Pools historicus rekent af met de westelijke waarden: “In werkelijkheid is het Westen grotendeels verrot”

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

De Poolse historicus prof. Wojciech Roszkowski (foto) heeft naar aanleiding van de publicatie van zijn nieuwste boek, “Roztrzaskane lustro” (“Gebroken spiegel – de teloorgang van de westelijke civilisatie”) heftig met het Westen en zijn “waarden” afgerekend en in dit verband een “waarschuwing aan Polen” uitgesproken.

Duits - Zuerst

“Men vraagt vaak aan mij of Polen als land er iets tegen kan doen, maar ik denk dat we bij onszelf zouden moeten beginnen onze zaakjes op orde te brengen en weer op te krabbelen. Ook bij ons in Polen gaan veel dingen verkeerd, ook in de ethiek”, verklaarde Roszkowski.

De drie wezenlijke pijlers van de westelijke civilisatie – de Griekse filosofie, het Romeinse recht en het christendom – zouden nu onder vuur liggen. Het zou het Westen gelukt zijn meerdere aanvallen door progressieve ideologieën af te weren, inmiddels zouden de verzetskrachten echter zwakker worden. Roszkowski:

“Beginnend met de Franse revolutie door de 19e eeuw heen zijn het atheïsme en de meest verschillende progressieve utopieën opgekomen, wat bittere consequenties tot gevolg had, of op klasse en ras gebaseerde ideologieën, die in de 20e eeuw monsters in de vorm van communisme en nazisme hadden gebaard. Tot op dit moment heeft de westelijke civilisatie zichzelf verdedigd; ze werd geconsolideerd en verbreid in de wereld, voordat de jaren-60 als periode van de breuk kwamen, toen destructieve factoren sterker werden en niet alleen de elites, maar ook de massa´s in hun greep kregen.”

Nu zou de westelijke civilisatie dichtbij haar einde zijn: “De seksualisering van kinderen, de ondermijning van de geslachtsidentiteit van mensen, de vernietiging van het gezin zijn het begin van het einde van de civilisatie”, is Roszkowski van overtuigd.

Al in oude tijden zou de Romeinse civilisatie op deze manier geëindigd zijn. We zouden nu, benadrukt Roszkowski, in een wereld van het valse bewustzijn leven, omdat men het Westen nog steeds als iets goeds en moois zou voorstellen, waarop men zich zou moeten oriënteren. Echter: “In werkelijkheid is het Westen grotendeels al verrot. Als we het Westen willen verdedigen, dan moeten we onze blik 180 graden draaien en mogen we niet naar LGTB, de seksualisering van onze kinderen op scholen of de meest verschillende parades kijken, die praten over tolerantie, maar in werkelijkheid agressief zijn en extra privileges voor zichzelf eisen. Dat zet alles op de kop. Daarom zouden we het Westen, dat we willen verdedigen, ergens anders moeten zoeken.”

De in 1947 in Warschau geboren Wojciech Roszkowski is economiewetenschapper en historicus. Van 2004 tot 2009 zat hij voor de PiS in het Europees Parlement. Van 1980 tot 1983 was hij lid van de vakbond Solidarność. Na de val van het IJzeren Gordijn was hij o.a. docent voor Poolse studies aan de Universiteit van Virginia.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Europa, gezond realisme, Polen, verloedering, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Pools historicus rekent af met de westelijke waarden: “In werkelijkheid is het Westen grotendeels verrot”

 1. Niet het Westen…..want daar maak ik deel van uit……maar zijn Westerse leiders zijn verrot!!!

  Geliked door 6 people

  • Marc zegt:

   Ik zou graag het boek willen lezen, maar dan wel in het Nederlands. Met wat ik weet ben ik geneigd het met hem eens te zijn.

   Traditionele waarden zijn geen stoffige restanten uit een grijs en voorbij verleden die nodig opgeruimd moeten worden, maar zijn essentiële voorwaarden voor het letterlijk voortbestaan van elk volk, en zo voor elke cultuur.

