Burgemeester diep door het stof voor nazi-bericht over Baudet

Screenshot_155

“Spijt van zowel vorm als inhoud”

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Burgemeester Martijn Vroom (foto) heeft excuses aangeboden voor het bericht dat hij plaatste op Facebook waarin hij een link legt tussen nazi’s en Baudet. Dat deed hij dinsdagavond tijdens een raadsvergadering. Eerder was de post al offline gehaald, maar dat zou door Facebook zelf gedaan zijn.

Vroom (CDA) constateert dat er een storm van kritiek is losgebarsten, zei hij in een verklaring. „Ik had het betreffende bericht niet moeten plaatsen. De door mij gekozen vorm was confronterend en roept nare gevoelens op. Ik heb spijt van zowel de vorm als de inhoud.”

De Telegraaf

Tijdens de raadsvergadering werd een zogeheten motie van treurnis aangenomen. De raad spreekt daarin haar teleurstelling uit over de handelwijze van de burgemeester en vreest voor schade in het vertrouwen in het openbaar bestuur. Raadsleden roepen de burgemeester op om als bruggenbouwer te fungeren voor heel Krimpen aan den IJssel.

Vroom zegde toe aan dat verzoek van de raad te gaan werken. Zo kondigt hij ’dorpsgesprekken aan’ met inwoners, zowel in het raadhuis als op andere locaties in Krimpen.

Nazi-vergelijking

De burgervader kreeg veel kritiek over zich heen toen hij na de enorme verkiezingszege van Forum voor Democratie, voorman Thierry Baudet in verband bracht met plaatjes van boeken over nazi’s. „Iemand zei tegen me dat de elite geen boeken leest. Ofzo. Dus heb ik wat boeken die ik voor m’n studie doornam maar weer op de leesstapel gelegd. Kijken of ik er nog weer wat van kan opsteken”, schreef hij ietwat cryptisch.

Eerder antwoordde Vroom juist ontkennend. „Ik heb er goed over nagedacht en het is geen toeval dat ik deze voorbeelden laat zien. Het is dus een bewuste keuze waar ik iets mee wil zeggen”, zei de burgemeester vorige week. In zijn gemeente is Forum voor Democratie percentueel ineens de tweede partij.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, CDA, christendemocraten, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, Forum voor Democratie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Burgemeester diep door het stof voor nazi-bericht over Baudet

  1. rottenpikwick zegt:

    Getver, weer zo’n Gristenhond!! OpRutte met je Hypocriet Gelul!

    Geliked door 2 people

  2. Tineke zegt:

    Deze knakker heeft natuurlijk helemaal nergens spijt van.
    Hij moet nu enkel zijn baantje veilig stellen.

    “Een motie van treurnis”
    Is dat wat ze uitvreten van onze belastingcenten?

    Een motie van wantrouwen zou meer op zijn plek zijn.
    Al zou die ,die ook met gemak overleefd hebben.
    Vriendjes van vriendjes he….

    Er mag een bom op,op die hele corrupte bende.
    Ik ben spuugziek van die hele kolerezooi!

    Geliked door 4 people

  3. ruud beijer zegt:

    Een zuivere nsber. Helaas lopen er veel rond in Nederland

    Geliked door 2 people

  4. Peter zegt:

    Zijn baantje staat op de tocht ,en zo kennen we die rubberen ruggengraat weer ,grote bek ,maar net als de rest een niksnut die uit de ruif vreet . Oprotten met die linkse lamzak .

    Geliked door 4 people

  5. koosv8 zegt:

    Als ik ergens van WALG dan zijn het wel die EXCUUS TRUUSEN, en ik had het niet zo bedoeld, of het zal niet meer gebeuren.
    OPROTTEN MET DIE MISSELIJKE CORRECTE
    KLOOTZAKKEN.

    Geliked door 4 people

  6. Hovawart zegt:

    Dat “ballenpraat” uit de studententijd steekt soms nog even de kop op…….lachen man.

    Geliked door 1 persoon

  7. Ruud zegt:

    Samengevat…………….een enorme ziekelijke klootzak!

    Geliked door 2 people

  8. Sobieski zegt:

    Precies. Dit soort walgelijke pap- figuren krijgt altijd alleen ergens “spijt” van, als blijkt dat de gevolgen van hun handelingen of uitspraken hun eigen directe belangen dreigen te ondermijnen.

    Geliked door 4 people

  9. leefbarbaar zegt:

    Typisch CDA; schoppen naar een ander en zondag voorin de kerk zitten en verdraagzaamheid vieren. Gott mit uns? Tijd voor een gekozen burgemeester.

    Like

  10. Stef zegt:

    Hij zegt alleen niet dat hij er niets van meent!

    Like

  11. koddebeier zegt:

    CDAers verloochenen alles om hun baantje te redden !

    Like

  12. Typische ‘sorry’ cultuurtje, ondertussen is klimaat geschept. OM waar bent u!!

    Like

  13. kampersrene zegt:

    Maar als ik zijn foto bekijk kan hij er nog mee lachen

    Like

  14. Aegolius cs zegt:

    Zolang die politieke voorjaarsverkiezingenbries waait en menig bestuurlijk ambtenaar denkt dat hij die wind mee heeft en er maar wat “ uitflapt”, geeft nadrukkelijk aan dat bruinhemden in driedelig zwart zijn te vinden onder de paraplu van justitie. Evenzo een bestuurlijk orgaan van de Staat der Nederlanden.

    Like

  15. boorzalf zegt:

    Ontslag op staande voet, voor dit stuk vreten.

    Like

Plaats een reactie