Pijnlijk moment! Discussie over linkse indoctrinatie op scholen bij Jinek etaleert exact het probleem

Screenshot_114

(Door: Wout Willemsen)

Het is diverse mediakanalen opgevallen, de totale wan-vertoning van links bij Jinek toen het over linkse indoctrinatie op school ging. Vooral de arrogantie van Herman Pleij (foto) tegenover een rustige Harm Beertema (PVV) is wat veel mensen stoorde.

Waar Beertema rustig probeerde uit te leggen hoe de vork in de steel zat en zelf meer dan dertig jaar ervaring heeft als leraar, was de houding van Pleij aan de andere kant van de tafel een totaal contrast. Hij kwetterde er doorheen, keek vooral anderen aan, op zoek naar steun en ‘is allemaal niet zo’.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Academici, achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Pijnlijk moment! Discussie over linkse indoctrinatie op scholen bij Jinek etaleert exact het probleem

 1. Ruud zegt:

  Een duidelijke LEFTY………………Meldpunt is prima idee; uit de anonimiteit halen deze kindverkwanselaars!!. De reactie is een duidelijke indicatie voor het succesvol zijn ervan.
  Vooral doorgaan ermee; zeker niet stoppen!

  Geliked door 3 people

 2. Lucky zegt:

  Het is gewoon een feit dat bepaalde linkse leraren proberen om leerlingen te beïnvloeden, ik hoor dat ook van mijn kinderen.
  Gelukkig kan de jeugd over het algemeen heel goed zelf nadenken en beslissen wat ze belangrijk vinden, ze vinden zo’n leraar vaak irritant, dominant en opdringerig, en gaan als tegenreactie precies het omgekeerde doen.

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Als je het goed en gezamenlijk aanpakt als klas, dan treiter je zo’n leerkracht toch gewoon weg.
   Of doen ze dat tegenwoordig niet meer op school.

   Geliked door 1 persoon

   • Lucky zegt:

    Dat valt gelukkig heel erg mee, het is een nette school en zo’n leraar is verder meestal best aardig.
    Ik weet wel dat ze, voor de gein, met een grote groep deden alsof de stemwijzer PVV aangaf, ook als het niet zo was.

    Like

 3. Steven zegt:

  Achterbaks K_U_T volk is het dat LINKSE TUIG!!!

  Geliked door 4 people

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Wat zie Ik staan.
  UVA.
  Vanaf dat moment weet Ik dat zo’n Pleij begint met bagatelliseren van het echte probleem.
  Dat de indoctrinatie al een paar decennia aan de gang is wist Ik wel.
  Mijn dochter (nu 28 jaar oud) kwam met haar 10 de jaar al thuis met allerlei linkse ideeen die totaal nergens op sloegen en liedjes zingend van Arabische afkomst.
  Deze Papa is toen naar de school gegaan en heeft toen even uitgelegd dat die flauwe kul afgelopen moest zijn.
  Directie wist naar eigen zeggen daar helemaal niks van wat dus neer kwam op een eigen initatief van de leraar.
  Toen heb Ik de directie uitgelegd dat ze dan deze leraar maar op straat moesten knikkeren.
  Ik weet niet of ze dat inderdaad gedaan hebben en of het inderdaad een initiatief van de leraar zelf was, maar het was wel in een keer afgelopen.
  Wat Ik hier mee wil zeggen.
  Ouders luister naar je kinderen en maak een gevolgtrekking.
  Ga naar de school en vertel dat je wel begrepen hebt wat er speelt.
  Een school mag namelijk niet op die manier les geven.
  Maar doen ouders zelf niks dan zal dit soort indoctrinatie door blijven gaan.
  Het is niet de bedoeling dat ouders naar een school gaan om stennis te schoppen maar laat weten wat je ervan denkt.
  Ga naar ouderavonden en laat je horen, als dat allemaal te veel is ben je als ouder zwaar mislukt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Wat ik door de strot geduwd kreeg tijdens de studie kunstgeschiedenis en archeologie:

