Zweden: Lijst met “No-Go-Areas” geheim?

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

Zweden – Wat moet er in de doofpot? Zweedse politici dringen er bij de Zweedse politie op aan om de No-Go-Areas te versluieren.

journalistenwatch

Zoals de Zweedse zender “SVT” bericht, bestaat er inmiddels een geactualiseerde lijst met zogenaamde “kwetsbare gebieden”, die in de volksmond “No-Go-Areas” genoemd worden. Volgens het bericht dringen Zweedse politici er nu bij de politie op aan om deze lijst voor het publiek verborgen te houden. Officieel zijn het op dit moment 23 gebieden, die bijzonder gevaarlijk zijn en zonder uitzondering door bovengemiddeld veel migranten worden bewoond. Velen van hen zijn moslims.

De Zweedse politici motiveren hun pogingen tot versluiering ermee dat een plaats op de schandelijke lijst aan de gebieden automatisch een discriminerend stigma zouden opleggen, wat men liever wil vermijden. Anderen beweren dat de lijst niet up-to-date zou zijn en er heel veel ten goede zou zijn gekeerd, zodat een plaats op de lijst onbelangrijk geworden zou zijn.

Jonas Beltrame-Linné, de woordvoerder van de politie, toonde zich sceptisch of de lijst überhaupt gepubliceerd zou moeten worden.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Elite, establishment, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, politie, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

56 reacties op Zweden: Lijst met “No-Go-Areas” geheim?

 1. Jan zegt:

  Ook in Nederland
  Maastrichtse wijk ’alleen voor Molukkers’
  Een leegstaand huis in Maastricht is beklad met de tekst ’Dit is de Molukse wijk. Alleen voor Molukkers’. Molukse jongeren voeren actie in de wijk Heer om te voorkomen dat de huurhuizen worden toegewezen aan niet-Molukkers.
  ….

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3374738/maastrichtse-wijk-alleen-voor-molukkers?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_content=/mYG4lLA8Ow

  Like

  • Nemesis zegt:

   Zou je zo goed willen zijn de Molukkers buiten de discussie over de ons overrennend buitenlands moordend, stekend en rovend gespuis, m.n zwart Afrikaanders en arabieren te houden.
   Met de mensen van Molukse afkomst is dit zo afgesproken en bovendien zijn ze Nederlanders, alvorens de eerste hier in Nederland aankwamen:

   Je bezigt nu de zelfde taal, als diegenen die zeggen verboden voor Joden of koop niet bij Joden.

   Geliked door 1 persoon

   • Lot zegt:

    Sorry maar als de molukkers graag bij elkaar wonen, waarom gaan ze niet terug naar de Molukken. De treinkapingen hadden ze geuit omdat ze graag terug wilden en Nederland beloofd hadden dat zij terug konden en een eigen land was beloofd los van Indonesie.. De Molukken was een dunbevolkt gebied ondanks overbrenging van een half miljoen javanen, nog steeds veel ruimte. Ik zou zelf nooit immigreren, dus ik begrijp het heel goed. Hoe vervreemdend het is te wonen tussen zoveel mensen die anders zijn dan jou. Ik had zelf dan allang de sprong terug naar de MOlukken gedaan. Veel Indonesiers hebben trouwens nog familie wonen daar, in hemelsnaam waarom woon je hier? Komt er oorlog hier in West Europa, dan sterf ik hier, en ga ik niet vluchten naar China om tussen de Chinezen te gaan wonen, dan ga ik liever dood. En klaag ook niet tegen mij hoe moeilijk je het hebt dan hier in Nederland, je kiest er zelf voor. Goedendag Nemesis

    Like

   • Nemesis zegt:

    Als je de geschiedenis zou kennen, dan zou je weten, dat ze door de Nederlandse staat, per order, gedwongen werden, naar Nederland te komen. Ze waren ook liever gebleven, waar ze thuis hoorden. Maar Ja, het KNIL, Nederlandse leger waar zij als Nederlanders in dienden.
    Zij emigreerden dus niet, volgden echter de dienstorders van het Min. van Defensie op.

    En beste Lot, ik klaag niet tegen jou en ik woon niet in Nederland, en jouw persoon kan me helemaal niets schelen. Bemoei je met je eigen zaken, ik heb het dus niet moeilijk in Nederland. En kies ervoor daar nooit meer terug te keren.

