Multicul gelovigen draaien overuren

Screenshot_78

(Door: Wim van Schaik)

Even was de terugkeer van Syrische vluchtelingen in het nieuws. Maar nu is dit onderwerp al weer maanden taboe in de media. Toch dringt de tijd. Een ‘vluchteling’ mag hier vijf jaar blijven. Blijkt binnen die tijd dat zijn land veilig is, dan moet hij terug. Is zijn land na vijf jaar nog steeds niet veilig, dan zou je denken dat zijn (tijdelijke) verblijfsvergunning verlengd wordt, maar nee, de ‘vluchteling’ krijgt dan gelijk een permanente vergunning. ‘Men’ vindt dat je dan al zó lang hier bent, dat je gewoon mag blijven.

Na acht jaar oorlog heeft Assad zijn land voor een groot deel weer onder controle. Weliswaar ten koste van een hoge prijs: Syrië is verwoest en miljoenen Syriërs zijn gevlucht. Zij bevinden zich in Libanon, in Jordanië, in Irak, in (vooral) Turkije en in andere landen in het Midden-Oosten. Ruwweg twee miljoen Syriërs vluchtten naar Europa, waarvan er 1,2 miljoen naar Duitsland gingen en ongeveer 80.000 in Nederland asiel aanvroegen.

Volgens Erdoğan kunnen de Syriërs in Turkije straks terug naar hun land. Ook president Michel Aoun van Libanon vindt het hoog tijd dat Syrische vluchtelingen teruggaan naar hun thuisland. Toen Jordanië in oktober 2018 de grens met Syrië heropende, vertrokken veel Syriërs direct naar huis. Negenentachtig procent van de vluchtelingen gaf aan naar Syrië te willen terugkeren als daar de oorlog voorbij is en er politieke stabiliteit is.

In december 2014, toen de Syrische vluchtelingen ons land begonnen binnen te stromen, zei Buma (CDA) dat Syrische vluchtelingen er niet op moesten rekenen voorgoed in Nederland te kunnen blijven. Dat was toen mooie praat om ‘draagvlak’ te creëren. Nu horen we van Vluchtelingenwerk Nederland, dat het ‘een hele moeilijke situatie’ is, omdat er geen veiligheid gegarandeerd kan worden. Nou dan weten we het wel. De politiek mag hopen dat Syrië snel terugkeert naar normaal… Alhoewel, UNHCR en Vluchtelingenwerk Nederland kennende, zal het in Syrië niet gauw veilig genoeg zijn. Nee, dan de Syrische vrouwen. Die tappen uit een heel ander vaatje. Ze hebben een duidelijke boodschap voor Europa: Gooi die mannen eruit en breng ze naar Syrië, waar ze weer kunnen beginnen met het opbouwen van het land.

Ondertussen draaien de multicul gelovigen overuren om voor te sorteren op ‘blijven’. Zoetsappige stukjes in streek- en dagbladen moeten het volk ervan doordringen dat ze heel veel verrijking terugkrijgen voor het afstaan van woningen, ruimte en welvaart. In die stukjes wordt nooit met ook maar één letter gezinspeeld op mogelijke terugkeer. Nee hoor, ze horen er helemaal bij. Dat is wat tussen de oren van de kaaskop moet komen.

Neem het propagandaverhaal over Razan Tahboob (35) en haar vriendin Safinez Hbabet (38). Razan komt uit Damascus. Ze is vijfendertig, trouwde op haar 16e en  heeft nu zes kinderen. In 2015 vloog (!) ze naar Nederland. Haar man was al vier jaar eerder via Turkije naar Nederland gereisd. Ze vindt het een uitdaging om serieus genomen te worden, want ze heeft een beperkte Nederlandse woordenschat. Ze  is ook – zegt ze – niet precies op de hoogte van haar rechten…

Safinez is achtendertig. Ze woont met haar gezin van negen personen (klaagt over te kleine woning) sinds 2016 in Nederland. We moeten vooral weten dat de dames vrijwilligerswerk doen; koffie en thee schenken en koken in het clubhuis of zoiets… (Applaus, applaus!) Hoewel ze de inburgeringscursus achter de rug hebben, moeten de vrouwen zich behelpen met de vertaalapp op hun telefoon. Onder de halve pagina grote foto van de twee zwaar gehoofddoekte vrouwen staat: “Deze vrouwen kleuren tegenwoordig onze multiculturele polder”. De schrijfster van het stuk maakt ‘portretten van onze moderne multiculturele samenleving’.

