De universiteit van Cambridge laat Jordan Peterson vallen, omdat hij geposeerd heeft voor een foto met een man in een ‘I´m a Proud Islamophobe’ T-shirt

Screenshot_76

(Door: Robert Spencer – Vertaling: “Wachteres”)

Het shirt geeft aan dat de drager tegen “pedofilie, verkrachting, het slaan van vrouwen, slavernij, homofobie, vrouwenhaat, geweld tegen vrouwen en kinderen” en meer is. Is de universiteit van Cambridge voor die dingen? Of is Stephen Toope (ik hoop echt dat zijn e-mailadres begint met “stoope” [buigen, bukken]) van mening dat geen van die dingen iets met de islam te maken heeft?

Jihad Watch

Helaas zullen maar al te veel moslimwoordvoerders wijzen op de teksten en leerstellingen van de islam, om juist die dingen te rechtvaardigen, zoals we hier vele malen hebben verduidelijkt. Dus wat heeft Jordan Peterson verkeerd gedaan? En trouwens, als ik voor een foto poseer met een man met een Boston Red Sox hoed, betekent dat dan dat ik opeens een Red Sox-fan ben? En Cambridge is een prestigieuze universiteit.

De universiteit van Cambridge trok een gastdocentschap van de controversiële professor in de psychologie, Jordan Peterson, in omdat hij werd afgebeeld met een man in een anti-islam T-shirt.

Stephen Toope, de rector van Cambridge, zei gisteren dat de “vriendschappelijke, onzorgvuldige goedkeurig van het bericht ”  “tegenstrijdig” was aan het werk van de ‘Faculty of Divinity´, die het aanbod van een gastdocentschap van twee maanden had gedaan en dat vervolgens had ingetrokken.

Professor Peterson poseerde met zijn arm om de man, die vorige maand een “ik ben een trotse islamofoob” T-shirt droeg. De faculteit kreeg begin vorige week kennis van de foto, zei professor Toope. Het viel samen met het nieuws van het gastdocentschap dat professor Peterson openbaar maakte, waarvan hij op zijn YouTube-kanaal zei dat hij dat in de herfst zou oppakken…

Bron:
www.jihadwatch.org
Door: Robert Spencer

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op De universiteit van Cambridge laat Jordan Peterson vallen, omdat hij geposeerd heeft voor een foto met een man in een ‘I´m a Proud Islamophobe’ T-shirt

 1. delamontagne zegt:

  “Stoop” is ook een [Am]-Engels woord, afgeleid van NL-se “Stoep”.
  Laten ze dus gewoon over die achterlijke Rector van Cambridge heen lopen……….

  Like

  • Wachteres zegt:

   Ìk wist niet dat dit van het Nederlandse woord ‘ stoep’ komt. Zo leer je altijd nog meer bij.

   De Britten heeben wel meer woorden die uit het Nederlands afkomstig zijn, maar die hebben te maken met de zeevaart: ‘skipper, yacht’

   Like

 2. Ruud zegt:

  Een universiteit zou minder wereldvreemd moet zijn en de westerse cultuur verheffen boven meerdere dagelijks toegepaste schokkende leerstellingen van de islam (van 700 na Christus).

  Geliked door 1 persoon

 3. jannes zegt:

  Peterson is een globalist, loyale oppositie. Google deze man en zie zijn banden met de vn en het zogenaamde intellectual dark web. Zijn doel is de pacificatie van westerse mannen/jongens. Het onschadelijk maken van blanke identiteitspolitiek en het individualisme boven onze collectieve belangen stellen. Dit is een slang in het gras, daarom krijgt deze man overal een platform.

  Like

  • Wachteres zegt:

   ..Hii wordt regelmatig geweerd, zul je bedoelen . Een tijd geleden nog in Utrecht.

   Like

   • jannes zegt:

    Schuift aan bij iedere omroep in noord Amerika bbc etc. New york bestseller list, amazon noem maar op. Joe rogan podcast,Rubin report.. Zijn er universiteiten die hem als een bedreiging zien? Vast wel. Neemt niet weg dat hij samen met figuren als soros opereert in de vn. Zoek het maar op. Niks word aan het toeval overgelaten door deze kliek. Deze informatie is vrij makkelijk te vinden. Er is niks organisch aan de opkomst van peterson.

    Like

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. Marc zegt:

  Het zou fijn zijn als Paul Cliteur en Afshin Ellian hetzelfde zouden doen als Peterson!

  Like

 6. Mary zegt:

  Iedereen die tegen “het slaan van vrouwen, slavernij, vrouwenhaat/geweld tegen vrouwen”etc is zou zo’n t-shirt in het openbaar moeten gaan dragen, het is te gek voor woorden in een westerse maatschappij dat het van de Islam “getolereerd” (ineens behandeld wordt als een” religie” item) wordt waar het in diezelfde maatschappij als een misdaad veroordeeld zou worden als het de autochtone bevolking betrof.