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Lot, een trein kapen, mensen dood schieten, een kleuterschool gijzelen, maakt allemaal niks meer uit.
    Niets is te gek zolang het om Indonesische mensen gaat.
    Alles is dan geoorloofd.
    Maakt allemaal niet uit wat ze geflikt hebben, daar lullen we niet meer over.
    Daar hadden ze blijkbaar recht op om zich zo te gedragen.

    Like

   • Nemesis zegt:

    En het maakt niemand wat uit, wat Nederland deze mensen in de eeuwenlang koloniale tijd heeft aangedaan, daar hadden ze blijkbaar ook rechten op om zich zo te gedragen.

    Mensen bij die kaping zijn doodgeschoten door de NL mariniers. De Nederlanders die daar dus omkwamen zijn dus een kwestie van niet te vermijden “ongelukjes”.

    En nee, is dit geval hadden ze het recht niet zich zo te gedragen.
    Waar de wanhoop de mensen echter toe kan drijven.

    We zullen het hier nog meemaken als die afrikanen ons bij bosjes beginnen af te maken, zoals wel schijnbaar het plan is van bepaalde dictatoren.

    Wij laten ons willenloos en tegenstandloos afsteken, doodschoppen en de koppen afslaan.

    Like

   • koddebeier zegt:

    Molukkers is de eerste groep die verkocht en verraden zijn door de Haagse regenten,ze moesten naar Nederland vluchten en werden door de regering als shit behandeld, daarna waren de Papoea’s uit nieuw-guinea aan de beurt en werd hun land weggegeven aan Indonesieondanks beloftes en nu zijn we zelf aan de beurt en worden we verkocht en verraden aan de Islam.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Helemaal juist koddebeier, waarvoor dank.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Oh, die beelden dat ze een trein deur openden om een dode Nederlander er uit te gooien waren dus niet echt.
    Die waren dus al eerder vermoord door Nederlandse soldaten.
    Ok, is dat ook weer meteen duidelijk.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ohhh en die beelden van de voor kort doodgetrapte Nederlander door onze asielvriendjes, die beelden van iedere dag tegenwoordig, die mogen we heel snel vergeten. Maar die dode Nederlander die uit de trein werd gegooid, nee die mogen we zeer zeker niet vergeten. En ji weet natuurlijk super precies waar die aan dood is gegaan.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Nemesis zegt: 6 april 2019 om 15:05
    Was het niet zo dat ze moesten oprotten volgens degene die daar toen de baas waren, juist omdat ze in het Nederlandse leger hadden gezetten, en dus als vijanden werden gezien.
    Dus had Nederland weinig andere keus, of ze werden daar vermoord of opgesloten.
    Tenminste, volgens iemand (een Indonesische man van 70) die als klein kind hier heen was gekomen met zijn ouders, en inderdaad in een oud concentratiekamp werden opgesloten met allerlei restricties.
    Ze zijn niet vriendelijk binnen gehaald, dat ben ik helemaal met je eens.
    Maar daar kan ik nu weinig meer aan veranderen, en we kunnen het er nog 100 jaar over hebben.
    En ik voel mij, Als Nederlander zijnde, mij daar ook niet schuldig of verantwoordelijk voor.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Dus waar heb je het dan over als je toch niet weet. Je hebt het niet meegemaakt en er ooit iets echt over geleerd, dat werd niet gedaan. En niemand, ook ik niet heeft gezegd dat jij je daar schuldig over zou moeten voelen.

    Like

   • Lot zegt:

