Moskeeën in Duitsland: Bijna alle imams komen uit het buitenland

Screenshot_126

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

In de ongeveer 2000 moskeeën in Duitsland prediken volgens een onderzoek van de Konrad-Adenauer-Stiftung nog steeds tot bijna 90% imams uit het buitenland. Ze zouden vooral afkomstig zijn uit Turkije, Noord-Afrika, Albanië, het voormalige Joegoslavië, Egypte en Iran, staat er in het document, dat in bezit is van de “Rheinische Post” uit Düsseldorf.

politikstube

Het Turkse “Presidium voor Godsdienstzaken” (Ditib) levert bijna de helft van de ongeveer 2500 imams in zijn rond 1000 moskeeën, verder zouden qua aantal de islamitische gemeenschap Milli Görüs met 323 moskeeën zijn, de Vereniging van Islamitische Cultuurcentra met ongeveer 300 moskeeën evenals de islamitische gemeenschap van de Bosniakken in Duitsland met meer dan 70 moskeeën belangrijk zijn.

Een van de beide schrijvers van het onderzoek, Andrea Jacobs, zei dat de door de Duitse regering geplande plicht voor buitenlandse geestelijken om de Duitse taal te beheersen als voorwaarde om binnen te mogen komen “niet veel meer zou zijn dan een herstelmaatregel” bij de gewenste afkeer van het systeem van uitzending. Het overgrote deel van de imams zou noch over religieus-theologische competenties nog over voldoende eigen financiële mogelijkheden bezitten.

In islamitische landen zouden voorbidders hun strikt beperkte taken onder nauwkeurige controle van de staat uitvoeren. In Europa daarentegen zouden imams als zielzorgers, opvoeders en integratieloodsen gevraagd zijn. Daarvoor zouden zij “meer dan een klassieke opleiding in Turkse, Egyptische of Marokkaanse religieseminaries plus enige kennis van de Duitse taal nodig hebben.” En ze zouden aantrekkelijke beroepsperspectieven en een gepast salaris nodig zijn, dat door islamitische structuren in Duitsland gefinancierd zou worden.

Volgens het onderzoek onderhandelt Frankrijk met buitenlandse regeringen behalve over het bewijs van kennis van de taal en van het land ook over een politieke vrijwillige verplichting en financiële transparantie.

“Politikstube”: In het jaar 2016 werd het aantal moskeeën op ongeveer 2.750 geschat. We kunnen er van uitgaan dat dit aantal eerder meer dan minder is geworden.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Moskeeën in Duitsland: Bijna alle imams komen uit het buitenland

 1. boorzalf zegt:

  Nog even en dan staan ze voor de klas,

  Geliked door 4 people

 2. ronjaspers zegt:

  En die prediken allemaal dat de anders gelovigen en ongelovigen afgeslacht moeten worden.Haal daarbij tientallen miljoenen zwarte barbaren uit afrika naar europa en rivieren van bloed zullen door europa stromen.Gecondoleerd europeanen,en welterusten voor de ontkenners.

  Geliked door 4 people

  • Piet Snot zegt:

   Al zouden ze allemaal wel uit Duitsland komen of daar zelfs geboren zijn, dat veranderd niets aan alle verhalen die ze in zo’n haathut prediken.
   Als je niks mag veranderen aan dat boek, dan blijven de verhalen ook hetzelfde, waar ze ook vandaan komen.
   Als je denkt dat ze in Duitsland anders opgeleid zouden worden, dan geloof je ook dat je de islam kan hervormen of daar zelf maar iets in kan veranderen.
   Dat gaat nooit gebeuren.
   En de meeste, of ze hier nou wel of niet geboren zijn, kunnen na 40 jaar ook nog niet de taal goed spreken, omdat ze daar niet mee groot gebracht worden.

   Geliked door 3 people

 3. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2019/03/31/polizeibaas-essen-over-tsunami-van-arabische-criminele-clans-ze-beschouwen-duitsland-alleen-als-prooi/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Polizeibaas Essen over tsunami van Arabische criminele clans: ‘Ze beschouwen Duitsland alleen als prooi’.

  “In dit gebied is de integratie volledig tegen de muur gegaan, omdat veel van deze mensen niet willen integreren. Deze mensen beschouwen de staat alleen als prooi. Volgens onze enquêtes hebben deze gezinnen gemiddeld acht kinderen. Velen van hen leven officieel met een uitkering, zodat ze 5.000 euro per maand bij elkaarkrijgen. Dat is de wettelijke basis, maar dat is niet voldoende voor de criminele familietakken. We hebben simpelweg te lang liggen slapen terwijl dit sociale probleem steeds groter werd.

  Geliked door 3 people

  • rottenpikwick zegt:

   Zomaar ergens in (ooit) Der Heimat; Libanese bruiloftgasten houden autorace en ander verrijkend Gespuis!

