Beloning directeuren goede doelen . . .

Screenshot_125

Goede doelen zijn professionele organisaties met een grote verantwoordelijkheid. Zij bieden oplossingen voor belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Het realiseren van maatschappelijke doelen vraagt om kwalitatief goed personeel. Daar hoort ook professioneel leiderschap bij met een gepaste beloning die past bij de omvang en complexiteit van een organisatie. Goede Doelen Nederland vindt dat de wijze waarop de beloningen tot stand komen goed onderbouwd en transparant moet zijn. Sinds 2005 heeft Goede Doelen Nederland daarom een beloningsregeling voor directeuren. Deze regeling houdt onder meer rekening met de omvang en complexiteit van de organisatie en heeft een maximum norm voor het jaarinkomen (bruto jaarsalaris, vakantiegeld, eventuele eindejaarsuitkering en andere inkomensbestanddelen). 

Lees verder>>>
(h/t “Statler & Waldorf”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Elite, establishment, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, moralisme, Nederland, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

15 reacties op Beloning directeuren goede doelen . . .

 1. Peter zegt:

  Heeft u nog wat over voor de directeur??zeggen ze nog net niet,hoe kan je nog iemand vinden die met een bus gaat lopen .

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Ben een beetje aan het kijken geweest wat die profiteurs verdienen en het zijn zeer zeker goede doelen, maar hoofdzakelijk voor zichzelf.
  Ik wist al lang dat ze daar vet verdienden en dat is dan ook de reden dat Ik aan deze zogenaamde goede doelen nooit iets geef.

  Geliked door 5 people

 3. Piet Snot zegt:

  Jammer dat ze elk “jaarsalaris” in een apart PDF hebben staan.
  Je kan dus niet de hele lijst in 1x binnen halen als PDF bestand, alleen stuk voor stuk.
  Een beetje veel werk wordt het dan om ze allemaal op te slaan.
  Het is wel heel duidelijk en overzichtelijk wat al die gasten binnen slepen met hun goede doelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. gerrit zegt:

  Zo, een ton per jaar en dan nog € 8.000 vakantiegeld en € 8.000 eindejaarsuitkering De Vogelbescherming kan me zo bellen voor deze functie. Ik denk zomaar dat ik vroeger voor veel minder geld veel zwaarder werk heb gedaan en meer uren maakte.

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Quote: ” Het gemiddelde jaarinkomen van een directeur bedroeg in 2017 op fulltime basis € 101.771 variërend van gemiddeld € 85.672 bij kleine organisaties tot gemiddeld € 117.552 bij grote organisaties. Deze cijfers zijn gebaseerd op het jaarlijkse sectoronderzoek van Goede Doelen Nederland onder haar leden. Het gaat om het gemiddelde van de organisaties die hebben meegedaan aan het onderzoek.”.
  Ik lees dan dat organisaties ook niet mee doen aan dit integere onderzoek. Want??
  Dan lees ik niet dat wanneer een directeur opstapt, deze geen gouden handdruk meer krijgt.
  Dat politici geen directeur meer mogen zijn van een Goed Doel. Dat staat ook nergens.

  Op een dag is directeur zijn van een Goed Doel vrijwilligerswerk.
  Tot die dag zien die oplichters van mij geen cent meer, wanneer ik daar zelf iets over te zeggen heb.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ik ben er in de lijst ook 1 tegen gekomen die op de lijst staat voor ongeveer 10.000 euro.
   Ergens bij een dieren organisatie.

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Die wacht nog op promotie bij een andere organisatie Piet.
    Ze moeten uiteindelijk allemaal van onder af aan beginnen.

    Like

 6. Klaas zegt:

  …………….
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3372573/ex-pvv-er-van-doorn-nieuwe-interim-directeur-terreurschool
  ……………….

  ………………………
  https://www.ad.nl/binnenland/werkstraf-en-boete-voor-raadslid-arnoud-van-doorn~aa3f92b8/
  ……………………..

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  En dan durven ze nóg sukkels de straat op te sturen met een collectebus.
  Alsof we via de belastingdienst al niet genoeg meebetalen aan ‘goede doelen’!