    Nee Koddebeier, Wij zijn al milleniums aan de beurt, sinds die mensen uit het oosten hier komen met hun slaven-meester mentaliteit. Slecht behandeld door de Turks romeinen, door de Spanjaarden uitgebuit, door de kerk uitgebuit. (zuid europeanen en oost europeanen zijn hetzelfde volk allemaal komen ze uit West Azie)
    Okee, de Molukkers zijn door hun eigen elite uitgebuit, is daar iets nieuws?
    VOC is naar Azie gegaan en kreeg vooral voet aan de grond bij islamitische landen, omdat de anders Aziatische landen geen handel met islamieten wilde voeren. Aan de Nederlanders wilden ze het wel verkopen. Zo ontstond een uitgebreid net van ruilhandel (is goederen wisselen tussen landen ipv alleen kopen) Zodat de landen toch hun gewaardeerde huiden, en mineralen kregen, die zij zelf niet hadden.
    De prins van Java was dan ook zeer blij met de komst van de Nederlanders. Je denkt toch niet dat een scheepje met enkele honderden mannen kans hadden op zo een overbevolkt eiland als Java zomaar binnen te kunnen dringen en te onderwerpen. Bij 85% van de kusten die Nederlandse schepen aandeden werden ze verjaagd en gedood. Ze waren er niet welkom. (Staat in onze museums). De elite van Java dus blij, alle Aziatische elite blij en sommige Indonesische eilanders de Lul, daar is niets aan te doen. Zijn wij hier in Europa ook al niet 1000 jaar de Lul, met de kerk, die onze goud en zilver gele in beslag nam en er mooie voorwerpen van maakten. De reden dat Lindesfarne werd overmeesterd. Van de buitgemaakte edelmetalen werden weer munten geslagen. Zoals het hoort in de handen van onszelf die het uitgegraven hebben om ons tot nut te zijn.
    En als de elites samenwerken om de bevolking te onderdrukken, wat heeft dat met MIJ te maken? Daar zijn wij niet schuld aan, niet de Nederlanders en Nederland als land niet. Daar zijn individuele misdadigers schuldig aan van een bedrijf als VOC en politici die daar aan meewerkten, die horen in een tribunaal voor het schavot, of ze daarop terecht horen te komen. KOm Mij daar niet mee lastig vallen, als land zijn WIJ niet schuldig omdat wij een paar criminele medebewoners hebben.
    Er zijn vele zielige mensen in de wereld, ook heden ten dage. Die uitgebuit worden of onderdrukt of te hard moeten werken zoals hier in dit land. Ons was arbeidstijdverkorting beloofd in tegenslag voor het niet hoger worden van onze lonen. De afgelopen jaar hebben wij 30% verloren van onze purchasing power, wat wij kunnen kopen van ons inkomen, doordat de lonen niet omhoog gingen met de hogere prijzen mee. Daardoor hebben velen een krappe beurs en kunnen we van de vrije tijd die er is ons geld niet besteden.
    De criminele elite van Indonesie heeft al ons geld en bezit afgepakt. Wij zouden al vertrekken maar wilden een overgangstijd om onze spullen te kunnen pakken van 10 jaar, toen werden dat 5 jaar, en toen kregen we helemaal geen tijd. Kun je dat voorstellen? Dus alle Turken en Marokkanen het land uit. Geen geld meenemen, geen huis of goederen verkopen, gelijk vertrekken. Hoe kan dat niet misdadig zijn? Wij werden gedwongen tot oorlog om onszelf veilig te stellen. Er waren wel een half miljoen Nederlanders in het land die niet zo even konden vertrekken! Wij hebben nog steeds geen compensatie van de verloren goederen gekregen. En! wij waren wel uitgenodigd door de prins van Java en elite of wij alsjeblieft wilden komen en maar liefst voor 400 jaar, zodat zij hun spulletjes konden krijgen die wij over heel Azie voor hen bijelkaar sprokkelden en haalden. Daarvoor waren zij islamitische Paria’s. Eerst uitnodigen en daarna als een zak vuil ons weggooien.

    Like

   • Nemesis zegt:

    En geen salaris en geen pensioen, dat staat nog altijd uit.
    Goed geschreven, klopt helemaal.

    Like

   • Lot zegt:

    gele = ik bedoelde: de kerk ons goud/zilveren geld in beslag nam en omsmelten naar voorwerpen voor in de kerk.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Helemaal juist.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Nemesis, of jij hebt veel Indonesiërs in jouw familie, of je man is Indonesiër.
    Kan haast niet anders.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Zo, kan dat haast niet anders ? En dat stel je zo maar en dan is dat wel zo.
    Jammer voor jou dus niet. Min familie terug te gaan tot in de 13de eeuw, allemaal Nederlands, die van mijn man idem dito Veelal helblond met blauwe ogen of een paar roodharigen.

    Hoe het dan wel zit? Had ik al eens geschreven. Maar ga ik voor jou dus echt helemaal niet weer doen. Je hebt je vaststellingen al gemaakt, dus het zal wel waar zijn. Niet dus, maar dat zal me aan m’n bips oxideren.

    Like

   • Lot zegt:

    correctie: de afgelopen 10 jaar heeft West Europese landen 30% van purchasing power verloren.

    Like

   • Nemesis zegt:

    als het niet meer is.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Nemesis 11 april 2019 om 20:17

    Toen ik op de lagere school zat, werden Nederlandse kinderen ‘geterroriseerd’ door ‘Ambonese’ leerlingen’. Ik was doodsbang voor hen en ik begreep er niets van als ze riepen dat ze ‘voor ons hadden gevochten’. De haat spoot uit hun ogen.

