Brits Lagerhuis stemt opnieuw tegen de Brexit-deal

Screenshot_80.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Britse Lagerhuis heeft opnieuw tegen de Brexit-deal gestemd, die de Britse premier Theresa May met de Europese Unie had uit onderhandeld. Vandaag stemden 344 parlementariërs tegen de Brexit-deal, 286 stemden voor. Ze zou het ten zeerste betreuren dat het opnieuw niet gelukt zou zijn om een geordende Brexit mogelijk te maken, zei May na de stemming. “De gevolgen van de beslissing zijn enorm”, aldus de Britse premier verder.

Die Unbestechlichen

Het wettelijke proces zou nu zijn dat Groot-Brittannië de EU op 12 april zou moeten verlaten. “Er is niet genoeg tijd meer om akkoord te gaan met een alternatieve deal, deze te ratificeren en desbetreffende wetten uit te vaardigen”, zei May. Het Britse Lagerhuis zou er echter voor gestemd hebben om de EU niet zonder deal te willen verlaten. “Daarom moeten er alternatieven voor het verdere proces gevonden worden”, aldus May.

Maandag zou het Lagerhuis het proces voortzetten om te bekijken “of er een stabiele meerderheid bestaat voor een alternatieve versie voor de toekomstige betrekkingen met de EU”, aldus de Britse premier verder. Woensdag waren de parlementariërs akkoord gegaan met de verordening voor een verschuiving van de uittredingsdatum van Groot-Brittannië uit de EU naar 12 april. In principe gaat de ruzie over de Brexit-deal om de omstreden “Backstop”-regeling. De “Backstop” omvat de omstreden vraag over de toekomstige grensstatus tussen het Britse Noord-Ierland en de EU-lidstaat Ierland. Met de EU-uittreding zouden door een nieuwe EU-buitengrens met grenscontroles en douanevoorschriften veel problemen ontstaan. Zowel de EU als de Britse regering zijn van mening dat een harde grens in Ierland vermeden zou moeten worden. Dat is echter waarschijnlijk alleen mogelijk wanneer Groot-Brittannië ondanks de Brexit ook in een tolunie met de EU blijft. Oorspronkelijk zou Groot-Brittannië op 29 maart uit de Europese Unie uittreden.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Brits Lagerhuis stemt opnieuw tegen de Brexit-deal

 1. Ruud zegt:

  Eigenlijk is het heel simpel; de vraag was eruit of erin blijven. Het antwoord was “eruit”. Nou vooruit dan, eruit! En niet dat politiek gezever wat nu losgebarsten is. Ik constateer dat het de politici zijn die er een zooitje van maken, niet de keizers, die hebben hun keuze duidelijk gemaakt.

  Liked by 1 persoon

 2. Tineke zegt:

  Net zo lang rekken tot ze weer een referendum kunnen houden.
  May is zelf pro EU.
  Had Nigel Farage die hele bende niet kunnen afhandelen?

  Liked by 1 persoon

 3. Wachteres zegt:

  and/brits-parlement-stemt-brexitakkoord-van-may-voor-derde-keer-weg-maar-may-wil-niet-opgeven~ab568cc8/

  Brits parlement stemt brexitakkoord van May voor derde keer weg, maar May wil niet opgeven

  Interessante filmpjes en foto’s

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Pure chantage van Brussel;ik noem hen niet voor niets de maffia!En die melkmuilen uit dat Britse parlement zijn ook het doodschoppen niet waard!

  Like

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Ondanks dat May pro EU is wil ze zich toch aan het referendum houden maar de linksen en een deel van de rechtsen willen pertinent niet uit de EU omdat daar mooie baantjes met bijbehorende vergoedingen verdeeld worden.
  Zo ver is alles wel duidelijk.

  Like

  • fleckie zegt:

   En een gedeelte van Ierland is R.k.(…( waarvan de IRA afkomstig was/ nog is? )….. wie zijn daar ‘ feitelijk ‘ DE. machtige. mensen achter de schermen’, ? souffleurs genaamd? ………’.Verdeel. en heers ‘ is een zeer bekend gezegde!!…( wordt meestal. in praktijk gebracht?!)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s