Groenland: Gletsjer wordt weer groter

Screenshot_111

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks alle waarschuwingen voor een “ijsvrij noordpoolgebied” groeit de Jakobshavn-gletsjer op Groenland weer, nadat hij daarvoor steeds kleiner werd. De wetenschappers willen weliswaar niet het sein veilig geven, vergeten echter de activiteit van de zon er bij te betrekken.

Contra magazine

Uit een onderzoek van de NASA blijkt dat de Jakobshavn-gletsjer aan de westkust van Groenland zich, na een krachtige smeltperiode gedurende de afgelopen jaren, nu weer schijnt te herstellen. Alleen al in de afgelopen twee jaar zou hij met een constant percentage zijn gegroeid, aldus de wetenschappers, zoals eveneens bij “Nature Geoscience” werd gepubliceerd.

“In het begin geloofden we het niet”, zei de belangrijkste schrijver Ala Khazendar, die werkt aan het Jet Propulsion Laboratory (JPL) van de NASA. “We hadden eigenlijk aangenomen dat de Jakobshavn-gletsjer zich verder zou ontwikkelen zoals in de afgelopen 20 jaar.”

De coauteur Josh Willis zei dat dit weliswaar tijdelijk “goed nieuws” is, maar op de lange termijn altijd nog “slecht nieuws”, omdat de zeetemperaturen een grotere invloed op de groei en het smelten van gletsjers hebben dan tot nu toe werd aangenomen. “Op de lange termijn moeten we waarschijnlijk onze prognoses m.b.t. de stijging van de zeespiegel nogmaals verhogen”, zei Willis en wijst op de onvermijdelijke ondergang door de door mensen veroorzaakte globale opwarming.

Wat de wetenschappers echter niet in hun berekeningen en prognoses meenemen, is het zogenaamde Maunder-Minimum, waarin de zon volgend jaar waarschijnlijk zal intreden. Deze zonnefase leidt tot een “mini-IJstijd”. Vorig jaar was er al een opmerkelijke afwezigheid van zonnevlekken waar te nemen, wat ook effect heeft op de hogere atmosfeer van de aarde. Deze begint namelijk af te koelen en te krimpen.

Dat laten namelijk de data van de TIMED-satelliet (de afkorting staat voor Thermosphere Ionosphere Mesosphere Energetics and Dynamics) van de NASA zien. Maar zulke data uit het eigen huis schijnen de deelnemende wetenschappers aan het onderzoek niet te interesseren. Waarom? Omdat men met waarschuwingen voor de klimaatopwarming en het smelten van de poolkappen duidelijk meer geld en erkenning oogst dan wanneer men probeert de algemene klimaathysterie een toontje lager te laten zingen?

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, Censuur, Desinformatie, establishment, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Groenland: Gletsjer wordt weer groter

 1. exmarineman zegt:

  En het negeren van feiten zoals nu hoeven ze ook hun fouten van het heden en verleden niet toe te geven want dat is een heel groot gezichtsverlies met consequensies voor hun aanzicht. Dat de andere ongeveer helft van de collegae wetenschappers al jaren zeggen dat er geen opwarming is en het een hoax is, dat horen en zien willen ze ook niet. En dus gaan ze ook de cijfers manipuleren. Zie o.a. ook de opmerking: dan moeten we over een paar jaar onze prognoses voor de stijging van waterpeil aanpassen. Dat zegt dus ook al weer genoeg.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Een ijsberg en een gletscher bestaan uit bevroren water, de massa verplaatst het zeewater. Als het smelt, blijft de omvang van het gesmolten water gelijk aan dat van de ijsberg. De zeespiegel stijgt dus niet. Neemt men nog mee, de verdamping van het zeewater, wat altijd plaats vindt, dan wal het waterpeil niet stijgen.

   Like

 2. kruisridder zegt:

  Ja het klimaatpraatje verkoopt gewoon goed. Het bekt zo lekkerrrrr…..