    Tijdens het idiote ‘trefbal’ tijdens de gymlessen knalden ‘Ambonese’ jongens de bal keihard tegen mijn benen, zodat ik er flinke blauwe plekken aan overhield. Ik was niet het enige mikpunt.

    Ik gaf destijds een van mijn poppen aan een ‘Ambonees’ meisje omdat ik medelijden met haar had en de volgende dag stond ze me, samen met een groepje ‘Ambonese’ meisjes te vernederen en tegen me te sissen. Ik werd vanaf dat moment gewoon gedemoniseerd, en waarom? Wat had ik misdaan?
    Daar ben ik nooit achtergekomen. Zowel ‘Ambonese’ meiden als knullen gedroegen zich zeer onaangenaam en agressief. En ze hadden allemaal een grote mond.

    Ze woonden bij elkaar in het zogenoemde ‘Ambonezenkamp’, maar dat waren best knappe huisjes.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ja, Tistochwat, dat kan kloppen. Die kinderen werden ook opgestookt door hun ouders, want die wilden daar helemaal niet weg, maar waren KNIL families en het was een dienstorder die moest opgevolgd worden.
    Niet alleen omdat ze weg moesten, maar wat zo goed als niemand hier in NL weet, dat ze niet al hun kinderen mee mochten nemen. Die moesten e gewoon achterlaten bij familie of in weeshuis. En ja hoe het gegaan is heeft geen goede gevoelens opgeleverd alleen maar problemen en haat van alle kanten, tot op de dag van vandaag. Ik wil er best veel meer over vertellen, maar zeker niet. Anders krijg ik weer kommentaar van snotje piet.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Nemesis 12 april 2019 om 20:33

    Ja, Tistochwat, dat kan kloppen. Die kinderen werden ook opgestookt door hun ouders

    Ja, dat kan best zijn, maar ik heb vele jaren ‘Ambonezen-terreur’ ondergaan.
    Die ‘onschuldige kinderen’ hadden mij en andere onschuldige kinderen toch niet hoeven te terroriseren? Wat wist ik er nu van? Wat had ik misdaan?

    Like

   • Nemesis zegt:

    Je had niks misdaan, daar hadden ouders en eventueel onderwijspersoneel moeten ingrijpen en de ouders van die kinderen op dat gedrag moeten wijzen en dat ze ervoor moesten zorgen, dat dat ophield, want jij en die andere Nederlandse kinderen konden er niks aan doen, welke beslissingen de overheid had genomen. Hadden jullie part nog deel aan.
    Het niet ingrijpen van onderwijspersoneel scheen dus ook toen al aan de orde van de dag te zijn.

    Like

  • Piet Snot zegt:

   Ze discrimineren net zo als als alle andere die er bij gekomen zijn, en niet zo een beetje ook.
   Alleen mag je over deze groep mensen niks zeggen, dan is het hetzelfde gedrag minder erg.
   Als het om een groep woonwagen bewoners ging, waarvan ze bij wijze van spreke, allemaal een vaste baan zouden hebben, dan vind iedereen wel dat dit niet kan.
   Maar gaat het over Indonesische mensen, dan mag je daar niks over zeggen.
   Die zijn heilig verklaard in Nederland onder vele Nederlanders.

   Like

   • Jan zegt:

    Ik heb lang in Limburg, Sittard, gewoond en je wil niet weten hoeveel Moluks schorem in Geleen woont.
    In mijn 1e klas middelbare school zaten een stuk of 7, niemand haalde het eindexamen, de helft haalde niet eens de 2e klas. i meid was een aanhangers van Soekarno en had altijd een grote bek (ook letterlijk). Blèren, krijsen, tieren, leraren uitschelden. Het wijf verdween na de 2e klas.
    Volk met misplaatst superioriteitsgevoel en altijd slachtoffer uithangen wat nog eens gestimuleerd werd door de waardeloze regeringen ten tijde van Manusama. Ook toen werd dat volk als slachtoffer beschouwd en in de watten gelegd, kroop de regering voor Molukkers wat niets anders opleverde dan terreur en moorden.

    In de 1e klas hadden wij ook een paar Indonesiërs van Java. Die konden de Molukkers ook niet uitstaan. Die leerden gewoon, de Molukkers lanterfanterden.

