“Ik hou van Israël!” – Braziliaanse president in Israël aangekomen

Screenshot_117

(Door: Ryan Jones – Vertaling: E.J. Bron)

Voor zijn eerste reis buiten het westelijk halfrond besloot de nieuwe Braziliaanse president Jair Bolsonaro (foto) te kiezen voor een bezoek aan Israël, waar hij vanochtend door minister-president Benjamin Netanyahu en een volledige ere-garde werd ontvangen.

Israel Heute

Bolsonaro wordt vaak de “Donald Trump van Latijns-Amerika” genoemd. Hij en de Amerikaanse president hebben meer gemeen dan alleen maar een rechtsgerichte ideologie. Beide onderhouden hartelijke betrekkingen met Netanyahu en lijken zich in te spannen voor zijn herverkiezing. Zelfs wanneer de VS en Brazilië beweren dat zij zich niet mengen in de aanstaande nationale verkiezingen van Israël, kunnen het moment waarop Netanyahu naar het Witte Huis werd uitgenodigd, en de landing van Bolsonaro vandaag in Tel Aviv niet genegeerd worden. De Israëli´s gaan over minder dan twee weken naar de stembus, en Netanyahu wil de kiezers er graag aan herinneren dat het succes van de buitenlandse politieke successen van Israël in de laatste jaren gebaseerd is op zijn persoonlijke betrekkingen met leiders zoals Trump en Bolsonaro.

Zou Trump de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem verplaatst of de Israëlische soevereiniteit over de Golan-hoogten officieel erkend hebben wanneer Netanyahu geen minister-president geweest zou zijn? Misschien, maar misschien ook niet. Je kunt argumenteren dat de kandidaten van het politieke midden en links, die zich inspannen om minister-president te worden, veel bezorgder geweest zouden zijn om zulke verzoeken bij de Amerikanen in te dienen. Daartegenover kent Netanyahu de brede ondersteuning die Israël vooral in de VS en Brazilië geniet, vooral van christenen, en weet hoe deze ondersteuning gebruikt kan worden om belangrijke diplomatieke successen te behalen.

Tijdens het korte, tweedaagse bezoek van Bolsonaro hoopt Netanyahu nog een prijs te winnen, namelijk dat de Braziliaanse president de verplaatsing van de ambassade van zijn land naar Jeruzalem aankondigt.

Bolsonaro had dat verleden jaar tijdens zijn verkiezingscampagne beloofd, hoewel de meeste functionarissen er niet van uitgaan dat het tijdens dit bezoek tot zo´n aankondiging zal komen. Volgens Braziliaanse bronnen zou Bolsonaro de oprichting van een officieel “zakenbureau” in Jeruzalem als eerste stap op weg naar de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël aankondigen.

Onafhankelijk van het feit of hij de ambassade verplaatst of niet, het lijdt geen twijfel dat Bolsonaro, net als Trump, in de strijd tegen regionale en globale vijanden vast aan de kant van Israël staat. “Ik hou van Israël!”, zei de Braziliaanse leider in het Hebreeuws, toen hij zich tot de aanwezige wendde die hem op het vliegveld verwelkomd hadden.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, Israël. Bookmark de permalink .

5 reacties op “Ik hou van Israël!” – Braziliaanse president in Israël aangekomen

 1. guusvelraeds zegt:

  Het gaat steeds meer opvallen de vermeende nazi’s en fascisten houden allemaal van Israël. Trump, Bolsanaro, Wilders, Baudet, Alice Weidel, Alexander Gauland. De linksen zoals Corbyn van Labor, Obama, Die Linke, Groenlinks, SP en de rest van het cultureel marxistisch spectrum heulen stuk voor stuk met de grootste haters van de Jooodse staat. Zou het dan toch zijn dat Hitler links was? Als links dat hoort reageren ze steevast als door een wesp gestoken. Anti zionisme is anti semitisme.

  Like

 2. elena zegt:

  Moge God hem zegenen

  Like

 3. rottenpikwick zegt:

  Israel heeft de “belegering” van Gaza versoepeld, desondanks zijn er de afgelopen 24 uur meerdere raketten afgevuurd op Zuid-Israel! Hoelang tolereert Bibi dit nog? Bij een volgende ‘direct hit’ trekken Israelische soldaten Gaza weer binnen, waarschijnlijk. Dan gaat HamAss naar de Kloten! Binnenkort???

  Like

 4. Cathja zegt:

  Wij zijn ook vrienden van Israël, en steunen dit land op diverse manieren. We voelen ons met dit geweldige land verbonden, en hopen dat steeds meer mensen gaan inzien waar de ellende werkelijk vandaan komt, als Israël weer eens als de agressor wordt neergezet na de zoveelste aanval vanuit ‘Palestijnse’ hoek.
  Niet Israël is tegen een vredesverdrag, maar de zogenaamde Palestijnen. Zij zullen nooit vrede willen sluiten met hun Israëlische buren, omdat zij hen volledig van de kaart willen vegen.

  Het is inderdaad opvallend dat steeds meer mensen ‘ter rechter zijde’ Israël openlijk een warm hart toedragen.

  Geweldig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s