   Wat ik zo uit dit artikel haal is dat Roszkowski eenvoudigweg een bij een optelt: individualisering leidt tot nieuw recht dat per definitie de ondergraving van bestaand recht inhoudt. Dus erkenning van het individu, met name met betrekking tot voortplanting, leidt onvermijdelijk tot ondergraving van het collectief.

   Like

   • Bob Koster zegt:

    @Marc. “Erkenning van het individu, mn met betrekking tot voortplanting, leidt onvermijdelijk tot ondergraving van het collectief”. Ik heb geen idee wat u bedoelt, maar ik kan u wel vertellen dat ik een hartstochtelijk individualist ben, zoals veel lezers van deze site. Ik veracht het collectivisme, kuddes die braaf achter een leider aanlopen, of dat nou een god of Stalin is.

    Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Inderdaad! Als je als samenleving een dubbele verkrachter op resocialisatie verlof stuurt ben je als samenleving helemal de weg kwijt. Helemaal als je daarna je ook nog meer druk maakt om de toon dan om het grote leed slachtoffers en nabestaanden aangedaan. De toon is belangrijk omdat als de toon niet gerespecteerd wordt het kaartenhuis van de maakbare samenleving (ze kunnen inmiddels het klimaat al repareren) in elkaar stort.

  Geliked door 1 persoon

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  l’histoire se répète…

  Geliked door 1 persoon

 4. sjuad zegt:

  Wanneer je uitgaat van de normen en waarden van Balkenende die de grootst mogelijke niet normale waard als opvolger het sleuteltje van de onderste steen deksel doorgaf heeft de man helemaal gelijk mbt dit land, waar wij gelukkig niet tevreden zijn met het politiek schoeisel van de zweetvoet praat zij verspreiden en daarbij niet schromen hun luchtjes te vermengen met CO2 uitstoot.

  Aldus daar beginnen met zuiveren!

  Like

 5. Peter zegt:

  Polen weten als geen ander wat het is om in onderdrukking te moeten leven ,en daarom kunnen ze precies de vinger op de zere plek leggen ,hier zijn ze allemaal ingeslapen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Thoth zegt:

  Klopt, al jaren lang. Steeds minder cultuur, steeds meer immigranten. Een Afrikaanse cultuur steekt hier op.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ruud zegt:

  De tot nu toe redelijk stilzwijgende meerderheid ziet veel te lang lijdzaam toe hoe we hard op weg zijn onze degelijke Europese normen opgeofferd te zien aan communistische, socialistische en islamitische ideeën. Het is een levensgevaarlijke weg die nu door blinde salarisgebonden politici gevolgd wordt en die dus meer in z’n algemeenheid voor een belangrijk deel steunt op financiële afhankelijkheid van de traditionele politieke partijen. Het totale staatsbestel is vergiftigd door linkse ideeën waarbij met name radio, TV en scholingsinstituten (van basisschool tot universiteiten) misbruikt worden om het linkse gedachtegoed te propageren en “andersdenkenden” te demoniseren. Op die deelgebieden moeten de eerste tegenmaatregelen toepassing vinden want het is indoctrinatie in zijn meest pure vorm.

  Geliked door 3 people

 8. Republikein zegt:

  Met de kaasschaaf vanaf boven beginnen, wie durft?

  Geliked door 3 people

 9. peter zegt:

  Kaasschaaf,neem liever een hakselaar.

  Geliked door 3 people

 10. QENQ6 zegt:

  We hebben ons bevrijd van knellende banden, maar we hebben ons ook vergist. Vrijheid is niet hetzelfde als bandeloosheid of grenzeloosheid. We zijn vervallen tot hedonisme en overdadige consumptie.
  Op een gezonde manier met grenzen omgaan is voor de mens noodzakelijk om goed te functioneren op deze wereld. Als je dat heden ten dage echter oppert, wordt je door die slappe, ongedisciplineerde linkse kliek uitgemaakt voor fascist en niet-humaan. Waarom? Omdat die linkse flapdrollen zichzelf niet in de hand hebben en denken dat alles vanzelf gaat.
  Bovenstaande geldt ook in het groot: grenzen stellen naar immigranten zou a-sociaal zijn. Onzin. We hebben in Europa het recht om eigen huis en haard te verdedigen, maar de linksen hebben zelf niks opgebouwd, en gooien alles (van een ander) te grabbel. Een zwaktebod…

