VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over 60 redenen voor de EU (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Weet u wat we aan de EU hebben, waarom ze zo fantastisch is? Dat weet u niet? Welnu, bijvoorbeeld vanwege de Europa-dag en de Europa-vlag. En wegens de ode aan de vreugde. Hebt u nog nooit gehoord van de Europa-dag? De blauwe vlag met de sterren interesseert u niets en de ode aan de vreugde beschouwt u niet als een werk van de EU, maar als eentje van Friedrich Schiller, op muziek gezet door Beethoven in de vierde deel van de negende symfonie? Dan gaat het u zoals de meeste mensen.

Echter, de EU zelf ziet in de Europa-dag, de Europa-vlag en in de ode aan de vreugde een van de 60 redenen die voor haar spreken. 60 redenen voor de EU. Zo heet haar actuele reclamebrochure, te downloaden op internet. Die zou men moeten lezen, want de toestand van de EU is ook vast te maken aan haar presentatie van zichzelf. En aan haar afstand tot de realiteit. Er staat bijvoorbeeld in: De euro is een stabiele munt! In de afgelopen vijf jaar is de euro tegenover de dollar 18% in waarde verminderd, 12% tegenover de Chinese Yuan en 8% tegenover de Zwitserse Frank. Dit koopkrachtverlies heeft het leven van de Europeanen duidelijk duurder gemaakt, omdat vooral olie en gas in dollars betaald worden.

Er staat eveneens in: Ook voor de crisislanden heeft de harde euro een groot voordeel. Hij versperde de gemakkelijke uitweg. Ze kunnen de door hen zelf veroorzaakte problemen niet meer door de devaluatie van hun eigen munt op korte termijn verlichten. Dat is pijnlijk, maar heilzaam. Aldus de EU! Aha, massale werkloosheid en dramatische verarming in Griekenland en vele zuidelijke lidstaten zijn “heilzaam” en de haat, die de bezuinigingsdictaten tegen donorlanden zoals Duitsland produceerden, vermoedelijk ook. En uiteraard moest men de gemakkelijke weg van de devaluatie versperren, want de ongemakkelijke, de pijnlijke weg is zoals bekend veel beter. Natuurlijk, dat weet iedereen. Wortelkanaalbehandelingen zijn pas echt fijn zonder verdoving.

Eveneens een reden voor de EU: Ze verlaagt het aantal verkeersdoden, omdat overal in Europa bekeuringen voor snelheidsovertreders geïnd worden. Dat mensen ze serieus! En ze schrijven inderdaad “bekeuringen”. Dat is dus het grote Europa-idee van de EU. Het innen van bekeuringen. Weer wat geleerd.

Enzovoort. Mijn lieveling van de drie dozijn gelijksoortige idiotieën: “Europa strijdt voor belasting-rechtvaardigheid!” En de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, benadrukt: “In Europa accepteren we het niet dat machtige ondernemingen in achterkamertjes illegale belastingdeals uitonderhandelen.” Uitgerekend Jean-Claude! Als minister-president van Luxemburg was hij verantwoordelijk voor meer dan 340 van zulke deals met internationale grote concerns. En terwijl Duitse burgers alleen al 20 tot 40% inkomstenbelasting betalen, bovendien btw, mineraalolie-, verzekerings-, alcohol-, tabak, stroom, motorrijtuigenbelasting en nog x andere belastingen, betaalden Amazon, Pepsi, Ikea of de Duitse Bank in het Luxemburg van Juncker maar 0,5% belasting. De schade van de Luxemburgse belastingdumping alleen voor Duitsland bedraagt meer dan € 200 miljoen.

In de EU bestaan 24 ambtelijke talen, maar de belangrijkste is de 25e: de taal van de leugen en de misleiding. Dat wordt ook overduidelijk aan de presentatie van de EU van zichzelf. 60 goede redenen om bij de Europese Parlementsverkiezingen in mei te gaan stemmen. Stem de leugen weg! Stem op de AfD!

Vertaling:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Duitsland, Elite, establishment, EU-critici, Europa, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sarcasme, Satire, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over 60 redenen voor de EU (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Jules Vismale zegt:

  Laat die akelige EU-imbeciel van een Nicolaus Fest maar mooi voor zichzelf toeteren omdat hij meer zaagsel dan hersenen in zijn stomme kop heeft! Er zijn ongeveer 60 redenen op te nemen om TEGEN de gehate EU te wezen die hopelijk, gelijk aan het communisme, tot stof en as zal worden verpulverd en wegwaait in een wervelstorm!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Heer Vismale

   Het spijt me om het te moeten zeggen, maar u hebt deze satirische/sarcastische tekst van Nicolaus Fest dus absoluut NIET begrepen!
   Hij stelt die brochure met 60 punten om vóór de EU te zijn meedogenloos aan de kaak! Nicolaus Fest is een EU-scepticus respectievelijk EU-criticus van het eerste uur!

   Webmaster

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Sorry, dan heb ik het verhaal inderdaad verkeerd gelezen maar helaas zijn bepaalde berichten op internet, de televisie, de krant enz. zo tegenstrijdig geworden dat ik soms niet eens meer weet wie nou eigenlijk wel voor of tegen de EU is, gelijk aan al die ruziemakers in Engeland omtrent de Brexit.
    Als Nicolaus Fest inderdaad TEGEN de EU is dan biedt ik hiervoor mijn excuses aan en dan hoop ik dat hij, gelijk aan Geert wilders, alles eraan zal doen om die hele gehate EU zodanig te verketteren dat we er hopelijk allemaal voorgoed vanaf komen!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik zal hier NEVER een pro-EUSSR verhaal plaatsen! Ik ben fel pro-Europa en nog feller anti-EU!

    Webmaster

    Liked by 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Gelukkig maar ofschoon er op de Dagelijkse Standaard een aantal linkse sukkels steeds hun gal spuwen over zogenaamde rechtsextremisten, zij blijkbaar ontzettend dol op die akelige EU wezen, moslims en “asielzoekers” als zieligerds beschouwen enz.!
   Ik ben er niettemin NOOIT achtergekomen of al de linkse neo-communisten (Anti-fascist, Rik Min, Alexander, Henk Gerrits e.a.) op de opgeheven site van Michel Krielaars voor de EU, de islam, de asielstroom etc. waren ofschoon zij al hun tegenstanders blijkbaar ook beschouwden als neo-nazi’s en grootkapitalisten!
   Stel dat zij eventueel E. J. Bron alsnog zouden vinden dan zijn ze vast in staat om ons hier allemaal uit te maken voor nazi’s, fascisten, xenofoben of moslimhaters en de hemel mag het ons besparen dat hen dat NOOIT gaat lukken! Naar de hel ermee met die hele gehate EU-USSR!

   Like

 2. Pingback: DE ANTI-DEMOCRATISCHE EU! | eunmask

 3. Peter zegt:

  EU ???
  You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. ( Abraham Lincoln )

  Like

 4. boorzalf zegt:

  De clowns van Brussel blijven maar geld strooien aan vage projecten, ik ga zeker stemmen in mei, 60 redenen om ze weg te stemmen. Stem PVV.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s