  1e jaar: handboek van Christian Norberg-Schulz ‘Meaning in Western Architecture’. Op het lachwekkende af, en alles had te maken met ‘path’ en ‘center’.
  Alle colleges werden aangevuld door de linkse assistente van Kees Peeters. Het wijf was een kopie van Rosa Luxemburg en wist alle plezier voor kunst te vergallen

  De boekenlijst voor tentamens was altijd zo samengesteld dat er wel een marxistisch vod bij zat. Staat nog op mijn boekenplank, Frederick Antal ‘Florentine Painting and its Social Background’

  Colleges van oudere jaarsstudenten als Jan Jaap Heij, een volgevreten blaaskaak die meende dat hij meer was dan anderen want al x-te jaars student (ik zou me doodschamen)

  Hoofddocent Jaffé deed gelukkig niet aan die linkse gekte.

  Archeologie was gzd gevrijwaard van al die linkse malloten, want marxistische Kretenzers zou wel erg bespottelijk zijn.

  2e studie: Duits, zelfde laken een pak. Gek werd je in het eerste jaar van de malloot die met Chomsky dweepte of de Duitser Klaus Gille, de incarnatie van Marx, Lenin en Trotsky.
  Een trut voor mijn bijvak was toen al een multikultigek en zeverde een collegelang over vooroordelen en discriminatie. Wij keken elkaar aan alsof zij knetter was, wat zij natuurlijk ook was.
  De Duitse trutten waren het ergst. Met die kreeg je te maken in vage verplichte colleges waarvan mij niets is bijgebleven. Een college van een uur ging over schuttingtaal in het Nederlands. Het was een gênant geheel maar das Weib was begeistert.

  De andere linkse docenten waren even vastgeroest. Een docent had het eeuwig over Max Frisch en alle werkgroepen gingen over zijn werk en als het niet over die auteur ging ging het over Nietzsche.
  Weer een andere docent kwam nooit verder dan Schnitzler en Rilke en een werkgroep was het zo erg dat twee meiden hun breiwerkje pakten en begonnen te breien.
  Man, man, wat een niveau en dat heet dan wetenschap. Ik wist uiteindelijk niet hoe snel ik moest afstuderen om weg te komen van dat volk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Linksvolk paniekt: Ten Dam spreekt zich fel uit tegen meldpunt Forum voor Democratie

  UvA-collegevoorzitter Geert ten Dam noemt het initiatief ‘respectloos’ tegenover docenten, zo liet ze donderdagochtend weten via het officiële UvA-account op Twitter. ‘Het doet geen recht aan al die docenten die dag in dag uit bezig zijn jongeren kennis bij te brengen. Het is respectloos tegenover een beroepsgroep die keihard werkt en juist respect en waardering verdient.’

  Ook onderwijsbonden en minister Arie Slob (ChristenUnie; basis- & voortgezet onderwijs en media) reageerden kritisch op het meldpunt. Slob noemde het een ‘moderne schandpaal’.
  https://www.folia.nl/actueel/128169

  Slob kan beter zijn mond houden, want hij ligt in bed met marxisten en als hij meent dat zijn sekte christelijk is slaat hij de plank goed mis. Maar ja, het pluche, het geld, de macht.

  Geliked door 1 persoon

 7. annah zegt:

  Mijn autistische kleinzoon komt met linkse praatjes naar huis waar een hond geen brood van lust. Vooral de kinderen van het speciaal onderwijs zijn oh zo gemakkelijk te beïnvloeden en zij zijn niet in staat het meldpunt hiervan in kennis te stellen …. Allemaal linkse mutsen die zelfs deze kinderen met beperking op het verkeerde pad zetten …. wat een wereld …. een Oma ….

  Geliked door 1 persoon

 8. orelius zegt:

  Tunnelvisie , ontkenning , en vooral niet luisteren naar een ander zijn andere mening , agresieve manier van discuseren om anderen zijn mening op te dringen ,desnoods met geweld en oproer . Dat is de linkse manier van doen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Harry zegt:

  Dat ie Beertema niet aankeek kun je niet bewijzen .

  Die Pleij is zo scheel als een krab , namelijk .

  Maar ik vond het ook een vreselijke arrogante vertoning van die schele .
  En zeker naar zo’n beschaafde, bescheiden en integere man als Harm Beertema .

