Blauwe Moskee had bestuurders in dienst Koeweit, jammert over AIVD-berichten

Screenshot_152

Moskee eist uitleg AIVD-baas Schoof, Arabische les vaak misbruikt voor jihadisme volgens AIVD

Berichtgeving van de AIVD over het verspreiden van radicale ideeën tijdens naschoolse islamlessen zonder het noemen van concrete voorbeelden heeft volgens De Blauwe Moskee in Amsterdam een “polariserend effect”. Het bestuur van de moskee betreurt dit en nodigt AIVD-baas Dick Schoof uit om “gezien de ernst van de zaak” uitleg te geven over waar deze zorgen precies vandaan komen.

Post online

“De AIVD spreekt wederom in zodanige algemeenheid waardoor het voor ons als moskee zeer onduidelijk is wat de AIVD hiermee bedoelt”, staat in een verklaring. Volgens hoofd-imam Yassin Elforkani doet de veiligheidsdienst dat vaker. “Waar heb je het precies over? Wie zijn dat dan? Anders kunnen we er niks mee.” Elforkani liet zich geruime tijd betalen door de Koeweitse overheid en ontkende dat aanvankelijk. Ook had een Koeweitse regeringsfunctionaris in die tijd de leiding over de Blauwe Moskee, daarover loog het Nederlandse bestuur ook.

Dit soort berichten zorgt voor veel onrust binnen en buiten de moskee, zegt Elforkani. “We hebben hele lieve buren, maar die denken nu misschien ook: wat gebeurt daarbinnen allemaal?”

In het gebedshuis in Nieuw-West volgen wekelijks honderden studenten lessen Arabisch of over de islam. “Daar werken heel veel vrijwilligers aan mee. Met dit soort berichten gaat iedereen zich toch weer even achter de oren krabben.”

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Amsterdam, cultuurrelativisme, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, praatjesmakers, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Blauwe Moskee had bestuurders in dienst Koeweit, jammert over AIVD-berichten

 1. Die moskeeen zijn gelijk de sabotagescholen uit WOII van de grootmoeft Amin al-Hoesseini, die nauw samenwerkte met Hitler, Himmler en Eichmann. Het oude Catshuis was zo een school.

  Geliked door 1 persoon

 2. renato zegt:

  Laat u niet misleiden. Sinds 1400 jaar is het de doelstelling om te islamiseren.

  Geliked door 2 people

 3. Harry Willemse zegt:

  Wat is in hemelsnaam de meerwaarde van Arabisch in west Europa? Engels, Duits, Frans of Spaans daar kan ik mij iets bij voorstellen maar Arabisch. Het zal wel bij de integratie horen of zo.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hein zegt:

  Laatste alinea: Studenten? Is het soms een universiteit?

  Like

 5. rottenpikwick zegt:

  Onlangs gehoord uit het smoelwerk van Rutte; 1000en mensen zijn dagelijks druk met de beveiliging van dit mooie (!) landje! Dit is ook een miljardenverslindend gebeuren geworden! Eerst massaal ‘fout volk’ onthalen en dan allerlei instanties creëren die dit volk in de gaten / in bedwang moeten houden! Ik zag Dick Schoof gisteravond in het Journaal quasi gewichtig interessant doen. LANDVERRADERS!!

  Geliked door 2 people

 6. rottenpikwick zegt:

  Ya’Allah, dat is ook toevallig! Linda was altijd al geïnteresseerd in de islam en dan komt opeens Ali Baba op haar padje! BEKERING!! Tuurlijk wil je niet naar een mocro of turkse bruidszaak, zijn immers je vijanden! De islamisering ten voeten uit!

  Like

 7. koosv8 zegt:

  Achter de oren krabben……..sluiten die tent.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s