NAVO: De omvang van de verwoesting van het voormalige Joegoslavië

Screenshot_127

Brandende gebouwen na NAVO-aanval in de “Kosovo-oorlog” in Joegoslavië.

(Door: “Tanjug” – Vertaling: E.J. Bron)

Op 24 maart 1999 startte de NAVO zonder een resolutie van de Veiligheidsraad de militaire aanval op Joegoslavië (Servië en Montenegro). Joegoslavië, dat kennelijk voor de “humanitaire catastrofe” in Kosovo en Metochië verantwoordelijk werd gemaakt, werd aangevallen toen de zogenaamde onderhandelingen van Rambouillet over de toekomstige status van Kosovo mislukt waren. Het Akkoord van Rambouillet voorzag in de inzet van NAVO-troepen op het territorium van Joegoslavië.

Contra magazine

De Joegoslavische partij wilde geen NAVO-troepen op haar grondgebied en stelde voor VN-troepen in te zetten om de omzetting van het Akkoord van Rambouillet te controleren, wat ook door het Joegoslavische parlement werd bevestigd.

Onvoldaan voerde de NAVO een massale militaire aanval op het kleine land en zijn bevolking uit, wat tot enorme verwoestingen en tot de dood van veel mensen leidde.

Generaal Wesley Clark, die het bevel had over de aanval, gaf in zijn boek “Modern Warfare” toe dat de planning en voorbereidingen voor de oorlog al in 1998 aan de gang waren en in augustus 1998 werden afgesloten. Dit houdt in dat Rambouillet nooit echt een kans op succes had.

“Tanjug” heeft enkele cijfers opgesomd die door de Joegoslavische regering gepubliceerd werden en de verwoestende resultaten en de vernietiging van het land door de NAVO-aanval aantonen:

 • Er werden meer dan 2500 mensen gedood, van wie meer dan 1500 burgers
 • Er raakten 12.500 mensen gewond
 • Een derde deel van de stroom- en energiecapaciteit van het land werd vernietigd
 • De totale kosten van de vernietiging bedragen $ 100 miljard
 • Er is geen stad in Servië die niet door de NAVO werd aangevallen

De omvang van de structurele schade bedroeg:

 • 25.000 huizen en woningen
 • 470 km wegen
 • 595 km spoorlijn
 • 14 vliegvelden
 • 39 ziekenhuizen en medische centra
 • 69 scholen
 • 19 kleuterscholen
 • 176 cultuurgoederen
 • 82 bruggen

De massale militaire aanval van de NAVO op het getroffen kleine land:

 • 1.150 vliegtuigen
 • 2.300 aanvallen door vliegtuigen
 • 1.300 kruisraketten
 • 37.000 (verboden) clusterbommen
 • 22.000 ton bommen en andere munitie
 • Munitie met verrijkt uranium

Na diplomatieke inspanningen eindigden de bomaanvallen en de agressie met de ondertekening van het militair-technisch Akkoord van Kumanovo (Macedonië) op 9 juni 1999, dat voorzag in de terugtrekking van het Joegoslavische leger uit Kosovo binnen drie dagen.

Op de dag waarop de VN-veiligheidsraad de resolutie had aangenomen, werden er ongeveer 37.000 soldaten als deel van KFOR (door de NAVO geleide Kosovaarse vredestroepen) met een mandaat ter bewaking van vrede en stabiliteit en voor de terugkeer van vluchtelingen naar Kosovo gestuurd, tot een omvattender autonome status voor Kosovo werd uitonderhandeld.

Met ondersteuning van de VS, de NAVO en de meerderheid van de EU-landen heeft Kosovo zichzelf in 2008 onafhankelijk verklaard!

