De deugmens is een respectloze narcist

Screenshot_11

(Door: Peter Louter)

De term ‘Gutmensch’ is aan het verdwijnen en lijkt te worden vervangen door de term “deugmens”. Dat is een goede ontwikkeling.

De ‘Gutmensch’ kan zich nader beschouwd helemaal niet beroepen op zijn goedheid. Hij wil als regel deugdzaam zijn. Maar dat geeft problemen. Omwille van de deugd kiest hij voor een standpunt en handelt daarnaar ongeacht de gevolgen.

Als hij ‘welkom vluchtelingen’ roept, handelt hij vanuit de deugd om mensen in nood te helpen. De vraag of het werkelijk om mensen in nood gaat, interesseert hem nauwelijks. Als er ‘hulp’ wordt geroepen, ga je helpen. Of de hulp helpt, interesseert hem ook nauwelijks. Hij heeft goede bedoelingen en dat moet genoeg zijn. Of we in staat zijn om alle mensen die om hulp (asiel) vragen te helpen, interesseert hem ook al niet. Hem interesseert slechts de houding. Die is goed of niet goed.

De deugmens is een respectloos mens. Dat gebrek aan respect begint al als hij na het roepen van ‘welkom’ naar huis terugkeert en het aan anderen overlaat om zich over de gevolgen van zijn ‘goed zijn’ te ontfermen.

Lees verder>>>
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", gezond realisme, Hypocrisie, Rotzakken. Bookmark de permalink .

8 reacties op De deugmens is een respectloze narcist

 1. koddebeier zegt:

  De deugmens is niet alleen een respectloos mens maar vaak ook gewelddadig als hij/zij hun zin net krijgt !

  Liked by 2 people

 2. M. zegt:

  De deugmens is niet in staat om in het algemeen belang te denken zodat de meerderheid gelukkig blijft.
  De deugmens is geleerd andersom te denken dus de deugmens vind het een deugd als men de minderheid tevreden houd om de meerderheid ontevreden te maken.
  De deugmens zal deels wel gestuurd of betaald worden om racisme, discriminatie en haat als iets goeds promoten en juist in onze samenleving te brengen en te verwelkomen zolang het maar tegen de eigen burger is of mensen die werkelijk deugen en gezond verstand zijn voorzien want hun waanzin word door de complete media gesteund.
  De deugmens is zo tegen racisme, discriminatie en haat maar staat het allemaal te verwelkomen in ons land en brengt racisme, discriminatie en haat in de samenleving daar waar we dat niet hadden.
  De deugmens zal nooit toegeven dat het deugen van ze niet deugd.
  Dus blijft de deugmens de mensen die werkelijk deugen en wel in het algemeen belang van iedereen kunnen denken demoniseren of uitschelden voor wat ze maar kunnen verzinnen.
  Alles beter dan de vrede te bewaren voor de meerderheid, de deugmens wil liever de nepvrede bewaren van een minderheid om het hele land in onvrede te storten.

  Like

 3. Pietersen zegt:

  Treffende analyse !
  Ik kom niet veel deugmensen tegen, maar ontmoette een Duitser op Corfu. ‘Menschen in Not muss mann doch helfen’. Met deze dooddoener kon ik het doen en wijselijk blies ik de aftocht van deze figuur.

  Like

  • M. zegt:

   Weten die stomkoppen veel gewoon mensen helpen die helemaal niet in nood zijn tot ze zelf in nood zijn,
   Want je moet toch helpen …om jezelf in nood te brengen.
   Anders ben je geen goed mens.
   Ze zijn nog te stom om te schijten.

   Like

 4. Batiaan2000 zegt:

  Het zelfde type mens heb je, en had je in instellingen. Ook zij wilden deugen en zich ‘goed’ voelen onder haar gelijken. Dat dat de destructiefste manier van deugen is, dat interesseerden ze niet, hun groep daar moesten ze in deugen.
  Daarom keken ze weg bij extreme mishandelingen waar botten scheurden, hersens geschud werden, knieschijven verdraaid etc. En konden ze niet wegkijken, omdat bijvoorbeeld een kind iets hierover zei, dan was de boodschapper het kwaad. En het kwaad mocht er volgens hun niet zijn, dus dat werd wel zwaar bestraft, melden werd bestraft, de misdaad niet. Fatsoen werd bestraft, want dat was -ja wat was dat eigenlijk- , dat bestrafte ze als verraad. Waarom als verraad, je passeerde hun deugcyclus, hun waarheid klopte dan niet. En verraad, je bent dan een vijand, -tig keer groter dan bijv. rechts- van hun.
  Hun elite en egoïstische wereld krijgt dan een spiegel voorgeschoteld, en dat vinden ze niet leuk.
  Maar zo is de deugmens, ze zijn niet goed, eerder extreem slecht. En er uit stappen is zwaar voor hun, daar staat complete uitsluiting en vijandigheid tegenover. Dus dat doen er maar enkele.
  Als je dit zelf ervaren hebt, dat de deugmens je als kind in instellingen zo misbruikt en mishandeld heeft, dan weet je allang hoe vilein zij zijn, ze zijn niet goed. Weet je wie goed is: dat zijn goede mensen, en die kunnen zowel iets wat links of rechts zijn, en ieder afhankelijk van hun capiciteiten en functie kan dan goed doen, of slecht. Dat is de keuze die je maakt in je leven, en waar je bij het eventuele laatste oordeel je verantwoording voor moet afleggen.

  Like

 5. ronjaspers zegt:

  Het linkse en extreem linkse “nageboorte” (is allebei hetzelfde) bestaat uit nazi,s (socialisten) facisten (afa) racisten (antiblank) en landverraders.Vorig jaar riep dat extreem linkse genetisch afval op om de oorspronkelijke duitsers uit te roeien.Als je op deze ratten van het smerigste rioolwater het label goedmens of deugmens wilt plakken dan ben je geestelijk gestoord.

  Like

 6. Piet Snot zegt:

  Het is een soort van misplaatst superioriteit gevoel, en een extreem gevoel van overtuiging, dat je het net wat beter door heb dan al de die andere,
  En hoe het zou moeten, hoe het aangepakt zou moeten worden, en hoe dat dan uitgevoerd moet worden.
  En hoe dat bereikt moet gaan worden, daar is alles voor geoorloofd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s