    Like

  • Lot zegt:

   in 1949 is de VN opgericht door de USA om zo zeggenschap te krijgen in de wereld. Zij waren lange tijd een onbeduidend land. De reden voor de VN was, dan de VN nu de zeggenschap en het aanspreekpunt werd van de kolonien. Hierna had Amerika het voor het zeggen in Indonesie en in vele andere landen. Gedaan werd wat Amerika zei tegen hen, en is nu nog steeds zo naar vele landen. De VN is dan ook opgericht om de kolonien en relaties af te pakken. Amerika was ondertussen WOII een militair groot land. Nederland had helemaal niets meer te zeggen en geen macht meer. Het was de bedoeling dat alle eilanden van Indonesie werden verenigd, er zaten grondstoffen en olie en zo kon dat afhandig gemaakt worden.
   Nederland kon daar niets meer aan doen. Daarom vond ik altijd dat Molukkers, de diepe wens op een eigen land, kwaad moesten wezen op de USA.

   Like

  • Jan zegt:

   Volk heeft een verrotte mentaliteit. 9 jaar in Limburg gewoond en ik had veel van dat volk op de middelbare school. Asociaal gedrag, lamstralen, grote bekken tegen docenten, alles was de schuld van Nederlanders. Zoveelste generatie Molukkers heeft de mentaliteit van Gaza-Arabieren. Willen zij terug, gaan zij maar. 30 jaar geleden zijn een paar naar de Molukken gegaan om te kijken, kwamen met hangende pootjes terug omdat het een puinhoop is op de eilanden. Geloof ik direct want ook in de woning van een Molukker is het een puinzooi, een samenraapsel. Moet je eens vergelijken met die van een Javaan.

   Overigens, het bericht is een krantenbericht, en als zij terug willen, be my guest. Schadevergoeding eisen terwijl zij gijzelden en moordden. Het slachtoffer uithangen in een tijdelijke kamp, ook de zoveelste generatie. Maar ja, Nederlandse politici bestaan uit weekdieren, vinden exoten zielig en kruipen voor schorem en dat was en is ook met dit volk het geval. De Nederlandse regeringen lieten Manusama en zijn bende door de straten marcheren in uniformen, lieten de zaak met de Molukkers escaleren en daarvan maakte dat volk gretig gebruik.
   Misselijk makende mentaliteit, net als van moslims, misplaatst superioriteitesgevoel.

   Like

 2. Harry zegt:

  Eerlijk gezegd heb ik hier totaal geen problemen mee .
  Molukkers waren onze bondgenoten in Indonesië .
  Toen ze hierheen kwamen hebben we ze verschrikkelijk in de kou laten staan .
  We hebben ze in houten hokken ondergebracht .
  Dat ze graag samenklonteren kunnen we ze toch niet ontzeggen ,
  ook al wonen ze tegenwoordig vaak in gewone stenen huizen .
  Enige loyaliteit lijkt me hier op z’n plaats .
  Ik ken er een aantal , ze zijn vreselijk miskend !

  Dat ze niet zitten te wachten op Turken en Marokkanen in hun wijk , daar kan ik helemaal in komen .
  Dat is immers een splijtzwam in elke gemeenschap .

  Geliked door 4 people

  • Piet Snot zegt:

   Ja, ze zijn vreselijk slecht behandeld door Nederland, dat klopt.
   Maar na 70 jaar moet je ook een keer ophouden met zeiken over vroeger.
   Dat vinden we andere ook wanneer ze weer in een slachtoffer rol kruipen.

   Like

  • Piet Snot zegt:

   Ze zitten ook niet te wachten op Nederlanders in hun wijk.

   Like

  • Lot zegt:

   Zeker kunnen we het samenklonteren niet ontzeggen, het is daarom ook een multiculturele samenleving tegenwoordig. Met al die tig-tal aan groepen in Nederland. Het is dan ook geen keuze! Socialistisch zegt wij kiezen voor een multiculturele samenleving, dan hebben zij inderdaad gedaan op fascistische wijze tientallen jaren geleden jaren 70,80 en 90 nog een keer. Dat is nu een feit! Ervoor kiezen kan niet meer, wij hebben al die samenleving. Zet je Nigerianen en CHinezen bij elkaar heb je ook een multicultuur. Dat kun je niet kiezen, omdat mensenstammen dermate van elkaar verschillen, zodanig dat het in hun vlees en bloed zit. Wel eens opgemerkt dat alle Chinezen op elkaar lijken, in praten en lopen? Het is dan ook een feit en geen keuze.
   Waarom zou ik loyaal zijn, die Molukkers zullen hun redenen hebben gehad met het kiezen van kanten tussen de partijen die daar waren destijds. En hun voordeel daar bij gehad hebben. Overigens bestaat de Molukken nog gewoon, het was een groepje soldaten met hun familie, en niet de Molukkers zelf die hier naar Nederland kwamen.
   Verder worden wij bestuurd door een criminele elite van bestuurders koning en bedrijven die de VOC hebben opgericht, beter gezegd een piramydespel achtig onttrekken van geld van de burgers van Nederland, die dat geld nooit meer terugzagen en zeker geen winsten. Als ze al terugkregen dan tientallen jaren later een deel. Puh. Hebben wij daar wat aan gehad? nou nee. Wij hadden al onze Chai/Thee, in de vorm van kruidendranken, die veel lekkerder zijn. Wij hadden al onze specerijen mierikswortel heerlijke peterselie ea. Maar de mensen wilden er graag bij horen en pronken, kijk ik heb zwarte peper, heel duur, komt helemaal daar weg… Zij hebben op onze oude cultuur geborduurd met nieuwe varianten om grof geld te verdienen!
   Zelfs wat uit Griekenland komt is van onszelf, wij zijn daar heengegaan 4000bc en hebben oa de olijf ontwikkeld, Nee komt niet uit Steppe van West Azie waar de oostenwind die wij nooit hebben, de zaden onze richting hebben opstuurt. Nee ook niet aan de woestijn met wat vruchtbare oevers van Arabie, waar nauwelijks iets groeit daar kunnen ze met het weinig dat zij hebben niets zoveel planten ontwikkelen. Konden ze dat wel, waarom hebben ze er niet meer van gemaakt zoals de boeren in Zuid Afrika, die hun kennis meenamen. Wij hier in Europa weten van water wassen en planten verbouwen en bossen beheren. En wij hebben het destijds daar naartoe gebracht.

   Like

 3. Wachteres zegt:

  Als we in NL, in plaats van de linkse kontkruipers van de islam, Molukkers hadden, dan zouden we heel wat beter af zijn.

  De Molukkers laten zich niet koeieneren door de moslims, wat we jaren geleden al hebben kunnen constateren.

  https://www.trouw.nl/home/-als-ze-hier-komen-maak-ik-ze-dood-~aea4a1f4/

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Hellhole Zweden !

  Like

 5. hslot4 zegt:

  Ik heb geen last van een schuldtkult net als die Duitsers hebben .
  Als je je als Molukker zo gedraagt mag ook jij optieven naar land van orrigine gegroet gegroet wegkijker .

  Like

 6. M. zegt:

  De lijst met “No-go zones” blijft geheim tot heel Zweden “No-go zone” is geworden.
  Daarom blijft men hier ook zwijgen en mensen die niet zwijgen de mond proberen te snoeren omdat men ons land ook wil omtoveren tot “No-go zone.”
  Men wil ons land net zo aan puin hebben als de landen om ons heen die ons al zijn voorgegaan.
  Iets wat de politici dondersgoed weten.
  Daarom tekende men laatst graag voor onbeperkte bindende aanvoer van ellende.
  En loog men wat over dat het allemaal niet bindend was.
  Zij die dit beleid uitvoeren en helpen uitvoeren zijn de mensen die het eigen volk werkelijk terroriseren met het kweken en helpen kweken van nieuwe “No-go zones” in een straks onleefbaar land voor de eigen burgers en uiteindelijk alle burgers.

  Like

 7. Jade zegt:

  Goed zo Zweden, vooral ontkennen
  dat je een levensgroot probleem hebt…

  Like

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  Buiten dat het geheel off topic is heb Ik even afgewacht hoe de discussie over de Molukkers zou verlopen.
  Veel mensen weten niet hoe de geschiedenis vergaan is en op welke wijze de Molukkers hier naartoe gekomen zijn en zoals Jan en Koddebeier duidelijk aan geven zijn ze er goed van op de hoogte dat de Molukkers door onze regeringen zwaar in de steek gelaten zijn.
  Om even terug te komen op de trein en schoolkapingen, mag gerust gesteld worden dat de meeste Molukkers het eens waren met de gedachte die erachter zat maar zeker niet met de uitvoering.
  Daar is dus op zich niks mis mee en het lijkt me al zeker niks om daar Nemesis mee lastig te vallen.
  Wil je dat wel doen vraag dan eerst naar de persoon zijn mening voordat je hem/ haar veroordeeld.
  In ieder geval staat het wel als een paal boven water dat de gemiddelde Molukker iets meer kloten aan zijn lijf heeft dan de gemiddelde Nederlander, zoals Wachteres al aan geeft.
  Dus laten we er alstublieft geen persoonlijke vete van maken.