  Geliked door 4 people

 8. BigLJohn zegt:

  Goede doelen en goede voornemens, er komt nooit wat van terecht. Misbruik maken van de (financiele) situatie is een vervelende menselijke eigenschap. Althans, velen bezwijken ervoor. Rode figuren zoals Wim Kok die te hoop liepen tegen het kapitalisme, veranderden van het ene naar het andere moment in een kapitalist. Geld voor goede doelen blijft voor 90 % aan de strijkstok hangen. Al die fortuinen voor het goede doel die naar Afrika gingen, door wie werden die geincasseerd ? Directeuren op hoge posities die steeds meer willen. Het verhaal van de heer en de beer. Zij willen steeds meer. De inhaligheid zal wel nooit verdwijnen uit onze wereld !

  Geliked door 1 persoon

 9. sjuad zegt:

  ‘Zij’ doen het voor de professionele poen.
  Begin dan voor jezelf,, als je zo goed bent,,wat een gelul allemaal.

  Like

 10. Pietersen zegt:

  De gelegenheid maakt de dief, want dieven zijn het allemaal. Zoek bijv. een vrij onbekende ziekte uit en begin een stichting. Voila kassa.

  Like

 11. OphEUffen zegt:

  Veel goede doelen doen aan symptoombestrijding in plaats van het probleem bij de bron aanpakken. Daarom komen er ook steeds meer goede doelen bij en wordt er zelden een opgeheven.Ze bieden geen oplossing maar een doekje voor het bloeden.

  Like

 12. Mieke Bond zegt:

  Hoe durven ZE het ,om alles te willen hebben én krijgen ,en andere met de PET rond te laten gaan !!! VRESELIJK TOCH ???!!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Ineke zegt:

  Goede doelen??? Hoezo goede doelen?? Het allereerste doel is kennelijk het vorstelijke salaris van de directie. Dan moeten er ook nog reizen betaald worden, cameraploegen, zgn. ambassadeurs. Tja, zo’n baan wil ik ook wel, hoef ik niet meer te werken en je ziet nog eens wat van de wereld en je krijgt nog geld toe.
  Maar alle gekheid daargelaten, het is schandalig dat die directies er trots op zijn dat ze zich kunnen wentelen in zulke riante salarissen. Je zou toch denken, dat wanneer iemand zich inzet voor een goed/humanitair doel, dat die dat doet vanuit z’n hart, maar toch niet voor het vele geld??? Maar nee, helaas, als er wat te graaien valt, doen zij er blijkbaar ook aan mee.

  Ik begrijp heus wel, dat wanneer je een verantwoordelijke baan hebt, dat daar een bepaald salaris tegenover staat. Maar als je zo’n baan bij een goede doelen organisatie, of een liefdadigheidsorganisatie aanneemt, dan moet je toch begrijpen dat al die mensen die geld geven, arm of rijk, hun geld afstaan voor juist ‘DAT GOEDE DOEL’.
  En NIET om eerst die directie salarissen te betalen, en DAARNA pas het goede doel.
  Je bent directeur, maar je doet dat toch omdat je je betrokken voelt? En toch niet vanwege het vele geld dat je er verdienen kunt?
  Maar nee, je voelt je wel betrokken, maar het riante salaris is toch ook wel heerlijk om deze baan te hebben.

  Elke keer dat ik geld gegeven heb, heb ik dus meebetaald aan dat vorstelijke salaris van de directeur. En aan anderen. Dan mag ik toch hopen dat er van mijn bijdrage nog een klein beetje overgebleven is, voor dát doel, waarvoor mijn bijdrage bedoeld was.

  Ik doe het niet meer.
  Ik geef niet meer aan goede doelen.
  Ik weiger om nog langer mee te betalen aan vorstelijke salarissen.

  En dat spijt mij zeer. Want ik wil nog steeds dat ‘een goed doel’ geholpen word. Maar dan wel op een eerlijke manier. Zodat ook bijna elke cent van mijn euro’s op de goede plek terecht komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s