  Geliked door 1 persoon

 11. Lilith zegt:

  Ik ben het helemaal eens met deze Poolse vrijdenkert! Wij kunnen niet lager gaan, het lijkt schier onmogelijk maar vlak de llhtbixyz activisten niet uit! Leest allen “Sodoma, het geheim van het Vaticaan’ , Fréderic Martel, waar 4 jaar onderzoek leidt tot de stelling; 80% van het Vaticaan is homofiel. Nu weten we waar het vrouwonvriendelijke beleid vandaan komt, waar de schijn moet doorgaan voor de Waarheid over ons als Mensen. Inderdaad is de seksualisering van kinderen populair bij die groep en hun slippendragers als ‘goede mensen’. De homofielen zijn wolven in schaapskleren en ook onze regering is ermee doordrenkt en maken van hetero mannen ‘verdachten’.

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  Ik wil de Poolse historicus in deze samenvatting gelijk geven. Evenwel een samenvatting dat in zijn boek grondig zal zijn onderbouwd.

  Het tijdsgewricht van de Franse revolutie tot onze jaren ‘60 van de vorige eeuw, stemt me tot nadenken.

  Het ontkoppelen van geloof en bestuur(Frankrijk) en het gedrag van de het Vaticaan dat het monster van Duitsland (Hitler) hebben voortgebracht, heeft zeker in Duitsland tot op heden geen ontkerkelijking geleid (Kirchensteuer).

  Het communisme ten tijde van de Koude oorlog, hield Europa tot de jaren ’60 in grote angst. De De VS bevorderde met behulp van Reagan en Gorbachev, de val van de muur waarna Helmut Kohl’s werk erop zat en nakomende Duitsers het Europese werk van een rotte appel konden voortzetten.

  Aldus is het Westen/Europa niet grotendeels verrot maar de grootst economisch/gesubsidieerd bijdrage daaraan……. Duitsland.

  En zoals Duitsland, wellicht met behulp van gedeelde macht met Frankrijk, dromen van een groot rijk Romeins zal ik de ondergang niet tegenspreken.

  Evenwel is de Poolse Christelijk kerk, zoals de Poolse historicus sterk gekant als LGTB genoemd.

  Welnu zullen alle kerkschandalen ook hen voorbijgaan. Tenslotte kennen we deze voorbereidingen van jeugdigen voor het huwelijk in vele culturen.

  Geliked door 1 persoon

 13. M. zegt:

  Het is niet het westerse volk met gezond verstand wat verrot is want die zijn de waanzin en het verraad van deze idioten en landverraders al meer dan zat en zijn er zeker geen deelgenoot van.
  Het word ons door de strot geduwd door de complete corrupte media die per direct opgepakt zou moeten worden en ontmanteld.
  Het zijn de hoertjes voor de EU die verrot zijn.
  Klip verrot en corrupt tot op het bot.
  Het is die linkse bagger die onze kinderen loopt te indoctrineren en te perverteren die klip en klip verrot zijn.
  Het is die linkse bagger zonder argumenten voor hun klimaat en vaccinatiewaanzin die verrot zijn. Het zijn de westerse leiders en hun linkse bagger die iedereen die wel argumenten heeft voor de waarheid die ze verkondigen in de rechts extreme hoek demoniseert met zo goed als de complete media om met ze mee te liegen. Over haat zaaien gesproken.
  Gewoon omdat ze klip verrot zijn en hun leugens niet met feiten en argumenten kunnen staven moet iedereen die de waarheid lult de mond gesnoerd worden.
  Of gedemoniseerd.
  Want de leugen mag niet bekritiseerd worden anders houd de leugen geen stand.
  Daarom mag niemand wat zeggen over de leugen waar onze westerse leiders zo hoog mee lopen en ons land mee verwoesten.
  Iedereen met gezond verstand word kostmisselijk van die achterlijke lui.

  Geliked door 1 persoon

 14. Taljaard zegt:

  Volgens mij zit ondergetekende hier al een kleine 5 jaar te beweren wat prof. Roszkowski ook zegt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s