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Groenland is, ironisch genoeg, grotendeels geschapen van ijs terwijl het nabijgelegen IJsland juist weer een groen eiland is!

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Waarom denk jij nou waarom ze Groenland, Groenland genoemd hebben.
   Niet omdat er ijs lag daar toen ze dat bedachten.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Weet jij het anders soms beter dan ik?

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Altijd, wen er maar aan.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Sorry, een mens kan namelijk NOOIT alles weten, laat staan alles ter wereld verrichten wat verschillende personen doen want dan zou je haast 20 lichamen voor nodig hebben!

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Een grapje Jules, maar dat ontgaat jou nog wel eens.
    Jij weet weer veel meer af van strips, geschiedenis, personen/ namen en jaartallen af.
    Wie en wat allemaal wanneer gedaan zouden hebben in het verleden.
    Daar weet ik nou ik weer zeer en zeer weinig van af.
    Ik weet dan weer alles over muziek instrumenten, waar jij waarschijnlijk zeer weinig van weet.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Piet Snot, mijn opa (een naamgenoot van mij) had vroeger thuis een piano in zijn bungalow staan en mijn oom speelde altijd graag op drumstellen en een gitaar. Zo hield mijn broer ook graag van trommelen op een drumstel en op mijn communie in de jaren ’70 speelde ik persoonlijk op een deksel met een drumstok.
    ik ben zelf heel erg gek op popmuziek en kan dus zelf alleen NIET zingen ofschoon het enige Engelse nummer dat ik WEL kan zingen dit nummer is:

    My Bonnie (The Beatles)

    My Bonnie lies over the ocean,
    My Bonnie lies over the sea.
    My Bonnie lies over the ocean.
    Oh bring back my Bonnie to me.
    My Bonnie lies over the ocean,
    My Bonnie lies over the sea.
    Well my Bonnie lies over the ocean.
    Yeah bring back my Bonnie to me.
    Yeah bring back, ah bring back,
    Oh bring back my Bonnie to me to me.
    Oh bring back, oh bring back,
    Oh bring back my Bonnie to me.
    Well my Bonnie lies over the ocean,
    My Bonnie lies over the sea.
    Yeah my Bonnie lies over the ocean.
    Oh I said bring back my Bonnie to me.
    Yeah bring back, ah bring back,
    Oh bring back my Bonnie to me to me.
    Oh bring back, ah bring back,
    Oh bring back my Bonnie to me.

    Like

  • Republikein zegt:

   Er was eens een mannetje, die was niet goed wijs,
   hij bouwde zijn huisje op het ijs,
   maar toen hield het op met vriezen,
   en toen moest dat mannetje zijn huisje verliezen.
   Het is net politiek!

   Like

 4. Hendrik zegt:

  Nog een onvolkomenheid. Het smelten van de Noord-pool ijskap door een opwarmende zee heeft nauwelijks invloed op zeespiegelstijging omdat de noordelijke ijskap grotendeels uit drijvend ijs bestaat.

  Like

 5. Anneke, Groningen zegt:

  Zal Jan Rotmans “klimaatwetenschapper” de aangeboden hand van Emeritus hoogleraar Guus Berkhout van de TU Delft om in debat over klimaatverandering en klimaatbeleid aannemen? Ik denk dat Jan Rotmans het niet aandurft om het andere geluid van Guus Berkhout aan te horen.
  Maar ik blijf het volgen, Ed Nijpels de aanstichter van negativiteit en niet onderbouwde stellingen
  zal raar op kijken wat dit debat naar boven zal brengen, het schaamrood zal op zijn klimaatdrammerige ponem zichtbaar zijn.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Goh!, nog niets van gehoord bij de NPO.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Op hele oude kaarten wordt Groenland aangeduid met vinland (wijnland). De vikingen die er landen bedreven er landbouw en waarschijnlijk ook wijnbouw in de zuidelijke regionen.

  https://de.wikipedia.org/wiki/Vinland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s