Het Europees Parlement buigt voor Spaanse druk over Brits Gibraltar

Screenshot_151

(Door: Auke Zijlstra)

Woordenspel Raad van Ministers kan opmaat zijn naar afpakken Brits schiereiland in Europa

Het Europees Parlement gaat woensdag stemmen over een tekst die dicht bij het beloven van Gibraltar aan Spanje is. De tekst is bedacht door de Raad van Ministers, waaronder de Nederlandse. Het Europees Parlement heeft zich verzet, maar durft verder verzet niet meer aan, want als de tekst niet wordt aangenomen morgen, zullen de Britten een visum moeten gaan aanvragen voor de EU. En dat betekent dat gedurende twee weken het personenverkeer stilligt.

Dit is wel een van de meest beschamende vertoningen die ik ooit in het Europees Parlement heb gezien. En ik heb scheldpartijen, verdachtmakingen, vervalste stemmingen, microfoon dichtdraaien wegens foute mening, het niet informeren van de oppositie over stemmingen allemaal al meegemaakt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Europees Parlement, EUSSR, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Spanje. Bookmark de permalink .

10 reacties op Het Europees Parlement buigt voor Spaanse druk over Brits Gibraltar

 1. Mary zegt:

  Hm en dat zou zomaar gaan???, dat dacht Argentinië ook even te doen met de Falklandeilanden, ging geloof ik niet helemaal goed…….

  Like

  • fleckie zegt:

   Klopt, de Engelsen hadden o.a. …GURKA’S…. ‘Ingezet’…..( met messen tussen hun tanden?,…al kruipend over de grond??!) …….( ter bescherming van. diepzeemijnbouw?,
   mangaanknollen?!)

   Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Leuk hè? Het VK Gibraltar opgeven.
  Herinnert u zich deze nog, nog, nog?
  The Falklands…

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • fleckie zegt:

   Zij werden ook ‘ Malvinas’ genoemd, maar wat was er eigenlijk. gebeurd met een schip gewonde ARGENTIJNSE soldaten,? En welk land behelsde schip ‘The. Invisible’? Onder. ‘ ijzeren ‘ lady. Thatcher?! *~*~*~*~*~*~*~

   Like

 3. Henk.V zegt:

  Nu het ernaar uitziet dat het Verenigd Koninkrijk toch echt wel uit de EU stapt, krijgen wij het ware gezicht van de EU te zien: treiteren ( de Britten Gibraltar afpakken) , tegenwerken zoveel je kunt, lasterpraat.
  Alleen de PVV is nu officieel voor een Nexit. Het is aan kritische, realistische mensen om aan de bevolking duidelijk te maken wat voor een organisatie de EU eigenlijk wel is.
  Wie aan zijn vrijheid en zelfstandigheid hecht kan beter het voorbeeld van de Britten volgen. Maar of het Nederlandse volk dat gauw in de gaten krijgt?…

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Het lijkt mee eerder een waarschuwing naar de landen toe die ook het idee zouden opperen om uit de EU te stappen.
   Stap je eruit zul je zwaar betalen, lijkt erachter te zitten.
   Daar komt dan ook nog bij, zou dat plan inderdaad doorgang vinden zal de huidige regering in het binnenland jarenlang gedemoniseerd kunnen worden want de gernzen met Ierland en Verlies van Gibraltar.
   Dat is de waarschuwing vanuit de EU richting Engeland.

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    Ierland is verdeeld , bleek deels, . ook uit de R.k.IRA, (Maar ook in de tweede Wereldoorlog pro-Duits,!)? geeft dus te denken, wat er eigenlijk gaande is!( dwarsliggers?!) *~*~*~*~*~*~*.

    Like

 4. Ik heb een eerder sceptische houding jegens spaniaarden, of zuid-europeanen in get geheel. Denk alleen maar aan hun onveranderbare chaotische rijstijl, zie bv https://www.youtube.com/watch?v=9jzt3T4LGPE Maar wat Gibraltar aanbelangt moet ik ze in hun gelijk stellen. Bijzonder als iemand die de ‘engelse patient’ vrij goed kent .)

  Like

 5. Republikein zegt:

  De basis van de Falklandoorlog zou de aanwezigheid van black goo geweest kunnen zijn maar je kunt ook over een paar apen vechten.
  Wat een teringbende.🍻

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  We weten al langer dat Spanje/EU ten tijde van ’n mogelijke Brexit hierover aan het touwtrekken zijn.

  Het bovenstaande artikel is niet vreemd op welke wijze men dat “democratisch” probeert te bewerkstelligen. Geen microfoons uitdraaien, waarnemers wegzenden, schelden, etc. De “normale” retoriek waarmee de EU uiteindelijk aan Spanje haar zin zal geven dat Gibraltar uiteindelijk een kolonie van het VK zal zijn.

  Evenwel is Gibraltar dichterbij dan de Falklands en zal een mogelijke doorgang/blokkade en controle door het VK vanuit de Middellandse zee naar de Atlantische Oceaan.op internationale gronden (…) wat weerstand stuiten. Een soort Straat van Hormuz, zonder olie.

  https://ejbron.wordpress.com/2017/04/30/britse-regering-bereid-tot-oorlog-om-gibraltar/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s