DE CDU blijft met 27% de grootste partij en verliest in vergelijking met de verkiezingen in 2014 5,5% (33,5%).

Grote winnaar bij de verkiezingen: de AfD. Die blijft winnen en behaalt op dit moment 20%. Een duidelijke verdubbeling van het resultaat uit 2014.

“Zonder en tegen de CDU kan er geen regering gevormd worden”, stelt de chef van INSA, Hermann Binkert, vast. Dat resumeert ook de woordvoerder van de AfD-Thüringen, Stefan Möller: “De CDUI staat voor een beslissing op grond van haar geweten. Of een regeringsmeerderheid kopen d.m.v. een pact met fundamentalistische Groenen respectievelijk Die Linke, of een echte politieke koerswijziging met een conservatieve AfD te proberen”, aldus Möller tegenover de “Bild-Zeitung”.

De socialiste en cheffin van Die Linke, Susanne Hennig-Wellsow, is diep geschokt: “In de herfst kan gekozen worden uit twee maatschappelijke alternatieven: de voortzetting van de regering Ramelow en rood-rood-groen of een coalitie van CDU en AfD.” De opvolger-partij van de SED wil eigenlijk de grootste partij worden. De resultaten van de nieuwste peiling zou ook de partijinterne critici van de koers van Höcke te denken moeten geven.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op AfD in Thüringen: Nieuwste peiling bevestigt koers van Höcke

 1. BigLJohn zegt:

  Het zal er mogelijk hetzelfde aan toe gaan als bij ons. Rechts word buitenspel gezet, terwijl de CDU mogelijk het linkse kamp zal gaan kiezen om verder mee te gaan. Tot de laatste ademsnik zal dit smerige spelletje gespeeld gaan worden om er zeker van te zijn dat men op het pluche kan blijven zitten. Net als bij ons. En dat Duitsland daardoor nog verder naar de bliksem gaat zal hun een worst wezen.

  Like

 2. kruisridder zegt:

  Met Die Linke gaat het CDU een groot risico aan als ze daarmee een coalitie gaan vormen. Die Linke is het voormalige SED, de Oost-Duitse communistische partij uit de Koude Oorlog die vele landgenoten heeft laten doodschieten bij het IJzeren Gordijn. Daar wil toch niemand mee regeren? Met deze rooie honden?

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Zonder de AfD moet de CDU in bed kruipen met de fundamentalistische Linke en Groenen.

  En geloof me maar dat ze dat zullen doen want regeren met de AFD is uiteraard totaal uit den boze.
  Zou de AFD namelijk mee gaan regeren, dan zou het zeker mogelijk zijn dat de AFD over 4 jaar een absolute meerderheid zal gaan behalen en word het zooitje wat nu regeert voorgoed de vergetelheid in getrapt worden.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Zeer beknopte samenvatting: Noch de peilingen noch de verkiezingsresultaten in Duitsland zijn naar mijn mening betrouwbaar. We krijgen geen resultaten zoals bij u vorige week, dat hebben we te danken aan ons verleden. (Een dubbelzinnige zin)

  Like

 5. Nog iets anders over AFD berichten op facebook. Daar plaatste ene Martin Sichert (AfD) zijn samenvatting met daarbij de werkelijke uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens betreffende de rechtszaak van islam criticus Elisabeth Sabaditsch-Wolff die eerder door de Oostenrijkse rechter werd veroordeeld omdat ze de relatie tussen de toen 56-jarige profeet Mohammed en zijn eerste 9-jarige vrouw Aisha als mogelijk een pedofiele neerzette. Elisabeth Sabaditsch-Wolff tekende beroep aan bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, die de zaak uiteindelijk afwees. het artikel deelde ik en kreeg opeens een bericht van Correctiv. Zie bondig verslag en daarbij behorende linkjes ( bij interesse natuurlijk) alhier: https://jowitteroosblog.wordpress.com/2019/03/30/het-correcte-denken-op-facebook/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s