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Dat komt in de Randstad ook met enige regelmaat voor alleen hebben wij kennelijk niet zoveel bromsnorren als Duitsland (in het filmpje wordt gezegd dat er 100 politieagenten werden ingezet)

    Like

  • wim zegt:

   Ik hoorde laatst van een turkse kennis dat in al die turkse moskeeen in Nederland maar ook in Duitsland Belgie Frankrijk in alle landen in de hele wereld waar turkse moskeeen staan die Erdogan gezind zijn dat die preken die immams op vrijdag de moskee gangers toespreken van te voren krijgen te horen vanuit Ankara!Hoe slim is dat!En met het internet is de preek voor as vrijdag in een paar sec over al die turkse moskeeen verspreid in de hele wereld!Erdogan en de zijne willen koste wat het kost de hele wereld weer voor hun allah!Net als toen ,toen zij met het Ottemaanse rijk ook delen van Europa,Azie,Midden Oosten en Afrika in hun bezit hadden en de mensen niet goed schiks dan maar kwaad schiks de wil van hun allah oplegden.Gelukkig zijn ze toen allemaal verdreven terug naar de plek waar zij vandaan kwamen,maar Erdogan die zichzelf ziet als de leider van de islamitische wereld,als de zoveelste kalief probeerd het weer,en nu met toestemming van de democratische wereld,want zeg nu zelf door het beleid van ons de vrije wereld,het democratische beleid waar je vrijheid van godsdienst hebt en zoveel kinderen mag maken als je wilt die dus op hun 18 jarige leeftijd dus ook mogen stemmen,daar ga je al,kijk maar naar denk hoe die groeien of nida!Onze westerse maatschappijen geven steeds toestemming om een moskee in hun stad/land te laten bouwen wat ook voor ons normaal is,waarom niet,maar zij misbruiken het voor maar 1 doel en dat is de hele wereld weer proberen te krijgen voor hun allah!Hij zei ook dat het allemaal stuk voor stuk kazernes,militaire ambassades zijn en eenmaal gebouwd is het voor de islam onbespreekbaar dat het word afgebroken/opgeheven,kan niet is een ambassade en daar blijf je vanaf!Dus als die madhi waar de islam op zit te wachten, op aarde komt dan hoeft erdo maar te zeggen aanvallen!en dan heb ik het niet over een voetbal wedstrijdje!!

   Like

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. David zegt:

  Islam komt uit het buitenland, het verre oosten, dus wat een verrassing!!, nou helemaal niet dus!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   U was mij voor !!
   Ook ik wilde er even op wijzen dat hun ‘gelovigen’ ook allemaal uit het buitenland komen.
   Wat niet wegneemt dat met name de Turkse overheid een flinke vinger in de pap heeft wat er zoal van de kansel verkondigt wordt.

   Like

 6. koosv8 zegt:

  Help de ISLAM DE WERELD UIT, AND THERE WIL BE PEACE FOREVER. En nog een paar LINKSE IDIOTEN.

  Like

 7. Lucky zegt:

  De mozzlim-plannen voor het westen…

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Dat de integratie van de andere kant zou kunnen komen hebben de beleidsmakers volledig buiten beschouwing gelaten, dat de westerse samenleving zo snel verandert heeft door de samenloop van omstandigheden en de verheerlijking van de buitenlandse identiteit een onuitwisbaar effect op de maatschappij en de economie, want waarom zou je nog een legitiem baantje nemen, waarom staat de social media bol van bad boys die hun geld op minder legale wijze schijnen te verdienen, maar hun successen vrijuit vieren met feesten en vakanties, met de aanschaf van dure auto’s, hun ideale wereld breeduit delen op de bekende netwerken, dat zijn leuke voorbeelden en motivatie voor degene die nog aan een eerlijke carrière zouden kunnen beginnen, je te pletter werken voor een schijntje, meer dan driekwart weer afdragen aan belastingen, en blij zijn met twee avondjes in een club……….en éénmalig per jaar een veertiendaagse vakantie met de trein naar de Costa,(want vliegen mag niet meer van linksaf).
  Ik geef die koters nog gelijk ook, waarom je rug naar de klote helpen en genaaid worden door de regeringen, terwijl een ander alles gratis krijgt……en schijnbaar openlijk en ongestoord zijn illegaal verkregen rijkdom en welvaart kan tentoonspreiden……raar hé
  De politie gluurt altijd mee, roept men wel eens op de social media, maar dikwijls kijkt men de andere kant op, om maar niet etnisch te profileren, terwijl de bewijzen aangedragen worden door de party gang zelve…..of zijn de uitkeringen/ wajong wéér omhoog gegaan?

  Like

 9. Pietersen zegt:

  Zal in Nederland niet veel anders zijn denk ik. Ook bij de regering bekend en daar geldt : ‘Zolang ze zich maar aan de wet (welke wet : islamitische ?) houden’. Oh ja, dat zullen ze zeker beloven en de Nederlandse staat gaat lekker verder slapen.

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Merkel zal verbaast zijn dat na Hitler nochtans geen autochtone imams beschikbaar blijken te zijn.
  Wat had Merkel dan gedacht?!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s