Dezelfde landen, die zich heftig uitspreken tegen de zelfbeschikking van de Krim of andere delen van de Oekraïne…

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: “Tanjug”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Europa, EUSSR, Historie, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Kosovo, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, meningsdictatuur, Montenegro, NAVO, nieuw fascisme, propaganda, provoceren, Rotzakken, Servië, soevereiniteit, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op NAVO: De omvang van de verwoesting van het voormalige Joegoslavië

 1. Harry zegt:

  Schitterend voorbeeld van de stupiditeit van de NAVO .
  Een enorm westers leger in touw om de islam te faciliteren .
  Vechten tegen onze eigen soort !
  Welke mongolen hebben deze idiote actie in gang gezet ?

  Nu hebben ze de “gematigde” terroristen in Syrië weer geholpen .

  En dat mogen wij ook nog financieren .

  Wat is de volgende debiliteit die ze overhoop zullen halen ?

  En dan is Putin het gevaar dat het westen bedreigt ?

  Geliked door 8 people

 2. koosv8 zegt:

  Ik ben er altijd enigzins verheugd over geweest dat ik in het westen woon, en niet elders. Maar ik walg van de manieren die het WESTEN gebruikt en dat geld ook voor de huidige MACHTHEBBERS en TOUWTJE TREKKERS!!!!
  Ik mag hopen dat ik het nog beleef dat zij hun trekken thuis krijgen. Maar ze komen er nog mee weg ook vaak. En zij die hun land verdedigen zitten levenslang in Scheveningen.
  Leugens , en niets anders dan poppenkast.

  Geliked door 7 people

 3. Pingback: NAVO: De omvang van de verwoesting van het voormalige Joegoslavië -En de Nederlandse soldaten waren de “lafaards”-Een opstandje kan deze wereld van satanisten niet redden; misschien een wereldwijde querillaoorlog. | toodlessss

 4. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Wat een satanistisch tuig. Een opstandje zal deze wereld niet redden. Alleen een jarenlange guerrilla oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Servisch concentratiekanmp Omarska was een leugen

  Serb Demonization as Propaganda Coup
  https://fpif.org/serb_demonization_as_propaganda_coup/

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  De VS,VN,EU en de Navo maken meer kapot dan U lief is !

  Geliked door 2 people

 7. Marc zegt:

  Goed dat dit ‘oude’ onderwerp weer eens voor het voetlicht komt. Zo wist ik natuurlijk wel van die Navo-aanval af, maar had er geen idee van dat werkelijk het hele land doelwit was: ik ging ervan uit dat het een beperkte aanval op de hoofdstad was.

  Like

 8. Het Akkoord van Rambouillet betekende de bezetting van de hele staat Joegoslavië (Servië en Montenegro) door jihad NAVO… Van de Serven werd verlangd dat zij NAVO-troepen zouden toestaan op het hele grondgebied van Klein-Joegoslavië, een eis die geen enkele soevereine staat ooit zou hebben ingewilligd. En dat terwijl de Serven nooit is aangeboden dat zij internationale troepen – dus geen Navo-troepen, maar troepen onder VN-bevel – zouden toelaten in Kosovo, een optie die vermoedelijk wel acceptabel zou zijn geweest voor de Serven. Was dat wel gebeurd, dan zou die hele oorlog vermoedelijk niet nodig zijn geweest….En NAVO-jihad criminelen hadden nog een plan: de islamisering van Kosovo…

  Like

 9. Perfide Albion zegt:

  Iedere Westerling die meegedaan heeft aan deze illegale oorlog tegen Servië moet alsnog op het schavot. De aanval op Servië was en is een pure oorlogsmisdaad door Wim Kok en zijn linkse islam likkende trawanten.

  Dat de duivel Wim Kok maar eeuwig mag roosteren vanwege alleen al dit oorlogsmisdrijf.

  Verder ben ik van mening dat Kosovo gezuiverd moet worden van alle UCK-ers en terug gebracht onder Servische heerschappij.

  Geliked door 1 persoon

 10. Alex Delarge zegt:

  Was indertijd al een rare oorlog met vreemde verhalen.Net als Bosnie. Had toen al snel door dat er iets niet klopte.https://www.hln.be/nieuws/buitenland/nieuwe-bewijzen-over-orgaanhandel-serviers~aafcba99/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s