  Geliked door 3 people

  • Piet Snot zegt:

   Nemesis mee lastig te vallen?
   Wie komt er nou met zo iets aan nadat Jan een bericht plaatst over Molukkers die niemand anders in de buurt willen hebben wonen dan andere Molukkers.

   “Je bezigt nu de zelfde taal, als diegenen die zeggen verboden voor Joden of koop niet bij Joden.”

   Dus een bericht over discriminerende Molukkers plaatsen, staat dus gelijk aan haat zaaien over Molukkers.
   Dus het plaatsen van zo’n bericht dient dan maar verzwegen te worden om Molukkers niet te kwetsen.
   Je mag er in ieder geval geen nadelige mening over hebben.
   Een zeer merkwaardige vergelijking naar mijn idee, die werkelijk kant nog wal raakt.
   Heeft zij dan wel gevraagd naar de mening van Jan, nadat ze over Joden begon, en beweerde dezelfde taal te gebruiken als mensen die Joden wilden uitroeien.
   Dan wil je niet meer dan iemand grof beledigen omdat het bericht je niet aanstaat.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Nee dat kon niet, je moest de boot op met wat je aan had met achterlating van letterlijk alles. Aankomst in Nederland in de november kou, sta je daar te bibberen in een klimaat wat je niet kent. Niet alleen al de bezittingen bleven achter, maar ook je moeder, die verrekt is in het jappenkamp. Tel daar bij op de buitengewoon onvriendelijke en ook schandalige behandeling die je ten deel viel van je landgenoten, die je het liefste direct weer wilde zien gaan. De KNIL’ers en/of familie de Molukkers, wat er van overgebleven was, incluis. Waar grootvader en vader hun leven lang gediend hebben voor het Koninkrijk der Nederlanden.
    Ja Lot, het is zo als je het hier schrijft.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Zeg snotje, weer een ongefundeerde bewering, Niet juist gelezen dus, Ik zou dan op jouw manier willen zeggen, hou dus gewoon je smoel dicht.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Als je Molukse vrijheidsstrijders ziet zeg je paf………………….

    https://ejbron.wordpress.com/2019/04/13/fotoshopper-agterlijk/

    Like

  • fleckie zegt:

   Welke functie bekleedde .Luns. ook alweer? ( EN. uit. welk milieu kwam hij?wat hij dus ‘achter de boeg had?’) De rol van de Portugezen in HET eilandengebied wordt nooit ‘uitgelegd’ en wanneer ze daar…koloniseerden?) *~*~*~*~*~*~*~

   Like

  • Lot zegt:

   Je moet niet zo zeiken over de Nederlandse regering. De Nederlanders hadden niets meer te zeggen en internationaal zeer zeker niet. Wij worden sindsdien alleen als melktiet behandeld (vanaf 1945). Alle uitvindingen en goede dingen die wij de afgelopen duizenden jaren gedaan hebben.
   De USA heeft het overgenomen. De dictators van Indonesie voerden uit wat de USA wilde. De VN is daarvoor opgericht, om de koloniën af te pakken. Dat heb ik duidelijk geschreven. Waarom ga je daar niet op in? Ik ben met Indonesië afgestudeerd voor aardrijkskunde. De leraar vertelde altijd extra dingen. Als je goed wil kijken naar de wereld dan kun je het zelf ook zien. WIJ zijn degenen die rot behandeld zijn. WIj konden onze spullen en bezittingen niet meenemen, alles werd achtergelaten in een oorlog. WIJ moesten direct vertrekken. Kom daar tegenwoordig maar mee. Alle TUrken en Marokkanen direct vertrekken geen geld voor bezittingen of bezittingen zelf mee te nemen. DOOEII. Gekke Henk de Nederlander.

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Min reactie op jouw, deze reactie, is per ongeluk onder die van het snotje komen te staan. Sorry. Maar nog eens, je hebt volkomen gelijk en het is juist wat je schreef.

    Like

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Maar nog steeds heb je niks gevraagd aan Nemesis.
  Het klinkt allemaal zo leuk wat je weet te vertellen Pietje maar het enige wat Ik tot nog toe van je gelezen heb zijn oneliners.
  Ik kan me de tijd nog herinneren dat we hier een gewoon normaal nette discussie voerden maar sinds jij erbij gekomen bent lijkt het meer een discussie van hetze te zijn geworden.