  Wat een triefelgeteisem is dat linkse klotevolk toch ook !
  En zo’n hoogopgeleide eikel krijgt nog regelmatig spreektijd ook !

  Geliked door 1 persoon

 10. Woeste Wolf zegt:

  Wat een smerige linkse schele RAT!

  Geliked door 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  Kijk goed naar de haardracht van Pley. Praktisch kaal maar niet in staat dit kenmerk bij uitstek van de generatie 1968 achter zich te laten. Niet alleen met zijn uitspraken, zijn dedain en zijn fact free hysterisch betoog zit hij voor lul. Links kan trots zijn op dit soort pleit bezorgers.

  Geliked door 2 people

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Beetje eigenaardig is het wel, nog voordat er echt veel meldingen geregistreerd zijn zeggen dat je er tegen bent en dat het zwaar overdreven is of dat het niet passend is om een ‘kliklijn’ op te zetten.
  Waarom niet eerst even afwachten wat er zoal naar voren gebracht wordt.
  Beertema toont zich hierin superieur aan de tafelgenoten, hij spreekt rustig zonder stemverheffing, hij valt anderen niet in de rede en laat ze uitspreken.
  Dit in totale tegenstelling met meneer Pleij die dwars door anderen heen praat, zijn stem verheft en continu met zijn handen en armen zwaait om het allemaal nog eens extra te onderstrepen.
  Volledig overtuigd dat hij de steen der wijzen heeft gevonden.
  Arrogantie in zijn meest pure vorm, je moet je voorstellen dat zo’n man voor een klas staat en een leerling wil met hem een debat aangaan ! Veel verder dan “ja maar meneer” zal hij/zij niet komen.

  Geliked door 2 people

 13. Klaas zegt:

  Geliked door 4 people

 14. joke47 zegt:

  Hoogleraren worden zwaar overschat en lijden vaak aan hoge mate van arogante zelf overschatting. Ik heb er vele de grootst mogelijke onzin horen verkondigen. Ontneem ze hun goddelijke status.

  Geliked door 3 people

  • guusvelraeds zegt:

   Het is maar dat je het weet. De Leo Lucassen van deze wereld bedrijven geen wetenschap maar manipulatie van data zodat de uitkomst past in hun vooringenomen frame.

   Like

 15. Marlies zegt:

  Je zult maar kinderen hebben in de schoolleeftijd (incl. Uni). Niet alleen kost het bakken met geld voor evt. vervoer naar een nog-redelijk-normale school, maar waar vind je die? Privé? Weet u wat dat kost? Het is gewoon crimineel wat die linksen flikken. En het is al veel langer aan de gang. Ik heb volwassen kinderen, maar heb vanaf de basisschool stad en land afgereisd om scholen te vinden (en lesmateriaal te checken) die veel brede informatie geven over allerlei onderwerpen, maar vooral kinderen leren te analyseren, beschaafd te debatteren, en ZELF
  UITEINDELIJK TOT EEN CONCLUSIE TE KOMEN.

  Geliked door 2 people

 16. Aegolius cs zegt:

  **Het is diverse mediakanalen opgevallen,**
  Toch media diversiteit?

  Like

 17. Jan zegt:

  Nog een manier om af te rekenen met je tegenstander als diens mening je niet bevalt

  85-year old pro-life advocate brutally assaulted outside Planned Parenthood facility
  https://40daysforlife.com/2019/03/25/85-year-old-pro-life-advocate-brutally-assaulted-outside-planned-parenthood-facility/

  Geliked door 2 people

 18. freda110 zegt:

  Uiteindelijk heeft (meneer) Pleij precies laten zien waar het bij links aan schort.
  Hij kon zelfs op de tv nog niet het fatsoen opbrengen iemand uit te laten praten die misschien een iets genuanceerder verhaal bracht dan hij graag wilde horen.
  Links is alle fatsoen en rede voorbij en wil alleen maar het eigen gelijk horen.

  Geliked door 3 people

 19. Jan zegt:

  Linkse indoctrinatie in het onderwijs

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s