  Geliked door 1 persoon

 7. Henk.V zegt:

  In de voorbije jaren is er -zonder dat de bevolking dat merkte – overal in het Westen de aard van nagenoeg alle werkzaamheden in de publieke sector inhoudelijk gewijzigd. Er is namelijk overal sluipenderwijs een oneigenlijk linkse element aan het denken toegevoegd.
  Dit is het gevolg van het ondermijnende werk van geïnfiltreerde ,ultralinkse personen, die overal hun weg hebben gevonden naar de top van onderwijs-instellingen, van de media, van bijna alle besturen van kerkelijke organisaties, van vakbonden en allerlei Ngo’s, en in de politiek, rechtspraak en orde handhaving (het doel van de Frankfurter Schule).
  Alle genoemde organisaties of instellingen kijken nu als het ware met een linkse bril naar de wereld.
  Zo is het doel van veel kerkelijke organisaties helaas verschoven van het bewerkstelligen van een goede persoonlijke band tussen de gelovigen met God, naar bevrijdend bezig zijn in de wereld. De aard van die ”bevrijding” werd door links gedefinieerd. Veel christenen zijn daardoor hun betrokkenheid met de geloofsgenootschap kwijt en stappen uit de kerk. De steeds verder leeglopende kerk heeft daar gewoonlijk geen antwoord op en probeert met nog meer links geneuzel nieuwe geïnteresseerde leden te vinden.

  In de media zien wij dat de taakverandering zich heeft verplaats van het doorgeven van feitelijk nieuws, naar doorgeven van nieuws waarin de linkse stem van de boodschapper van dat nieuws overduidelijk doorklinkt. Nieuws mag wel worden verstrekt, maar belangrijk is dat de brenger ervan ”maatschappelijk betrokken” is! Er is dus sprake van aangepast, gekleurd nieuws. In gemanipuleerd nieuws worden de gebeurtenissen die men verslaat gefilterde , opdat de uitkomst ervan past in het wereldbeeld dat men voor ogen heeft. Net zo als dat gebruikelijk is in dictaturen.

  Nog gevaarlijker wordt het wanneer opgroeide jeugd consequent leerstof wordt aangeboden,waarbij -ook daar!!!- als eerste vereiste geldt dat de de kennis die men verwerft politiek correct is bijgesteld. ALLE leerstof moet met nieuwe ogen worden bekeken, vanuit een andere invalshoek, want het hoofddoel van elke vorm van onderricht is LINKS DENKEN. Er is geen onderwerp dat aan de aandacht van de ”linksmensch” ontsnapt.
  In de ”vernieuwde onderwijsinstituten moet met één stem worden gesproken, zodat er een categorie mensen ontstaat met een kuddegeest, mensen die ”in de pas lopen”, op de maat van linkse muziek.
  Alle wetenschap die het Westen vooruit hielp in elk opzicht, ontstond vanuit botsingen van meningen die naar andere inzichten leidden. Nadenken over verschillende inzichten scherpt de geest. Jordan Petersen onderschrijft die opvatting.
  Maar juist het onderkennen van verschillen die men moet kunnen bespreken met elkaar lijkt uit den boze te zijn in het politiek correcte kamp. Dat is een teken van zwakte. Die zwakte heerst momenteel helaas in de wereldberoemde Universiteit van Cambridge. Deze grootmacht op het gebied van de ontwikkeling van de menselijke geest geeft nu de voorkeur aan het produceren van schreeuwerige kudden die allemaal hetzelfde blaten en bij tegengestelde mening bij voorkeur Boe ! roepen.

  Het is waar ook in het linkse paradijs wel wonderen kunnen plaatsvinden. Men kan zelfs met een gebrekkige vooropleiding hoog stijgen. Denk maar aan de bekende schoenmaker Ceausescu uit Roemenië die het via partijsecretaris tot tot staatshoofd bracht…
  In de inspirerende linkse denkwereld ontdekte hij dat hij zich niet letterlijk meer bij zijn simpele eigen metalen leest hoefde te houden, maar ook in metafysische zin het land van socialistisch schoeisel kon voorzien. De man werd bejubeld, toegejuicht door het partijkader, door het volk, door hoog geplaatsten.Zelfs Koningin Juliana en Prins Bernhard vermaakten zich prima bij het Roemeense staatshoofd.

  En aan de bezielende linkse visionair Timmermans die ons naar het EU paradijs wil leiden, zou ik willen zeggen:
  ”Volg steeds je linkse idealen,kameraad T., want ze zullen je ver brengen: denk maar aan Ceausescu.
  En vergeet niet dat dit briljante voorbeeld van links machtsstreven zelfs een theatrale afsluiting van zijn schitterende carrière beleefde , brabbelend op een balkon, als een verwarde halve zool…”

  Ach, er gaat niets boven het koesteren van gezond verstand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s