  Nee beste man ga wat mij betreft je verhaaltjes maar ergens anders vertellen want dit is mijn laatste reactie aan uwes want het wegzetten van gerenomeerde reageerders als iets van molukse terroristen gaat me echt te ver.
  Je komt net om de hoek kijken en denkt je “wijsheid”op te moeten dringen.
  Ok ga ervoor maar Ik bedank ervoor.

  Like

  • Lot zegt:

   Henkje, Henk-je, welke wijsheid denk jij te hebben? Je weet niets van de geschiedenis van Indonesie Nederland en de rest van de wereldpolitiek. Je gaat dan ook WIJS niet in op wat ik te zeggen heb.
   Het enige wat jij als droogpruim accepteert is het ‘officiële verhaal’ dat er in Nederland naar buiten gebracht wordt.
   Normaal is het Nederland zo internationaal als de pest, maar hier wil het geen gezichtsverlies leiden, dat zij toch echt Indonesie per direct uitgeschopt zijn zonder wat te zeggen te hebben.
   Na zweet geld en veel bloedverlies op de schepen en hard werken van 400 jaar waar Indonesie zeker veel voordeel van heeft gehad. Maar ook dat verhaal wil je niet weten.

   Zie wat ik er allemaal over geschreven heb.

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Lot, natuurlijk gaat deze wijsneus niet in op jou, hij kijkt wel uit.
    Als ze hier wat te zeiken hebben of het niet meer zo goed weten, dan gaan ze altijd zoeken in mijn reacties om ergens verder over te zeiken.
    Dat schijnt inmiddels een algemeen gebruik te zijn hier, en wel zo veilig.
    Vaste prik is dan dat ze aankomen met verwijten als, one-liners, geen argumenten hebben, pas komen kijken hier, enz………
    Inmiddels zal ik hier toch zo ongeveer een jaar of 7 of meer aanwezig zijn.
    Blijkbaar is het ze nooit eerder opgevallen , of ze konden nooit eerder iets vinden.
    En je krijgt er dan altijd weer een paar vriendjes bij hier onder degene die BertG. (Piet Snot) al een tijdje willen aanpakken, maar uiteindelijk toch maar niks kunnen vinden om het mee te winnen.
    Ik doe namelijk niet aan geveinsde namaak beleefdheid vormen, maar heb schijt aan alles en iedereen, ongeacht je leeftijd of wie je wel niet denkt te zijn of voorstellen.

    Like

 10. Republikein zegt:

  Adoeh, het was de schuld van de broer van Luns, en Luns had veel kennissen in bepaalde kringen, en die hadden veelal ook minstens een broer, of een zus, en die hadden de boel belazerd, dus de broer en de zus van, vraag maar aan de VN of Nato, ze geven je zo het juiste antwoord, in een volgend leven, adoeh, de witte hadji.

  Like

 11. Nemesis zegt:

  Sudah tentu kita mendapat jawapan yang betul, tetapi dalam kehidupan seterusnya, katakanlah.

  adoeh zeg 😀

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Wist niet je spreekt ook Bahasa ?
   Moest denken aan die heel oude tante van mij.
   Dan als ze met andere uit voormalig N.O.I was, begonnen ze soms ineens in Indisch.
   Woonde al sinds jaren 50 in NL
   Maar ik begrijp er geen “yota” van.
   Ook de taal uit m’n jeugd herken ik maar gedeeltelijk, jammer……….
   / / / /
   Mi ta makamba Ulanda, no ta papia hopi Indones
   Den e biba futura ? no ta kere malu
   tabata ayo
   ( het is vreemd, maar na al die jaren doet ’t me steeds nog wat, die taal Papiamentu……….)

   Like

   • Nemesis zegt:

    😀 ik gaf alleen maar antwoord en zei, dat het wel kunt vragen en misschien ook een antwoord krijgt, de vraag is alleen wanneer.

    Nee echt goed spreken kan ik het niet. En ik heb het pas geleerd toen ik mijn man en familie leerde kennen, ik was 18. Ik heb al veel weer vergeten.

    De meeste zijn er niet meer en de jeugd spreekt het niet, buiten een paar enkele woorden.

    Geliked door 1 persoon

 12. Republikein zegt:

  Bintang besar.

  Like

 13. Piet Snot zegt:

  Sekiranya anda melihat pejuang kebebasan Maluku, katakan paf ………………….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s