Veel feitelijke informatie krijgen we niet. Onbekend blijft of hun mannen tandarts of chirurg zijn. Iets waar ik toch wel benieuwd naar ben. Wel blijkt Razan nog gewoon contact te hebben met haar buren in Damascus, die kennelijk wel daar konden blijven. Op een filmpje dat die buren stuurden, zien we het grote huis van Razan in Damascus. Het staat er nog. Leeg en beschadigd. Iemand loopt van kamer naar kamer. Volgens de schrijfster van het stukje ‘lijken alle woorden ineens zinloos’. (Nu moeten we heel verdrietig worden.) Ze gaat het met Razan dan ook maar niet hebben over teruggaan naar Damascus, het huis weer opbouwen, haar bestaan weer oppakken, het land vooruit helpen…

Gelukkig maar. Wat zouden wij zonder die hoog opgeleide tandartsen, dokteren, chirurgen, enz. moeten beginnen? Inmiddels weten we dat de werkelijkheid heel anders uitpakte dan men de goedgelovigen voorspiegelde. Vandaar dat de welkomstliedjes al snel verstomden. En het gaat nu ook nog eens heel anders uitpakken met die terugkeer. Wen er maar aan, bedoelen de schrijvers van de emo-stukjes. Wen er maar aan dat je nog lang niet aan de beurt bent voor een huis. Wen er maar aan dat het nog erg vol gaat worden in de multiculturele polder. Wen er maar aan dat je nog veel van dit soort infantiel sentiment van klinisch geesteszieken, die totaal geen besef (meer) hebben van de menselijke natuur en de realiteit, voorgeschoteld zult krijgen.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Lügenpresse", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, Desinformatie, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Syrië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Multicul gelovigen draaien overuren

 1. delamontagne zegt:

  Meerdere *** en nu het boek van Joost Niemöller “WOEDE”, gepakt om nog eens door te lezen::::::::::::::::

  Geliked door 1 persoon

 2. ruud beijer zegt:

  Wen er maar aan dat ze nooit meer weg gaan. De rest van hun leven en verder blijven ze profiteren van wat Nederland ze allemaal te bieden heeft op kosten van ons Nederlanders die moeten blijven werken tot de dood. Gelukkig heeft driekwart van Nederland op partijen gestemd die voor meer zielige vluchtelingen zijn voor meer islam meer EU en hogere energielasten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob Fleumer zegt:

  Jan Schaefer zei indertijd, in gelul kun je niet wonen, ik zeg van emoties kun je niet leven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Pietersen zegt:

  Mevrouw Razan heeft een goede carriere switch kunnen maken dankzij de EU, Rutte en uiteindelijk onze IND. Naast haar levenslange uitkering hier, bezit zij ook nog een huis (vastgoed) in Damascus.
  Stuitend gewoon. Uitgerekend (ja juist goed uitgerekend van haar) is zij naar Nederland gegaan om ons te verrijken met haar dikmakende meelspijzen en thee schenken in een buurthuis. De integratie is een schijnvertoning voor de buitenwereld, terwijl zij het Nederlands nooit machtig zal worden.

  Ach, je zou een pakhuis met encyclopedieën kunnen volschrijven van mensen die hier valselijk zijn binnengekomen. Dit feit wordt in de media nooit benoemd en is een van de grootste taboes van onze met multicul verrijkte samenleving.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tineke zegt:

  Natuurlijk gaat er niemand terug.
  Ze komen hier in een opgemaakt bedje,en geld wordt naar het thuisland overgemaakt.
  Daar gaan ze lekker op vakantie,naar hun tweede huis,opgebracht door de Nederlandse belastingbetaler.

  Hier blijven onze kinderen wel tot hun dertigste bij pa en ma wonen.

  Die kutregering moeten zich zo onderhand hun ogen uit hun kop schamen.

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Beste Tineke vaak zijn jij en ik het eens met elkaar. Soms niet. Snap jij of kun jij mij uitleggen waarom het Nederlandse volk weer op.de partijen hebben gestemd die voor datgene zijn wat in onze ogen een gruwel is namelijk meer islam meer asielparasieten meer EU enz enz. Alles waar wij al jaren tegen zijn blijft gewoon maar doorgaan en word alleen maar erger. Ik snap het niet!

   Geliked door 2 people

   • Tineke zegt:

    Ruud,dat vraag ik mij ook heel vaak af.
    Allereerst denk ik dat 80% zich helemaal niet met de politiek bezig houdt,nooit een kamerdebat volgt en zodoende ook het stemgedrag van onze politici niet weten.
    Ik persoonlijk vind het heel wrang dat de stemmen van de heer Wilders naar FVD zijn gegaan.

    Als je niet geïnteresseerd ben in wat zich in de wereld afspeelt,ga je niet zo als ons hier, bronnen op zoeken.
    Het NOS journaal geldt nog steeds als de waarheid voor de meeste mensen.

    De meeste zijn ook druk met eigen huis,mooie auto en drie x per jaar op vakantie.
    En ze willen meer en meer,dat geeft aanzien en status,ook al moeten ze daar de hele week jam voor op brood eten.

    Ze denken dat je gelukkig wordt,door dingen van buitenaf hun leven binnen te halen,terwijl het binnen in jezelf zit.

    En dan de jeugd,het is al zo vaak gezegd.
    Gamen,blowen,zuipen en vooral de hele dag appen.
    Daar moeten we het al helemaal niet van hebben,in de strijd…..

    Ik weet ook het antwoord niet,was het maar waar.
    Ik loop ook vaak te tobben en te piekeren hoe dit allemaal in elkaar steekt.

    Mensen zijn kuddedieren,dat weet ik dan weer wel!

    Geliked door 1 persoon

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Eén ding blijft wel heel indringend hangen: Syrische vrouwen, in Syrië, die over hun heldhaftige mannen, die het lef hadden om te ‘vluchten’ zeggen: Schop ze er uit! Ja, ze hebben die mannen nodig om Syrië weer op te bouwen. Kom, laten we gaan SCHOPPEN.

  Geliked door 2 people

  • ruud beijer zegt:

   Let maar op ook die vrouwen komen naar Nederland in het kader van de gezinshereniging. Daar hebben ze recht op. Ze gaan NOOIT meer weg en zullen de rest van hun leven en ver daarna op onze kosten teren. Waarschijnlijk gaan ze over een aantal jaren daar op vakantie maar komen daarna gauw weer terug naar Nederland voor het gratis huis en uitkering.

   Like

 7. jungleelephant zegt:

  En daardoor is een van de vele dingen die voor ons niet meer zijn weg gelegd o.a. een fatsoenlijke woning!Iedere dag log ik in,al 5 jaar.En reageer bijna wekelijks op een huis,dat dan 10 dagen op de site staat.Vaak ben ik nr 3 en op dag 10 gezakt naar nr ergens in de 80!!!!Nooit kans,dus!Ja,11 hoog achter:daar maak je kans!Nou,mij niet gezien met 2 honden,een kat en hoogtevrees!Maar triest blijft het.En als ik dan zie dat echt alle!!!! huizen die leeg komen,uiteindelijk bevolkt worden door immigranten,is het wel heel moeilijk om niet ontzettend boos te worden!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s